- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
- Konu Sahibi Damladamla6
-
ev aldı iseniz fazlasını harcayın ama elaleme yada ailelere değil kendinize harcayın, tatile gidin, alışveriş yapın, az bir miktarda ilerde doğacak çocuğunuzun masrafları için biriktirin.. 3 günlük dünya Allah aşkına mal için ömrünü borçla geçirmeye değer mi..Selam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
Esim ve ben memuruz. Yani orts halli kazaniyoruz Elhamdulillah. Kimseye ihtiyaci.iz yok maddi anlamda. 4 yillik evliyiz ve yeni bir eve yazildik. Aylik ödeme yapiyoruz. Esime göre ben daha tutumluyum. Istioyrum ki genis bir evim olsun biraz daha konforlu yasayalim. Lakin esimin bir takintisi var asla para biriktirmeyecek. Ev aldik ödüyoruz ona göre bitti artik. Ben istioyrum biraz büyük bir ev olsun. Kücük bir ev cünkü ancak tek cocuk ile sigabiliriz. Onun umurunda degil. Bankada 5 bin para olsa hemen verecek bir yer bulur Kazandigimiz ne olursa olsun kalan ne olursa olsun bitirme taraftari. Zaten biraz savruk. Macti iddaydi fuzuli harcamalari olur. Ailesi yardim ister cekinmeden verir. Benin aiem isterse onlara da verir. Yani size sorum su. Bir ev aldik kücük de olsa cok sükür bundan sonrasinda ne yapabilirim? Esimin ile maddi konuda mücadele edemiyorum artik. Ayni durumda olan bir sürü kisi cevremde benden cok daha konforlu yasiyor ve ben ister istemez üzülüyorum
ev aldı iseniz fazlasını harcayın ama elaleme yada ailelere değil kendinize harcayın, tatile gidin, alışveriş yapın, az bir miktarda ilerde doğacak çocuğunuzun masrafları için biriktirin.. 3 günlük dünya Allah aşkına mal için ömrünü borçla geçirmeye değer mi..
bizde de ben senin durumundayımSelam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
Esim ve ben memuruz. Yani orts halli kazaniyoruz Elhamdulillah. Kimseye ihtiyaci.iz yok maddi anlamda. 4 yillik evliyiz ve yeni bir eve yazildik. Aylik ödeme yapiyoruz. Esime göre ben daha tutumluyum. Istioyrum ki genis bir evim olsun biraz daha konforlu yasayalim. Lakin esimin bir takintisi var asla para biriktirmeyecek. Ev aldik ödüyoruz ona göre bitti artik. Ben istioyrum biraz büyük bir ev olsun. Kücük bir ev cünkü ancak tek cocuk ile sigabiliriz. Onun umurunda degil. Bankada 5 bin para olsa hemen verecek bir yer bulur Kazandigimiz ne olursa olsun kalan ne olursa olsun bitirme taraftari. Zaten biraz savruk. Macti iddaydi fuzuli harcamalari olur. Ailesi yardim ister cekinmeden verir. Benin aiem isterse onlara da verir. Yani size sorum su. Bir ev aldik kücük de olsa cok sükür bundan sonrasinda ne yapabilirim? Esimin ile maddi konuda mücadele edemiyorum artik. Ayni durumda olan bir sürü kisi cevremde benden cok daha konforlu yasiyor ve ben ister istemez üzülüyorum
Valla kizacaksiniz ama o kalan bile batiyor gözüme. Cünkü bana o kadar gereksiz geliyor ki harcamalari idda sigara maç hic bitmiyor bunlar. Yetmiyor sehir disina gidiyor arkadas bazen maclara.
Bu hayat görüşüyle ilgili.Mal sahibi olmak için gençliğini heveslerini onu mutlu edecek seyleri feda etmek istemiyordur belki. Bir ev almışsınız ne guzel genc yasta. Bundan sonra yiyin için gezin tozun daha ne:)Selam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
Kaldı ki herseyin en yenisine heves etmesş bile normal olurdu. Borc harc yapmadıktan aileyi zor durumda bırakmadıktan onemli bir ihtşyac dururken parayı oraya yatırmadıktan sonra imkanı varsa alsın herseyın en iyisini en yenisini. Heves bu genclik gitti mi heves de kalmıyorbeklentileriniz farklı
senin büyük ve küçük ev tanımın nasıl onu bilmiyoruz
örneğin 3+1 evim var evet esasen gereksiz büyük ama geçen bir konu vardı 5-6 odalı evim olsa bir odaya spor bir odaya müzik aletleri koysam dedim
bunu alacak maddi gücüm de bu aşamada çok şükür var ama almıyorum
zira bu bir istek ama ihtiyaç değil
o evde de bugün yaşadığıma benzer bir hayat yaşayacağım
eşin annesine yardım ediyor buna alışmış o parayı fuzuli görme
sigara vs de adamın özel zevki
iddia fikri hoş değil de arada arkadaşları ile maça da gitsin
bir daha hayata gelmeyecek ki ömrünü hep iş ev arasında geçirince 60 ından sonra evde pineklerken ev geniş olsa ne olmasa ne
desen ki adam evde çalışan telefonu varken bir üst modelini alıyor her şeyin en yenisine heves ediyor vs yorumum farklı olurdu ama yazdıklarında adamın çok da fuzuli bir harcamasını görmedim
Bu hayat görüşüyle ilgili.Mal sahibi olmak için gençliğini heveslerini onu mutlu edecek seyleri feda etmek istemiyordur belki. Bir ev almışsınız ne guzel genc yasta. Bundan sonra yiyin için gezin tozun daha ne:)
Sen haklısın bence o nedenle bu evin borcu bitince büyük ev alın ikinizde çalışıyorsunuz en azından konforlu yaşayın sen parayı borca bağlamassan eşin zaten bağlayacak bir yer buluyor şimdide o krediyi ödesin kalıyorsa harcamaları haricini markete falan yönlendirin dağıtmaya parası kalmasın... Kendi maaşının kontrolü sende olsun erkek kafası nolcak emekli olunca alırız vs hayat hiç öyle değilSelam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
En iyisi :) bundan on yıl sonra luks bir muhitte evin olsa ama bu 10 yılda istediğini yememiş istediğini giymemiş istediği yere gitmemiş cocuguna o cok sevdiği oyuncagı pahalı diye almamış o saçı yaptırmamış o ayakkabıyı almamış o telefonu kullanmamış o maça gitmemiş şu şehri ya da ülkeyi görmemiş olduktan sonra ne farkeder.İlerisi de önemli ama dengeli olmakta fayda var. Bir tane ev varken büyütelim dersin sonra daha lüks yerden olsun dersin olsun, olsun da giden ömür, gençlik? Bende bu tarafından bakıyorum olaya, annemi 1 günde kaybedince hayatın ne kadar kısa olduğunu anlayınca anı hep güzel yaşamam gerektiğini düşündüm. Evim olsun isterim ama belki yıllarca her şeyden eksik kalarak, ince hesap yapmam gerekecek birikim yapacağım da ev alacağım diye belki de alamayacağım, göremeyeceğim?
Olduğu kadar diyorum, yapacak bir şey yok.
Selam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
Siz burda hatalasınız nedemek erkek kadının parasına karışamaz yada kadın erkeğe karışamaz?Evlenince sen ben yok para ortak olur, ödemeler yapılır, marketti filandı,birikime belli miltar atılır kalan parada harçlık olur.Aileye vs gibi ekstra paralar söz konusu olunca ortak karar verilerek yapılır.Öyle karışamaz filan olmaz o öyle evlilik değil ev arkadaşlığı olur.Ev konusundada hatasız değil , parası ozaman bu eve yetmiş çar çur edeceklerine biriktitip ilerde büyüğünü alır.Neden en başta daha büyük bir ev almadınız?
Bu konuda siz haksızsınız.
Eğer sizi ve evi ihmal etmiyorsa kendi kazandığı parayı dilediği gibi harcayabilir.
Sizi açıkta veya aç mı bırakıyor? İhtiyaçlarınızı mı karşılamıyor? Ondan bundan borç almadığı ve kendi kazandığı paranın kalanını yediği sürece size pek laf düşmez.
Erkek nasıl kadının kazancına dokunamazsa kadında dokunamaz.
Ev içinde dediğim gibi en başta büyük bir ev alacaktınız şimdi böyle söylenmenin bir manası yok.
Zaten aynısını söyledim.Siz burda hatalasınız nedemek erkek kadının parasına karışamaz yada kadın erkeğe karışamaz?Evlenince sen ben yok para ortak olur, ödemeler yapılır, marketti filandı,birikime belli miltar atılır kalan parada harçlık olur.Aileye vs gibi ekstra paralar söz konusu olunca ortak karar verilerek yapılır.Öyle karışamaz filan olmaz o öyle evlilik değil ev arkadaşlığı olur.Ev konusundada hatasız değil , parası ozaman bu eve yetmiş çar çur edeceklerine biriktitip ilerde büyüğünü alır.
En iyisi :) bundan on yıl sonra luks bir muhitte evin olsa ama bu 10 yılda istediğini yememiş istediğini giymemiş istediği yere gitmemiş cocuguna o cok sevdiği oyuncagı pahalı diye almamış o saçı yaptırmamış o ayakkabıyı almamış o telefonu kullanmamış o maça gitmemiş şu şehri ya da ülkeyi görmemiş olduktan sonra ne farkeder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?