Magdur ogretmenlere bir destekte siz olurmusinuz?

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.415
11.121
https://www.change.org/p/nabi-avcı-resim-öğretmenleri-olarak-2000-kadro-istiyoruz
Biliyorum herkesin farkli dertleri var belki yeri degil ama benim ve benim gibi binlerce magdur resim ogretmenlerine az verilen kadro nedeniyle atanamiyoruz...
Cocuklar resim malzemelerini cikartip derse basladiklari anda 40 dakika resimleri bitmeden doluyor ..
Artik hepimiz cocuklarin yaraticiliginin gorsel zekasinin geliserek mumkun oldugunu biliyoruz.resim dersleri haftada 1 saat oldugu icin atamalarda az,ders saatide yetersiz.
Ve biz bir kampanya baslattik..lutfen bir imza atarak sizde bize destek olun....
Yukarida linki paylastim..destek olan herkese cok cok tesekkur ederim.

Öğretmenleri bu konuda takdir ediyorum. Atamaları az olduğunda hemen harekete geçip seslerini duyuruyorlar.
Aslında çok fazla üniversite mezunları var işsiz olan, atanamayan. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Bir araya toplanıp haklarını aramıyorlar.
Ben de atanamayanlardanım.
Bu yüzden kampanyanıza destek veriyorum. Umarım amacınıza ulaşırsınız.

Öğretmenleri bu konuda takdir ediyorum. Atamaları az olduğunda hemen harekete geçip seslerini duyuruyorlar.
Aslında çok fazla üniversite mezunları var işsiz olan, atanamayan. Ama kimsenin sesi çıkmıyor. Bir araya toplanıp haklarını aramıyorlar.
Ben de atanamayanlardanım.
Bu yüzden kampanyanıza destek veriyorum. Umarım amacınıza ulaşırsınız.
Cok tesekkur ederim...oyle bir devirdeyizki sesi cikmayan gorulmuyor ve hep magdur olunuyor..
Yillardir cektik atamalardan.sesimiz cikmayinda ders saati 1 saate insi ve atamalar iyice dustu.
Insallah ugraslarimiz bir ise yarar

Cidden sagolun..koskoca kadinlar kulubu o kadar uye sunca saat iki destek yalnizca.
Insanin insana faydasi olmuyor ki devlet biz magdur hocalara ne yapsin...

https://www.change.org/p/nabi-avcı-resim-öğretmenleri-olarak-2000-kadro-istiyoruz
Biliyorum herkesin farkli dertleri var belki yeri degil ama benim ve benim gibi binlerce magdur resim ogretmenlerine az verilen kadro nedeniyle atanamiyoruz...
Cocuklar resim malzemelerini cikartip derse basladiklari anda 40 dakika resimleri bitmeden doluyor ..
Artik hepimiz cocuklarin yaraticiliginin gorsel zekasinin geliserek mumkun oldugunu biliyoruz.resim dersleri haftada 1 saat oldugu icin atamalarda az,ders saatide yetersiz.
Ve biz bir kampanya baslattik..lutfen bir imza atarak sizde bize destek olun....
sanırım ilk öğretimden bahsediyorsun. Bu potansiyeli keşfetme artık okul öncesi döneme kaydı.
Hatta bilinçli anne baba elinde bebeklik çağından itibaren sinyaller vermekte çocuk. İlk öğretime kalan yetenek keşfetme bence kısmen geç kalınmıştır.
Kaldı ki aileler resim gibi dersleri önceden gereksiz görürdü. Not yükseltme dersi olarak görülürdü. Şimdi de çok farklı olduğunu sanmıyorum. Nasıl olsa üni sınavlarında çıkmıyor resim karşılarına maalesef.

sanırım ilk öğretimden bahsediyorsun. Bu potansiyeli keşfetme artık okul öncesi döneme kaydı.
Hatta bilinçli anne baba elinde bebeklik çağından itibaren sinyaller vermekte çocuk. İlk öğretime kalan yetenek keşfetme bence kısmen geç kalınmıştır.
Kaldı ki aileler resim gibi dersleri önceden gereksiz görürdü. Not yükseltme dersi olarak görülürdü. Şimdi de çok farklı olduğunu sanmıyorum. Nasıl olsa üni sınavlarında çıkmıyor resim karşılarına maalesef.
Sizdemi boyle dusunuyorsunuz cidden?

Sizdemi boyle dusunuyorsunuz cidden?
Hayır ben böyle düşünmüyorum. Kızımın mutlu olacağı işi yapmasını istiyorum. bizim kuşakta çocuklar genelde anne babalarının idollerini oynardı. Ben de hukuk okumak istememe rağmen annem babam mühendis olmamı istediği için mühendis oldum. Ama kızım nasıl mutlu olacaksa öyle olsun diyorum. Henüz 5 yaşında düşünecelerim değişir mi bilemiyorum. Ancak sınıfta uygulanan bir sistem var okul öncesinde elektroy diye. Bakarsan eğitimin okul öncesinde geldiği noktayı görürsün. Bu testlerde de başarılı olmasını istiyorum. Bu da genetikten gelen bir tezat.

Ben ortaokulu kolejde okudum. Cok zevkli geciyordu derslerimiz. Ahsap boyama, kuru pastel boya calismalari her cesit etkinlik yapiyorduk.
Baya buyuk bir resim atolyemiz vardi orda olmak cok keyifliydi.
Simdi okullarda durum nedir bilemiyorum ama atama yapacaklarinida sanmiyorum acikcasi.
Siniflari 60 kisi yapacaklarina 20 kisilik siniflar daha cok okul daha cok derslik ve daha cok ogretmen olsun.

Hayır ben böyle düşünmüyorum. Kızımın mutlu olacağı işi yapmasını istiyorum. bizim kuşakta çocuklar genelde anne babalarının idollerini oynardı. Ben de hukuk okumak istememe rağmen annem babam mühendis olmamı istediği için mühendis oldum. Ama kızım nasıl mutlu olacaksa öyle olsun diyorum. Henüz 5 yaşında düşünecelerim değişir mi bilemiyorum. Ancak sınıfta uygulanan bir sistem var okul öncesinde elektroy diye. Bakarsan eğitimin okul öncesinde geldiği noktayı görürsün. Bu testlerde de başarılı olmasını istiyorum. Bu da genetikten gelen bir tezat.
Okul oncesi kurumunda 1 yil resim ogretmenligi yaptim.ilkogretimde 1 yil..lisede 2 yil...
Ilkogretimde cocuklarin resimleri etkinlikleri hep yarim kalirdi.40 dakika oyle yetersizki.Esas olan cocuk hangi meslegi secerse secsin hayal guclerini guclendirebilmek,estetik kavramini asilamak ve soyut resimlere "ucube"diyen nesilleri azaltmak,italya gibi bir ulkenin kalkinmasinda resim sanatinin nasil buyuk bir payini aktarmak yeni yetisecek nesile...ama iste...

Cidden sagolun..koskoca kadinlar kulubu o kadar uye sunca saat iki destek yalnizca.
Insanin insana faydasi olmuyor ki devlet biz magdur hocalara ne yapsin...
İnsallah basariya ulasirsiniz
Brans ne olursa olsun ogretmenlere yapilan haksizliklara kesinlikle karsiyim

Kesinlikle müzik,resim ve beden eğitimi derslerinin saatleri arttırılmalı, hatta ebru, hat gibi ek alanlar için de ders açılmalı. Kampanyayı destekliyorum:21:

X