- 12 Temmuz 2006
- 58.931
- 225.100
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi ecemm1ilter
-
Bizimkiler elimizde poşete hakimler. Biri elinde poşetler gelidursun hemen gelip kokluyorlar taa ki apartmanın icine girene kadar :) çok tatlılar ya kedilerden coook korkarken şimdi onların sayesinde kedilerle içli dışlı oldum :) sağolsunlarAynen artık dayılanma sesi derim içim rahat eder
Bizim sitede var kediler, sıcak olduğunda kapalı otoparkta soğuk olduğunda bina içinde. Yakında bizi evlerden kovup yerleşicekler o derece relaxlar:)
hastalıklar bulaşabiliyor ama başlarının çaresine de bakabiliyorlar merak etmeyin, zaten hastalarsa gerçekten hallerinden anlarsınız ama sadece belirli zamanlarda birbirlerine bağırıp diğer vakitlerde enerjileri yerindeyse sıkıntı yok.Verdiğiniz bilgiler icin cook teşekkür ederim :) bir dertleri olmasında ağrıları felan mı var acaba biri hastaydı artık hepsimi hasta diye düşünmeye başlamıstım :)
Ay mune abla öyle dert etmiştim ki artık kendime :) kendi aralarında kücücük sokağı bölüşemiyolar bunlar desene :) teşekkür ederimBuralar benim mekanım gelip mamalarımı yiyemez, mahallenin kızlarına yan gözle bakamazsın, ayağını denk al aklını alırım söylenmesi onlar, üzülecek endişe edilecek birşey yok, karınları tok, sırtları pekmiş, erkekler arası hava atma durumu
Teşekkür ederim yorumunuz icin aslında öyle göze çarpan bişeyleri yok çok hiperaktifler kosturuyolar falan ama yinede ben yarın inip biraz oynaşayım şunlarla toplaşıp geldiklerinde icim rahat eder sağolunhastalıklar bulaşabiliyor ama başlarının çaresine de bakabiliyorlar merak etmeyin, zaten hastalarsa gerçekten hallerinden anlarsınız ama sadece belirli zamanlarda birbirlerine bağırıp diğer vakitlerde enerjileri yerindeyse sıkıntı yok.
bir kedi kendisini yalıyorsa genelde sıkıntı yok anlamına gelir bu, dikkat edin mesela. hasta kedi zaten kendini çok belli ediyor, durgun oluyor, birşey yapmak istemiyor, gözleri dalıp gidiyor falan, biraz gözlemleyin yine de içinizin rahat etmesi açısından.
Bizim evde de bi tane var, geldigi günden beri lider o :) onu dinlemedigimizde esimle beni dovuyor :) en cok da benimle sorunu var. Ciddi ciddi kediden siddet goruyorum. Nickimin altindaki yaziyi bana neyin yazdirdigini dusunun artik :)Hicbir sey tamemen ic gudu. Benimde bir ara 2 kedim vardi. Kardeslerdi. Birinin lider oldugu cok belliydi. Hep soz geciriyordu ona. Dinlemezse dovuyordu :)
Bizim burada da çok kedi var, birkaç tanesi lider kedi birbirlerine söyleniyorlar, yavru kedileri de eğitirler bu yolla, mesela dikkat et tek bir mama kabı varsa önce liderleri gelir yer, bir kedi ondan önce yemeğe dalarsa pati atıp kızar söylenir, kızılan kedi kulakları indirip usulca yemekten uzaklaşır, yavru kedileri de yemeğe yaklaştırmaz, önce lider kedi sonra diğerleri yer, onlarda sistem böyle işliyor, köpeklerde de durum böyledir, grup halinde gezen köpeklerde bir lider yani alfa köpek olur o ne derse o olurAy mune abla öyle dert etmiştim ki artık kendime :) kendi aralarında kücücük sokağı bölüşemiyolar bunlar desene :) teşekkür ederim
Yanlis yapiyosun diyemem ama kediler degisiklikten pek hoslanmazlar. Sabit bir yere koysan daha iyi olur ama boyle yapmalarindaki tek sebep mama olmayabilir. Erkek kediler bir araya gelince bu govde gosterisi kacinilmaz oluyor maalesef. Bi durumun önüne gecilebilir mi? Cözümü var mi? Nedir bilmiyorum inan.Nasıl yani ? Mama hep sabit bi yerde değil şöyle anlatayım kücük bir mahalle düşünün sadece mesafesi kısa bir sokak arasında çöpün yan tarafı kapı önü sokak başı , sokak lambasının altı vs her yere koyuyorum yanlıs mı yapıyorum acaba :/
Bir şey daha öğrenmiş oldum sayende abla yarın yemek vaktinde bi bakacağım kim gelip yiyor önce diye :)Bizim burada da çok kedi var, birkaç tanesi lider kedi birbirlerine söyleniyorlar, yavru kedileri de eğitirler bu yolla, mesela dikkat et tek bir mama kabı varsa önce liderleri gelir yer, bir kedi ondan önce yemeğe dalarsa pati atıp kızar söylenir, kızılan kedi kulakları indirip usulca yemekten uzaklaşır, yavru kedileri de yemeğe yaklaştırmaz, önce lider kedi sonra diğerleri yer, onlarda sistem böyle işliyor, köpeklerde de durum böyledir, grup halinde gezen köpeklerde bir lider yani alfa köpek olur o ne derse o olur
Bu saydığım yerler hep sabit 5 daire var apartmanda yemeklerni indirirken ben en son katta oturuyorum inene kadar her kattan topluyorum ve saydıgm yerlere koyuyorum. Şöyle ki hepsi aynı yemek olmuyor acaba bu da bir kavga sebebi olabilirmi onlara ?Yanlis yapiyosun diyemem ama kediler degisiklikten pek hoslanmazlar. Sabit bir yere koysan daha iyi olur ama boyle yapmalarindaki tek sebep mama olmayabilir. Erkek kediler bir araya gelince bu govde gosterisi kacinilmaz oluyor maalesef. Bi durumun önüne gecilebilir mi? Cözümü var mi? Nedir bilmiyorum inan.
Muhtemelen oluyordur ama yine de ana sorun budur ve cozumu sudur diyemeyecegim... Sokaktaki kedilerin davranis nedenlerine cok vakıf degilim maalesefBu saydığım yerler hep sabit 5 daire var apartmanda yemeklerni indirirken ben en son katta oturuyorum inene kadar her kattan topluyorum ve saydıgm yerlere koyuyorum. Şöyle ki hepsi aynı yemek olmuyor acaba bu da bir kavga sebebi olabilirmi onlara ?
:)))Bir şey daha öğrenmiş oldum sayende abla yarın yemek vaktinde bi bakacağım kim gelip yiyor önce diye :)
Çok teşekkürler , sağlıkla kavuşun yavrunuza inşAllah :)Muhtemelen oluyordur ama yine de ana sorun budur ve cozumu sudur diyemeyecegim... Sokaktaki kedilerin davranis nedenlerine cok vakıf degilim maalesef
Ay bizimkiler hep söyleniyor:)))
Bizim buradakilerde pek söylenir, bazen mahalledeki komşu teyzeler kavga ediyor sanıyorum, konuşup söylenir gibi sesler çıkarırlar
Bugün 5-6 tane kedi grubu vardı, sağolsun birileri kuru mama dökmüş önlerine bir görseydin hallerini, hepsinin önünde mama olmasına rağmen içlerinden baskın olanlar enseye pati şaplatıp arkadaşlarının mamasını da yiyordu, öyle tatlıydılar ki bir süre seyrettik o hallerini :))
Ay bizimkiler hep söyleniyorçoook tatlılar yaaa huzur veriyor onları izlemek
Ne güzel söyledin abla :) kesinlikle dediklerine katılıyorum. Korkabilirler bunu anlıyorum ama onlar zararsızlar ve anlayamıyoruz bi su bi yemek bırakmak zor değil herkesi duyarlı olmaya davef ediyorum :) kedilerini Allah sana bağışlasın abla valla kedi boksör mü bilmem ama sahibine cekmiş buralarda kavgalarda sağlı sollu banlıyosun bizi :)Bir kedim var, sokak kedisi, asi ruhlu evde bakılmıyor ama bebekliğinden beri bizimle, bildiğin haydut, bir sinirlensin iki ayak üstüne kalkıp sağlı sollu pati çakıyor, lakabı boksörsokakta dövüşmediği kedi kalmadı hınzırın:)
Geçen Kış kendine sessiz, sakin, biraz sönük karakterli bir arkadaş edindi, adı eküri:)))
Birgün görmeyelim merak ediyoruz hemen, hayvanlar çok güzeller, insan onlarla ilgilenince dünyaya başka gözle bakıyor, iyi ki varlar, hep yaşasınlar, hayatlarımızda olsunlar.
Ne güzel söyledin abla :) kesinlikle dediklerine katılıyorum. Korkabilirler bunu anlıyorum ama onlar zararsızlar ve anlayamıyoruz bi su bi yemek bırakmak zor değil herkesi duyarlı olmaya davef ediyorum :) kedilerini Allah sana bağışlasın abla valla kedi boksör mü bilmem ama sahibine cekmiş buralarda kavgalarda sağlı sollu banlıyosun bizi :)
Kedileri sevin ! :) diye de bir not ekleyeyim şuraya :)
Bilgilerin icin teşekkür ederim mune ablacım inşAllah herkes bu yazdığını okurKorkmayı bende anlayabiliyorum ama zarar vermeyi asla anlamıyorum, çok zarar veren var maalesef
Herkes belli noktalara yemek artıklarını bile koysa sokak hayvanları için nimettir, birer kap su koymakla kaç kediyi köpeği sevindiriyorlar bir bilseler, bunları yapamıyorlarsa dahi bağlı bulundukları belediyelere gidip "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, İçişleri Bakanlığı Özel İdare ve Belediye Hizmetlerinde Gönüllü Katılım Yönetmeliği" gereğince belli noktalara kedi beslenme-sığınma evleri tahsis edilmesini istesinler, aynı şekilde yine aynı yönetmeliğe dayanarak sokak hayvanları için geri dönüşümlü mamamatik istesinler.
Bu mamamatikler hem sokak hayvanlarının aç susuz kalmamasına yarıyor hem de geri dönüşüme, çevreyi korumaya yardımcı oluyor, elinizde azıcık su kalmış pet şişedeki suyu hazneden içeri boşaltıyorsunuz hayvanlara su oluyor, diğer hazneden şişeyi atıyorsunuz kaba mama dökülüyor.
Eki Görüntüle 2017066
Hayvanlar hakkı olanı isteyemezler ama onlar adına sizler isteyebilirsiniz.
Üzülmeyin. Dayılanıyorlar birbirlerine. Benim oğlumda öyle.Allahım cok tatlılar sevimliler felan ama bu sesler yüzünden beni bunalıma soktular haydutlar düşünüp duruyorum üzülüyorum bende :)
Benim oğlumda öyle. Beni kovalıyor. Isırıyor ve dövüyor ve tırmalıyor.Bizim evde de bi tane var, geldigi günden beri lider o :) onu dinlemedigimizde esimle beni dovuyor :) en cok da benimle sorunu var. Ciddi ciddi kediden siddet goruyorum. Nickimin altindaki yaziyi bana neyin yazdirdigini dusunun artik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?