Maddi zorluk

Para toplamaya calisiyosan 500binle gelme bari, ulasilabilir rakamlar söyle, gecen biri tefeciden para alicam diyodu 2000 lira, hemen bi cengaver cikip üye oldu kara murat gibi atladı ben vereyim diye. Acilişi ufak yap bari
2000 dese senaryo örüntüsü tutmaz...gerçi yine tutmadı ya 2000 e düşen varsa biz de deneyelim kopyala yapıştır enter, Allah bereket versin abla

Ben de aslında borçlu olduğunu bildiklerimin tam olarak ayrıntılarını ya da hukuken bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmediğimden cahilce yorum yapmayayım diye girdim. Çevremde borç içinde insanlar var, fakat kimse hapiste değil ve yurtdışına kaçmadılar.

Maasın 4/1 ni kesebiliyor diye biliyorm maas haczinde.
Bide alım satım yapamıyor gayrimenkulde ama kiraya veriyor.
Kira isinide bence elden alıp cözüyorladır.Yasal değil ama kirayı sanmam hesaba yatırtsınlar.Banka bloke koyar cünkü.

Bizim kuruma yeni bir istatistikçi atandı engelli puanı 86 imiş. Bölümden bölüme değişiyordur sanırım. Zaten bildiğim kadarıyla onlar da kılavuz çıkarıyorlar. Merkezi atama ile geldiler.
Cevabiniz icin tesekkur ederim

Merakimdan soruyorum..sgk li iş yok..üstüne mali yok..eşya yok yada borcu karşılamıyor...diyelim ki hiç sgk li bir iste calismadi...peki bu kişi borcu yüzünden hapse girmiyor mu?girmiyorsa borca ne oluyor?

Merakimdan soruyorum..sgk li iş yok..üstüne mali yok..eşya yok yada borcu karşılamıyor...diyelim ki hiç sgk li bir iste calismadi...peki bu kişi borcu yüzünden hapse girmiyor mu?girmiyorsa borca ne oluyor?
Hapse girmiyor eğer taahhüt imzalamadiysa.
O borç icralık oluyor bankalar o borcu varlık fonuna satıyor
Her gün başka başka numalardan araniliyor ödeyin diye.
Üzerine bişey yok,SGK olursa belirli bir ücret alınıyor ama yoksa bişey olmuyor.
Eşi sigortayliysa yine bişey olmuyor.
O borç baki.

Mesela benim eniştem vefat etti çok gençti.
Bankalara borcu varmış.yegenim,ablaları herkes reddi miras yaptı zaten üzerinde mal varlığı yoktu.
Borç silindi,yeğenim de babasından kalan emekli maaşını alıyor.

Öyle hapis,ceza falan yok ama taahhüt imzalamadiysan.

Allah yardımcınız olsun eşiniz gelip çalışsa beraber bi çözüm yolu bulsanız daha iyi olur

Allah yardımcınız olsunn.. çok zor eşiniz vala orda ne iş olursa yapıp size bakmak zorunda sizi burda çaresiz bırakıp borçtan kaçması doğru değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…