Mahalle baskısı ile nasıl başa çıkılır?

Bu forumu işte bu yüzden çok seviyorum, dili güzel kullanan hayat tecrübesini bu denli iyi ifade eden insanlarla bir arada olmak güzel, insan öğreniyor.

Konu sahibi arkadaşım ben de bu yoruma benzer düşünceler içindeyim. Öncelikle beğenelim veya beğenmeyelim (ben beğenmiyorum mesela) toplumumuzun fazla iç içe bir yapısı olduğunu kabullenmek, insanlara o kadar da kızmamak lazım. Yani bu soruları bak şimdi denizderyayı nasıl gıcık edeceğim dur bi hayatına burnumu sokayım hisleriyle sormuyorlar. Meraklılardır, görgüleri eksiktir, böyle sorular sorulmazı öğrenmemişlerdir vs. Öte yandan bu tabi ki her türlü meraklarını tatmin edeceğiniz anlamına gelmiyor. Şimdilerin moda tabiriyle sizin de sınırlarınız olduğunu bilmeliler. Tatlı sert "ablacım görüyorsun işte yüzüm gülüyor hayatım tıkırında nasipte ne varsa olur çok şeyetme bunları" gibisinden yanıtlar verebilirsin. Bir ikiden sonra sormamaya başlarlar. Az burnu havadalıkla karışık güler yüzlü ama mesafeli bir ilişkiyi zamanla oturtursunuz. Sanane kardeşim işine bak tarzı tepkiler zamanla ortamdan izole antipatik olmanıza neden olur sonunda yine siz mutsuz olursunuz.

Kendime baskı yapılmasına müsade edecek ne yapıyor olabilirim kimseyle iş dışında bisey konuşmuyorum muhabbetim yok daha ne yapmam gerek?
Yani iyi niyet mi kötü niyet mi diye düşünmek
Ben öyle değilim kimse de olmasın diye beklentiye girmek
Bunlar sizi yorar
Siz merak etmezsiniz ama her zaman merak edecek biri olur.
Bunu engellemeye çalışmayın
Yorar
Kadınlar Klübündeki "gözardı et" butonu var ya?
Bunu hayatınıza uygulayın
Ben öyle yapıyorum
İyi yönlerimle kötü yönlerimle ben buyum
Kaşım gözüm bu
Ruhum bu
Huysuz muyum? Evet rahatsızsan uzak dur diyorum
Yani aslında sadece hissettiğiniz gibi yaşayın gerisi basit

29da evlendim çevremde de 30+ evlenen çok kişi var. Normal artık bu yaşlar. Hele ki okumuş çalışan insanlar için. Yalnız benim şaşırdığım, neden evlenmedin sorusuydu. Saçma çünkü, artık evlenme ihtimali hiç kalmamış gibi. Ya da belli bir aralıkta evlenmiş olmak gerekiyormuş gibi. Yok mu biri, ne zaman evleniyorsun gibi sorular bir nebze anlaşılabilir de diğeri benim için oldukça garip bir soru.

Evlenmek zorunda degilsiniz.
Cocuk sahibi olmak zorunda degilsiniz.
Ozellikle bosanip da size karisan kisiye laf sokmaniz cok hosuma gitti, tebrik ederim, aynen devam.

Whatsapp instegram kullanıyorsan ordan durum story at,"bazen slm dahi vermediğin insanlar hadsiz sorular soruyor,çoğu da evliliğinde mutsuz. Canim öyle istedi evlenmiyorum" vs. gibi bi şeyler yaz paylaş.
Cok iyi ben olsam soyle yazardim, "aldatilip bosanan kisiler de benim neden evlendigimi kafaya takmasin artik" tas direk densizin kafasina gelsin :))) bu patavatsizlara acimamak lazim.

Cok iyi ben olsam soyle yazardim, "aldatilip bosanan kisiler de benim neden evlendigimi kafaya takmasin artik" tas direk densizin kafasina gelsin :))) bu patavatsizlara acimamak lazim.
Aynen canm kesinlikle. Kesinlikle paylaşmak gerekiyor bence. Hadlerini bilsinler.

Valla onları mutsuz evliliklerinden vurun senin gibi olmak istemedim için de.insanlar ne yazık ki kibarligi aptallık olarak algılıyor.sessiz kaldıkça şaka dahi yapmaya kalkarlar lütfen onlara ne kadar yanlış bir evlilik yaptıklarını söyleyin.yada gösterin illaki oyledir.mutlu adam etrafiyla uğraşmaz kendi hayatına bakar.baskasinda kusur aramak için ugrasiyorlar.

Yemek bulaşık çamaşır temizlik bekarken olmuyor mu evlilikle birlikte paket halinde mi geliyor

O cahiliyetin sonu hiç yok buna inanın ve kimseyi de memnun edemezsiniz

Yalnız o tür paylaşım yaptığınızda karşı taraf utançtan başını önüne eğip haddini bilmeye başlamıyor. Alay ediyor veya ehehe nasıl da zoruna gitmiş falan oluyor
Hayır hepsine tek tek söylemek daha çok yorar. Ordan görüp zaten aklı olan bir daha sormaz. Hala soruyorsa onun terbiyesizligi. Paylaşırken kuracağı cümleyi ona göre belirleyebilir. Aklıma başka bir şey gelmedi.

O cahiliyetin sonu hiç yok buna inanın ve kimseyi de memnun edemezsiniz
Birilerini memnun etmek gibi derdim yok sadece insanlar biraz görgülü olsun sinirlarimi ihlal etmesin istiyorum zira bukadar patavatsızlik fazla...

Birilerini memnun etmek gibi derdim yok sadece insanlar biraz görgülü olsun sinirlarimi ihlal etmesin istiyorum zira bukadar patavatsızlik fazla...
Insanlarin agzi torba degilki buzesin.
Kimseyi memnun edemezsiniz derken bundan bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…