Maddi özgürlüğüm olmadığı için boşanamıyorum

Çok hakli
Ağır şekilde eleştirenlere bakmayın.Her insan hata yapıyor.Onemli olan hatadan dönmek.Kaderinizde varmıştı hem bunu yaşamak.
bencede çok haklılar ama bende kendime bu tarz şeyleri çookk söylüyorum ve kendime çok kızıyorum... Ben böyle biri değildim biri bana en ufak bir şey söylediğinde hemen kızan biriydim ama bu insanlarla karşılaşınca o kadar ezilmiş o kadar maduriyet varki ben bu duruma düşmüşüm

Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne diyelim
Ankara'da çok sayıda var.İstisnalar hariç çoğu yobaz.Bir kadın vardı.Komsumuz babası içen birine vermiş 2 kızı olmuş.Bosanmis.Ailesi sahip çıkmadı kadına.İmam nikahı ile evli adamla evliydi.Adama 6 çocuk doğurdu.1+1 evde yaşıyordu.İmam nikahlı kocası afedersin s..meye geliyordu.Sadece o eve kadını.Kadin başkalarından para isteyerek geçiniyordu.

Çocuklarınızın kaderinde bu adamdan olmak varmış.Her insan hata yapar.Onemli olan tekrarlamamak.

Kirikkaleliler kadına çok bakarlar.Evdeki kadını da kisitlarlar.
Kadına kıza bakıyorlar mı bilmiyorum ama kadınların özgürlüğü pek yok gerçekten. Eşim 'bozkırın insanı çok serttir' der, gerçektende öyle. Hatta bir keresinde kuaföre gittim, sohbet ederken 'filanca yerden evlenenler cennete girer' demişti adam. Ben iyiye yormuştum, meğer dünyada çektiklerine kefaret olur demek istemiş.

Bütün bir ili zan altında bırakmak doğru değil. Gayet Kırıkkale’de de kadın olup çalışan insanlar var. Tekrar sorayım yapan nasıl yapıyor? Sizin verdiğiniz örnekte de kadında akıl yokmuş. Böyle adama 6 çocuk nedir. Belli bir yaştan sonra hala kaderim, ailemin arkasına saklanmak doğru gelmiyor bana. Herkesin aklı var. İnsan kendi kaderini kendisi yaratabilir.

Ankara'dayim demiştim.Nufus olarak en çok çevre illerden var.Cankiri Çorum Kırıkkale Kırşehir Yozgat.Daha yeni yeni doğulular geliyor falan.Nufus yoğunluğu olarak.Hep baskıcı çevrede yetiştim.İzmirden evlendim.Esimin ailesi aşırı rahat benim aileme göre onlarda enişte ile baldız aynı evde yalnız oturabilirler.Ayiplanma olmazmış.Bizde bu dedikodu sebebi.Yada kalabalıkta erkekler ile kadınlar aynı sofraya oturmaz.Ayni odada oturmazlar bizde.Nisanlarda kadın erkek karışık oturmayiz.Esim bana bizim evde haremlik olmucak.Benim fikrimi sormuyor hiç.

Kırıkkalede yaşıyorum. Olay yerinden bildiriyorum yani. Gayet de gençleri geçtim yaşlı dedeler kapalı kadınlara bile ağzının suyu aka aka bakıyor. Üniversite var esnaflar her gün üniversitelilerin olduğu kafelerde. İnsanları kaba, görgü desen yok. Keskinden evlenen cennetlik diyorlar bu arada siz yazınca hatırladım. Keskinde birisi tavuğumu kaçırdılar diye adam öldürmüş. Teksas gibi diyorlar. 25 yıldır burada yaşıyorum buralı değilim. Gerçekten kaçıp kurtulmalık bir yer. Ben de kaçacak delik arıyorum

Kırıkkale de çalışan çok kadın var tabi ki, özellikle yeni nesil gayet okuyor, çalışıyor. Benim yaş grubum ve üstünde sıkıntılar var daha çok. Hele kayınvalidemin yaşındakilerde durum çok daha vahim. Çoğu ilkokulu bitirmemiş, misal benimki dışarıdan tamamlamış. Kendi yaşam tarzimla kıyaslarsam kafa yapılarımız inanılmaz farklı. Kötü insanlar mı değiller hatta eşimin akrabalarını çokta severim fakat bana çok basit gelen şeyler onlar için ayıp günah, bir kadına yakışmıyor. Erkek daha üstün olsun, kadın her derdi çeksin.

Ahaha adres vermiyim demiştim ama evet eşim keskinli eltim dalga geçene kadar cidden iyiye yormuştum.

Neden bunca çocuk peki? İnsan dayağını yediği adamla neden sevişir hiç anlamıyorum.

Ben böyle biri değildim eskiden ardıma bakiyorumda o kadar çok yaşatılan mağduriyetler varki ama ben 10 yılımı verdim bu insanlara kendime çok kızıyorum bu 10 içerisinde kendimden çok ödün vermişim ilk başta kendimden özür dilerek başlamam lazım benim hayata Bi en kısa zamanda neye mal olursa olsun bitirecem her gün ölmekten se birgun ölürüm daha iyi kim ne derse desin alah benim kalbimi biliyo...

Biz aslen çorumluyuz hatta köyden gelmeyiz . Taaa 35 sene önce babam ankaradan iş bulunca ankaraya geliyoruz sonrasında annemde bakanlıkta iş buluyor ve çalışmaya başlıyor. Bütün kuzenleri falan hep anneme giptayla baktılar keşke bizde zamanında çalişsaydik eve iki maaş girerdi rahat ederdik diye . Yani ankarada kirikkalede virtta zirtta o kafalar geride kaldı. Şimdi bizim oralarda çalışmayan kadını adam yerine koymuyorlar .

Sen de şu adama eşim diyip durma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…