statü farkı ilişkide önemli mi

kızlar merhaba. Bir seneyi az geçmiş bir ilişkim var. Ancak ailem statü farkımızdan eğitim farkımızdan dolayı istemiyor. maddiyatı benden iyi ancak benim kadar eğitimli değil. kültür farkı da getiriyor bu tabi kii. Seviyorum karakteri gayet iyi ama bu fark elbette bazen gündelik hayatımızda fark ediliyor. Bir yandan ailem de baskılıyor olmaması için. Siz ne düşünüyorsunuz
Merhaba. Eşim ve ben eğitim durumu, çalışma hayatı ve kültürel anlamda farklıyız. Ama öğrenmeye açığız. Birbirimizi yargılamadan her konuda orta bir yol bulmaya çalışıyoruz sevgimiz ve evliliğimiz için. Çok büyük farklılıklar olmadıkça geçinmeye gönlü olan geçiniyor bence. Tabii bunu öncesinde mutlaka detaylı bir şekilde konuşmak gerekiyor.

Yani bilemedim, konu sahibesi mi fake, yoksa devir ve toplum mu değişti ... benim zamanımda tıp fakültesi kazanalar şimşek gibi çocuklardı, akıllı, çalışkan, kendini süper ifade eden. Konu sahibesine bakıyorum, yazış biçimi ortaokul çocuğu gibi, kendisi zaten mıy mıy mıy, tıp fakültesine gidip lise mezunu adamla aynı kafada olmak da zaten başlı başına fiyasko. Umarım konu sahibesi gerçekten tıp öğrencisi değildir, ya da KIbrısta parasıyla okuyordur. Valla yeni nesil doktora gidecek olanlar diplomasına da tavırlarına da iyice baksın, Hacettepe Cerrahpaşaysa seçin, mıymıntıysa kaçın.
Ankara'da yaşıyorum inanın Hacettepe yada Ankara tıp mezunu mu diye bakıyorum hastane işimiz çok oluyor ailecek sağlık sorunlarımız var gerçekten bilmem ne üniversitesi tıp mezunu ile konuşuyorum birde Hacettepe mezunu ile konuşuyorum bu kadar mı fark olur sadece konuşmasından bile kaliteleri anlaşılıyor

Statüden ziyade aynı dili konuşmak önemli bence (ama sanırım bunlar elele yürüyen iki kardeş gibiler). Hem mesleki, hem kültürel hem de beklentiler açısından uyuşmak lazım.
Ek olarak, eğitimde bu tip bir farklılık varsa çoğunlukla kadın tolere edebiliyor ama erkekler bunu sorun olarak görüyor ve ezmeye çalışıyorlar. Mevzu maddiyat olunca da kadın bunu üstünlük olarak görüp adamı edebiliyor.
Her koşulda ortak paydada buluşmak önemli.

Ankara'da yaşıyorum inanın Hacettepe yada Ankara tıp mezunu mu diye bakıyorum hastane işimiz çok oluyor ailecek sağlık sorunlarımız var gerçekten bilmem ne üniversitesi tıp mezunu ile konuşuyorum birde Hacettepe mezunu ile konuşuyorum bu kadar mı fark olur sadece konuşmasından bile kaliteleri anlaşılıyor
Ah o kadar haklısınız ki… Bırakın ankarayı hacettepeyi bu gidişle doktora muhtaç olacak ülke

sayfaları okumadım ama yanınızda sizi seven, saygı duyan, iyi huylu ve cömert biri varsa onu bırakmayın ve hor görmeyin bu o kadar nadir ve değerli bir şey ki. karşı taraf sorun yapmıyorsa bilmiyorum demekte sorun görmüyorsa bir şeyleri öğrenmeye açıksa destek olun sizin de ondan öğreneceğiniz şeyler olabilir her şeyi biliyor değiliz ya sonuçta. aynı olmak zorunda değilsiniz birbirinize katacağınız şeyler varsa - ki hayatta öğrenecek envai çeşit şey var - o zaman biraz kendimizi de koyduğumuz yerden indirmeli ve karşımızdakini de iyi özellikleriyle biraz yukarı taşımalıyız bence. nereye odaklandığına bağlı insan olarak tek değerimiz belirli koşullar içerisinde seçebildiğimiz veya seçemediğimiz okul, iş vs.ye bağlı değil ki. tamamen özgür değiliz hepimize doğuştan veya yoldayken bazı seçenekler sunuluyor biz ancak onların içinden seçebiliyoruz. saygı ve sevgi kolay bulunmuyor. biraz o kısımları sorgulayın naçizane.

kızlar merhaba. Bir seneyi az geçmiş bir ilişkim var. Ancak ailem statü farkımızdan eğitim farkımızdan dolayı istemiyor. maddiyatı benden iyi ancak benim kadar eğitimli değil. kültür farkı da getiriyor bu tabi kii. Seviyorum karakteri gayet iyi ama bu fark elbette bazen gündelik hayatımızda fark ediliyor. Bir yandan ailem de baskılıyor olmaması için. Siz ne düşünüyorsunuz
Ya ben bu olayı biyolojiyle açıklamak istiyorum biraz.
Önceden kadınlar erkek seçerken fiziksel güce bakardı, evrimsel olarak zorunluydu çünkü.
Beni koruyabilir mi?
Bana en iyi yemekleri bulabilir mi? Vs
Artık şartlar değişti fakat genetiğimize işlenen kodları silemiyoruz malesef.
Artık önemli olan fiziksel güç değil statü gücü.
Bakın parayı söylemiyorum burda evet o da bir güç göstergesidir ama statüten bağımsız da kazanılabilir.
Ben çok denedim hayatıma insanlar da girdi ama statü bakımından benden aşağıdaysa maddiyattan bağımsız eş motifi olarak saygı duyamadım. Tabi bu değişken olan bir şeydir yanlış veya doğru demiyorum. Kendi fikrim.

Muhtemelen oyle bir sey, ya da gercekten sirket var, adam 40in uzerinde, tepki gormemek icin yazmak istemiyor. 22 yasinda oglan neyle nasil sirket kuracak ya.
Konunun neresinden bakarsanız saçmalık zaten, tutarsız. Yalanını vurunca da ortadan kayboldu.

Önlisans mezunu olması can sıkıcı bence. Bu net.

Bi keresinde doktora gittim bi şikayetten. Ben dışarı çıkarken kitabımı mutlaka alırım ki beklemem gerekirse sıkılmayayim. O sıralar elimde Tolstoyun Anna Karenina adlı kitabı var

Kitap hemen bütün dünya dillerine çevrilmiş bir baş yapıt. Eminim ki burda eseri okuyan arkadaşlar vardır.

Neyse doktorun odasına girdim. Uroloji hekimi ama gençten yakışıklı bir delikanlı doktor. Iyi de bir çocuk belli. Biraz konuştuk sonra birdenbire ne okuyorsun dedi. Ben de Anna Karenina dedi.

Doktor kısa bir bakıştan sonra evet o Anna Kareninanın romanları güzeldir dedi.

Hiç ses etmedim....

Başka bir gün kızımı kulak burun boğaz doktoruna götürdüm. Yine gençten bir delikanli doktor ama hocasının yanında ögreniyor. O da iyi bir çocuk. Kızımi muayene etti. Kızımın adı Hazan.
Döndü bana dedi ki "hazan ne değişik isim, anlamı ne"
Şoka ugradım. Şarkılarda siirlerdr hazan mevsimi gecmez mi ya hu hiç mi duymadın diyemedim tabi.

Neyse sonuç olarak ülkemizin eğitimli kesiminin hali ortada. Bu durumfa eğitimsiz olan bir erkekten ne bekliyorsunuz.

Hadi kadın olsa gene sesim çıkmayacak ama eğitimsiz erkek cidden tehlikeli olabilir.

Lisans mezunuyum ve lisans mezunu olmayanla evlenmek istemezdim. Net.

Kızımın adı Hazan.
Döndü bana dedi ki "hazan ne değişik isim, anlamı ne"
Şoka ugradım. Şarkılarda siirlerdr hazan mevsimi gecmez mi ya hu hiç mi duymadın diyemedim tabi.

Bence duymustur. Hazani biliyorum ama kizimin adi hazan diye okudugumda benim de aklima sonbahar gelmedi ne garip dedim icimden. Yani muhtemelen adam biliyorsa da isim olarak bilememistir. 😀
Hatta ayni testi bi başkasinda da yaptim hazani isim olarak kullaninca o ne be dedi hazan zamani diyince sonbahar dedi. 😄😄😄

Son düzenleme:
Back
X