Mahallede Corona var 😱

Sinir oluyorum insanlara bu süreçte millet keyfi yerine gelsin tatile gidiyor sonra o insanlarla markette aynı ortama girmek zorunda kalıyoruz.Yurt dışında yaşıyorum 4 aydır doktora gitmemeye çalışıyorum ama artık gitmez zorunda kaldım.İnsanları bekleme salonuna almıyorlar bütün herkes yığılmış kapıda sıra bekliyor arada mesafe bırakacak alan yok ve gelenlerin çoğu tatil sonrası test yaptırmak için gelmiş.O ortamda en riski kişi benim bana göre o kadar dikkat ediyorum markete bile zorunlu kalmadıkça gitmiyorum.Hastalık başladığından beri memlekette birine bişey olursa nasıl gidicez diye düşünüyorum.3-4 ay boyunca millet sosyal medyadan dikkat etmeyenleri ayıpladı ama sonra koştur koştur tatile gitti.O zaman paylaşım yapmakta ki amaç neydi?Yapılan düğünleri görüyoruz kimse de maske yok amaç ne anlamıyorum?

Agir durumda olmayanlari hastaneye almiyorlar diye biliyorum. Bir tanidik yurda yerlestirilmisti 15 gun once,orada da tum hastalar enseye tokat seklinde bir aradalar. Duzelecegi varsa da duzelmez ki,ayri odalar sozumona var ama yemek yiyorlar cay iciyorlar hep beraber. Sacmasapan isler. Siz disari cikmayarak kendinizi koruyacaksiniz baska yolu yok. Nereyi ararsaniz arayin ise yaramaz

112, acikkapi.gov.tr, CİMER, ilçe sağlık müdürlüğü, emniyet. aklıma ilk etapta gelen bunlar. karantinası varsa dışarı çıkması halinde para cezası uygulanıyor. cezayı geçtim de milletin sağlığını da düşünmüyorlar

Bahçeli müstakil evde yaşıyorsa bahçesine çıkabilir tabiki bahçesine çıkması havaya bulaştırdı mahallenin havası corona oldu gibi bişey değil yakın mesafe de 1-2 metreden yakın havadan bulaşır. Bu arada bizde karantinadayız, ayrıca ilçe sağlıktan gelip arada kontrol ederler evde bulamadıklarında 3200 cezası var kağıt imzalatıyorlar

Iste o suan ulasamadiginiz numarada israrci olacak mumkun mertebe ulasacak bir yer bulacaksinizki gelip karantina ihlalinden ceza kessinler
Paralari giderse belki ciddiye alirlar
O isyerine gidip pozitif hasta ise gelmis temasli olanlar kendini takip etsin bilgilendirmesi versinler

Devletede birsey denmiyor artik adamlar nereden neyi takip etsin isin %70 lik kismi kiside bitiyor
Bir sekilde birileri haber verince cogu seyden haberdar oluyorlardir.

Yolluyor cikma kimseyle muhatap olma biz ara ara kontrole gelicez alisverisini bir yakinin yapip kapiya biraksin,sikayetinde su su olursa bekleme ara diye bizim millet dugune dernege gidiyor

Ilk zamanlar apartmanda falan cikinca komple karantinaya aliyolardi kalktimi o

Konu bumu şimdi ben nasıl bunları hastaneye atabilirim onun derdindeyim.bunin için yardım istedim nereyi aramam lazim
Durumları stabilse hastaneye yatırmazlar, evde karantinada olmaları gerekir, siz yalnızca karantina şartlarına uymuyorlar diye şikayetçi olabilirsiniz o kadar.
İl sağlık müdürlüğünü arayın belki yardımcı olurlar, korona her sokakta var, illa insanların test yaptırıp pozitif çıkmış olması gerekmiyor, hepimiz kendimizi korona taşıyıcısı kabul edip ona göre davranacağız, belki sizde taşıyıcısınız, maske+sosyal mesafe+hijyen kurallarına uyup dikkat edeceğiz başka yapılacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Mümkünmüş.Aynı evde yaşayıp korona olmayan tanıdıklar var.

Kadın şuan evde deli dana gibi temizlik yapıyor pencerelerimiz karşı karşıya olduğu için görebiliyorum.insallah hemen atlatirlar bizede bulaşmaz.psikolojik olarak kendimi hasta hissediyorum şuanda . Çünkü kadınla mahalledeki kimseyle temas yakınlaşma olmadi

Son düzenleyen: Moderatör:
Temas olmadığı sürece bulaşmaz endişe etmenize gerek yok, bizlerin tek yapması gereken kendimiz dahil herkesi korona taşıyıcısı kabul edip düğün, nişan, bayram, cenaze gibi insanların çok olduğu yerlerden uzak durmak, ev gezmeleri yapmamak, dışarıda da asla maskesiz gezmemek.
Rehavete kapılıp dikkatsiz davranırsak bulaşır.

Bizim is yerinde de bir kisim tamamen kapandi bir kisinin pozitif diye. O bolumde calisan herkes 14 gun karantinada.

Ama nasil karantina...
Pozitif cikan kisi ev tasimis akrabasiyla. Yani akrabasina yardima gitmis. Aksam da yer sofrasindan selfie atti, ortadan pilav yeniyor...

Onları hastaneye atsanız,temasta oldukları birsürü insanı ne yapacaksınız maalesef,iş’e gidiyorlarmış baksanıza..
kendinizi korumaya bakın siz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…