Maddi sebeplerle çocuk yapmayı ertelemek mantıklı mı

Maddiyat çok önemli artık. Eskisi gibi “büyür giderler.” Olmuyor maalesef. Şu an hakkıyla bir bebeğe ya da çocuğa bakmak aylık olarak çok ciddi masraf. Kıstasınız çocuğun aç açıkta kalmaması ise bence çocuk yapmayın. Yani bunun söylenmesi bile abesle iştigal. Kendim 20 haftalık hamileyim 2. Çocuğuma. Şu an muayeneler özelde 450 liradan başlıyor. Normal-sezaryen farketmeksizin 10 bin liradan aşağı değil. Hepsi çok ciddi masraf. Bence biraz para biriktirmek fena olmaz. Lazım oluyor çünkü.

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Ona buna güvenerek plan yapmayın, evet sıkıştığınızda bugün ailelerden destek görüyorsunuz ama yarın maddi-manevi bir sebeple göremeyebilirsiniz
Bence şunu düşünün bir bebek gelecek bezi maması doktoru giyimi ek gıdası falan filan bir sürü masraf karşılayabilecek misiniz? Sonra bu bebek büyüyecek yada durumunuz artık bebeğe yetersiz gelecek işe girmek durumunda kalacaksınız bakıcı-kreş ücretini karşılayabilecek misiniz? Anneanne-babaanne bakar demeyin hep kimsesiz gibi düşünün.
Bir iş bulup çalışsanız, hanginizin ücreti fazlaysa onu hiç harcamayıp akıllıca biriktirip az olan maaşla idare etseniz bir süre, biraz birikmişiniz olunca bebeğiniz olsa daha iyi olmaz mı

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Çocuk = masraf. Ama çok da geciktirme taraftarı değilim ben. 26 yaş genc gibi gorunebilir lakin her sey bizim icin. Belki hemen olmucak belki ikinciyi isteyeceksiniz. O yuzden Önce iş e girin.1 en fazla 2 sene. Çocuk dünyaya gelene kadar olan masraflar için paranızı biriktirin sonra düşünün.cunku eğer birikiminiz yoksa ciddi bi para gerekiyor. Özel muaneler 400 500 EN kötüsü. Her ay muanesi var. ilave testleri var. Doğum için ayrı toplu para veriyosunuz. beşiği puseti maması bezi ve daha aklıma gelmeyen bi sürü şey. Ki ayri oda dolap falan yaparsanız hepsi külfet. Hemen iş e girip paranızı biriktirin bence

sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.
Kedimi sahiplendigimde 7 liraya aldığım kedi kumu Mart'ta 110 liraydi
IMG_20221222_195916.jpg

Şimdi aynisina baktım ama satıştan kalkmis,aynı kiloda adını duymadığım marka 130 olmus .
8 yılda 8 liralik kumu 130 liraya çıkan bir ekomomimiz varsa kedilerin suçu mu?
İyi, maddi kaygıniz var diye annenize vitamin takviyesi de almayın bu hesapla , onu da sahiplendirin gitsin😅
Veteriner ücretleri pahalı, kedime endoskopi yaptırdim en uygun yere 2000 lira ödedim. Ama gebeliğini takip edecek özel hastanenin vizite ücreti de zaten 500 falan. Testler birkaç bin lirayı buluyor.
Üstelik hamile kalınca hayvanını sahiplendiren bir insanin kötü karmasinin işleyeceğine ve zaten hep kötü olayları çekip parasının bereketinin iyice gideceğine, hayrını göremeyecegine de inancım tam.

Konu dışı olmasın diye yorumumu da duseyim, sevgili konu sahibi, hiç sigorta girişiniz var mı?
Eğer yıl içinde 90 günlük sigortanız varsa devletten doğum parası alacağınızı biliyor musunuz?
Guncelini bulamadım ama 2021 yılına ait rakamlar sunlarmis (şimdi de üç ile çarpılmış hali falandır)
IMG_20221222_201408.jpg

Zaten hamile olunca iş bulmanız imkansıza yakın..o yüzden herhangi bir işe girin, birkaç ay sonra korunmayı bırakırsınız, hem aldığınız parayı dolar altın yapıp birikime ayirirsiniz hem de devletten toplu para alırsınız. Sonra iş yerindeki rahatlığıniza göre ister devam eder ister bırakırsıniz.
Çalışırsanız aklınız başka başka seylere de dagilacagi için süreç sizin için daha kolay geçer.
Çünkü şimdi bütün gün evde , oyalanacak doğru dürüst bir şey yok. Aklınıza devamlı kaybınız gelip durur. Evde kalmak psikolojiyi kötü etkileeyen bir şey..oysa ise gidersen o kosusturmada insanın kendini dinlemeye çok da bir vakti olmaz. hem arkadaş edinirsin.
Yerinde olsam önce iyi kötü bir işe girer sonra çocuk sahibi olurdum.
Zaten her şey el yakiyor...

Valla kenara zeytin yağı alıp koysan paranı biriktirmekten karlı bu dönemde, asgari ücrete zam geldi teee öteden şak şak etiket değiştirme sesleri geldi. Giderek zorlaşıyor. Maddiyatı bir kenara bırakın. Takviyeleri alın. Spora gidin, düzgün beslenin yarı zamanlı da olsa iş bulun bu arada korunmayın, sürekli takık kalmayın. Siz başka şeylerle ilgilenirken zaten olur inşallah.

Bu ne iğrenç bir zihniyet ya.bebege para ayırmak için kedisini köpeğini sahiplendiren insanın doğurduğu çocuktan,yaptığı annelikten fayda bekle!!🤬🤬

Kedimi sahiplendigimde 7 liraya aldığım kedi kumu Mart'ta 110 liraydiEki Görüntüle 3180930
Şimdi aynisina baktım ama satıştan kalkmis,aynı kiloda adını duymadığım marka 130 olmus .
8 yılda 8 liralik kumu 130 liraya çıkan bir ekomomimiz varsa kedilerin suçu mu?
İyi, maddi kaygıniz var diye annenize vitamin takviyesi de almayın bu hesapla , onu da sahiplendirin gitsin😅
Veteriner ücretleri pahalı, kedime endoskopi yaptırdim en uygun yere 2000 lira ödedim. Ama gebeliğini takip edecek özel hastanenin vizite ücreti de zaten 500 falan. Testler birkaç bin lirayı buluyor.
Üstelik hamile kalınca hayvanını sahiplendiren bir insanin kötü karmasinin işleyeceğine ve zaten hep kötü olayları çekip parasının bereketinin iyice gideceğine, hayrını göremeyecegine de inancım tam.

Konu dışı olmasın diye yorumumu da duseyim, sevgili konu sahibi, hiç sigorta girişiniz var mı?
Eğer yıl içinde 90 günlük sigortanız varsa devletten doğum parası alacağınızı biliyor musunuz?
Guncelini bulamadım ama 2021 yılına ait rakamlar sunlarmis (şimdi de üç ile çarpılmış hali falandır)Eki Görüntüle 3180933

Zaten hamile olunca iş bulmanız imkansıza yakın..o yüzden herhangi bir işe girin, birkaç ay sonra korunmayı bırakırsınız, hem aldığınız parayı dolar altın yapıp birikime ayirirsiniz hem de devletten toplu para alırsınız. Sonra iş yerindeki rahatlığıniza göre ister devam eder ister bırakırsıniz.
Çalışırsanız aklınız başka başka seylere de dagilacagi için süreç sizin için daha kolay geçer.
Çünkü şimdi bütün gün evde , oyalanacak doğru dürüst bir şey yok. Aklınıza devamlı kaybınız gelip durur. Evde kalmak psikolojiyi kötü etkileeyen bir şey..oysa ise gidersen o kosusturmada insanın kendini dinlemeye çok da bir vakti olmaz. hem arkadaş edinirsin.
Yerinde olsam önce iyi kötü bir işe girer sonra çocuk sahibi olurdum.
Zaten her şey el yakiyor...
hayvanlarınızın giderleri sizin için problem değilse neden onların masraflarından bahsediyorsunuz bir zahmet evinizde besliyorsanız ve sahiplendirmeyi düşünmüyorsanız hatcadığınız parayı dert etmeyeceksiniz çocuk la hayvanlarınız arasında kalıyorsanız ve maddi sebeplerle çocuk düşünmüyorsanız bilmiyorum yani bu da sizin düşünceniz ne istediğinize bir karar verin bence sonuçta elinize geçen parayı da siz biliyorsunuz

Eğer çok istiyorsanız yapın.Sonra ikinciyi isteyeceksiniz onun içinde daha doğru bir zaman diliminde olursunuz.Bebegi biraz büyütür öyle ise girersiniz.Zaten bebeğin ne masrafı olacak.Bir Hamak beşik alırsınız birde park yatak.
Emzirirseniz mama derdinizde olmaz,
Kılık kıyafet zamanla yavaş yavaş alınır.okula başladıkları dönem masraflı oluyor.

Çocuk bakarken beklentileriniz neler, mesleğiniz var mı, eğer hamilelik/bebek olursa ne zaman çalışmaya başlayacaksınız vs...
Sonuçta bir yıl çalıştım maddi durum müthiş oldu gibi bir durum söz konusu olamayacağına göre.
Maddiyatın kötü olmasından anladığımız mesela herkes için farklı bir şeydir.

çocuğun masraflarını tahmini olarak hesaplayın, gelirinizi giderinizi düşünün ona göre hareket edin derim
yaşınız geç olmadığından dolayı eğer çalışma imkanınız varsa 1-2 yıl çalışıp kenara da atabilirsiniz ama ekonomi de malum.

Başınız sağ olsun. Çocuğunuzun mekani cennet olsun. Bence işe girip özel sağlık sigortası yaptırın. Eğer 1 yıl sonra hamile kalırsanız doğum masrafları vs karşılanıyor. Ama özel sağlık sigortası yapıldığında en az 1 yıl hamile kalmamanız lazım. Yoksa karşılamaz. Doğum, doktor masrafi vs çok para. Özel sigorta karşilarsa çok rahat edersiniz. O zamana kadar da terapi alabilirsiniz. Ruh haliniz 1 yılda daha toparlanmış olur. Yaşınız beklemek için müsait. AMH (yumurta rezervi testi) baktırın. Rezerv iyiyse ki (yaşınıza göre büyük ihtimal çok iyi çıkacaktır) daha fazla bile beklenir. Artık bu ekonomide parasız hiçbir şey olmaz. Devlet kreşleri bile az da olsa aidatlı. Bir de eşinizle kendinize güvenin. Kesin ailelerden yardım olur vs diye düşünmeyin. Ailelerin acil bir para ihtiyacı çıkar size hiç yardım yapamazlarsa ne olacak? Çocuk bu..ondan kisamazsiniz. O yüzden maddiyatinizi sağlama alın öyle çocuk sahibi olun.

kedinizi ve köpeğinizi sahiplendirseniz onlar için harcadığınız bebek için fazlası ile yeterli olur ayrıca alerjik etkilerinden de korumuş olursunuz bebeğinizi
İnsanlar hayvan sahiplendiklerinde ömür boyunca bakmak için sahipleniyorlar. Evin evladından bir farkı olmuyor. Bunu evinde insandan başka bir canlı barındırmayan anlayamaz.
Alerji meselesine gelince...
ÖZEL bir alerjik durumu yok ise çocukların bağışıklığını da kuvvetlendiren bir şey hayvanla büyümeleri.
Kızım kendimizle kardeş gibi büyüyor iyi ki diyorum.

sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.
Sahiplenmeden düşünülecekti masrafları. Sahiplendikten sonra onlar evin bir parçası oluyor. Onların hisleri yok mu? Sahibini kaybedince perişan oluyorlar bunalıma giriyorlar. İşe girsin çalışsın, 1,2 yıl sonra bebek sahibi olsunlar. Bebek doğunca da baştan izin alır sonra biraz büyüyünce kreşe gider çocuk işine devam eder.

Tabiki yapmayın maddi durumunuzu düzeltin ev araba alın çocuğa geleceğini garantilemeden yapmayın, taşıma suyla değirmen dönmez ailelere güvenmeyin

Beklediğiniz zaman maddi durumunuz da bir değişiklik olacak mı? Eğer olacaksa beklemek mantıklı ama olmayacaksa zaman kaybetmeyin

Ben de dış gebelikten sonra bekleme sürecindeyim. Ocak sonundan sonra bebek denemeye başlayacağız tekrardan ve ben şu an iş arıyorum. En azından çocuk olasına ve 6 ay olana kadar çalışırım. Hem kafam dağılır. Stressiz bebek olması daha kolay. Hem de bebeğime almak istediğim şeyleri alırım.
Siz de en azından bebeğin pahalı gereçleri için işe girebilirsiniz. En son bebek olacak diye diye hiç bsey yapmadığım 2.5 senem olmuştu. Boşa giden 2.5 sene. O yüzden boşa geçirmemek için çalışılabilir bence

Keşke çocuk istediğin zaman hemen olsa, ama öyle olmuyor maalesef... Bizim 20.ayda oldu.

Ekonomiye bakınca zaten şartlar iyiye değil giderek kötüye gidiyor, eğer maddi olarak çok çok kötü değilseniz birilerine muhtaç olacak kadar kötü bir durumda değilseniz ertelemeyin derim.

Back
X