• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddi ve manevi ikilem

Şimdi evde olsam müge izler dertlenirdim diyorum bazen.
Bende cok bunaldım bir gün ısı bırakıcam dıyorum , bır yandan oglum buyuyor ıhtıyacları olacak ımkanları olmasın mı guzel yasamasın mı dıyorum .
Ben de ev hanımlarına özeniyorum bu ara:))
Ya hafta içi evde olmayı özledim
14 senedir aralıksız ve hatta yıllık izinsiz calısıyorum
Tek iznim şu uzun süren bayramlar

çalışırken çocuk yapsam desem nasip olursa inşallh aldıgım maas cok az asgari ücret alıyorum bakıcıya verecegm yarısı gidecek nerdeyse calısmamın manası olmaz gibi geliyor.bu sefarde calısırken yapmasam yasım geciyor valla bu yüzden sastım kaldım işte.ondan cok karamsarım
Yaşınız neden gecio
Zaten bi evladınız var
Ben öleyim o halde 36 yasındayım ve daha hiç cocugum yok

Çalışmadan çocuk yaparsan hem o yarısı kalmayacak hem daha çok masraf olacak bir de bunu düşün. Basit matematik hesabı. Diyelim 100 TL kazanıyorsun. Doğurdun. 50 TL gitti bakıcıya. Kaldı 50 TL. Bir de çalışmadığını düşün. Her durumda koca bir 0 TL... Yani her durumda çalışmak daha mantıklı. Bence ikileme düşecek bir durum yok. Asıl düşünmen gereken konu şu; şu anda bile maddi olarak geçinemediğinizi düşündüm ben yazdıklarından. Okula giden bir çocuğun zaten var. Onun masrafları bu seneden itibaren daha da artacak. İkinci çocuğu yapmak mantıklı mı? Evet seni anlıyorum yeniden anne olmak istiyorsun ama ikinci çocuğu yaparsan iki çocuğuna da sağlayacağın imkanlar yarım kalacak ve ikisine de haksızlık olacak. Eksik gedikle büyümüş iki çocuktansa, tam imkanlarla iyi yetişmiş bir çocuk daha mantıklı değil mi?
senin dediğin gibi farzet
fakat ilerde oldu yaa işlerimiz düzene girdi bende tek cocugma iyi imakn saglayıp büyüteyim diye ugrastım.yasta iyice ilerledi olmazsa bunun pişmanlığı ve benim bastıramadıgım cocuk hasretim ne olacak

Seneye hamile kal. 9 ayla zaten 1 yıl daha geçmiş oluyor. Sonrasında doğum izni filan derken yine 1 yıla yakın zaman geçiyor. 3 yıl ediyor. Daha ne istiyorsun anlamadım ki.

senin dediğin gibi farzet
fakat ilerde oldu yaa işlerimiz düzene girdi bende tek cocugma iyi imakn saglayıp büyüteyim diye ugrastım.yasta iyice ilerledi olmazsa bunun pişmanlığı ve benim bastıramadıgım cocuk hasretim ne olacak
Canım bak, senin zaten bir çocuğun var. Allah ona uzun ömür ve güzel yaşam versin. Çocuk hasretini sonuç olarak ilk çocuğunla giderirsin. Allah sana bir evlat vermiş. Ama işler düzelmezse ve ikisine de iyi bir hayat sağlayamazsan, istediği kıyafeti alıp, istediği okula gönderim, geleceğini sağlam temellerle atmasını sağlayamazsan, yarın öbür gün arkadaşlarının sahip olduğu imkanlara sahip olmadığında çocuğun kendini kötü hissederse asıl onun pişmanlığını kaldıramazsın diye düşünürüm ben. Tabi bu benim düşüncem. Ama herkes kendisi için en iyisini bilir.

yaa riskli dönem 35 te başlıyor hanı en saglıklı dönemlerde yapmayıp böyle riske bırakmak zoruma gidiyor
siz neden düşünmedinz yada yapmadınız
yazmıştım yine yazayım:))
çalışırken de hamilelik geçirebilirsin.
doğum izni alırsın vs. sonrasında.
niye endişe yaptın bu kadar?

Niye çalışmayı bu kadar acındırdınız
koca parası yemek daha mı keyifli kendi bileğinizin hakkı ile kazanmak varken?

hamileyken işe gelmek vss hiç düşünmedim bunları.
hep kafam düz mantık işten cık cocuk yap kafasında:-)
sana biraz cesaret verelim o zaman:))
çalışılıyor pekala.
bak ilkinde de ikinci hamileliğimde de ikizlerde yani çalıştım ben.
eh zor değilmiydi zordu elbet.
sabır sebat işi bunlar biraz da.

sana biraz cesaret verelim o zaman:))
çalışılıyor pekala.
bak ilkinde de ikinci hamileliğimde de ikizlerde yani çalıştım ben.
eh zor değilmiydi zordu elbet.
sabır sebat işi bunlar biraz da.
maşşall nasıl başardın ikiz bebekle calısmayı ve yasın kaçtı
iş ortamında hamileliğin nasıl geçti ne yadın ne içtin stresten kendini nasıl korudun
nasıl ev işine yetiştin diğer cocuguna nasıl baktın ayyyy çok soru sordum kusura bakma zeymuran:olamaz:

olurmu dersin zeymuran stres falan olmayayım düzgün beslenmek bunlarla ugrasmak hamileliğn kötü gecmesi zor olurmu kız:kusmuk:
sen çok çıtkırıldım bir tipmisin canım ya:))
relaks ol.
bizim başardığımızı sen de başarırsın.
beslenirsin de endişelenme.
sağlıklı bir gebelik olduktan sonra hallolur gider.
yaşın da küçük değil ama işte daha önce çalışma hayatın olmadığı için korkuyorsun sanırım.
valla hamile kal.doğum iznine kadar çalış.
sonrasında maaşını da alırsın vs.
iki çocuğun masrafını çalışmadan nasıl döndüreceksin peki bir de bu var.

Back
X