Maddi sıkıntılar ..

Sevmekcokzor

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
256
166
23
29
Slm kızlar

benim sorunum başlıktada gördüğnüz gibi maddi sıkıntılarımız. bu ay telefonum bozulduğu için eşim maaşını alır almaz bana telefon almış maaşının yarısıylada tel borcunun yarısını kapatmış. bize bişey kalmadı. kira faturalar 2 çocuk onların masrafları mutfak masrafı derken baya para lazım. daha maaş alalı 1 hafta oldu evde para yok napcamı bilmiyorum inanın. eşimde asgari ücretten biraz fazla alıyor normalde yetiyor çok şükür. tam rahatladık biraz kenara koyalım diyoruz hooop bi masraf daha çıkıyor. evimizde nazar mı var bereketsizlikmi anlamadık. balkonumda çok sayıda çiçeğim var çicek bahçesi gibidir komsularım ev sahibine keşke o evde biz otursak falan diyomuş nazar mı değiyor anlamadım. bildiğiniz bereket duası yada önerebileceğiniz başka şeyler varmı kızlar. çok stres yapmış durumdayım şuan

Maaşının tamamını telefona mı yatırmış? Niye taksitle almıyor, ya da sizi idare edebilecek ucuz bir telefon almıyor ki? Gereksiz bir harcama yapmışsınız, bence harcamalarınıza dikkat edin.

hepsini değil yarısını ödemiş eşim hesap kitap hiç bilmez taksit yapsaydın dedim uzun vadede ödemeyi sevmiyorum verelim kurtulalım diyor

Allah agiz tadiyla huzurlu bir yasam nasip etsin size ve cumlemize de insallah..
Ara sirada hepimize olur boyle seyler,hersey ust uste gelir,kendimizi evimizi bereketsiz ve hatta sansiz..oncelikle uzulme ve dilinden duayi esirgeme,bakara suresini ac evin icinde okunsun,cuma gunleride cuma suresini ac ve sirkeyle guzelce temizle evini,allahin izniyle iyi gelecek ferahlarsiniz..

Dondurucuya attığınız bişeyler var mıydı? Yemeklik için para harcamadan yapardınız..
Bir de, telefonunuz ne kadar?

dondurucuda yemeklik var eşim bugün etli yemek istedi etin fiyatlarıda malum para yok diyorum verdimya sana diyor. verdiğide 1000 lira onunla kira faturalar mutfak masrafına ayırdım ama bize bişey kalmadı ay sonunu nasıl getircez bilmiyorum. telefonum 1.500 lira

amin inşallah. tavsiyelerinizi uygulayacağım teşekkür ederim

hepsini değil yarısını ödemiş eşim hesap kitap hiç bilmez taksit yapsaydın dedim uzun vadede ödemeyi sevmiyorum verelim kurtulalım diyor
Ee böyle olunca milletin nazarına gerek kalmaz ki allah aşkına mantıklı olarak harcama yapın kazandığınız zaten asgari ücretten biraz fazlaymış....

Ee böyle olunca milletin nazarına gerek kalmaz ki allah aşkına mantıklı olarak harcama yapın kazandığınız zaten asgari ücretten biraz fazlaymış....

evet haklısınız ama ben zaten herşeyi hesaplayarak alışveriş yaparım cimri değilim ama hesabımı bilirim. eşim cok harcar sigara parası falan baya gidiyor. nazar dediğim şey her ay illaki bir ek masraf çıkıyor aklımıza gelmeyecek şeyler mesela oyüzden öyle yazdım.

Yanlis anlamayin yargilamak bana dusmez ama esiniz hesabini bilmiyor nazar degil bu...telfoninz bozulduysa 1500 liralik yerine daha uygun birsey alsaydinz ve taksit yapsaydinx boyle olmazdi...maasi zaen asgari ucret ustuymus telfon nerdeyse maasi kadar...bu saatten sonra yapilacak sey evdeki yemeklerle gecinmeye calismak , dondurucudan falan yemek

nazar dediğim şey her ay ek masraf çıkması ummadığımız şeyler bir bakıyorsun bozulmuş oyüzden öyle dedim.

Bozulmuş ise uygun fiyatli birşey alirsiniz yada ikinci el.

Hepimizde birşeyler çikiyor, bunun adi nazar değil, hayat. Üstelik zaten sadece asgari ücret ile geçinmek zor ve neredeyse imkansiz. Soğan almak bile kilosu 6-7 lira.

Ve eşinizi anlayamiyorum. Yani cidden yetişkin adam, evde ekmegin olmasi, cep telefonundan daha önemli olduğunu anlayamiyormu? Siz niye cep telefonunu geri götürmediniz bayiye ve cok daha ucuz bir model almadiniz?

Yanlis anlamayin yargilamak bana dusmez ama esiniz

öyle bişeye izin vermezdi biliyorum. evdeki para yeter zannediyor ay sonuna kadar ondan rahat eşim biraz idareli kullanırım normalde oda yetirir zannediyor. hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…