maddiyat evlenirken sizi etkiledi mi ?

niye dert ediyorsun ki durumu kötü olmak ayıp mı? o evden başka eve çıktığında sen evlendiğinde baban kirayı nasıl ödeyecek bide onu düşün sen ev eşyalarını değişir badana boya yaptır illa yardım etmek istiyorsan.

ıyıde senı güzel bı evden ıstesınler dıye nıye yuklu bı borcun altına gırıyorsunkı..

annen ve babanın rahatı ıcın yapcaksan yap bunu..

ama sen ödemelısın,madem fıyakan olsun ıstıyosun,bedelını baban odemesın..

önce maneviyat güçlü mü ona bak .. :16:
gerisi çalıştıktan sonra olur gider .. :31:

Kizlar ailemin durumu kotu ve evimiz kucuk dogru duzgn esyalarimiz yok sevgilimin ailesinin durumu normal evlnmesine engel yok aileden yana . 2 seneye kadar isimi gucumu ayarlarsam.evlenirz diyor ama.bn.aileme yardim etmek istiyorum gerci aileme ev alacak degilim ama.duzgn bi eve cikmak istiyrm babam.da yaklasmiyr bu duruma cnku bu ev 2 oda ve akrabann okdugu icin kira cok az. Smdi evlenecegm.zaman ilerde ne yapmaliyim.sizce bni istemeye gelecekler filan bu evi gorsnler istemiyrm bn guzel bi eve cikip esyalari degstrms olmak istiyrm :/ varmi bu yollardan gecen siz nasil hissettiniz ne yaptiniz nasil gecti o surecler ?

Sırf el görsün diye insanları baska eve cıkarıp sonra da evlenip gideceksiniz onlar o kirayı nasıl ödeyecekler?

Bir ev temizliğiyle düzeniyle güzel görünür eşyalarıyla değil.

cnku bu ev 2 od bni istemeye gelecekler filan bu evi gorsnler istemiyrm bn guzel bi eve cikip esyalari degstrms olmak istiyrm :/ varmi bu yollardan gecen siz nasil hissettiniz ne yaptiniz nasil gecti o surecler ?

Bu şekilde düşünmemelisin. Karşıdan bakınca "kompleksli" gibi algılanırsın çünkü. Kendinle barışık olmaya çalış, çünkü bunlar utanılacak şeyler değil. Evin temiz olsun yeter. Zaten erkek tarafı için kız evinin durumu o kadar büyük önem arzetmiyor. İlla bişi yapmak istiyorsan ileride kendi evine yaparsın.

Kizlar ailemin durumu kotu ve evimiz kucuk dogru duzgn esyalarimiz yok sevgilimin ailesinin durumu normal evlnmesine engel yok aileden yana . 2 seneye kadar isimi gucumu ayarlarsam.evlenirz diyor ama.bn.aileme yardim etmek istiyorum gerci aileme ev alacak degilim ama.duzgn bi eve cikmak istiyrm babam.da yaklasmiyr bu duruma cnku bu ev 2 oda ve akrabann okdugu icin kira cok az. Smdi evlenecegm.zaman ilerde ne yapmaliyim.sizce bni istemeye gelecekler filan bu evi gorsnler istemiyrm bn guzel bi eve cikip esyalari degstrms olmak istiyrm :/ varmi bu yollardan gecen siz nasil hissettiniz ne yaptiniz nasil gecti o surecler ?

Bir kuzenim vardı o da senin gibi aynı dertten muzdaripdi ama kendi evleriydi, herşeyini yeniledi(kapı, pencere, mutfak dolapları, eşyalar) o kadar borca girdi. İstemeye geldiklerinde evi bu haliyle görmesinler diye. Değdi mi? bence değmedi. Zor ödedi maaşı iyi olmasına rağmen hem çeyiz hem o masraf epey zorlandı.
Babası gördü kız para getiriyor senelerdir sevdiği çocuğa vermiyor kızı hala... orası da ayrı bir konu zaten.

Olduğu gibi kabul et yada ufak değişiklikler yap bence hem evleneceksin hem o evin masrafı nasıl baş edeceksin? Ama hayır annem babam rahat etsinler ödeyebilirim diyorsan o çok başka. Yani demek istediğim sırf onlar geldiklerinde daha güzel bir ev görsünler diye borca girme. Ama eşyalar iyi değilse bir kaç yeni uygun eşyayla bile değiştirebilirsin evin havasını.

sende haklı olabilrisin kendince ama birde aileni düşün
sen gittikten sonra kirayı,eşyaları vs nasıl karşılayacaklar...
yada eşin evlendikten sonra maaşını ailene harcamana izin verecek mi kendini onun yerine koy
o ailesine evlendikten sonra para verse ister misin?
bir boya badana güzel bir temizlik ufak tefek değişikliklerlede evini güzelleştirebilirsin
önemli olan güzelliği değil temizliği düzenidir unutma bunu

Canim bizde kiraciyiz benide yakinda istemeye gelecekler esyalar filan zaten annemin zevki ben biaiy diyemem ona isterse benden alirim annisime ama el gorsun diye degil ben bir badana yaptiricam temiz otursunlar diye bir de annem zigon sehba istiyor benden:) ona bir de sagy hali alicam ona heveslenmis nedense o kadar yoksa evin odasi vs onlara ne benim evim zaten temiz bide badana haliyla annemler daha mutlu yasasinlar diye yapicam yani sende cok dusunme boya badana cok eskiyse annenler istiyorsa uygun mobilya alirsin kasma o kadar :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hic takilmayin. Hatta bunu bir test olarak kullanin. Soyle ki begenmediginiz evinize sizi istemeye geldiklerinde yuzlerine, hareketlerine, konusmalarina bakin dikkatlice. Eger huzursuzlarsa yani "begenmedik" tarzi duruyorlarsa uzak durun. Eger ki hic umursamamislarsa "oh" diyin oyle kv ve kp e can kurban.
Mutluluklar ♥

Şu anda ziyarete gidebileceğim, ya da yayılıp yatabileceğim bir ana - baba ocağım olsaydı hayattan bir şey istemezdim, kümes olsa razıyım inanın
Boş yere ailenizin de huzurunu kaçırmayın, bir badana bir kaç küçük değişiklikle eviniz misafir ağırlanabilir hale gelebilir
Hem evlenirken zaten çok ihtiyacınız olacak paraya, kirası azmış bırakın orada rahat etsinler, bozmayın düzenlerini

Son düzenleme:
Her genç bayan senin gibi bu konuda çekimserlik hissedebilir
Ama sırf bu yüzden anneleri karşılayabileceklerinden pahalı bir yere taşındırmak uygun değil
Sonuçta sen gidince de orayı karşılayabilecekleri gerekir
İçindeki tedirginliğin normal olduğunu düşünüyorum ama seni gerçekten seven adam bunu dert etmez
Sen çalışıp kazandığın parayla eksiklerini güzele halleder kız tarafının yapması gerekenleri yaparsın böylece ailesi de tek kelime edemez

Back
X