- 16 Haziran 2023
- 23
- 5
- 1
- Konu Sahibi Kirikkale71
-
bencede çok haklılar ama bende kendime bu tarz şeyleri çookk söylüyorum ve kendime çok kızıyorum... Ben böyle biri değildim biri bana en ufak bir şey söylediğinde hemen kızan biriydim ama bu insanlarla karşılaşınca o kadar ezilmiş o kadar maduriyet varki ben bu duruma düşmüşümAğır şekilde eleştirenlere bakmayın.Her insan hata yapıyor.Onemli olan hatadan dönmek.Kaderinizde varmıştı hem bunu yaşamak.
Ankara'da çok sayıda var.İstisnalar hariç çoğu yobaz.Bir kadın vardı.Komsumuz babası içen birine vermiş 2 kızı olmuş.Bosanmis.Ailesi sahip çıkmadı kadına.İmam nikahı ile evli adamla evliydi.Adama 6 çocuk doğurdu.1+1 evde yaşıyordu.İmam nikahlı kocası afedersin s..meye geliyordu.Sadece o eve kadını.Kadin başkalarından para isteyerek geçiniyordu.Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne diyelim
Çocuklarınızın kaderinde bu adamdan olmak varmış.Her insan hata yapar.Onemli olan tekrarlamamak.Çok haklibencede çok haklılar ama bende kendime bu tarz şeyleri çookk söylüyorum ve kendime çok kızıyorum... Ben böyle biri değildim biri bana en ufak bir şey söylediğinde hemen kızan biriydim ama bu insanlarla karşılaşınca o kadar ezilmiş o kadar maduriyet varki ben bu duruma düşmüşüm
Hiç Kırıkkaleli tanımasak inanacağız. Bu konu hanımefendinin çevresiyle ilgili, şehrin tamamını bağlamazHanfendi Kırıkkaleli.Boyle yerlerde kadının bırakın çalışmasını sokağa çıkmasını suç karşılarlar.
Sizin bu dili karaizmirden öğrenip anlamanız lazımdıEvet öyle demek istiyor, aslında insanlar anlamış cevap yazmış bile
Kirikkaleliler kadına çok bakarlar.Evdeki kadını da kisitlarlar.
Geneli böyle.Hiç Kırıkkaleli tanımasak inanacağız. Bu konu hanımefendinin çevresiyle ilgili, şehrin tamamını bağlamaz
Yok öyle bir şey. Ben oraya gidip mini etekle gezicem bakalım suçlu mu olucamHanfendi Kırıkkaleli.Boyle yerlerde kadının bırakın çalışmasını sokağa çıkmasını suç karşılarlar.
Kadına kıza bakıyorlar mı bilmiyorum ama kadınların özgürlüğü pek yok gerçekten. Eşim 'bozkırın insanı çok serttir' der, gerçektende öyle. Hatta bir keresinde kuaföre gittim, sohbet ederken 'filanca yerden evlenenler cennete girer' demişti adam. Ben iyiye yormuştum, meğer dünyada çektiklerine kefaret olur demek istemiş.Kirikkaleliler kadına çok bakarlar.Evdeki kadını da kisitlarlar.
Ankara'da çok sayıda var.İstisnalar hariç çoğu yobaz.Bir kadın vardı.Komsumuz babası içen birine vermiş 2 kızı olmuş.Bosanmis.Ailesi sahip çıkmadı kadına.İmam nikahı ile evli adamla evliydi.Adama 6 çocuk doğurdu.1+1 evde yaşıyordu.İmam nikahlı kocası afedersin s..meye geliyordu.Sadece o eve kadını.Kadin başkalarından para isteyerek geçiniyordu.
Ankara'dayim demiştim.Nufus olarak en çok çevre illerden var.Cankiri Çorum Kırıkkale Kırşehir Yozgat.Daha yeni yeni doğulular geliyor falan.Nufus yoğunluğu olarak.Hep baskıcı çevrede yetiştim.İzmirden evlendim.Esimin ailesi aşırı rahat benim aileme göre onlarda enişte ile baldız aynı evde yalnız oturabilirler.Ayiplanma olmazmış.Bizde bu dedikodu sebebi.Yada kalabalıkta erkekler ile kadınlar aynı sofraya oturmaz.Ayni odada oturmazlar bizde.Nisanlarda kadın erkek karışık oturmayiz.Esim bana bizim evde haremlik olmucak.Benim fikrimi sormuyor hiç.Kadına kıza bakıyorlar mı bilmiyorum ama kadınların özgürlüğü pek yok gerçekten. Eşim 'bozkırın insanı çok serttir' der, gerçektende öyle. Hatta bir keresinde kuaföre gittim, sohbet ederken 'filanca yerden evlenenler cennete girer' demişti adam. Ben iyiye yormuştum, meğer dünyada çektiklerine kefaret olur demek istemiş.
Kırıkkalede yaşıyorum. Olay yerinden bildiriyorum yani. Gayet de gençleri geçtim yaşlı dedeler kapalı kadınlara bile ağzının suyu aka aka bakıyor. Üniversite var esnaflar her gün üniversitelilerin olduğu kafelerde. İnsanları kaba, görgü desen yok. Keskinden evlenen cennetlik diyorlar bu arada siz yazınca hatırladım. Keskinde birisi tavuğumu kaçırdılar diye adam öldürmüş. Teksas gibi diyorlar. 25 yıldır burada yaşıyorum buralı değilim. Gerçekten kaçıp kurtulmalık bir yer. Ben de kaçacak delik arıyorumKadına kıza bakıyorlar mı bilmiyorum ama kadınların özgürlüğü pek yok gerçekten. Eşim 'bozkırın insanı çok serttir' der, gerçektende öyle. Hatta bir keresinde kuaföre gittim, sohbet ederken 'filanca yerden evlenenler cennete girer' demişti adam. Ben iyiye yormuştum, meğer dünyada çektiklerine kefaret olur demek istemiş.
Belki yabanci biridir baska birsey demek istiyordur sandim.Evet öyle demek istiyor, aslında insanlar anlamış cevap yazmış bile
Kırıkkale de çalışan çok kadın var tabi ki, özellikle yeni nesil gayet okuyor, çalışıyor. Benim yaş grubum ve üstünde sıkıntılar var daha çok. Hele kayınvalidemin yaşındakilerde durum çok daha vahim. Çoğu ilkokulu bitirmemiş, misal benimki dışarıdan tamamlamış. Kendi yaşam tarzimla kıyaslarsam kafa yapılarımız inanılmaz farklı. Kötü insanlar mı değiller hatta eşimin akrabalarını çokta severim fakat bana çok basit gelen şeyler onlar için ayıp günah, bir kadına yakışmıyor. Erkek daha üstün olsun, kadın her derdi çeksin.Bütün bir ili zan altında bırakmak doğru değil. Gayet Kırıkkale’de de kadın olup çalışan insanlar var. Tekrar sorayım yapan nasıl yapıyor? Sizin verdiğiniz örnekte de kadında akıl yokmuş. Böyle adama 6 çocuk nedir. Belli bir yaştan sonra hala kaderim, ailemin arkasına saklanmak doğru gelmiyor bana. Herkesin aklı var. İnsan kendi kaderini kendisi yaratabilir.
Ahaha adres vermiyim demiştim ama evet eşim keskinliKırıkkalede yaşıyorum. Olay yerinden bildiriyorum yani. Gayet de gençleri geçtim yaşlı dedeler kapalı kadınlara bile ağzının suyu aka aka bakıyor. Üniversite var esnaflar her gün üniversitelilerin olduğu kafelerde. İnsanları kaba, görgü desen yok. Keskinden evlenen cennetlik diyorlar bu arada siz yazınca hatırladım. Keskinde birisi tavuğumu kaçırdılar diye adam öldürmüş. Teksas gibi diyorlar. 25 yıldır burada yaşıyorum buralı değilim. Gerçekten kaçıp kurtulmalık bir yer. Ben de kaçacak delik arıyorum
AmaniiinAhaha adres vermiyim demiştim ama evet eşim keskinlieltim dalga geçene kadar cidden iyiye yormuştum.
Sen de şu adama eşim diyip durma .Ankara'dayim demiştim.Nufus olarak en çok çevre illerden var.Cankiri Çorum Kırıkkale Kırşehir Yozgat.Daha yeni yeni doğulular geliyor falan.Nufus yoğunluğu olarak.Hep baskıcı çevrede yetiştim.İzmirden evlendim.Esimin ailesi aşırı rahat benim aileme göre onlarda enişte ile baldız aynı evde yalnız oturabilirler.Ayiplanma olmazmış.Bizde bu dedikodu sebebi.Yada kalabalıkta erkekler ile kadınlar aynı sofraya oturmaz.Ayni odada oturmazlar bizde.Nisanlarda kadın erkek karışık oturmayiz.Esim bana bizim evde haremlik olmucak.Benim fikrimi sormuyor hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?