Maddiyat eşitliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.205
9.593
358
Merhaba.
Bir konuda çok arada kaldım. Yaşamış olan varsa, yada fikri olan, biraz fikir almak istiyorum.

Biri var. 4 aydır ısrarla bir kahve için yalvaran. Türlü türlü bahanelerle olmayacağını düşündüğümü söyleyerek reddediyorum. Bir türlü vazgeçmedi. Ve sonunda arkadaşlarım neden şans vermediğim konusunda haksız olduğumu söyleyerek aklımı karıştırdı.

Benim neden şans vermediğime gelince,
1-ben evlendim ayrıldım. O hiç evlenmemiş. Benden 1 yaş büyük. Ben bunu bahane edince gidip annesiyle konuşmuş ve problem olmadığını söylüyor.

2-ben özelde çalışıyorum. O ise güzel bir yerde devlet memuru. Geliri benim neredeyse 2 katım. Ve sonuç olarak benden daha düzenli. Ama mesela benim gayet iyi denecek bir arabam var, onun yok. Ben birikim mevzusunun problem yaratacağını düşünüyorum. Çünkü mesela ayda 10bin bile biriktirse bir araba için yaklaşık 60 ay uğraşması gerekiyor.

Bunu ego gibi düşünmeyin, ben önceki evliliğimde maddi kaynaklı problem yaşadım. Yani benim ailemin durumu onunkinden iyiydi diye en ufak şeyde sen tabi alışıksın gezmelere şunlara bunlara, bizi çekmezsin vb laflar ediliyordu. Ben tekrar aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum sanırım. Bu yüzden her anlamda benden iyi biri olsun ki sorun yaşamayayım istiyorum. Tercihen bide evlenmiş ayrılmış olsun istiyorum.

Ciddi ilişki istiyor, hatta olursa 2-3 aya adını koymak istiyor. Onun dışında diğer özellikleri uygun gibi. Ama tabi yaklaşık 10 kahve teklifini geri çevirdim.hiç evlenmemiş olma konusunu dile getirdim ama maddiyat konusunu tabi ki söylemedim. Sürekli bir konuşma içinde olmadığım için de çok tanımıyorum açıkçası. Sizce saçmalıyor muyum yoksa haklı mıyım ? Fikirlerinizi alabilir miyim?

insanlar bir kahve içmeye ne çok anlamlar yüklüyormus yahu , şok oldum .
ne bileyim hiç tanımadığı biriyle 2 3 ay içinde ciddi bir yola girmek istemek bana mantıklı gelmedi.
yani para meselesine kadar bakmanız gereken tonlarca şey sayılabilir açıkçası
bu bakış açıniza anlam veremedim

Bu bahaneler dışında hissiyat olarak istemiyorum diyorsanız hiç düşünmeyin hislerinize güvenin.

İki üç ayda isim koyma ve ısrar etme olayı bana da pek normal gelmiyor. Böyle bir anda ısrar edip paldır küldür bir şeyleri acele ettirenlerde hep bir sıkıntı oluyor, dürüst çıkmıyorlar.

Sizi düzgün tanımıyor belki aşık olmuştur falan diye romantik şeyler yazacaklar için.

İşi sizden iyiymiş iki katı kazanıyormuş derken mevzu arabaya ve 60 ay vadeye niye geldi nasıl geldi anlamadım.
Evlenip ayrılmak niye sorun olsun çocuk yokmuş sizin de o zaman sorun ne.
Maddiyat konusundaki çekingenizi anlayamadım daha mı zengin arıyorsunuz?
Bir de tek bir kahve içmek için bu kadar ince eleme sıkı dokumayı da anlamadım. Neyse konuyu pek anlamadım sanki 🤦🏼‍♀️

Merhaba.
Bir konuda çok arada kaldım. Yaşamış olan varsa, yada fikri olan, biraz fikir almak istiyorum.

Biri var. 4 aydır ısrarla bir kahve için yalvaran. Türlü türlü bahanelerle olmayacağını düşündüğümü söyleyerek reddediyorum. Bir türlü vazgeçmedi. Ve sonunda arkadaşlarım neden şans vermediğim konusunda haksız olduğumu söyleyerek aklımı karıştırdı.

Benim neden şans vermediğime gelince,
1-ben evlendim ayrıldım. O hiç evlenmemiş. Benden 1 yaş büyük. Ben bunu bahane edince gidip annesiyle konuşmuş ve problem olmadığını söylüyor.

2-ben özelde çalışıyorum. O ise güzel bir yerde devlet memuru. Geliri benim neredeyse 2 katım. Ve sonuç olarak benden daha düzenli. Ama mesela benim gayet iyi denecek bir arabam var, onun yok. Ben birikim mevzusunun problem yaratacağını düşünüyorum. Çünkü mesela ayda 10bin bile biriktirse bir araba için yaklaşık 60 ay uğraşması gerekiyor.

Bunu ego gibi düşünmeyin, ben önceki evliliğimde maddi kaynaklı problem yaşadım. Yani benim ailemin durumu onunkinden iyiydi diye en ufak şeyde sen tabi alışıksın gezmelere şunlara bunlara, bizi çekmezsin vb laflar ediliyordu. Ben tekrar aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum sanırım. Bu yüzden her anlamda benden iyi biri olsun ki sorun yaşamayayım istiyorum. Tercihen bide evlenmiş ayrılmış olsun istiyorum.

Ciddi ilişki istiyor, hatta olursa 2-3 aya adını koymak istiyor. Onun dışında diğer özellikleri uygun gibi. Ama tabi yaklaşık 10 kahve teklifini geri çevirdim.hiç evlenmemiş olma konusunu dile getirdim ama maddiyat konusunu tabi ki söylemedim. Sürekli bir konuşma içinde olmadığım için de çok tanımıyorum açıkçası. Sizce saçmalıyor muyum yoksa haklı mıyım ? Fikirlerinizi alabilir miyim?
cocuk yoksa ciftlerin karsilikli bekar-"dul" takintisi olmamasi gerek. burda onemli bir nokta var sizin evlenip ayrildiginizi annesiyle konusmus oldugu ayrintisi yani kendi kararlarini verebilen bunu ailesine kabul ettiren biri degil.

isin maddi gelir, birikim kismini degerlendiremeyecegim calisan bireylersiniz, bir kahve icin bir sey kaybettirmez belki bir arkadas kazandirir evlenmek zorunda degilsiniz neticede.

Belki de adamın birikmiş parası ya da başka bir yatırımı vardır ne biliyorsunuz?
Araba üstünden sizden iki kat fazla kazanan birini gömmeniz saçma geldi.
Evlenip ayrılma kısmında da sorun yok.
Çocuğunuz olsaydı sorun olurdu belki.
Ama diğer türlü yok bence.
Adama benim arabam var senin yok olsa da 60 ay vadeyle olur diye söylediniz mi?
Bence söyleyin vazgeçmiyorsa siz vazgeçin mantıklı düşünen biri değil belli ki.

Bir kahve bile icmekten imtina ettigim adam bana 2 3 ay icinde adini koyariz deseydi kosarak uzaklasirdim.

Bir arabanız olması mı maddi eşitsizlik
Susuyorum yorum yok
Durun ya şunu demeden geçmeyeyim vay anasını egoya bak🤣🤣🤣🤣
Arabamın dışında 2 tane de evim var ama onun bundan haberi yok daha.
Ne demeye çalıştığımı anlamayacaksınız belli, iyi gülmeler size

Bu bahaneler dışında hissiyat olarak istemiyorum diyorsanız hiç düşünmeyin hislerinize güvenin.

İki üç ayda isim koyma ve ısrar etme olayı bana da pek normal gelmiyor. Böyle bir anda ısrar edip paldır küldür bir şeyleri acele ettirenlerde hep bir sıkıntı oluyor, dürüst çıkmıyorlar.

Sizi düzgün tanımıyor belki aşık olmuştur falan diye romantik şeyler yazacaklar için.
Hissiyat olarak hiçbir şey hissetmiyorum. Ben görmedim onu henüz, sadece fotoğraftan gördüm.

Maddiyat konusu sanırım eski evlilikten kalan bir travma. Benim maaşım onunkinden yüksekti diye problem yaşıyorduk. Burda da birimizin arabası var birimizin yok sanırım o kötü hisleri hatırlattı bana. Sonuçta bu onla alakalı bir şey değil. Benim kendi içimde çözmem gereken bir şey. Kendisinin bana duygusu var, bunu bile bile yüzyüze görüşüp sonra eee böyle bir konu var diye görüşmeyi kesmek ona haksızlık etmiş olurum gibi geldiği için ben yapamadım. Kimse anlamamış ama kafamda çözemediğim durum bu.

Ha bide çok ısrar ve rahatsız eden bir tip değil. Ama bir deneyelim ben inanıyorum diye fazla inandırmış kendini. Kırmak asla istemem

Kusura bakmayın attım beğenmedimi. Daha adamı tanımadan oturup para hesabına girmişsiniz kaç para kaç ay vade diye. Gerçekten korkunç :KK51: Karşınızdaki satılık mal değil, insan. Karşınızdaki adam mı, insna mı, size değer veriyor mu, nasıl bir insan nelerden hoşlanır yanında gülebiliyor musunuz, aranızda çekim var mı, yakışıklı mı bunların hiçbiri yok zaten bunlar derdiniz bile olmamış. Cüzdanla evlilik oluyorsa o zaman herkes mutlu olurdu. Böyle varsa yoksa para hesabı takılırsanız anca banka cüzdanıyla evlenirsiniz onunla da mutlu olur musunzu meçhul:KK51:Şurayı zaten anlayamadım konu sahibesi aç değilsin açıkta değilsin adamın arabası olsa ne yapacaksın olmasa ne yapacaksın ... ben açıktayım araba alacak erkek arıyorum desen yine anlarım ama yani para derdin de yokmuş. Bu kafayla nasıl mutlu olucaksın, bence bakış açını tamamen değiştir.

Benim anladigim siz geliri sizden düşük birini ariyosunuz benim dedigim olsun demek için
Hayır hayır bu değil.
Benle denk olsun istiyorum.
Benim gelirim ve onun geliri, hayat standardı arasında ciddi bir fark olsun istemiyorum.
Sonuç olarak 30 lu yaşların başındaki insanlardan ev beklemek bana uçuk geliyor. Kirasını ödeyip gayet de herhangi bir evde oturabilirim. Ama araba sanki günlük hayatlarımız arasındaki uyumsuzluk gibi geldiği için kafam karıştı.

Arabamın dışında 2 tane de evim var ama onun bundan haberi yok daha.
Ne demeye çalıştığımı anlamayacaksınız belli, iyi gülmeler size
Maddi hassasiyetleriniz varken eve değil de arabaya takılmanız çok ilginç. Ben bu düşüncede olsam evi yok diye takardım. Neyse hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence adam sana şans vermesin. Arabası Yok Diye eziklemissin. Konu başlığı bile maddi eşitsizlik. Eğer illa maddi eşitsizlikten soz edeceksek onun işi sizinkinden daha iyi ve garantiymis ama yazık adam hakkında düşünülenden bihaber sizinle kahve icebilmek için takla atıyor, üzüldüm onun için

Her insan farklıdır her ilişkide. Arabası yok diye illa ezik hissedecek diyemeyiz eski eşinizle alakalı bir durumdu bu. Genellemeyi doğru bulmuyorum eğer korkunuz buysa ama sanki 60 aya ancak alır diyerek kendinizinde daha iyi şartlarda birini hayatınıza almak istediğinizi düşündürüyorsunuz bu yüzden böyle yorumlar aldınız. Kimse kınayamaz herkesin isteği farklıdır bence maddiyat sizin için önemliyse hiç görüşmeyin. Benim açımdan değil o kendini kötü hisseder diyorsanız korkunuz buysa şans verin herkes aynı değil derim. Bende eşimden fazla kazanıyorum arabayı evlenince aldık ama benim birikimle. Eşimin katkısı çok az olabildi. Ben kamudayım o özelde. Tanıştığımızda iki yıllık mezundu dört yıla tamamladı evlendiğimizde. O sırada bende yüksek lisans yaptım en büyük destekçim eşimdi hep diyorum ona da , bence fazla kazanmam seni mutlu bile etmeli. Bana bir şey olsa çocuklarıma iyi bakar eşim diye gözün arkada kalmaz diyorum. Siz onu kötü hissettirmezseniz bence sorun çıkmayabilir doğru kişiyse

Hissiyat olarak hiçbir şey hissetmiyorum. Ben görmedim onu henüz, sadece fotoğraftan gördüm.

Maddiyat konusu sanırım eski evlilikten kalan bir travma. Benim maaşım onunkinden yüksekti diye problem yaşıyorduk. Burda da birimizin arabası var birimizin yok sanırım o kötü hisleri hatırlattı bana. Sonuçta bu onla alakalı bir şey değil. Benim kendi içimde çözmem gereken bir şey. Kendisinin bana duygusu var, bunu bile bile yüzyüze görüşüp sonra eee böyle bir konu var diye görüşmeyi kesmek ona haksızlık etmiş olurum gibi geldiği için ben yapamadım. Kimse anlamamış ama kafamda çözemediğim durum bu.

Ha bide çok ısrar ve rahatsız eden bir tip değil. Ama bir deneyelim ben inanıyorum diye fazla inandırmış kendini. Kırmak asla istemem
maddi eşitsizlik yok ortada sizden 2 kat kazanıyormuş belki 3 evi var arabası yok bankada parası var yani henüz tanımıyorsunuz anladığım kadarıyla tanımak için bi kahve içilebilinir

Denk hissetmiyorsaniz direk olmaz diyin cok zor degil .bu kdr stres yapmayın. Baskasi olur .lakin cokta mal davasi gutmeyin kisilik olarak iyi birini bakin. Bastan kestirmissiniz cok meshur bi laf vardir güvenme güzelligine bir sivilce yeter güvenme malina bir kivilcim yeter. Velhasil kelam istemiyrsaniz zorlamayin kendinizi

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X