• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi Sıkıntı Yüzünden Geleceği İçin Sevgilisinden Nişanlısından Ayrılan Bu Durumu Yaşayan?

Maddi durumu iyi olmayan nişanlıdan ayrılmak yerine sizde çalışıp ev bütçesine destek olup standartlarınızı yükselteniz daha iyi olmaz mı? Sırf bu sepepten ayrılmak bana çok kalitesiz geliyor tabi maddiyat önemli fakat sadece eşten beklemek çok ve buna göre yol çizmek doğru değil.

bi arkadaşımın yıllar önce nişanlısı askeri ücretin çok az bi üstünde maaşla çalışıyordu kendi bile zar zor geçiniyordu evlenince ailemle otururuz bir süre bile demişti. sonra kız alıştığım hayatı bozamam dedi ayrıldı. ne mi oldu şuan o çocuk türkiyede hatta dünyada ismini duyurmuş bir şirkette genel müdür oldu en kralından evini en lüksünden arabasını da aldı :)
ooww sırlar dünyası gibi

Benim kocam once ciddi anlamda fakir bir ogrenciydi, sonra uzun sure is bulamadi, biz evlendigimizde halen issizdi. Neyse ki o gunleri atlattik, onemli olan karakteri. Karakteri duzgunse pesini asla birakmamalisin, fakir ya da degil. Para tabii ki onemli ama bazen insanin hayatinda zor donemler oluyor, sevdiginiz insan arayip bulamiyorsa bir is, bu demek degil ki hep fakir kalacak. Calistigi is yeterince para saglamiyorsa bu demek degil ki hep o iste kalacak, hic gelismeyecek. Ha karakteri kotudur, calismak istemez, tembeldir; bu sorundur. Ya da zaten diger yonleri kotudur, surekli didisiyorsundur, parasizlik bunu iyice ucuruma surukler, birakman sart olur. Yoksa sirf parasiz diye birakiyorsan sevmemissindir. Her sey asilir aile olabildikten sonra.

Önemli olan erkeğin çok zengin olması değil bana göre .
Asıl önemli olan çalışkan olması .
En baş bi erkekte buna bakılmalı eğer çalışkansa ekmeğini taştan çıkarır hiç bi şeyinizi eksik etmez =)
Sadece aşkla olmaz evlilik , biraz mantık gerekli .
İlişkide mantık 'zengin koca bulmak' değildir.
Önce kendine iyi , şevkatli bir eş ve ileride olan bebeklerine iyi bi baba olabileceğine inandığın insanla yaptığın evlilik asıl mantık evliliğidir =)

Ben nişanlımdan ayrıldım ama benim bıraz farklı ben tanıdığımda evden kovmuşlardı 8 ay ıssızdı sadece özel ders verıyordu ara ara böyle tanıdım sevdım sonra harıta muhendısı olduğunu soyledı ıse gırdı nısan yaptık 9 ayda böyle gıttı ben evlenıcez dıye para bırıktırıyor derken o gıttı aılesıne 220 mılyar bankadan para cekerek ev aldı aılesının ıhtıyacı ınanın yok kızı var ogretmen babası taksı soforu ve emeklı olacak 220 mılyar cektı ve faızıyle 400 mılyar kendısınınde evı yok! bırde dugun yapacaz kıraya gırıcez nısanlım maaşını aılesıne bağladı anlaşıldığı gıbı bende yuzugu attım ılk aylar cok gel gıt oldu cok uzuldum sonra alıştım kesınlıkle böyle olmalıydı cunku cok sıkıntı yasayacaktık sorumsuz bır adamdı ıyıkı böyle oldu dıyorum hıccc pısman degılım evlenseydim basımı taslara vururdum

Senin hayattan beklentilerini bilemeyiz. Hayat standartlarını bilemeyiz ki.. Erkek arkadaşın çalışmayı sevmeyen tembel birisi ise haklısın derim. Ama çocuk çalışıyor çabalıyorsa ama elimdeki durum seni tatmin etmiyorsa o zaman senin de bir şeyler yapman gerek diyebilirim. Ki hayatın bize neler getireceğini bilemeyiz ki.. Erkek arkadaşın fabrika sahibi olur, bir kriz patlar. Batar gider. Ya da fabrika işçisi olur, kıvrak zekalıdır ticarete atılır. Zengin olur. Bugün evin vardır, bir deprem olur evsiz olursun. Yarın neler getirir bilemezsin. Ama sırf fakir diye maddi durumu kötü diye erkek arkadaşından ayrılmayı düşünmek bana hiç etik gelmiyor.

Sevgilisinin veya nişanlısının Maddi durumu cok kötü olup Ayrılanlar var mı
Eğer var ise bu süreç içinde neler yaşadınız Pişman oldunuz mu yoksa İyiki ayrılmışım diyebildiniz mi.?
Yada o kişiyle devam ettiniz mi süreçte neler yaşadınız neler gördünüz ?
Hepimiz az çok biliyoruz ki evet belki para mutluluk getirmez insana ama parasızda olmuyor işte
İnsanın içi içini yiyor maddiyatsızlık çok kötü birşey Maddi sıkıntılar cekenler daha iyi bilirler aslında bunu
Tecrübelerinizi Düşüncelerinizi paylaşırmısınız
Para demek mutluluk demek huzur demek sağlık demek kısace herşey demek. Maddiyatsızlığı çok iyi bilirim allah başa vermesin.

Ben esimle evlenmeden once hic biseyi yoktu ama cok azimli ve hirsliydi ve su an bi cok kisinin imrenerek baktigi ve zamannda ayy sen cok guzelsin bula bula bu zurtumu buldun diyenlere3n bile cok iyi bi hayat yasiyirym cok sukur iyiki de parasi yok evi ok diye birakmammisim kocami ve su an cok mutluyum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
ben de tanıyorum böyle bir örnek
birbirlerini sevdiklerinde hiçbirşeyleri yoktu, ikisi de sonradan işe girdi
çok çalıştılar
yanılmıyorsam 11 sene oldu
hala birbirlerine olan sevgilerinden, saygılarından birşey kaybetmediler, herkesin sevgi anlamında imrendiği bir çift
ve de öyle başarılı oldular ki
şu anda 2 evleri, 2 arabaları, rahat rahat geçinebilecekleri gelirleri var
ayrıca hiç de bozulmadılar, dar gelirli insanlara, sokak hayvanlarına, çevrelerine de sonuna kadar yardım ederler
Allah onların da mutluluğunu daim etsin

Ben de maddiyata hiç önem vermem, aynen sizin gibiyim.:KK24:
Aynen bende maddiyata önem vermem,ailecek vermeyiz gerçi,annemle babam evlendiğinde doğru düzgün birşeyleri yokmuş,anne tarafım ve baba tarafım birlerini sevmedikleri için babam herşeyi kendisi yapmış çok şükür şimdi herşeyleri var,bir tanıdığım abla sırf zengin diye bir adamla evlenmişti adam hasta olup iflas edince adamı boşadı ben gencim diye hastaya bakamam diye.

Amin
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
ben de tanıyorum böyle bir örnek
birbirlerini sevdiklerinde hiçbirşeyleri yoktu, ikisi de sonradan işe girdi
çok çalıştılar
yanılmıyorsam 11 sene oldu
hala birbirlerine olan sevgilerinden, saygılarından birşey kaybetmediler, herkesin sevgi anlamında imrendiği bir çift
ve de öyle başarılı oldular ki
şu anda 2 evleri, 2 arabaları, rahat rahat geçinebilecekleri gelirleri var
ayrıca hiç de bozulmadılar, dar gelirli insanlara, sokak hayvanlarına, çevrelerine de sonuna kadar yardım ederler
Allah onların da mutluluğunu daim etsin
Rabbin gercek sevgi saygi varsa herseyi veriyo para mal mulk sonradn elde edilebiliyor ama sevgi saygi ask sonradan olmuyo malesef

Bence ilk değerlendirme kriteri çocuğuma iyi bir baba olabilirmi? Yani ben onu baz aldım .. Eşim mühendis standart mühendis maaşı alıyor ne fakiriz ne zengin baxı ay onun ailesi baxı ay benim ailem yardım eder çünkü ev kredisi ödüyoruz ama çalışmıyor olsa tembel olsa belli bir eğitimi olmasa asla evlenmezdim parasız evlilik olmuyor malesef çocuklarınızın da geleceğini düşünmelisiniz .. Kendi yağınızda kavrulucak kadar olsa yeterli .. Ama parasız tembel eğitimsiz bir adamla olmaz

gecenlerde buna benzer bır konu acmıstın çiçekçi miydi nişanlın bence ayrılmalısın

Bu konusa cok haklisiniz bende sizin gibi dusunuyorum konu sahibi erkek arkadasina guvenemiyo ki boyle bi ikileme dusuyo sonucta biz onun erkek arkarkadadinin karakterini bilemediginizden ne desek bos en dogru karari konu sahibi verebilir.
yooo gayet de güzel bakarlar ama kızımız bakamayagını düşünüyo o yuzden soruyo

Bu konusa cok haklisiniz bende sizin gibi dusunuyorum konu sahibi erkek arkadasina guvenemiyo ki boyle bi ikileme dusuyo sonucta biz onun erkek arkarkadadinin karakterini bilemediginizden ne desek bos en dogru karari konu sahibi verebilir.
erkek arkadası çok karakterli namuslu cevresı tarafından cok sevılıyor yenı dukkan acacak ama aılesı arkasında degıl kızımız ıkıleme düşmüş sevmıyor demekkı ustelık cocuk askerde konuyu onceden bılıyorum yanı

malı mülkü önemli değil
iyi bir işi varsa sorun yok
siz de çalışırsınız gerekirse herşeyinizi yaparsınız

Back
X