Maddi özgürlüğüm olmadığı için boşanamıyorum

Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne
Yok öyle bisey ya. K.kalede yasiyorum gelin gittim oraya. Calisiyorum da. Ve Kirikkalede gercekten kadin egemenligi var.Erkekler kadinlarin agizlarina bakiyor. Konu sahibinin kendi ailesi anlattigi gibidir ama genel olarak oyle insanlar degiller. Bircok yerde boyle insanlar var. Onun cevresiyle alakali. Kirikkalede arkadasim olan kadinlarin cogu bosanmis ikinciden bosananlar var. Hele is yerimde cok az sayida evli kadin var. Cogunluk bosanmis. Kimse yadirgamaz etmez.Parasizliktan bosanamiyor aileside sahip cikmayan bir aile sehir yapisiyla alakasi yok asla.Mesela tanimadigi bir eve gitsin benim kayinailem gibi onlar bile sahip cikar.Gel kizim biz bakariz sana bir yol buluruz gibi konusur herkes yardim etmeye calisirlar. Kucuk yer diye algı farkli ama oyle degil kesinlikle. Ben hataylıyım. Medeniyetler diyarindan gittim oraya ama daha özgur bir alanı var kadinlarin Hatay a göre.
Diger yorumları gördümde cok sasirdim sizin bu sorunuzla cevap vermek istedim.

Olay yerinde hatta universitede calisan biri olarak ben söylüyorum.Bu olaylar oraya has olaylar degil . Bu agizlarini akitanlar heeeryerde kayniyorlar malesef. Ama k.kalenin kendi insani kaba degil cok merhametli insanlari var.Disardan gelme cok fazla yerlisi cok az . O yuzden orasi teksas gibi evet hergun bir olay oluyor. Siginmaci afgan cok mesela . Keskin icin guzel seyler soylemeyecgim. Orasi k.kaleden bagimsiz.Keskin halki kirikkalelilyiz demez keskinliyiz der zaten. Ben pek aktivite yeri yok diye cok bayilmiyorum oraya ama orda yasamaya cok alistim insanlari alistirdi beni daha cok.
Ay sabah sabah siteye baktim sehri aklamaya calsiiyorum resmen sanki oralıyım da sjskkskssj .Konu sahibine bir faydam yok umarım bir yol cizebilir kendisine Gidip yataym bari gören herkese iyi bayramlar

Kimsenin baktığı ettiği yok kadınlara.nedir bu fii tarihinden kalma saçmalıkları diri tutma çabası anlam veremiyorum.çıplak gezsek de kimsenin umrunda bile değiliz artık.şunu bir kabullenin.kendinizi daha mı değerli hissediyorsunuz anlamadim ki.öldü o dönem öldü.kabullenseniz daha az üzülürsünüz.hadi beni beğenmiyorlar, gözüm kulağım da mı yok.

Kardeş taa aile taş devrinden de sen de bu tarz saçmalıkları neden hâlâ geçerliliği varmış gibi bize satmanın derdindesin anlayamadık ki. bir de biz diye diye benimseyerek yazmışsın.çok hoşuna gidoyor heralde bu tarz gerici düşüncerle yaşamak.

Yani ben tatile nereye gittiysem ağzının suyunu akıtarak milleti süzen insan dolu. Sadece Kırıkkalede varmış gibi

Yani her ilde var böyle insanlar yok mu. Doğru eskiden daha geri kafalılardı şimdiler de öyle bir durum yok yani nadir

Efendim Kırıkkaleli kadınlara özgürlük yok da benim kendi küçük iş yerlerimde bile 4 tane kadın çalışıyor. Sürücü kursumuz var her ay ehliyet almaya gelen kadın sayısı erkek sayısından daha fazla. Yani bunlar basit örnekler. Saçma sapan yorumlar yapıp konuyu da sabote ediyorsunuz

Sizin maddi özgürlüğünüz olsa boşanmazsınız ki. Nişanlıyken belliymiş. Aile istemedi diye nişan atmamışsınız. Boşanmanızı hiç istemezler. Maddi özgürlük olayı evlenmeden önce halledilir, evlenmeden önce aileye o zaman rest çekilir. Üzerine de çocuk yapmak... Sizde o boşanma durumunu göremedim.

Eşiniz korumasa bile doğum kontrol haplarıyla sonrası 2 gün korunabilirsin aile hekimine başvur daha cocuk verme şu öküze, sonra da bir iş bul temizlik olur demişsin bisürü ev temizliğine kadın arayan kişi var sarı sitede bile ilan verip girebilirsin.

Kurban psikolojisine girmiş bence de

3.bebeğine hamileymiş konu sahibi 25 haftalık

Yanlış anlamayın amacım sizi kırmak değil ama ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar kesinlikle evlenmemeli

Vay hemşerim.. Kırıkkaleme selam olsun . Allah yar ve yardımcın olsun umarım herşey gönlüne göre olur zaten ailen ve imkanın olmadigi için eziyet ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…