- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Hayat ne garip
nereden başlayacağımı bilmiyorum ama sunu iyi biliyorum ki içimde ne varsa hepsini buraya dökeceğim çünkü çatlayacağım kimseye anlatmadım bir ailem biliyor.hepinizin fikirleri benim için çok değerli bana yorum yapın akıl verin fikir verin lütfen.benim derdim eşim ve borçları biz 5 yıllık evliyiz 2012 nin eylül ayında eşim fire vermeye başladı ve benim bilmediğim 2 farklı bankanın kredi borcu ortaya çıktı birine 5 milyar birine 10 milyar.ben bunları evlendiğimizde bilmiyordum.hiç birseyi belli etmedi en ufak.bunları ödeyemez oldu ve benim ablamın kredi kartı bendeydi ondanda 5 milyarlık limitini kullanmış ve buralara yatırmış bende bu sayede ögrendim ablam exrelerden söyledi niye bu kadar açıldın diye halbuki ben elimi sürmedim.aklıma hiçççç gelmiyor daha borcu olduğu biri için almıştır diyorum içimden sonra sıkıştırdım eşimi bu banka kredilerini itiraf etti üstüne üstlük ablamın kartınada 5 milyar oldumu borç şimdi ablamın kartının 2.5 milyarı kaldı asgarilerini ödüyor 5 milyar olan banka borcunuda her ay maaşınından 500 kestirip verdirip toplu verdi 10 milyar olan bankanın 17 sinde bu ay mahkemesi var ve 5 kuruş alacak kimse yok yapılandırdı ve ödeyemediği için mahkemelik oldu.tek seferde ödemesi lazım yoksa hapis cezası var.daha durun en önemli sıkıntıya geldik bir ay 2 hafta öncede bir telefon geldi eşime ben açtım müsait degildi eşimin eski iş arkadasıymış duyduklarıma şok oldum eşimle 2 yıl önce kredi çekmişler ortak eşim mimli olduğu için adam çekmiş 18 milyar eşime 12 si adama eşim bunu 4000 taksitle her ay adama ödüyormuş bu sıkışıklıktan 2 aydır vermiyormş bu aldığı krediyi eşim sen tut kredi borçları için almış ama götür borsada kaybet olumu sana 15 milyar borç daha. ASIL ENNN ÖNEMLİ BENİM İÇİN YIKIM OLAN MEVZU SUKİ BEN bu borçları bilmediğim için 2010 da eve girdirdim eşimi altınları kattım elimdekini sıyırdım verdim ev olalım diye çabaladım hep kıstım bir üst baş bile almadım bu güne kadar evimiz 2014 eylülde teslim.taksitlerini hep aksatmış hiç düzenli vermemiş mütait anlayış göstermiş konuşmuş elim dar demiş oda ev tesliminde toplu kredi çek ver demiş.şimdi eşim köşeye sıkıştığı için evi satalım diyor öldü fiyatına gidecek ve tüm borçları bile kapatmayacak.ve ben o evi çok hayal ederek yaşadım herseyimi ona adapte ettim kendimi ev yaptırıyoruz diye sıktım hep.ve bir yıl kaldı teslim olmmasına çok canım acıyor bu duruma.ELDE VAR SIFIR OLACAGIZ.ŞİMDİ BEN neye yanayım eşimin yalanlarına mı,bana bu oyunları oynadığınamı,beni geçtik bir çocuğumuz var onun rıskını böyle çar cur ettiğinemi güvenim kalmadı üstüne boğazıma kadr borç dibe vurdum.ne yapacağımı sasırdım bana akıl verin ne olur.ben çalışamam çünkü çocuğum küçük bakacak kimse yok aldığımın yarısı bakıcıya gidiyor ve ben lisans mezunuyum dersaneye yazıldım ailemin desteğiyle ekimde başlayacağım tek UMUDUM KPSSS Yİ KAZANMAK AKLIMA BİŞEY GELMİYOR.(eşimin ailesi ve benimkinden hiç para desteği yok anca kendilerini geçindiriyorlar).bunları saklamsının sebebi beni sevmesi ben üzülmeyeyim diye gizlemiş ama ortaya cıktı beni dahada yaraladı.şimdi önemli olan BEN NE YAPAYIM YARDIM...