statü farkı ilişkide önemli mi

cok egitimli kültürlü insanlar hayatinda yoluna bakmis oluyor, ailesi de saygi duyuyor kararlarina, karisma haddini kendinde görmüyor.
misal egitimsiz kültürsüz kız ailesinin istemedigi kisiyle evlense "kocaya kacti" diyorlar, egitimli kültürlü kiz ailesinin istemedigi kisiyle evlense "kac yasinda, okumus kadin. kimle evlenecegini de ailesi soyleyemez ya" diyorlar.
sizin de egitim dediginiz universite, kültür dediğiniz atanmak falan mi? gercekten egitimli kültürlü olsaniz aileniz baskilayamazdi - cok cok fikir belirtir, ama yeterli olgunlukta olduğunuzu düşünüp fikrinizi begenmeseler de saygi duyarlardi

aynen öyle
benim cevremde de var. hocalarin çoğu badem bıyıklı oldugu slayt izleyip gecilen anadolunun bagrindan cikip bir okulda ne kadar egitimlenebilirsin ya da ailen uzaga göndermedi diye iyi kötü burs alip hergun 2saat gidis 2 saat donus yaptigin apartman okulunda ne kültürü kazandin?
(hala badem biyiklilarla donatilmamis, köklü bir okulda kampüs hayatı yasayan, ogrenci degisim programlariyla baska baska ulkelere gidip kulturleri tanıyan insanlar tabii ki bu genellememe dahil degil. onlar egitimli ve kulturluyum diyebilirler)
ama onda da vizyon lazim, oyle bir okulda egitimle kültürle dolmusken 25 yasinda daha okulun bitmeden, hayat sana tüm kapilarini acmisken senin seviyene hic uymayan, ailesinin yasam tarzini benimseyemeyecegin bir adamla kosa kosa evlenmek istemek de biraz vizyonsuzluk

güzel doğru ve ideal tespitler
ama türkiyede değil
burda önlisans okuyanla lisans okuyan arasında bile KENDİ geliştirdikleri farklar var
bir konuda kadın sonrada çocuk gelişimi okudu diye adam çocukla ilgili her sorunda kadını suçluyordu
okudun da adam mı oldun,benden iyi mi biliyorsun diye
mesela türkiyede asla görmeyiz kendinden iyi olanı destekleyeni eş bile olsa
illa ki kendinden aşağıda olsun ,daha az kazansın ,daha düşük statüsü olsun,daha çok kafasına basayım düşüncesi hakim
yani o iş yaş maalesef bu ülkede

O nasıl olacak, adam masaya bolca para koyunca beraberce 2 çift laf edemediğiniz gerçeği bir an uçup gidecek mi yani :KK51: Şunları bir doktorun demesi de ayrıca acıklı, çuvalla para kazanılan bir meslek yapıyorsun madem Ayşenaz paranın daha fazlası için anlaşamadığın biriyle hayatboyu geçirmek normal mi sence?Yokluktan gelirsin, işin gücün yoktur,şöyle bir şey yazmayı anlarım ama doktor birinin para için şunu yazmasını asla anlayamam. Tabi gerçekten doktorsan.
Neden benim üstüne geliyorsunuz sırf doktorum diye. Bir doktor şöyle yazmasın böyle konuşmasın tabi doktorsan… Doktorlar da insan ben seni alıntılamamıştım polemik olmasın diye ama tıbba girenler hiçbir zaman şimşek gibi kendini süper ifade edenler olmamıştır bu arada, senin zamanında da olmamıştır bu zamanda da değiller. Eline vur ekmeğini al tiplerdendir çoğu.

Statü den çok adam olup olmadigi önemli..ne okumuş bilmem kaç dil bilipte adam olamamıs kadını degersizlestiren..egolu bir dolu insan tanıdığım için hiç takilmam öyle ne mezunu diye . çünkü hayattaki en önemli şey..iyi bir eş..iyi bir baba..olabilecek..hayata yön veren değil.. yönü değiştiren biri olsun yeterli.. iş ve statü değişir ancak karakter asla .

Aman keşke doktorum demeseydin ya.
Boğaziçinde dırındırımm bir bölüm okuyorum falan deseydin. Konu öyle bir saptı ki bana kadar geldi

güzel doğru ve ideal tespitler
ama türkiyede değil
burda önlisans okuyanla lisans okuyan arasında bile KENDİ geliştirdikleri farklar var
bir konuda kadın sonrada çocuk gelişimi okudu diye adam çocukla ilgili her sorunda kadını suçluyordu
okudun da adam mı oldun,benden iyi mi biliyorsun diye
mesela türkiyede asla görmeyiz kendinden iyi olanı destekleyeni eş bile olsa
illa ki kendinden aşağıda olsun ,daha az kazansın ,daha düşük statüsü olsun,daha çok kafasına basayım düşüncesi hakim
yani o iş yaş maalesef bu ülkede

kültüre falan hiç girmedim

3 Mart 2025 konusundan:

3 Mart 2025 konusunda adam için en son babasının şirketinde çalışıyor demişti.
Ben de senle olan konuşmasından alıntı yaptım. Bir de diyor ki “Babasının şirketi olduğunu nerede söylemişim tatlım?” Bari atıyorsun biraz tutarlı bir hikaye yaz.

Kesinlikle hissedilir doktorların ayrı bir dünyası oluyor bence anlaşamazsınız. Sen ilerde atanacaksın vs hep sorun olacak.

Kız kardeşim doktor. Doktordan başkası ile evlenmek istemiyor. Ataması sorun, nöbeti sorun. Bence haklı.

Ama doktor olup şirket sahibi olan arkadaşı var. Onlarda gayet mutlular. Kız doktor eşi mühendis galiba ama aile şirketleri var.

Yooo, annesi haklı; gayette hakka girmek bu. Adamla uzak mesafe ilişkisi yaşıyorlar. Adama o zaman kendisiyle evlilik ve gelecek planı olmadığını; gittiği yere kadar onunla zaman geçirmek istediğini söylesin, adam karar versin.

iyide belki evlenecek.
ben diyorum ki şu anda karar verme mezun ol yolunu çiz. ilişkinin amacı bu değil mi zaten anlaşabiliyormusun senin mesleğini destekliyor mu vs vs bakmak mezun olmadan iş hayatına atılmadan bunları değerlendiremez.

Back
X