Maddi sıkıntılar ..

Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman
Kusura bakma da ne pis bir yorum yapmışsın ya! Utanmadın değil mi? Ayıp ayıp!
İyi insanlar az para alıyor diye ölsün mü?
Geliri 5 katıymış, eee sana gelirini soran oldu mu?
Cidden sinir oluyorum şöyle yorumlara!

bu ay telefonum bozulduğu için eşim maaşını alır almaz bana telefon almış maaşının yarısıylada tel borcunun yarısını kapatmış.

eşimde asgari ücretten biraz fazla alıyor .

Bunu yazan sensin, asgari ücretten biraz fazla aldığını ve sizin elinize hiç birşey kalmadığını da söyleyen sensin.

Ben de demek istiyorum ki ama telefon ama telefon borcu , o anda acil ihtiyaç olmayan birşeylere para tamamen harcandıysa.

O zaman 1 ay gırtlagınızdan ve çoluk çocuğunuzdan sıkacaksınız. Maddi durumun el vermiyorsa telefon taksitle de alınabilecek birşey sonuçta.

Her yoruma açık değilsen konu açmayacaksın bu arada.

Bunu yazan sensin, asgari ücretten biraz fazla aldığını ve sizin elinize hiç birşey kalmadığını da söyleyen sensin.

Ben de demek istiyorum ki ama telefon ama telefon borcu , o anda acil ihtiyaç olmayan birşeylere para tamamen harcandıysa.

O zaman 1 ay gırtlagınızdan ve çoluk çocuğunuzdan sıkacaksınız. Maddi durumun el vermiyorsa telefon taksitle de alınabilecek birşey sonuçta.

Her yoruma açık değilsen konu açmayacaksın bu arada.

ben her yorumda elimden geldiğince kırmamaya çalışıyorum farkındaysan ama okumadan sürekli aynı seyler sorulunca çıldırıyorum. evet yukardakileri ben yazdım ama tavsiye istiyorum diyorum siz nasıl idare ediyosunuz banada anlatın diyorum inşallah oralarıda okumuşsundur.

Nazar değil bu ayagini yorganina gore uzatmamak...
Oncelikle iade suresi dolmadan telefonu iade edip kendinize xaomi, huawei gibi markalarin 500-1000 tl bandindaki telefonlarindan birini alin, emin olun bilindik markalarin 2000 tl lik telefonlarindan cok daha ustun bir cihaz kullanmis olacaksiniz.
Ek olarak evinizde son 1 yildir kullanmadiginiz ne varsa letgodan satin, hem nakit aciginizi kapatmis hem de evinizdeki gereksiz seylerden kurtulmus olursunuz.
Bu arada ben bozuk eski samsung galaxy s4 umu bile 250 tl ye sattim, hic fena bir para degil bence :)

dondurucuda yemeklik var eşim bugün etli yemek istedi etin fiyatlarıda malum para yok diyorum verdimya sana diyor. verdiğide 1000 lira onunla kira faturalar mutfak masrafına ayırdım ama bize bişey kalmadı ay sonunu nasıl getircez bilmiyorum. telefonum 1.500 lira
4200 maaş alıyorum telefonumu 900 tlye aldım,ben mi cimriyim siz mi lüks yaşıyorsunuz bilemedim.

Ben artık bişey demiyorum evet lüks ama ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz kaç kere açıklama yazdım yine aynı yorumlar... Ben tavsiye istiyorum tavsiye ekonomik anlamda sizin neler yaptıklarınızı anlatabildimmi ?? Ama insanların hatalarını yüze vurmaktan hoşlandığınız için evet sizde haklısınız
E tamam işte neler yaptigimizi yaziyoruz zaten neden herşeye sinirleniyosunuzki.biz sigarada içmiyoruz pahalı telefonda kullanmiyoruz yaptigimiz tasarruf bunlar.bu kadar bize sinirlenicenize eşinize sinirlenseydiniz

Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman

Kk de okuduğum en itici yorumlardan birisi. Anladık çok paranız var bunu araya sıkıştırmışsınız bir güzel de neden bu kadar acımazsız bir yorum yaptınız? Bu ne hırs. Ayrıca 1500 tl lik telefon lüks sayılmıyor orta halli sayılıyor ki maddi durumu olmayan iyi telefon kullanmasın gibi bir kural yok. Ayrıca çok sinirlisiniz. Asgari ücretin biraz fazlasının 5 katı maaşınız sizi pek bir agresif yapmış. İyi günler.

Maasınız az bereket duası ile ne ilgisi var
Sürekli herseye zam geliyor
Biz aylık 7-8 bine ucu ucuna insan gbi
Yasıyoruz
Eşinin maası 2000 tl olsa cocugun da var
Yetiştirmeniz büyük basarı

Markete bir gittiğimizde aynı paraya aynı ürünü alamıyoruz
Ekmeğe zam
Soğana zam
Peynire zam
Mazota zam
Elektrik su doğalgaz zam

Kk de okuduğum en itici yorumlardan birisi. Anladık çok paranız var bunu araya sıkıştırmışsınız bir güzel de neden bu kadar acımazsız bir yorum yaptınız? Bu ne hırs. Ayrıca 1500 tl lik telefon lüks sayılmıyor orta halli sayılıyor ki maddi durumu olmayan iyi telefon kullanmasın gibi bir kural yok. Ayrıca çok sinirlisiniz. Asgari ücretin biraz fazlasının 5 katı maaşınız sizi pek bir agresif yapmış. İyi günler.
Hayir o rakama alinan tel lüks sinifina giriyor.biz orta halli tek maaşli bir aileyiz zengin değil.fakat açlik sinirindada degiliz ve lüks bir telefon degil 2.el telefon kullaniyoruz. Karnini doyurmak varken böyle müsrifce telefona maaşini veren eşe çok sinirlendim

Kusura bakma da ne pis bir yorum yapmışsın ya! Utanmadın değil mi? Ayıp ayıp!
İyi insanlar az para alıyor diye ölsün mü?
Geliri 5 katıymış, eee sana gelirini soran oldu mu?
Cidden sinir oluyorum şöyle yorumlara!
Cok cok ayip. Gercekten hayretler ici de kaldim okurken o son cumleyi, bu nasil bir uslup?
Cok kaba ve dusuncesizsiniz.
Yani orta halli geliri olan insanlar lüks tüketim yapmazken asgari ücrteli tek maaş nasil yapiyor hayretler içinde kaliyorum.biz 2.el kullaniyoruz çoğu şeyi.belki yanliş üslup kullanmiş olabilirim kusurabakma

Yani orta halli geliri olan insanlar lüks tüketim yapmazken asgari ücrteli tek maaş nasil yapiyor hayretler içinde kaliyorum.biz 2.el kullaniyoruz çoğu şeyi.belki yanliş üslup kullanmiş olabilirim kusurabakma
Kusura bakma diyeceğin kişi konu sahibi. Ayrıca bu insanların ekmek parasını sen vermiyorsun. Maaşınızı da sormadı hic kimse . Biraz uslubunuza dikat edin.

Belki bu siteden atılacağım ama gerçekten umrumda değil, siz nasıl bir insansınız ya?
Adam çocugunun rızkını erzak parasini lüks tüketime yatirmiş ona
Eşi yapmış bir hata haklısınız benim telefonum max 200 liradır isteyene markasini modelini söylerim annemin telefonundan yazıyorum buraya. Ama ortada küçük çocuklar var son cümleniz çok acımasız kayıtsız kalamadım
Benim telimde 2.el eşiminde anneminde 2.el.çogu elektronik tüketim aletini 2.el aliriz boğazimizdan kismamak için.o eş öyle bir ďüşüncesizlik yapmışki acımasız olan çocugunun rızkından kısan eştir.o yüzden otursun etli yemek yerine telefondan resimlerine bakip doyursun karnini

Hanımlar,
rica ediyorum herkes üslubuna dikkat etsin.

Ben artık bişey demiyorum evet lüks ama ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz kaç kere açıklama yazdım yine aynı yorumlar... Ben tavsiye istiyorum tavsiye ekonomik anlamda sizin neler yaptıklarınızı anlatabildimmi ?? Ama insanların hatalarını yüze vurmaktan hoşlandığınız için evet sizde haklısınız

Konu sahibesi,
maaşı alır almaz bitmesini nazara, göz kalmasına vb sebeplere bağladığınız için bu tip tepkiler aldınız sanırım, şu an cebinizde para kalmamasının sebebi evinizin başkalarınca beğenilmesi değil, maalesef para yönetiminin bilinmemesi.

Maaş alınır alınmaz kira, faturalar, aylık mutfak parası, çocuk için harcamalar, işe giderken yol parası harcanıyorsa bunun gibi mecburi harcamalar ve sürpriz giderler bir kenara ayrılır, elde kalan parayla telefon, zaruri bir eşya vb taksidine girilir ya da kenara atılır, evin veya sizlerin bir ihtiyacında o para kullanılır.

Eşiniz para yönetimi bilmiyor, para yönetiminden bi'haber birinin maaşı 2000 lirada olsa cebinden bir lira kalmaz, 20.000 lira maaşı olsa da cebinde para kalmaz, önce oturup eşinizle konuşacaksınız, maaşı alır almaz mağazalara oraya buraya girmeyecek doğru eve gelecek, alacaksınız maaşı, şu kadar faturalara, bu kadar kiraya, bu kadar mutfak parası deyip herşeyi kalem kalem yazıp o ayırdığınız paraları ikinizde yok sayacaksınız, maaştan kalan ekstra parayla da sonrasında isterseniz şehri almak için takside girin ama önce ayırılması gereken parayı mutlaka ayırın.

Back
X