Maddiyat

Tek yapabileceğiniz, kendi gelirinizin belirli bir miktarını (cüzi de olabilir 20 TL bile olsa kârdır) kenara koymanız.
Eşinizin bilmediği bir hesabınıza aktarım yaparak ufak ufak çoğaltmanız.
Geleceğiniz için birikim olmuş olur, ilerde de size farklı faydalar sağlayabilir bu birikim.
Ev olur, araba olur, çocuk masrafları olur vs.
Unutacağınız bir yatırım haline dönüştürürseniz ilerisi için size fayda getirir.

Ancak haksızsınız, eşiniz üstüne düşen görevlerini yerine getirdikten sonra, halihazırda bir ev edinmişken, kendi zevklerine de harcama ayırabilir.
Ancak üstüne düşen görevlerini yerine getirmiyordur, evine getireceği lokma yerine, gidip abuk subuk harcamalar yapıyordur o zaman zaten eşinizi frenlemeniz ve uyarmanız gerekir.
Böyle bir durum yoksa, ne kendi canınızı ne de eşinizin canını yok yere sıkmayın derim.

Arkadasınız da bir gun bizim gibi dusunecek ama ne yazık ki o zaman da ne eneejisi ne de cesareti kalmış olacak gençlik ele bir kez gelir. Annem hem oyle der bu bir harman vaktidir. İster sakla ister ye. Ama sonucuna katlan

Hatalısın derken haksızsın kastetmiştim , benim şahsi düşüncem tabi.Parasına karışamazsın yazmışsınız ondan .

Hatalısın derken haksızsın kastetmiştim , benim şahsi düşüncem tabi.Parasına karışamazsın yazmışsınız ondan .
Diğer yorumları okuyup yorum yapsaydınız keşke. Haksız olduğumu düşünmüyorum.
Bir erkek karısının maaş kartını alıp ona harçlık verince nasıl kızılıyorsa bende öyle kızıyorum. Birikim yapıp evi aksatmadığı sürece harcadığı paraya kimse karışamaz karısı olsa dahi.

evinizi almışsınız. tutumlu olmak güzel bir şey ancak insan gençlikte yitip içmedikten sonra ne anlamı var.
üstelik kimsenin yarına çıkacağı bile belli değil.

hayata bakışla ilgili bir durum bu...kimi geleceğini düşünür, mal mülk yapar, kimi ölümlü dünya der gününü gün etmeye çalışır..ayrıca tutumlulukta bir huy ve alışkanlıktır...bu alışkanlığı olmayan kişileri, tutumlu yapmak çok zordur.

Arkadasınız da bir gun bizim gibi dusunecek ama ne yazık ki o zaman da ne eneejisi ne de cesareti kalmış olacak gençlik ele bir kez gelir. Annem hem oyle der bu bir harman vaktidir. İster sakla ister ye. Ama sonucuna katlan

Ben ona sorardım arada, ya hiç mi bir şey istemiyorsun yok diyor. Şimdi de içinden gelmiyor. Olsa ne olur bu saatten sonra diye düşünüyor. Ben İstanbul' da doğup büyüdüm. Oturduğum semt normal bir yer şuan ev fiyatlarından haberim yok ama 300 bin desek peşinatı 150 bin, 150 bini kaç sene de biriktiririm? Evin fiyatı 5 sene sonra sabit kalmayacağına göre

Kendime acıdım şuan.

Kira odeyebılecek gücün olduktan sonra bütün evler senin :) hep soylerim bir dizide duymuştum 'sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork' :)

Kira odeyebılecek gücün olduktan sonra bütün evler senin :) hep soylerim bir dizide duymuştum 'sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork' :)

Yani, ne güzel birikimle bir ev alınmış gencecik yaşta, ben gerisini düşünmezdim şahsen.. O yüzden ütopik hayaller peşinden koşmuyorum çünkü kursakta kalacağı kesin..

Yani, ne güzel birikimle bir ev alınmış gencecik yaşta, ben gerisini düşünmezdim şahsen.. O yüzden ütopik hayaller peşinden koşmuyorum çünkü kursakta kalacağı kesin..
Bence de :) Bu yasta ev sahibi oldugu için ne kadar sanslı oldugunu anlamıştır umarım konu sahibi

Bir eviniz var 2.ye gerek yok üstelik krediler bukadar yüksekken bisüre unutun bunu

Evinizi kiraya verip başka bi eve kiraya geçebilirsiniz daha büyük daha güzel bi eve bu daha mantıklı şuan siziniçin

Hiçbirşeyiniz olmasa adam harcıyo savruk derim ama bi eviniz var bırakında istediği gibi harcasın

Sizde harcayın ev var ama keyfini sürmüyoaunuz kendinizden kısıyosunuz yapmayın bunu

Eşiniz nekadar harcıyo ayda ? Sizde okadar harcayın mesela 22 ayar altın işçiliksiz takı alın kendinize kolye bileklik yüzük ?

Hem harcamış olursunuz hem yine yatırım yapmış olursunuz ihtiyacınız olduğunda bozarsınız

Herhafta kuaförünüze gidin alışverişinizi yapın eve yardımcı alın mesela

Iyi de ev bitti o yüzden dedim. Hem nerden biliyorsunuz kendime bakmiyorum.

Iyi de ev bitti o yüzden dedim. Hem nerden biliyorsunuz kendime bakmiyorum.
Cikarimda bulundum esi maca gidiyor diye bunu fuzuli masraf goren kadin bence kendine bes kurus harcamaz. Dolayisiyla da kiyafeti bakimi olmaz ,alt seviyelerde kalir.

Ev borcunuz bitmis iste ne guzel,saglikla oturmak nasip olsun,daha buyugune girismeden once bence biraz hayatinizi yasayin.

Evim minnacik ama konforlu yasiyorum bence. 2 kisiyiz. Konforlu yasamak benim icin devamli kredi odemesi, devamli birikim demek degil. Zor zamanlar icin kenarda bir miktar guvence durmasi yeterli.

Eviniz +1 cocukla yasamaya uygunkem ben de esinizin yerinde olsam bi krediden cikmişken öbürüne dalmak istemem hemen. Bu konfor degil ki...
Kendinizden kistiginizi, masrafinizin olmadigini soylemissiniz. Yillarca kendimden kısıp, gonlumce gezmeyip, begendigimi almayip buyuk evde oturmak bir konfor degil ki...

Arkadaslar yorumlariniz icin cok tesekkür ederim gercekten katkisi olanlar oldu. Fakat yanlis cikarimlarda olanlar olmus. Kendimizi sikarak ev almadik altinlarim vardi esim fuzuli harcamasin diye ev pesinati verdik kredi cekmeden de aylik ödemeler ile ev aldik. Evim kücük daha yerlesmedik ve esyasiydi masrafiydi yaklasik 100 bin liraya ihtiyacimiz var evin ici yapilmadi yani anahtar teslom degil. Kendimizi siksak 100 bin de cikardi. Ama rahattik sikmadik. Bu arada gezmedigimi yiyip icmedigimi söyleyen arkadaslar. Tam tersi cok gezen bir aileyiz. 6 ülkeye gittik. Uygun yerlerde kalarak elimizde oldugunca gezmeye cslistik. Fuzuli buldugum seyi ise acikladim. Sigara idda gibi masraflar. Cünkü bu ikisine yaklasik aylik 1000 lira veriyor. Ben bunu vermektense biriktitelim istedim.

Cay bile icmedikten sonra ne ise yarar para diyenler olmus. Arkadaslar böyle mi yazmisim ben yiyip icmeyip biriktirelim istiyorum mu demisim. Insanlar elistirilir cok normal ama neden böyle yargilayanlar var cevap beklemeden anlamiyorum

Birikimin onundeki tek engel iddaysa biraktirin. Insanlara "masrafim olmuyor, bisey alacaksam erteliyorum, 2 yerine 1 aliyorum" yaziyorsunuz sonra devamli yurtdisinda geziyoruz diyorsunuz. Esiniz sigara ve iddayi birakmiyorsa yurtdisi gezilerinizden 1 tanesini iptal ediverin. :)

Sorunuzun cevabı kendi yorumunuzda saklı diyeceğim ama çelişkili cevaplar veriyorsunuz. Bir taraftan kendime bakıyorum, geziyorum, yiyorum, içiyorum 6 ülkeye gittim derken diğer taraftan kendimden kısıyorum, erteliyorum, masrafım bile yok demişsiniz?

Eşinizin sigara içmesine sağlık açısından önce değerlendirir, içmemesi için ne yapabilirim diyebilirdiniz ki, yine bir şey yapılamaz kendisi istemedikten sonra, aylık 1000 tl harcaması sigara dahil normal, kahvaltısı vardır, kuaförü vardır adamın çünkü günde bir paket içse 10 liradan 300 lira o yapar yalnız şans oyunları bağımlılık olmuş sanırım, bu apayrı bir olay.

Benım esim de aynıdır ozellıkle ailesine çok harcar fuzuli yere butun parayı mıllete yedirir artık mucadele etmekten yıldım bıraktım bende . Bana baksın ihtiyacımı karsılasın cocukları ihmal etmesın yeter diyorum. Kı zaten fazlasıyla karsılar hakkını yiyemem. Sende öyle yap bence kendını boşuna yorma brn cok ugrastım olmadı en son erkeklerın degısmedıgını kabul ettım.

Bu 1000 tl nin icinde sadece sigara ve idda var. Yoksa kuafördü kahvalti ya da baska seyler bunlar hesap yapilacak mevzular degil gözüme bazan seyin digeri oldugunu belirttim. Cevabim celiskili gibi durmus cünkü aciklama yapinca sanki yalan söylüyormusum gibi anlasilmis. Degil aslinda yurtdisinda yasiyoruz seneye kadar gecici bir dönemde. Senenin de belli bir haftasinda burdayken degerlendirelim gezelim dedik. Dönecegiz zaten. 2 yerine 1 aliyorum muhabbeti israf etmemeye calisiyorum ki dogacak cocuklarim icin de olsa en azindan kösede 10 binim olsun diye. Ama bu demek degil ki hic bir sey almiyorum. Sadece ben bunu yaparken esimin sans oyununa ya da baska islere para vermesi bencillik diye düsünüyorum dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…