Merhabalar,
Öncelikle başınız sağolsun kaybınıza çok üzüldüm.
Benim bir çocuğum var. 3 yaşında. Maddi bir sorunumuz olmamasına rağmen anne yanı beşik gibi, kıyafet, oyuncak gibi birçok eşyayı kardeşimden arkadaşımdan aldım kullandım geri verdim. Bebek odası diye mobilya dönemedim. 3 kapılı bir dolap aldım ilk aşamada. Sonra da çocuğumun odasını ayırınca yatak aldım. Bebek arabası, oto koltuğu gibi araçları ortalama ürünler aldım-ki bebek arabasını pandemi yüzünden çok çok az kullandık.
Ama çocuğumu özel hastanede doğurdum. Hep özele kontrole götürdüm. Özel aşılarını tam yaptırdım. Doğumdan sonra rutinde olmayan kardiyoloji, fizik tedavi, hematoloji gibi bölümlerde takip edilmesi gerekti. Piyasadaki en pahalı bezlerden, ıslak mendillerden kullandım. Ayakkabılarını iyilerden almaya çalıştım vb.
Gazı için 937363 tane damla deneyip 3 tanesini baya uzun süre kullandık. Kan damlası, vitamini, şampuanı, deterjanı....2 yıl ücretsiz izin kullandım.
Demek istediğim öyyyle herşeyi arabası, kıyafeti, odası vs tam takır en pahalısı olmak zorunda değil. Ama sağlık, beslenme, eğitim gibi alanlarda yapabileceğinin en iyisini yapmak istiyor insan.
Bu yüzden de maddi bir hazırlık bir planlama gerekiyor bana göre.
Çocuk büyütmek zaten zor. Bir de özel aşısı geldi bu ay bittik diye düşünmek, bebeğim x aylık çalışmak zorundayım bakıcı ücretleri çok yüksek kayınvalidem/annem bakmıyor diye dertlenmek bunu daha da zorlaştırır.
Yaşınız çok genç. Ben o yaşta evli bile değildim.
Elbette olaya duygusal yaklaşarak çocuk istiyor olabilirsiniz. Ama bence biraz ertelemek daha mantıklı.
Hakkınızda hayırlısı olur umarım.