- 23 Ocak 2021
- 2.422
- 11.180
- 158
- Konu Sahibi Kirikkale71
-
Yok öyle bisey ya. K.kalede yasiyorum gelin gittim oraya. Calisiyorum da. Ve Kirikkalede gercekten kadin egemenligi var.Erkekler kadinlarin agizlarina bakiyor. Konu sahibinin kendi ailesi anlattigi gibidir ama genel olarak oyle insanlar degiller. Bircok yerde boyle insanlar var. Onun cevresiyle alakali. Kirikkalede arkadasim olan kadinlarin cogu bosanmis ikinciden bosananlar var. Hele is yerimde cok az sayida evli kadin var. Cogunluk bosanmis. Kimse yadirgamaz etmez.Parasizliktan bosanamiyor aileside sahip cikmayan bir aile sehir yapisiyla alakasi yok asla.Mesela tanimadigi bir eve gitsin benim kayinailem gibi onlar bile sahip cikar.Gel kizim biz bakariz sana bir yol buluruz gibi konusur herkes yardim etmeye calisirlar. Kucuk yer diye algı farkli ama oyle degil kesinlikle. Ben hataylıyım. Medeniyetler diyarindan gittim oraya ama daha özgur bir alanı var kadinlarin Hatay a göre.Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne
Ay saçmalamayın allah aşkına boşanmak kim siz kim. Çocuklar için boşanamadığız için sürekli çocuk yapıyorsunuz ki daha da boşanamayın. Sizin kendinize verdiğiniz değer bu. mevzu olsun iki laf edin diye açmışsınız bence konuyu. Hamile kadının 10 yıl önceki mevzulara takılması gereksiz. Zaten takılıyor olsaydınız sürekli hamile kalmıyor bir çıkış yolu arıyor olurdunuz. Bence cinsiyet teorileri paylaşmaya devam.
Olay yerinde hatta universitede calisan biri olarak ben söylüyorum.Bu olaylar oraya has olaylar degil . Bu agizlarini akitanlar heeeryerde kayniyorlar malesef. Ama k.kalenin kendi insani kaba degil cok merhametli insanlari var.Disardan gelme cok fazla yerlisi cok az . O yuzden orasi teksas gibi evet hergun bir olay oluyor. Siginmaci afgan cok mesela . Keskin icin guzel seyler soylemeyecgim. Orasi k.kaleden bagimsiz.Keskin halki kirikkalelilyiz demez keskinliyiz der zaten. Ben pek aktivite yeri yok diye cok bayilmiyorum oraya ama orda yasamaya cok alistim insanlari alistirdi beni daha cok.Kırıkkalede yaşıyorum. Olay yerinden bildiriyorum yani. Gayet de gençleri geçtim yaşlı dedeler kapalı kadınlara bile ağzının suyu aka aka bakıyor. Üniversite var esnaflar her gün üniversitelilerin olduğu kafelerde. İnsanları kaba, görgü desen yok. Keskinden evlenen cennetlik diyorlar bu arada siz yazınca hatırladım. Keskinde birisi tavuğumu kaçırdılar diye adam öldürmüş. Teksas gibi diyorlar. 25 yıldır burada yaşıyorum buralı değilim. Gerçekten kaçıp kurtulmalık bir yer. Ben de kaçacak delik arıyorum
Bu devirde olacak şeyler mi yazdıkları.sallamış gitsin.her yer aynı işte.aynı ülke.Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne diyelim
Kimsenin baktığı ettiği yok kadınlara.nedir bu fii tarihinden kalma saçmalıkları diri tutma çabası anlam veremiyorum.çıplak gezsek de kimsenin umrunda bile değiliz artık.şunu bir kabullenin.kendinizi daha mı değerli hissediyorsunuz anlamadim ki.öldü o dönem öldü.kabullenseniz daha az üzülürsünüz.hadi beni beğenmiyorlar, gözüm kulağım da mı yok.Olay yerinde hatta universitede calisan biri olarak ben söylüyorum.Bu olaylar oraya has olaylar degil . Bu agizlarini akitanlar heeeryerde kayniyorlar malesef. Ama k.kalenin kendi insani kaba degil cok merhametli insanlari var.Disardan gelme cok fazla yerlisi cok az . O yuzden orasi teksas gibi evet hergun bir olay oluyor. Siginmaci afgan cok mesela . Keskin icin guzel seyler soylemeyecgim. Orasi k.kaleden bagimsiz.Keskin halki kirikkalelilyiz demez keskinliyiz der zaten. Ben pek aktivite yeri yok diye cok bayilmiyorum oraya ama orda yasamaya cok alistim insanlari alistirdi beni daha cok.
Ay sabah sabah siteye baktim sehri aklamaya calsiiyorum resmen sanki oralıyım da sjskkskssj .Konu sahibine bir faydam yok umarım bir yol cizebilir kendisine Gidip yataym bari gören herkese iyi bayramlar
Kardeş taa aile taş devrinden de sen de bu tarz saçmalıkları neden hâlâ geçerliliği varmış gibi bize satmanın derdindesin anlayamadık ki.Ankara'dayim demiştim.Nufus olarak en çok çevre illerden var.Cankiri Çorum Kırıkkale Kırşehir Yozgat.Daha yeni yeni doğulular geliyor falan.Nufus yoğunluğu olarak.Hep baskıcı çevrede yetiştim.İzmirden evlendim.Esimin ailesi aşırı rahat benim aileme göre onlarda enişte ile baldız aynı evde yalnız oturabilirler.Ayiplanma olmazmış.Bizde bu dedikodu sebebi.Yada kalabalıkta erkekler ile kadınlar aynı sofraya oturmaz.Ayni odada oturmazlar bizde.Nisanlarda kadın erkek karışık oturmayiz.Esim bana bizim evde haremlik olmucak.Benim fikrimi sormuyor hiç.
AhahahahahahHanfendi Kırıkkaleli.Boyle yerlerde kadının bırakın çalışmasını sokağa çıkmasını suç karşılarlar.
Kendisi saçmalıyor öyle bir dünya yok tabi. İsteyen istediğini de yapıyorYok öyle bir şey. Ben oraya gidip mini etekle gezicem bakalım suçlu mu olucam
Benim eşimde Keskinli melek gibi. Eee nolacak o zaman herkesi genelliyorsunuz. Demek ki iyisi de varAhaha adres vermiyim demiştim ama evet eşim keskinlieltim dalga geçene kadar cidden iyiye yormuştum.
Yani ben tatile nereye gittiysem ağzının suyunu akıtarak milleti süzen insan dolu. Sadece Kırıkkalede varmış gibiOlay yerinde hatta universitede calisan biri olarak ben söylüyorum.Bu olaylar oraya has olaylar degil . Bu agizlarini akitanlar heeeryerde kayniyorlar malesef. Ama k.kalenin kendi insani kaba degil cok merhametli insanlari var.Disardan gelme cok fazla yerlisi cok az . O yuzden orasi teksas gibi evet hergun bir olay oluyor. Siginmaci afgan cok mesela . Keskin icin guzel seyler soylemeyecgim. Orasi k.kaleden bagimsiz.Keskin halki kirikkalelilyiz demez keskinliyiz der zaten. Ben pek aktivite yeri yok diye cok bayilmiyorum oraya ama orda yasamaya cok alistim insanlari alistirdi beni daha cok.
Ay sabah sabah siteye baktim sehri aklamaya calsiiyorum resmen sanki oralıyım da sjskkskssj .Konu sahibine bir faydam yok umarım bir yol cizebilir kendisine Gidip yataym bari gören herkese iyi bayramlar
Yani her ilde var böyle insanlar yok mu. Doğru eskiden daha geri kafalılardı şimdiler de öyle bir durum yok yani nadirKimsenin baktığı ettiği yok kadınlara.nedir bu fii tarihinden kalma saçmalıkları diri tutma çabası anlam veremiyorum.çıplak gezsek de kimsenin umrunda bile değiliz artık.şunu bir kabullenin.kendinizi daha mı değerli hissediyorsunuz anlamadim ki.öldü o dönem öldü.kabullenseniz daha az üzülürsünüz.hadi beni beğenmiyorlar, gözüm kulağım da mı yok.
Sizin maddi özgürlüğünüz olsa boşanmazsınız ki. Nişanlıyken belliymiş. Aile istemedi diye nişan atmamışsınız. Boşanmanızı hiç istemezler. Maddi özgürlük olayı evlenmeden önce halledilir, evlenmeden önce aileye o zaman rest çekilir. Üzerine de çocuk yapmak... Sizde o boşanma durumunu göremedim.
Eşiniz korumasa bile doğum kontrol haplarıyla sonrası 2 gün korunabilirsin aile hekimine başvur daha cocuk verme şu öküze, sonra da bir iş bul temizlik olur demişsin bisürü ev temizliğine kadın arayan kişi var sarı sitede bile ilan verip girebilirsin.
3.bebeğine hamileymiş konu sahibi 25 haftalık
Vay hemşerim.. Kırıkkaleme selam olsunMadi ozlugum olmadığı için bosanamiyorum daha nişanlı yken bile hakaret asalagama başladı şiddet hem fiziksel hem ruhsal şiddet var daha nişanlı yken nişanı atmaya çok çabaladım ailem izin vermedi derken düğün oldu çocuklar oldu bosanamiyorum madi ozlugum olmadığı için eşim hiç bir şekilde sahip çıkmıyor ailesine karşı beni savunmuyor Bi
bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam yaşama sevincim sadece çocuklarım...
O zaman ülkenin yüzde 80 i evde beklemesi lazımdıYanlış anlamayın amacım sizi kırmak değil ama ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar kesinlikle evlenmemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?