- Konu Sahibi Damladamla6
-
Arkadasınız da bir gun bizim gibi dusunecek ama ne yazık ki o zaman da ne eneejisi ne de cesareti kalmış olacak gençlik ele bir kez gelir. Annem hem oyle der bu bir harman vaktidir. İster sakla ister ye. Ama sonucuna katlanŞuan imkansız ama farklı ülkeler görmeyi, keşfetmeyi çok isterim, herkesin beklentileri farklı oluyor. Sizin verdiğiniz örneğe uyan çok yakın bir tanıdığım var, aynen öyle bir hayatı var. Hayattan ne anladın diyorum hiç bir şey, niye yaşadın diyorum boşa diyor şuan, dışarı da çay içmeye bile gereksiz bakan, kendisine alınan şeyi boşa masraf gören gerek yok diye düşünen, çocuğuna pahalı diye oyuncağı gereksiz gören, ha bir de bildim bileli aynılar. Hani ne bir artı kattı, ne bir eksi. Ben çalışıyorsam kendimi de mutlu etmek isterim ki çalışmak zevk versin. Bilmiyorum? İnsan hiç mi özenmez, istemez?
Şuan bile bütün günüm iş yerinde kapalı bir oda da geçiyor ama o hafta sonu bir gün çıkmak bile yetiyor bana..
Hatalısın derken haksızsın kastetmiştim , benim şahsi düşüncem tabi.Parasına karışamazsın yazmışsınız ondan .Zaten aynısını söyledim.
İkisi ortak bir para koyup ev ihtiyaçlarını karşılar,birikim için para ayrılır ve kalan para onların kendi paraları olur. Bitti bu kadar yani. Haksız olduğum kısım tam olarak neresi bana söyler misiniz? Ayrıca siz mi karar veriyorsunuz benim haksız olduğuma?
Diğer yorumları okuyup yorum yapsaydınız keşke. Haksız olduğumu düşünmüyorum.Hatalısın derken haksızsın kastetmiştim , benim şahsi düşüncem tabi.Parasına karışamazsın yazmışsınız ondan .
hayata bakışla ilgili bir durum bu...kimi geleceğini düşünür, mal mülk yapar, kimi ölümlü dünya der gününü gün etmeye çalışır..ayrıca tutumlulukta bir huy ve alışkanlıktır...bu alışkanlığı olmayan kişileri, tutumlu yapmak çok zordur.Selam arkadaslar. Sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bana ciddi anlamda sikinti veren bir durum cünkü esimle bu konuda büyük bir fikir ayriligi icerisindeyiz.
Esim ve ben memuruz. Yani orts halli kazaniyoruz Elhamdulillah. Kimseye ihtiyaci.iz yok maddi anlamda. 4 yillik evliyiz ve yeni bir eve yazildik. Aylik ödeme yapiyoruz. Esime göre ben daha tutumluyum. Istioyrum ki genis bir evim olsun biraz daha konforlu yasayalim. Lakin esimin bir takintisi var asla para biriktirmeyecek. Ev aldik ödüyoruz ona göre bitti artik. Ben istioyrum biraz büyük bir ev olsun. Kücük bir ev cünkü ancak tek cocuk ile sigabiliriz. Onun umurunda degil. Bankada 5 bin para olsa hemen verecek bir yer bulur Kazandigimiz ne olursa olsun kalan ne olursa olsun bitirme taraftari. Zaten biraz savruk. Macti iddaydi fuzuli harcamalari olur. Ailesi yardim ister cekinmeden verir. Benin aiem isterse onlara da verir. Yani size sorum su. Bir ev aldik kücük de olsa cok sükür bundan sonrasinda ne yapabilirim? Esimin ile maddi konuda mücadele edemiyorum artik. Ayni durumda olan bir sürü kisi cevremde benden cok daha konforlu yasiyor ve ben ister istemez üzülüyorum
Arkadasınız da bir gun bizim gibi dusunecek ama ne yazık ki o zaman da ne eneejisi ne de cesareti kalmış olacak gençlik ele bir kez gelir. Annem hem oyle der bu bir harman vaktidir. İster sakla ister ye. Ama sonucuna katlan
Kira odeyebılecek gücün olduktan sonra bütün evler senin :) hep soylerim bir dizide duymuştum 'sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork' :)Ben ona sorardım arada, ya hiç mi bir şey istemiyorsun yok diyor. Şimdi de içinden gelmiyor. Olsa ne olur bu saatten sonra diye düşünüyor. Ben İstanbul' da doğup büyüdüm. Oturduğum semt normal bir yer şuan ev fiyatlarından haberim yok ama 300 bin desek peşinatı 150 bin, 150 bini kaç sene de biriktiririm? Evin fiyatı 5 sene sonra sabit kalmayacağına göre
Kendime acıdım şuan.
Kira odeyebılecek gücün olduktan sonra bütün evler senin :) hep soylerim bir dizide duymuştum 'sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork' :)
Bence de :) Bu yasta ev sahibi oldugu için ne kadar sanslı oldugunu anlamıştır umarım konu sahibiYani, ne güzel birikimle bir ev alınmış gencecik yaşta, ben gerisini düşünmezdim şahsen.. O yüzden ütopik hayaller peşinden koşmuyorum çünkü kursakta kalacağı kesin..
Iyi de ev bitti o yüzden dedim. Hem nerden biliyorsunuz kendime bakmiyorum.2 memur maasindan bir ev kredisi cikarinca geriye kalanla hem gecineceksiniz hem de birikim yapacaksiniz hem de sosyal hayatiniza harcayacaksiniz diye dusundum ama matematigim yetmedi. Memur maasi anca gecinmeye ve ev kredisine yeter. Adam uc bes maca gidiyor diye laf etmeyin siz de alisveris yapin ustunuze basiniza,kuafore gidin,arkadasiniz yok mu onlarla takilin? Boyle calisan kadin olunmaz ki,hatta bana sorarsaniz ev hanimi bile olunmaz. Benim surda evde oturdugum yerde masrafim sizinkinden cok. Insan icine her gun cikan kadinsiniz,duzgun gorunmek icin duzgun giyinmekle baslayin bence. Esiniz hakli dunyaya bir kere geliyoruz
Cikarimda bulundumIyi de ev bitti o yüzden dedim. Hem nerden biliyorsunuz kendime bakmiyorum.
Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkür ederim gercekten katkisi olanlar oldu. Fakat yanlis cikarimlarda olanlar olmus. Kendimizi sikarak ev almadik altinlarim vardi esim fuzuli harcamasin diye ev pesinati verdik kredi cekmeden de aylik ödemeler ile ev aldik. Evim kücük daha yerlesmedik ve esyasiydi masrafiydi yaklasik 100 bin liraya ihtiyacimiz var evin ici yapilmadi yani anahtar teslom degil. Kendimizi siksak 100 bin de cikardi. Ama rahattik sikmadik. Bu arada gezmedigimi yiyip icmedigimi söyleyen arkadaslar. Tam tersi cok gezen bir aileyiz. 6 ülkeye gittik. Uygun yerlerde kalarak elimizde oldugunca gezmeye cslistik. Fuzuli buldugum seyi ise acikladim. Sigara idda gibi masraflar. Cünkü bu ikisine yaklasik aylik 1000 lira veriyor. Ben bunu vermektense biriktitelim istedim.
Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkür ederim gercekten katkisi olanlar oldu. Fakat yanlis cikarimlarda olanlar olmus. Kendimizi sikarak ev almadik altinlarim vardi esim fuzuli harcamasin diye ev pesinati verdik kredi cekmeden de aylik ödemeler ile ev aldik. Evim kücük daha yerlesmedik ve esyasiydi masrafiydi yaklasik 100 bin liraya ihtiyacimiz var evin ici yapilmadi yani anahtar teslom degil. Kendimizi siksak 100 bin de cikardi. Ama rahattik sikmadik. Bu arada gezmedigimi yiyip icmedigimi söyleyen arkadaslar. Tam tersi cok gezen bir aileyiz. 6 ülkeye gittik. Uygun yerlerde kalarak elimizde oldugunca gezmeye cslistik. Fuzuli buldugum seyi ise acikladim. Sigara idda gibi masraflar. Cünkü bu ikisine yaklasik aylik 1000 lira veriyor. Ben bunu vermektense biriktitelim istedim.
Ne kadar dogru söyledin. Bazen diyorim ki kiymetimi bilmiyorsun 2 alacakken 1 aliyorim. Isteklerimi erteliyorum sirf katkim olsim bi kösede 5 binimiz dursun diye diyorum. Git harca cok istiyorsan diyor. Önemsemiyor bile. Cünkü maddi anlamda hic sikinti vermedim ona. Üstelik onunla ayni parayi kazaniyorum. Onun masrafi cokken benim masrafim bile yok. Umurunda bile degil ama. O zaman da insan kendini cok saf hissediyor
Bu 1000 tl nin icinde sadece sigara ve idda var. Yoksa kuafördü kahvalti ya da baska seyler bunlar hesap yapilacak mevzular degil gözüme bazan seyin digeri oldugunu belirttim. Cevabim celiskili gibi durmus cünkü aciklama yapinca sanki yalan söylüyormusum gibi anlasilmis. Degil aslinda yurtdisinda yasiyoruz seneye kadar gecici bir dönemde. Senenin de belli bir haftasinda burdayken degerlendirelim gezelim dedik. Dönecegiz zaten. 2 yerine 1 aliyorum muhabbeti israf etmemeye calisiyorum ki dogacak cocuklarim icin de olsa en azindan kösede 10 binim olsun diye. Ama bu demek degil ki hic bir sey almiyorum. Sadece ben bunu yaparken esimin sans oyununa ya da baska islere para vermesi bencillik diye düsünüyorum dedimSorunuzun cevabı kendi yorumunuzda saklı diyeceğim ama çelişkili cevaplar veriyorsunuz. Bir taraftan kendime bakıyorum, geziyorum, yiyorum, içiyorum 6 ülkeye gittim derken diğer taraftan kendimden kısıyorum, erteliyorum, masrafım bile yok demişsiniz?
Eşinizin sigara içmesine sağlık açısından önce değerlendirir, içmemesi için ne yapabilirim diyebilirdiniz ki, yine bir şey yapılamaz kendisi istemedikten sonra, aylık 1000 tl harcaması sigara dahil normal, kahvaltısı vardır, kuaförü vardır adamın çünkü günde bir paket içse 10 liradan 300 lira o yapar yalnız şans oyunları bağımlılık olmuş sanırım, bu apayrı bir olay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?