Maddi sebeplerle çocuk yapmayı ertelemek mantıklı mı

Niye bu kadar sinirleniyorsunuz, neyin siniri bu? Anneligime ne hakla laf söylüyorsunuz.Fikrimi yazmisim gecmsiim.ben bile unutmuşum hayatım öyle yoğun ki.kac gün önce yazdığım yorum.O an öyle yazmış gecmisim sanki benim dememle yapacak çocuk.Allah Allah ya bı girin işinize
Hanımefendi?
Siz iyi misiniz? Gayet sakin bir üslupla yazmışım, sanırım biraz fazla gerginsiniz. Papatya çayı için, sinir alır.

Hanımefendi?
Siz iyi misiniz? Gayet sakin bir üslupla yazmışım, sanırım biraz fazla gerginsiniz. Papatya çayı için, sinir alır.
İlk mesajınızda siz anne falan değilsiniz diyip gayette sinir bozucu yazmiştiniz.Ha birde cahilsiniz demiştiniz.Bana bunlarla gelen birine olan tahammül seviyem budur.Papatya çayi içeyim ben tamam.

İlk mesajınızda siz anne falan değilsiniz diyip gayette sinir bozucu yazmiştiniz.Ha birde cahilsiniz demiştiniz.Bana bunlarla gelen birine olan tahammül seviyem budur.Papatya çayi içeyim ben tamam.
İkinci yorumumu okuyup anlayabildiniz mi? Hiç anlayıp kavrayabilmişe benzemiyorsunuz da. Kimsenin anneliğine laf etmek değil niyetim demişim,durumu düzeltmişim. Ama yurdum insanı işte, yine şaşırtmadı beni. Biri ılımlı mı yaklaştı, hemen ezmeye çalış.

Doğuda çalışıyorum.doguda ücra bir yerde.Ekatra memelektlere giderken yol ucretlerimizde oluyor.Benim demele konu sahibi çocuk yapacak değil.Ben fikrimi yazdım geçtim.Hesabini kendi bilir
Gerçekten çok gerginsiniz. Bizim fikrimizle tabii ki çocuk yapmayacak. Amaç zaten saygı çerçevesinde çeşitli fikirler alıp, süzgeçten geçirmek. Gurbette derken Ben yurt dışında zannettim.
Çocuk fikrini erteleme sebebi maddi kaygılar. Bizde ülke şartlarında bir çocuk yetiştirmenin takriben ne kadara mal olduğunu söylüyoruz. Tablo pek sizin öne sürdüğünüz gibi değil.

İkinci yorumumu okuyup anlayabildiniz mi? Hiç anlayıp kavrayabilmişe benzemiyorsunuz da. Kimsenin anneliğine laf etmek değil niyetim demişim,durumu düzeltmişim. Ama yurdum insanı işte, yine şaşırtmadı beni. Biri ılımlı mı yaklaştı, hemen ezmeye çalış.
Benim konu sahibine yazdığım yorumu anneligime laf soylerek,kullanıcı adıma kadar iğneleyici konuşarak ezmeye kim çalıştı hanımefendi? İkinci mesajınızda bir kusura bakmayın ibaresi bile yok.Anneliginize laf söylemedim ama aynen şöyle yazmiştiniz "
siz renkli mother değil,anne falan değilsiniz"
Ve bunu beğenen yine kadın kullanıcılar..Kadının düşmanı hep kadın..önce ezin,sonra çevir kazı yanmasin. Neyse daha fazla yazmayalim uzamasin.İyi aksamlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten çok gerginsiniz. Bizim fikrimizle tabii ki çocuk yapmayacak. Amaç zaten saygı çerçevesinde çeşitli fikirler alıp, süzgeçten geçirmek. Gurbette derken Ben yurt dışında zannettim.
Çocuk fikrini erteleme sebebi maddi kaygılar. Bizde ülke şartlarında bir çocuk yetiştirmenin takriben ne kadara mal olduğunu söylüyoruz. Tablo pek sizin öne sürdüğünüz gibi değil.
Gergin değilim.Oyle yasimiş size.Cocuk uyutuyorum hızlı yazdim.Yani herkesin kendi hayatı sonuçta.Bugun böyle düşünürüm yarın farklı.Ama anne baba çocuk istiyorsa zaten hesabını yapmıştır yani.Okul çağına gelene kadar o kadar masrafları olmuyor demek istedim

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmel
Öncelikle Allah rahmet eylesin.Basiniz sağolsun.Bu Allah ' in imtihanı bence hiç rızık derdiniz olmasın.Bir evladınız daha olsun.

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
4yıl önceki ben bekleyin derdi. öylede yaptım v e 2,5sene kadar korunduk. şimdi o kadar pişmanım ki. ne maddi durumumuz düzeliyo nede cocuk oluyo borçların üstüne daha çok tedavi masrafları eklenmeye devam ediyo. zaman kaybettigimle kaldım. normal bir ülkede bu şekilde mantıklı ve akılcı düşünüp birikim yaparak bebege daha iyi bi gelecek yaratılabilir. ama bu ülkede artık bu mümkün değil. cocuk istiyosanız hayatınızda ki insanıda iyice tanıyıp eminseniz zaman kaybetmemek lazım. dünyanın durumu belli ülkenin hali belli hiçbişey düzelmiyo. en azından genç anne olmak en iyisi. zaman geçtikce rahimde yaşlanıyo işler zorlaşiyo :işsiz: :işsiz:

İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Cocuk sahibi olmayi ertelemek icin daha mantikli hicbir sebep bilmiyorum

Ben aile evimde gördüğümü kendi evladıma verebileceğim seviyeye geldiğimde çocuk istemeye başladım. Şahsım için belli bir gelir seviyesinde olmam gerekir çocuk sahibi olabilmem için çünkü evladımı sadece doyurmak ve ya temel ihtiyaçlarını karşılamak bana yetmiyor. Sosyal aktivitelere katılabilmeli ve ne bileyim eğitime ihtiyacı olduğu zaman biraz özel hissettirebilmeliyim.

4yıl önceki ben bekleyin derdi. öylede yaptım v e 2,5sene kadar korunduk. şimdi o kadar pişmanım ki. ne maddi durumumuz düzeliyo nede cocuk oluyo borçların üstüne daha çok tedavi masrafları eklenmeye devam ediyo. zaman kaybettigimle kaldım. normal bir ülkede bu şekilde mantıklı ve akılcı düşünüp birikim yaparak bebege daha iyi bi gelecek yaratılabilir. ama bu ülkede artık bu mümkün değil. cocuk istiyosanız hayatınızda ki insanıda iyice tanıyıp eminseniz zaman kaybetmemek lazım. dünyanın durumu belli ülkenin hali belli hiçbişey düzelmiyo. en azından genç anne olmak en iyisi. zaman geçtikce rahimde yaşlanıyo işler zorlaşiyo :işsiz: :işsiz:
hanımefendi iyi de korunmadan önce hiç mi doktora gidip kontrol olmadınız?
ben bekarım ma düzenli jinekoloğa gidiyorum mesela, bunu herkes yapmak zorunda.
eşinizin mi sorunu var?

ayrıca maddi durum düzelmeden borçla çocuk yapıp nasıl büyütmeyi planlıyorsunuz?

Ailelere güvenip iş yapmayın bence. Neticede sizin çocuğunuz çünkü. Dünyanın binbir türlü hali var bir bakmışsın güvendiğin dağlara kar yapmış. Önce bir işe girip biraz birikim mi yapsanız acaba. Yaşınızda geç değil. Tabiki yinede karar sizin.

Merhabalar,
Öncelikle başınız sağolsun kaybınıza çok üzüldüm.
Benim bir çocuğum var. 3 yaşında. Maddi bir sorunumuz olmamasına rağmen anne yanı beşik gibi, kıyafet, oyuncak gibi birçok eşyayı kardeşimden arkadaşımdan aldım kullandım geri verdim. Bebek odası diye mobilya dönemedim. 3 kapılı bir dolap aldım ilk aşamada. Sonra da çocuğumun odasını ayırınca yatak aldım. Bebek arabası, oto koltuğu gibi araçları ortalama ürünler aldım-ki bebek arabasını pandemi yüzünden çok çok az kullandık.
Ama çocuğumu özel hastanede doğurdum. Hep özele kontrole götürdüm. Özel aşılarını tam yaptırdım. Doğumdan sonra rutinde olmayan kardiyoloji, fizik tedavi, hematoloji gibi bölümlerde takip edilmesi gerekti. Piyasadaki en pahalı bezlerden, ıslak mendillerden kullandım. Ayakkabılarını iyilerden almaya çalıştım vb.
Gazı için 937363 tane damla deneyip 3 tanesini baya uzun süre kullandık. Kan damlası, vitamini, şampuanı, deterjanı....2 yıl ücretsiz izin kullandım.
Demek istediğim öyyyle herşeyi arabası, kıyafeti, odası vs tam takır en pahalısı olmak zorunda değil. Ama sağlık, beslenme, eğitim gibi alanlarda yapabileceğinin en iyisini yapmak istiyor insan.
Bu yüzden de maddi bir hazırlık bir planlama gerekiyor bana göre.
Çocuk büyütmek zaten zor. Bir de özel aşısı geldi bu ay bittik diye düşünmek, bebeğim x aylık çalışmak zorundayım bakıcı ücretleri çok yüksek kayınvalidem/annem bakmıyor diye dertlenmek bunu daha da zorlaştırır.
Yaşınız çok genç. Ben o yaşta evli bile değildim.
Elbette olaya duygusal yaklaşarak çocuk istiyor olabilirsiniz. Ama bence biraz ertelemek daha mantıklı.
Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Bence bekleme çocuk öyle karar verdim deyip hemen o ay olan bir şey değil

Bana sormadınız ama 35 ten sonra beklemek sıkıntı. Velev ki doğal yolla olmadı tedavi şu bu derken zaman geçip gider.
Ben birini 24 diğerini 32 de doğurdum. 2. Çok daha kolay büyüyor daha tecrübeliyim ama yaşla ilgili değil 2. Çocuk olduğu için
Hiç anlayamıyorum 33 yaşımdayım 24 25 gibiyim yumurtalık kalitem de 20li yaşlardaki gibi bence doğal beslnmek ve sporla alakalı bu durumlar bir de genetik. Çocuk yapmayı dusunmedim hiç keyfime bakıyorum çoook iş var yapacak.

Aciniz icin uzuldum. Umarim bir daha yasamazsiniz, ve hep saglik
Haberleri alirsikiz

Psikolojik olarak yeniden denemeye hazir misiniz gercekten, bence bu konuda evvela kendinize durust olun. Bunu gormezden gelmeyin her seyden once.

Maddiyat olayina gelecek olursak, bunun bir olcusu yok. Bana gore
Muthis sacma sapan bir hesap. Birikim para dediginiz sey icin kriter nedir ki? Neye gore kime gore belirliyorsunz? Cem Yilmaz mi kriter? Acun mu? Doktor maasi mi? İnfluencer geliri mi? Ogretmen maasi mi? Asgari ucret mi? Vs vs. Her zaman daha fazlasi ve daha azi var. Burada onemli olan sizin evladiniz icin ne istediginiz, nasil bakmak istediginiz? Kimisi var e bebekten alip giydirir, kimisi var asla gocunmaz niye gocunsun o da ayri, komsu cocugun kuculen ama hala yeni kiyafetlerini kullanir, kimisi var gap’ten asagisini tenine surmez cocugunun.
Kimisi a kalite bir ozel hastanede dogurur, kimi devlet hastanesinde.

Cocuk ac kalmaz, e siz de sokakta degilsiniz. O cocuga sevginizi sevkatinizi ilginizi vererek az butceyle de mis gibi evlatlar yetistirilir. Ben ogretmenim, neler ne hikayeler gordum sahit oldum. Dedigim gibi onemli olan sizin yasamak ve yasatmak istediginiz standart.

Ama yineliyorum, her seyden evvel siz hazir misimiz? Yasiniz cok genc. Bu bir avantaj. Biraz esinizle kendinize donebilirsiniz. Birbirinize zaman ayirabilirsiniz. Bir mesleginiz varsa onu bir sure icra edebilirsiniz. Su an calismiyor olusunuz dahi bebek fikrine daha cok sarilmaniza
Sebep oliyor olabilir. Maddiyat konuslarini bir kenara birakarak dusunun, belki calisma hayati size cok daha iyi gelicek. Mevzuyu para biriktirmek filan diil, tamamen kendi kisisel gelisiminize katki saglamak olarak dusunun.

ben 32 yaşımdayım maddi imkanlarımı düzeltene kadar da çocuk yapmayacağım,
maddi imkanlardan kastım da şunlar,

oturacağım bir ev ve kirada bir ev.
ortalama ya da ortalamanın altında bir araç,
bebeğin ilk okula kadar tüm masraflarını karşılayacak(kreş dahil) bir birikim.
ve 6 ay çalışmadığım takdirde bizi geçindirecek kadar para.

çok mu şey istiyorum evet ÇOK hem de hayal derecesinde çok.
bunun için ne yapıyorum peki, şantiyede çalışıyoruz eşimle. konteynerda kalıyoruz. şantiye yemeği yiyoruz. stresten birbirimizi yiyoruz bazen ama amacımız belli...

bunları sağlamazsam çocuk yapmayacakmıyım. hayır yapmayacağım.
sizin maddi kriteriniz nedir yani daha fazlaa maaş ise o yalan çünkü enflasyon var,
bir ev almak ise hemen krediye başvurun kenara para atın.
ama gününüzü yaşayıp para biriktirmeden daha rahat bir hayat bekliyorsanız bu yalan maalesef. çocuğun doğumdur eşyadır tüm masrafları biriktirip (tl olarak değil altın olarak biriktirin) çocuk yapabilirsiniz.

Hiç anlayamıyorum 33 yaşımdayım 24 25 gibiyim yumurtalık kalitem de 20li yaşlardaki gibi bence doğal beslnmek ve sporla alakalı bu durumlar bir de genetik. Çocuk yapmayı dusunmedim hiç keyfime bakıyorum çoook iş var yapacak.
Bilmem ki bende doktora gitmiştim gayet sağlıklı diyet ve spor yaptığım dönemlerdi üstelik. 29 yaşımda 2. Yi istedim 2 yıl olmamıştı. Sonra beklemediğim bşr zaman diliminde hamile kaldım. Neyse belki hayırlısı o zaman değildi. Doktor değilim zaten sadece tecrübemi ve düşüncemi yazdım. Hakkınızda hayırlısı

Back
X