Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.530
3.932
448
Merhaba arkadaşlar, daha önceki konumda eşimle iletişimsizlik sorunumuz olduğundan bahsetmiştim. Çok şükür şimdi daha iyiyiz ve farkettik ki sıkıntılar maddi kaynaklı. Maddi imkansızlıklarımızın olduğundan da bahsetmiştim zaten.

Eşim 5 - 6 senedir aynı işyerinde çalışıyor. Ve ne uzadı, ne kısaldı. Maaşı yetmiyor. Ve zaten hep düşüktü. Ama o hiç başka iş bulmaya yanaşmadı. Ben artık sebebini zora gelememesine bağlıyorum. Her seferinde aynı bahaneleri öne sürdü çünkü, şimdi içten içe kendisi de pişman ama bir çocuğumuz olduğu için (çalışmıyorum) hiç risk alamıyor ve hatasının bedelini 3 kişi ödüyoruz.

Ailesi destek olması gerekirken hiç umursamıyorlar. (Normalde destek olmak zorunda değiller elbette ama yıllardır oturdukları daireler de eşiminde hakkı var k.validem vefat ettiği için, ortak miras) Ama umurlarında değil. Eltim arar ben bu kadar sıkıntı çekerken yediğine, içtiğine, aldığına kadar anlatır, öylesine hiç aramadı zaten, elti işte :)

Böyle nereye kadar diye düşünmekten ne uyku uyuyabiliyorum, ne de hayattan zevk alabiliyorum artık. Ev kira, borç var, tek maaş. Kafama taka taka bir hal oldum. Elimde değil, ve çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım.

Çalışmayı düşünüyorum ama çocuğum daha 6 aylık ve emiyor. Annem yok (5 sene önce kaybettim) olur mu? nasıl olur bilmiyorum? Ve ya siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Destek ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
6 ay daha küçük bence bilmiyorum ama imkan olsa zaten bakıcı bulunur işe girersin, para yetmiyor diyorsun o da yaş iş...

Ben olsam ucu ucuna yetirmeye çalışmak yerine sürekli masraf çıkarırım. Eşin bir bakar iki bakar herhalde sonunda bir yol bulmaya çalışır. En azından bebeğin biraz büyüyene kadar idare edersin sonra işe girersin.

6 ay daha küçük bence bilmiyorum ama imkan olsa zaten bakıcı bulunur işe girersin, para yetmiyor diyorsun o da yaş iş...

Ben olsam ucu ucuna yetirmeye çalışmak yerine sürekli masraf çıkarırım. Eşin bir bakar iki bakar herhalde sonunda bir yol bulmaya çalışır. En azından bebeğin biraz büyüyene kadar idare edersin sonra işe girersin.

Zaten yettiremiyoruz. Eşimde tam tersi hep kısma yönündedir zaten. Onun bulduğu yol bu. Yetmeyince ne yapacaksın der bana?
Kavgalarımızın en büyük sebebi zaten ben bazı şeyleri yapmak isteyip yapamamam.

Bebek küçük, bırakacak kimse de yok.
Evden el emeği işler yapmayı deneseniz çevreniz varsa ve başlangıç için bir miktar ayırabilecekseniz..

Aslında biri var, akrabam ve sık sık görüşüyoruz. Oğlumuda çok seviyor, çok ilgileniyor. Ona güvenebilirim kendi kardeşini de büyüttüğü için ama tabii bir taraftan oğlum bazı şeyleri yeni yeni anlamaya başladı. Tam bağlanma süreci, emziriyorum da, erkenden işe döneneler acaba bu süreçte ne yapıyorlar?

1:Esin 2.bi iste calissin. Part time olur gece taksi isi gibi bir sey olur.
2: Isi vardiyaliysa sizde vardiyali bir ise girin biriniz calisirken digeri cocuga baksin.
3: bu yasta kres icin cok erken. Cok mecbursaniz bakici tutun. Evi de kamera ile takip edin.
4. Evde yapabileceginiz isler bakin. El isi gibi seyler olabilir. Veya bazi esnaflarin satabilecegi turden bi yiyecek yapip satin onlara. Tatli vs olur.
5. Instegram falan uzerinden satis yapabilirsiniz mesala kokulu taslar bebek mevlutleri icin mumlar gibi gibi onlari arastirin.
6: cocugunuzla birlikte bakabileceginiz bi cocuk bulabilirsiniz bakici ilanlarina basvurun.
7: hic biri uymadiysa size yaklasik 1 sene daha idare edip krese verin.
8: baazi firmalarin temsilcilikleri var ama onu becerebilir misin bilmem biraz daha zor is.
Aklima bu kadar geldi.

Aslında biri var, akrabam ve sık sık görüşüyoruz. Oğlumuda çok seviyor, çok ilgileniyor. Ona güvenebilirim kendi kardeşini de büyüttüğü için ama tabii bir taraftan oğlum bazı şeyleri yeni yeni anlamaya başladı. Tam bağlanma süreci, emziriyorum da, erkenden işe döneneler acaba bu süreçte ne yapıyorlar?

Evli ve çocuklu değilim ama aklıma evden yapabileceğiniz işler rahat olur gibi geldi :)
Ama gerçekten güveniyorsanız o kişiye ve şuan sütten kesmek istemiyorsanız en azından bir 6 ay daha sabredebilirseniz öyle başlayın isterseniz. Ya da sağıp verin biberonla içirsin memeden soğumazsa.

1:Esin 2.bi iste calissin. Part time olur gece taksi isi gibi bir sey olur.
2: Isi vardiyaliysa sizde vardiyali bir ise girin biriniz calisirken digeri cocuga baksin.
3: bu yasta kres icin cok erken. Cok mecbursaniz bakici tutun. Evi de kamera ile takip edin.
4. Evde yapabileceginiz isler bakin. El isi gibi seyler olabilir. Veya bazi esnaflarin satabilecegi turden bi yiyecek yapip satin onlara. Tatli vs olur.
5. Instegram falan uzerinden satis yapabilirsiniz mesala kokulu taslar bebek mevlutleri icin mumlar gibi gibi onlari arastirin.
6: cocugunuzla birlikte bakabileceginiz bi cocuk bulabilirsiniz bakici ilanlarina basvurun.
7: hic biri uymadiysa size yaklasik 1 sene daha idare edip krese verin.
Aklima bu kadar geldi.

Eşim masa başı çalışıyor. Bakıcı değilde akrabam var hani çalışırsam o bakabilir evimde, evden iş yapmam mümkün değil çünkü bebeğim çok huysuz, çoğu zaman yemek bile yapamıyorum çünkü sürekli ilgi istiyor, yanında insan istiyor. Bir kere öyle bir iş denedik yetiştirme derdi, oğlum bir taraftan ağlıyor, ilgilenmemizi istiyor falan derken zor oldu devam etmedik. Sanırım mantıklısı emzirme süreci bitene kadar sabretmek

Şu "masraf çıkar, şu kadar liralik bilmem ne alda görsün, borca sokta akillansin" gibi tavsiyeler görüyorum ara ara. Bu adam çalışmayan bir adam degil, çalışıyor sadece maaşı az. Gercekten esinize gücünün yettiginden fazla masraf, harcama yükledikten sonra esiniz işin icinden cikmaya calisirken sizin iciniz huzurlu oluyor mu merak ediyorum?

Bu kadar para yetmiyorsa yapmasaydiniz cocuk ve calişsaydiniz keşke konu sahibi. Bence bir arkadaşın dedigi gibi biraz idare edin sonra cocugu krese verin iyle calisin.

Evli ve çocuklu değilim ama aklıma evden yapabileceğiniz işler rahat olur gibi geldi :)
Ama gerçekten güveniyorsanız o kişiye ve şuan sütten kesmek istemiyorsanız en azından bir 6 ay daha sabredebilirseniz öyle başlayın isterseniz. Ya da sağıp verin biberonla içirsin memeden soğumazsa.

Evden iş yapmam çok zor denedim çünkü, gün içinde sürekli oğlumun yanındayım hiç yalnız kalmak istemiyor. Çok hareketli kucağıma alıyorum durmuyor, bırakıyorum gene durmuyor. Gündüz uykuları hafif ve kısa o uyurken yaparım desem uyusunda huysuzluk etmesin diye makine bile açamıyorum.

Evden iş yapmam çok zor denedim çünkü, gün içinde sürekli oğlumun yanındayım hiç yalnız kalmak istemiyor. Çok hareketli kucağıma alıyorum durmuyor, bırakıyorum gene durmuyor. Gündüz uykuları hafif ve kısa o uyurken yaparım desem uyusunda huysuzluk etmesin diye makine bile açamıyorum.

Akrabanız yakın mı size? Ya akşam babası oyalıyor mu?
Akrabanız çok yakın olsa aslında elinizdeki işi yapana kadar oyalayabilirdi belki.. Ya da babası oyalarken olabilir.
Ama olmuyorsa o zaman biraz daha idare edin derim.

Şu "masraf çıkar, şu kadar liralik bilmem ne alda görsün, borca sokta akillansin" gibi tavsiyeler görüyorum ara ara. Bu adam çalışmayan bir adam degil, çalışıyor sadece maaşı az. Gercekten esinize gücünün yettiginden fazla masraf, harcama yükledikten sonra esiniz işin icinden cikmaya calisirken sizin iciniz huzurlu oluyor mu merak ediyorum?

Bu kadar para yetmiyorsa yapmasaydiniz cocuk ve calişsaydiniz keşke konu sahibi. Bence bir arkadaşın dedigi gibi biraz idare edin sonra cocugu krese verin iyle calisin.

Saldırılar başlamış hemen, şöyle anlatayım belki bilinçsizce yorum yapmak yerine bir dahakine neden diye sorarsınız. Ben endometriozis hastasıyım. (Çikolata kisti) ve 4 aylık evliyken öğrendim. Doktorun direkt dediği çocuk düşünüyor musun oldu. Düşünmediğimi söyledim. Ne kadar dedi? En az 2 sene dedim. O kadar vaktin yok dedi. Başka bir doktora daha gittim sonuç yine aynı. Çikolata kisti nedir biliyor musunuz bilmiyorum? Çocuk sahibi olmaya engel, ameliyatla alınsa bile %90 tekrar eden, açık ameliyatlada yumurtalık rezervine ciddi zarar veren, reglin içeride birikmesi sonucu oluşan bir kist kesin çaresi menapoz. Her doktor kontrolümde, doktorum çocuk yap kızım, ileri de pişman olursun demesine rağmen, risk aldım, 6 ay ilaç tedavisiyle geçiçi menapoza girdim. O çocuk yapıcaksın dedikçe ben bana aynı ilacı verin diyordum. En son ki kontrole eşimde gelmişti, hiç istemedim gelmesini biliyordum çünkü etkileneceğini, çocukları çok seviyor çünkü, doktor onun yanında da bahsedince, eşim etkilendi.

Baba olma hayalimi elimden alma baskıları, doktorum zaten olup olmayacağı belli değil, belki de doğal yollardan olmayacak demesi artı zaten hemen hamile kalamazsın demesiyle, sonuç ilk aydan hamile kaldım.

Doktorum benden çok şaşırdı. Çikolata kistiyle bu kadar kısa sürede hamile kalan çok nadir oldğunu söyledi. Bu hastalıkla mücadele edip onca anne olmak isteyen kadın varken ne yani, aldırsa mıydım?

Son düzenleme:
Akrabanız yakın mı size? Ya akşam babası oyalıyor mu?
Akrabanız çok yakın olsa aslında elinizdeki işi yapana kadar oyalayabilirdi belki.. Ya da babası oyalarken olabilir.
Ama olmuyorsa o zaman biraz daha idare edin derim.

Hayır değil maalesef. Gün içinde gidip gelemez

Saldırılar başlamış hemen, şöyle anlatayım belki bilinçsizce yorum yapmak yerine bir dahakine neden diye sorarsınız. Ben endometriozis hastasıyım. (Çikolata kisti) ve 4 aylık evliyken öğrendim. Doktorun direkt dediği çocuk düşünüyor musun oldu. Düşünmediğimi söyledim. Ne kadar dedi? En az 2 sene dedim. O kadar vaktin yok dedi. Başka bir doktora daha gittim sonuç yine aynı. Çikolata kisti nedir biliyor musunuz bilmiyorum? Çocuk sahibi olmaya engel, ameliyatla alınsa bile %90 tekrar eden, açık ameliyatlada yumurtalık rezervine ciddi zarar veren, reglin içeride birikmesi sonucu oluşan bir kist kesin çaresi menapoz. Her doktor kontrolümde, doktorum çocuk yap kızım, ileri de pişman olursun demesine rağmen, risk aldım, 6 ay ilaç tedavisiyle geçiçi menapoza girdim. O çocuk yapıcaksın dedikçe ben bana aynı ilacı verin diyordum. En son ki kontrole eşimde gelmişti, hiç istemedim gelmesini biliyordum çünkü etkileneceğini, çocukları çok seviyor çünkü, doktor onun yanında da bahsedince, eşim etkilendi.

Baba olma hayalimi elimden alma baskıları, doktorum zaten olup olmayacağı belli değil, belki de doğal yollardan olmayacak demesi artı zaten hemen hamile kalamazsın demesiyle, sonuç ilk aydan hamile kaldım.

Saldiri degildi. Yinede bilincli sekilde cocuk sahibi olunmuş böyle olacağını biliyordunuz katlanmak durumundasıniz yani birazcik.
Zaten ne iş önerseler cocuk durmuyor, bakacak kimse yok diyorsunuz. Eee bu durumda beklemekten başka yapacak bisey yok gibi.

sıkacaksınız biraz daha kendinizi, çocuk biraz daha büyüyünce işe girer çalışırsınız. ne yapacaksınız başka? bütün önerilere hayır dediniz. bilemiyorum benim babam da öyleydi, hala da öyle, zamanında daha iyi işlerde daha düzenli, daha fazla paraya çalışma imkanları varken alıştığı çevreden, düzenden kopmak istemediği için devam etti ve şu an emekli dahi olamayacak. ayın belirli dönemleri işleri sıkıntıya girerdi, hala aynı terane yani yine dönem dönem işsiz kalıyor. annem de sıkıntı çekti, uzun hikaye. biz 2 kardeşiz, çocuktuk o zamanlar ama insanın çoğu şey içinde kalıyor. hiçbir şey sahibi olamadıkları için bize de birşey bırakamayacaklar, birşey bırakmayı geçtim babamın emekli maaşı falan olmayacağı için çalışıp ona bakacağım günü falan hayal ediyor adam. külüstür bir arabamız bile yok, bana diyorlar artık sen araba alınca bizi gezdirirsin falan diye. :D gezdiririm ondan rahatsızlık duymuyorum asla ama zor yani maddi sıkıntısı olan evliliğin çocuğu olmak.

Saldiri degildi. Yinede bilincli sekilde cocuk sahibi olunmuş böyle olacağını biliyordunuz katlanmak durumundasıniz yani birazcik.
Zaten ne iş önerseler cocuk durmuyor, bakacak kimse yok diyorsunuz. Eee bu durumda beklemekten başka yapacak bisey yok gibi.

Böyle olacağını bildiğim için erteledim ve ertelemek istedim. Bilinçsiz bir insan değilim. Anne olmak arzusundan çok ne şekilde bir çocuk yetiştireceğim, onun geleceği benim için daha önemliydi. Hâlâ önemli ki, buraya bu konuyu açtım. Eşim ve doktorumun baskıları olmasaydı, hastalığımın ciddiyetinin farkında olmama rağmen anne olamama ihtimaline rağmen ertelemeye devam ederdim. Zaten katlanıyorum, katlanmak zorundayım. Sadece bir şeyler yapabilir miyim diye öneri almak istedim.

Son düzenleme:
sıkacaksınız biraz daha kendinizi, çocuk biraz daha büyüyünce işe girer çalışırsınız. ne yapacaksınız başka? bütün önerilere hayır dediniz. bilemiyorum benim babam da öyleydi, hala da öyle, zamanında daha iyi işlerde daha düzenli, daha fazla paraya çalışma imkanları varken alıştığı çevreden, düzenden kopmak istemediği için devam etti ve şu an emekli dahi olamayacak. ayın belirli dönemleri işleri sıkıntıya girerdi, hala aynı terane yani yine dönem dönem işsiz kalıyor. annem de sıkıntı çekti, uzun hikaye. biz 2 kardeşiz, çocuktuk o zamanlar ama insanın çoğu şey içinde kalıyor. hiçbir şey sahibi olamadıkları için bize de birşey bırakamayacaklar, birşey bırakmayı geçtim babamın emekli maaşı falan olmayacağı için çalışıp ona bakacağım günü falan hayal ediyor adam. külüstür bir arabamız bile yok, bana diyorlar artık sen araba alınca bizi gezdirirsin falan diye. :KK70: gezdiririm ondan rahatsızlık duymuyorum asla ama zor yani maddi sıkıntısı olan evliliğin çocuğu olmak.

Eşimde babanızın aynısı, hiç unutmam ben şimdi başka bir yere girsem 200-300 tl daha fazla alıcam diye it gibi çalıştıracaklar, gerek yok buraya alıştım, rahatım demişti. İşi çok rahat, izin alamama sıkıntısı yok, cumtesi çalışma yok. Yemeğimi hızlı bitireyim de işimin başına geçeyim, laf olmasın derdi yok. 1 saat yemek arası var, o süreçte istese gider bir yerde çayını içer, isterse dinlenerek geçirir, 2 saatte bir 15 dk sigara arası var içen içmeyen herkesin kullanabildiği. Önerilere hayır demeye mecburum çocuk var koy kenara ver eline çıngırağı oynasın.

Benim çocuğum sürekli mızmızlanır, bağırır, bakmazsan ağlar. Her işimi koşturarak yapıyorum ben. Bakalım zaman ne göstericek bize de.

Son düzenleme:
eşinizin maaşı ne kadar merak ettim.

eşiniz 5-6 senedir aynı yerde çalışıyormuş. bi işyerinde yıllanmanın avantajları da var aslında. maaşı artmadı mı bunca yıl içinde? zam istese en azından?

Senin alacağın para bakıcıya yetmez.. Boşuna da heder olursun.. Bırak kocan çalıştırsın kafasını.

Back
X