Maharetli hanımlar acil yardımcı olur musunuz?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Bir haftalık bir seyahate çıkmıştık. Ben de gitmeden önce ocağın fişini çekmiştim. Derin dondurucunun kablosu da ocağın prizine ekliymiş. Hiç bilmeden çektim gittik. Derin dondurucuda da mantı stokları vardı. Annem bugün söyledi hep hamur olmuş mantılar, birbirine yapışmışlar. Kurtarmanın bir yolu var mıdır? Ne yapabiliriz? Ziyan olacak yoksa o kadar yiyecek.
Atladığım bir nokta var, sonlarda belirttim ama. Bir komşumuz başka bir apartmandan bir komşunun etli mantısını da yapmış parayla. Onu da getirip bizim dondurucuya koymuş. Durum böyle olunca anneme de ply et alır, parasını verir gibi bir şey söylemiş. Sadece kendimizinkini ziyan etmemişim bilmeden, öyle de bir ayrıntımız var bayanlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dondurulmus gıdalar zararlı iken tekrardan dondurucuya atıp daha da zararları hale getirilmesine gerek yok çünkü ciddi zararları var. Cozuleni yapıp yesinler ihtiyacı olana versinler hic bisey yapamiyorsa haslayip sokaktaki kedi köpeğe versin

Mantıyı mantı olarak kullanamazsınız hamur olmuş çünkü o halde birbirine yapışmış çok yapışmıştır, öyleyse hamuru biraz buz dolabına koyun kendine gelsin karalere bölün bıçakla yağda kızartım üstüne yoğurt biber nane benim aklıma gelen bu...
Çok mu yapışmış?

Bir keresinde aldığım Mantiyi Dondurucuya atmayı unutmuşum hamur olmuştu. Ama malesef Hayır gelmedi o mantidan köpeğimiize verdik biraz birazini da kapının önündeki kediler yedi.
Üzücü bir durum kesin o mantilari siz actiniz emek verdiniz ama maleseeeeef

Eğer birbirine yapışacak kadar kötü duruma geldiyse hamur çürümüştür. Içinde çiğ etin olması da cabası. Bence kesinlikle tuketmeyin, hayvanlara da vermeyin.

Biz de şehirdışına gidip geldiğimiz zaman derin dondurucumuzun çözülebileceği kadar bir süre elektrik gidip gelmiş. Eve geldiğimiz zaman her şey donuktu ama görüntüsünden belliydi. Özellikle etlerin. Ağzına kadar dolu bir buzdolabı gıdayı çöpe attım maalesef.

Etli de vardı patatesli de. Çok üzüldüm şimdi ya. Bir derin dondurucu doluydu Ramazan hazırlığı ziyan oldu resmen

iyi de bozulmamış mı

yani sadece erimesi değil bozulması sıkıntılı

sadece erise pişirin hayır olsun derim de ya bozuldu ise bu vebal alınmaz ki

Yok. Zehirlenirsiniz mazallah.

Mantıları ben açmadım annemin emeğine yazık oldu ya. Beceremiyorum bari ziyan etmeseydim bilemedim hiç bilmiyordum bile ocağa bağlı olduğunu.

Uzun suredir çözülüp beklediği için o mantilari sakin kimseye yedirmeyin...
Caniniz sağolsun artık

iyi de bozulmamış mı

yani sadece erimesi değil bozulması sıkıntılı

sadece erise pişirin hayır olsun derim de ya bozuldu ise bu vebal alınmaz ki
Patatesliydi bazıları, etli de vardı. Neyse artık kurtaramayacağız yani.

Uzun suredir çözülüp beklediği için o mantilari sakin kimseye yedirmeyin...
Caniniz sağolsun artık
Yaklaşık beş gün öyle beklemiş ne yazık ki. Artık hepsini atacağız mecburen. Üzüldüm ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…