Maddi sıkıntılar ..

Maaşi telefona yatirmak nedir yaa 2.el uygun bir telefonu taksitle alabilirdi yada faturalandirip ayda toplam 60 ödiyerek 0 alabilirdi.otursun telefonu yesin artık

Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman

İyide nazarlık bir durum yok ortada
her ay kira elektrik su gibi temel ihtiyaçları ayıracaksınız
kalanıyla gıda ve harcamaları yapıcaksınız
artan para da birikime gider.

Hepinize yorumlariniz için teşekkür ederim kötü yorum yapanlarda olmuş problem değil. Ek masraflarımız olmasa güzel geçiniyoruz yalan yok. Hesabımı kitabımı ıyi bilirim övünmek için söylemiyorum. Maaş alındığında ayırırım kira,faturalar,pazar masrafı,dolap masrafı vs.gibi. 23 yaşındayım bende isterim yaşıtlarım gibi gezeyim tozayım cafelerde restorantta yemek yemeyi ama ben evimi düşünüyorum kendimden önce çocuklarımı düşünüyorum. Kendime kıyafet almam mesela olanlarla idare ederim. Çocuklarım küçük bakacak kimse yok oyuzden çalışamıyorum. Yoksa 1 dk evde durmam zaten. Bide bende kayınpeder var diğer konularda bahsetmiştim ona bakıyorum yaşlı biraz onunda ilaç masrafları oluyor her ay 100 lira kadar. Tel bozulduğu için daha doğrusu 2 ay önce bozulmuştu eşimde bu duruma dayanamamış oyuzden benden habersiz almış kızdım tabiki 2 ay idare etmişim yine edebilirdim ama oda her ay halledebiliyorum yine parayı ayarlarım diye düşünmüş gitmiş almış yapacak bişey yok. Bende bunaldigim için sizinle dertlesmek istedim okuduğunuz için teşekkürler :)

Askari ücretten biraz fazla kazanan 2 çocuklu bir baba İçin sigara içmek lükstür. Bırakmasını rica edin . O zaman bayağı tasarruf olur. Nazar duasını e- devletten öğrenebilirsiniz. Alo fetva hattı kapanıp e devlette taşındı

Ayağınızı yorganına göre uzatmıyorsunuz sonra da nazar var göz var diyorsunuz yapmayın yani asgari ücretten biraz fazla alan 2 çocuğu olan bir insan maaşının yarısıyla size telefon alıp yarısıyla nasıl kendi tel borcunu ödüyor kaç paralık telefon kullanıyorsunuz siz? elinde para kalmayacağını bile bile uzun vade taksit yaptırmamak ne demek? hiç mi düşnmüyor ne yiyip içeceğiz diye ya da siz neden telefon alırken yanında değilsiniz uygun birşey alsaydınız. Ya da bu ay almasaydınız bende anlamyorum üç kuruş maaş alan insanların pahalı telefon kullanmalarını.

Yazmıyım yazmıyım diyorum ama insanı gerçekten çileden çıkarıyorsunuz neden doğru düzgün okumuyorsunuz yarısıyla tel almış yarısıyla kendisinin borcunu ödemişmi dedim lütfen doğru düzgün okuyun anlayın ondan sonra yorum yapın. Daha az önce tekrar açıklama yaptım buraya gelmiş ahkam kesiyorsunuz ben sadece tavsiye almak istemiştim kendi capimda biseyler yapıyorum sizinde bildikleriniz varsa paylaşın diye. Gerçekten insanı konu açtığına pişman ediyorsunuz ya

Nazar filan degil dengesiz hesapsiz harcamalariniz sizi bu duruma getirmis. Maasin yarisini telefona verirsen internette gorursun et yemeklerini diyeceksin cani et istediginde beyefendinin

Evet sigarayı acilen bırakması lazım normalde söylüyorum zaten ama artık biraz daha baskı yapmam lazım.

Bu gelirle sigara lüks olduğu gibi binbeşyüzlük telefonda lüks

Ben artık bişey demiyorum evet lüks ama ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz kaç kere açıklama yazdım yine aynı yorumlar... Ben tavsiye istiyorum tavsiye ekonomik anlamda sizin neler yaptıklarınızı anlatabildimmi ?? Ama insanların hatalarını yüze vurmaktan hoşlandığınız için evet sizde haklısınız

Makarna gibi ucuz yiyeceklere yöneleceksiniz şu 3 hafta içerisinde. Hayati alışverişlerinizi şok, bim gibi marketlerden yapacaksınız. Bir de pazar yerleri akşamüstü daha ucuz satıyor.Belli bir bütçeyi ekmek için ayıracaksınız mesela 40 tl kenarda dursun bu ekmek parası gibi. Geri kalan için aileden borç isteyemez misiniz?

Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman
Eşi yapmış bir hata haklısınız benim telefonum max 200 liradır isteyene markasini modelini söylerim annemin telefonundan yazıyorum buraya. Ama ortada küçük çocuklar var son cümleniz çok acımasız kayıtsız kalamadım

Belki bu siteden atılacağım ama gerçekten umrumda değil, siz nasıl bir insansınız ya?

Haklı da olsa üslûp farkı denen bişey var.Telefonu yesinler ne demek , kadıncağız zaten sıkıntı içinde hatalı da olsa böyle mi söylenmeli? Mutsuz insanların buraya gelip mutsuzluklarını , öfkelerini burdan çıkardığını düşünüyorum bazen.

Gerçekten yorumlar enteresan 1.500 lük telefon lüks değil kaldi ki tlfon ihtiyaç akıllı tlf da ihtiyaç bizde dün eşime aldik en ucuzu 1.600 dü kaçak tlf falan diyorsaniz evet onlar biraz daha uygun biz fatura üstüne aldik ama fatura herkese çikmiyor veya faturali yapmak istemiyor olabilirler...caninizi sıkmayin bazen böyle ek masraflar çıkiyor bizde de cok sik oluyor bu ara yok tv bozuluyor yok tlf bozuluyor yok arabamiza çarpiyorlar tek değilsiniz yani rabbim sağlıkla imtihan etmesin diyip şükredeceğiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…