Maddiyat

ev aldı iseniz fazlasını harcayın ama elaleme yada ailelere değil kendinize harcayın, tatile gidin, alışveriş yapın, az bir miktarda ilerde doğacak çocuğunuzun masrafları için biriktirin.. 3 günlük dünya Allah aşkına mal için ömrünü borçla geçirmeye değer mi..

Bende böyle düşünüyorum. Konu sahibinin gelirini ve giderini bilemem tabii de, şahsen benim birikim yapmam için sosyal hayatımızın olmaması kendimize gerektiğinde ancak harcama yapmamız lazım ki o da bilmem kaç sene sadece birikim yapmak için yaşamak oluyor. Şimdi geç kalınmış bir diş tedavi sürecim var mesela, 15 bin fiyat verdiler. Gel de birikim yap şimdi.

bizde de ben senin durumundayım
eşimin kenarda duran paraya allerjisi var
ben bunu eşimden gizli birikim yaparak çözüme kavusturdum.
ilk birikimimde ev alacagımız zaman o parayı cıkardım ev parasına kattım ,
şimdi evı alalı 3 sene oldu yıne bırıkım yapıyorum, eşimin haberi yok.
kalan para da anca yetınce fuzuli harcama yapamıyor:))

beklentileriniz farklı

senin büyük ve küçük ev tanımın nasıl onu bilmiyoruz

örneğin 3+1 evim var evet esasen gereksiz büyük ama geçen bir konu vardı 5-6 odalı evim olsa bir odaya spor bir odaya müzik aletleri koysam dedim

bunu alacak maddi gücüm de bu aşamada çok şükür var ama almıyorum

zira bu bir istek ama ihtiyaç değil

o evde de bugün yaşadığıma benzer bir hayat yaşayacağım

eşin annesine yardım ediyor buna alışmış o parayı fuzuli görme

sigara vs de adamın özel zevki

iddia fikri hoş değil de arada arkadaşları ile maça da gitsin

bir daha hayata gelmeyecek ki ömrünü hep iş ev arasında geçirince 60 ından sonra evde pineklerken ev geniş olsa ne olmasa ne

desen ki adam evde çalışan telefonu varken bir üst modelini alıyor her şeyin en yenisine heves ediyor vs yorumum farklı olurdu ama yazdıklarında adamın çok da fuzuli bir harcamasını görmedim

Valla kizacaksiniz ama o kalan bile batiyor gözüme. Cünkü bana o kadar gereksiz geliyor ki harcamalari idda sigara maç hic bitmiyor bunlar. Yetmiyor sehir disina gidiyor arkadas bazen maclara.

Valla eşim maça gitse bende koşa koşa giderim siz neden gitmiyorsunuz? madem harcanıyor siz de dahil olun bu harcamalara

Bu hayat görüşüyle ilgili.Mal sahibi olmak için gençliğini heveslerini onu mutlu edecek seyleri feda etmek istemiyordur belki. Bir ev almışsınız ne guzel genc yasta. Bundan sonra yiyin için gezin tozun daha ne:)

Kaldı ki herseyin en yenisine heves etmesş bile normal olurdu. Borc harc yapmadıktan aileyi zor durumda bırakmadıktan onemli bir ihtşyac dururken parayı oraya yatırmadıktan sonra imkanı varsa alsın herseyın en iyisini en yenisini. Heves bu genclik gitti mi heves de kalmıyor

Erkekler hep öyle kardes ya

Benimki de öyle. Bşy varsa var yoksa yok hiç daha iyisi olsun diye uğraşmaz.

Alabiliyorsan maas kartını al ama onu da vermez kesin.

Bu hayat görüşüyle ilgili.Mal sahibi olmak için gençliğini heveslerini onu mutlu edecek seyleri feda etmek istemiyordur belki. Bir ev almışsınız ne guzel genc yasta. Bundan sonra yiyin için gezin tozun daha ne:)

İlerisi de önemli ama dengeli olmakta fayda var. Bir tane ev varken büyütelim dersin sonra daha lüks yerden olsun dersin olsun, olsun da giden ömür, gençlik? Bende bu tarafından bakıyorum olaya, annemi 1 günde kaybedince hayatın ne kadar kısa olduğunu anlayınca anı hep güzel yaşamam gerektiğini düşündüm. Evim olsun isterim ama belki yıllarca her şeyden eksik kalarak, ince hesap yapmam gerekecek birikim yapacağım da ev alacağım diye belki de alamayacağım, göremeyeceğim?
Olduğu kadar diyorum, yapacak bir şey yok.

Gezmeden, yemeden, içmeden, eğlenmeden, sosyalleşmeden 60 yaşına geldikten sonra ne yapayım ben parayı, evi, arabayı. Yaşlanınca hayattan şimdi aldığınız keyfi alamayacaksınız. Tavsiyem eşinize uyum sağlayın biraz.

2 memur maasindan bir ev kredisi cikarinca geriye kalanla hem gecineceksiniz hem de birikim yapacaksiniz hem de sosyal hayatiniza harcayacaksiniz diye dusundum ama matematigim yetmedi. Memur maasi anca gecinmeye ve ev kredisine yeter. Adam uc bes maca gidiyor diye laf etmeyin siz de alisveris yapin ustunuze basiniza,kuafore gidin,arkadasiniz yok mu onlarla takilin? Boyle calisan kadin olunmaz ki,hatta bana sorarsaniz ev hanimi bile olunmaz. Benim surda evde oturdugum yerde masrafim sizinkinden cok. Insan icine her gun cikan kadinsiniz,duzgun gorunmek icin duzgun giyinmekle baslayin bence. Esiniz hakli dunyaya bir kere geliyoruz

Sen haklısın bence o nedenle bu evin borcu bitince büyük ev alın ikinizde çalışıyorsunuz en azından konforlu yaşayın sen parayı borca bağlamassan eşin zaten bağlayacak bir yer buluyor şimdide o krediyi ödesin kalıyorsa harcamaları haricini markete falan yönlendirin dağıtmaya parası kalmasın... Kendi maaşının kontrolü sende olsun erkek kafası nolcak emekli olunca alırız vs hayat hiç öyle değil

Sende kendine al bak baktın hala artıyor para çocuklar için açılan altın hesabı var oraya atabilirsiniz

En iyisi :) bundan on yıl sonra luks bir muhitte evin olsa ama bu 10 yılda istediğini yememiş istediğini giymemiş istediği yere gitmemiş cocuguna o cok sevdiği oyuncagı pahalı diye almamış o saçı yaptırmamış o ayakkabıyı almamış o telefonu kullanmamış o maça gitmemiş şu şehri ya da ülkeyi görmemiş olduktan sonra ne farkeder.

Eşinizi bu konuda değiştirmeye çalışmayın, kabul edin bence.
Ama tedbiri de elden bırakmayın.
O fazla harcadıysa, o ay, siz denge de tutmaya çalışın.
Bu kişilik meselesi, ben ''onu bir sonra ki ay alalım'' derim, eşim ''zaten alınacak'' der; gider alır

Siz burda hatalasınız nedemek erkek kadının parasına karışamaz yada kadın erkeğe karışamaz?Evlenince sen ben yok para ortak olur, ödemeler yapılır, marketti filandı,birikime belli miltar atılır kalan parada harçlık olur.Aileye vs gibi ekstra paralar söz konusu olunca ortak karar verilerek yapılır.Öyle karışamaz filan olmaz o öyle evlilik değil ev arkadaşlığı olur.Ev konusundada hatasız değil , parası ozaman bu eve yetmiş çar çur edeceklerine biriktitip ilerde büyüğünü alır.

Zaten aynısını söyledim.
İkisi ortak bir para koyup ev ihtiyaçlarını karşılar,birikim için para ayrılır ve kalan para onların kendi paraları olur. Bitti bu kadar yani. Haksız olduğum kısım tam olarak neresi bana söyler misiniz? Ayrıca siz mi karar veriyorsunuz benim haksız olduğuma?

Şuan imkansız ama farklı ülkeler görmeyi, keşfetmeyi çok isterim, herkesin beklentileri farklı oluyor. Sizin verdiğiniz örneğe uyan çok yakın bir tanıdığım var, aynen öyle bir hayatı var. Hayattan ne anladın diyorum hiç bir şey, niye yaşadın diyorum boşa diyor şuan, dışarı da çay içmeye bile gereksiz bakan, kendisine alınan şeyi boşa masraf gören gerek yok diye düşünen, çocuğuna pahalı diye oyuncağı gereksiz gören, ha bir de bildim bileli aynılar. Hani ne bir artı kattı, ne bir eksi. Ben çalışıyorsam kendimi de mutlu etmek isterim ki çalışmak zevk versin. Bilmiyorum? İnsan hiç mi özenmez, istemez?

Şuan bile bütün günüm iş yerinde kapalı bir oda da geçiyor ama o hafta sonu bir gün çıkmak bile yetiyor bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…