maddiyat ? ben mi yanlış düşünüyorum ?

Esit olmasi gerektigine ben de inanıyorum ama mesela ben kira, fatura, taksit ödüyorum; evimin isini yapıyorum, ise gidip geliyorum, insanlara zaman ayiriyorum
Eee ben bunlarin hepsini yaparken, erkege ne gerek var değil mi?
Kiz adamın bindigi arabanin taksitini ödüyor, ustune adama fazladan para veriyor. Erkek adam yemek mi yaparmis deyip disaridan yerken kiz neden kendi yemeğini yapıyor? O da yapsin durum esitlensin

ee evlenmese bunları yapmayacak mıydı?
bunun tersi durumda çok daha fazla kadın var. erkeğe sırtını dayayıp ondan geçinen. bir gün forumda şikayetçi olunduğunu görmedim.
erkeğe ne gerek var konusu zaten erkekler gereksiz varlıklardır. bana kalırsa böyle. erkeksiz hayat çok daha rahattır ama işte ülke şartları diyeyim..

kızlar merhaba..
size bir sıkıntımı danışmak istiyorum. daha doğrusu sıkıntı mı ben mi çok büyütüyorum işin içinden çıkamıyorum.
eşimle (nikah kıydık ama düğün olmadı henüz) ayrı şehirlerdeyiz. 6 senelikte bir geçmişimiz var. nişanlandıktan sonra kredi çekip araba aldı. arabayı alırken benim fikrimi aldı tabi. alayım mı ne dersin diye sordu. benden de izin çıkınca arabayı aldı. taksitler konusunda yardımcı olup olamayacağımı sordu ''olurum'' dedim.
yaklaşık 1,5 senedir araba taksidi ödüyoruz. para göndermek hiç sıkıntı değil ama para konusu artık midemi bulandırıyor.
her maaşı aldığımda zaten arabanın yarı taksidini atıyorum onun hesabına. yarısını da o ödüyor. elimizde 1.250 gibi bir para kalıyor ikimizin de sonradan. ama ay içinde benden tekrardan para istiyor. işte ''telefon borcumu öder misin'' diyor ya da bayram geliyor memleketlere gideceğiz ''benim de bileti alır mısın'' dedi en son 2 gün önce.
aslında benim bayağı tutumlu olduğumun farkında ondan bu kadar rahat para isteme konusunda. yani peteklibal da kesin vardır diye düşünüyor ki her seferinde de gerçekten oluyor. ha o da har vurup harman savurmuyor parasını. tek lüksü her gün dışarda yemek yemesi. işten gidip yemek hazırlamaya hem üşeniyor hem bilirsiniz işte erkek milletini uğraşmak istemiyor yemekle falan. yani gezip tozduğundan, sigarası içkisi olduğundan dolayı değil bu parasının erkenden suyunu çekme olayı.
ama benim artık midem bulanıyor o para istedikçe. yani vermek sorun değil de ben karşımda her anlamda güçlü bir erkek olsun istiyorum. evet tamam kadın erkek eşit diye bas bas bağırıyoruz ama bir erkeğin benim paramdan medet umması rahatsız ediyor beni.

ne düşünüyorsunuz bu konuda kızlar? ben yanlış mı düşünüyorum ? beni sömürüyor mu sizce ? yoksa adamla nişanlıyken evliyken para göndermişsin bir de lafını ediyorsun fesat mısın diyorsunuz ? ama diyorum ya kadından para isteyen erkek... off bilmiyorum..
ne düşünüyorsunuz ?

bu arada niye çeyiz almayıp para gönderiyorsun diye düşünenler olur belki. düğün zamanı arabayı satıp eşyalarımızı alacağız. sen şunu alacaksın ben bunu alacağım diye bir durum olmayacak her şeyimizi ortak alacağız.
Neden bu kadar erken nikah kiydiniz ve dugun icin neyi bekliyorsunuz..?

Çok mu lazımdı araba ben onu anlamadım. Yani ucuz arabalar da var takriben 10-15 bin arası. Maksat ayağını yerden kessin arabaları için kredi ödemek de insanı pek sarsmaz. Araba başka niyetle alınmış belli ki. Maaşını ne yapıyor da her gün dışarıda yiyor, ishal olur ayol. Faturasını bile ödeyemeyecekse bu adam nasıl baba olacak mesela ileride?

Bu isteme olayını nikahtan önce de yapıyor muydu peki?
Evlendik, herşey ortak kafasındaysa, rahat rahat istiyorduk. Önceden de istiyorsa, pek rahatmış o zaman derim.

O araba almış keyfine göre kullanıyor sefa sürüyor hazır yiyip içiyor birde senden para istiyor bence burada çok büyük bir ayıp var kalan parası hazır yeme içmesine yetmiyorsa hazır yiyip içmesin bilet almak fatura ödemek nedir yani gerçekten kullanılıyorsun gereken yardımı yapıyorsun daha fazla seni sömürmesine izin verme.
Katiliyorum

parası sırf yemek yüzünden bitiyor madem, bi peynir bi yumurta bi simit yesin arada. ben olsam ben tutumlu davranıyorken eşimin şartlarına göre lüks takılmasından rahatsız olurum. adam yemeğini yiyor üstüne çayını da içiyordur. oh mis. zaten bugün bu soruyu sormuşsanız ilerde en ufak bişeyde bu konu içinizden hortlayacak emin olun.

Bir insan yatirim icin neden araba alir anlamak mumkun degil ? Kaskosu var mtv var trafik sigortasi var muayenesi var. Bu saydiklarim arabanin anahtarini takmadiginiz araba yatat vaziyetteki hali. Bir de benzin yillik bakim .Yaptiginiz mantik sinirlari disinda. Araba alip sonra ceyiz icin satmak bu kimin fikriydi ? Esinizinse o adamin eline gunluk 20 tl fazla para vermeyin. Zira muhasebe hesabi berbat. Sizi kullandigini aptal yerine koydugunu dusunmuyorum. Ama rahat sirtini karisina dayamak isteyen rahat bir insan oldugunu dusunuyorum. Hergun disarda yemek mantiksiz. Tum gun her ogun 10 tl den 30 hadi 25 tl eder. Varin hesaplayin. Evde makarna manti sandvic kahvaltilik vs bile yapilabilir. O zaman da kredinin yarisini odeyen karindan akilli tlf parasi istemezsin. Esitlikten yanayim evet. Yani esim orada ac sefil duruken cebimde parayla gezemem. Ama esim neden ac sefil niye parasi yetmiyor ona da bir ayar cekerim.

peteklibal peteklibal öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, yorumların çok aklı başında ve çok güzel,doğru şeyler yazıyorsun.. Takdir ettim :KK9:

Konunla alakalı ise bende aynen senin gibi düşünürdüm.. Olay para vermek istememek değil.. Ayrıca bazı arkadaşlar yazmış ya,hani kadın erkek eşitti diye onunla da alakası yok bence.. Eşitlikse o zaman,parası yetmiyorsa oturacak evde yapacak yemeğini öğrenecek ya da ucuz yollu şeylerle evde yiyecek.. Madem şu an hâlâ aynı evde değilsiniz,o zaman hâlâ şartlarınız,harcamalarınız ve hayatlarınız kendinize özel biyerde..

İşin özü bence doğru düşünüyorsun
öncelikle teşekkür ederim :)
buraya yorum yazanlar beni yada eşimi tanımadan yorum yapıyorlar tabi ki fakat o adamın niyetinin ne olduğunu bilen bir tek benim. o yüzden olaya tarafsız bakabiliyorum, direkt olarak yargılayamam onu. şartlarını, durumunu, sıkıntılarını yalnız ben biliyorum.

ayy kızlar şimdi '' lan hem adamı şikayet etmek için konu açtı sonra da kocam köylü oldu'' diyecekler ama ilişkinizi hiç bilmeyen kişilerden akıl almak çokta sağlıklı bir düşünce değilmiş. bu da bana kısa günün karı olsun :)

ama tabi yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim, kıymetli zamanlarını ayırdıkları için. öperim hepinizi kızlar :)

Bu bir klasiktir. Dayak yiyen yuzunun mosmor oldugunu konusmakta bile guzluk cektigini soyleyen kadinlar bile konu sonunda. Ama bende ona biraz kufur ettim hakettim der kocasina kiyamaz ve gider. Ki sizinki cok sukur derin bir mevzu degil. Herkes elestirince kiymete biner hep boyledir :)

Bu bir klasiktir. Dayak yiyen yuzunun mosmor oldugunu konusmakta bile guzluk cektigini soyleyen kadinlar bile konu sonunda. Ama bende ona biraz kufur ettim hakettim der kocasina kiyamaz ve gider. Ki sizinki cok sukur derin bir mevzu degil. Herkes elestirince kiymete biner hep boyledir :)
alakası bile yok :) teşekkürler

Back
X