Mahkeme kararı ile nüfusta anne değişikliği?

Ne şartı şart yazmamıştım ki. Düşününcw yazdığım cevabın hatalı olduğunu fark ettim. Doğruluğundan emin olmadığım şeyi de yazmak istemedim.

Sizin söylediğiniz belirli kurallara uygun anlamındaydı yanlış hatırlamıyorsam araştırdım kanunen şartları sağlamıyorum o bakımdan dedim. Sizin söylediğiniz bir kıstas yoktu zaten. Teşekkür ederim inceliğiniz için.

çok zor günler geçirdiğinizi anlayabiliyorum ama annenle görüşmesen konuşmasan zor olmayacak mı böyle nüfusta neden anne isminin olmadığını açıklamak

İç rahatlığı olarak çok işime yarardı. Anne isminin yanında onun adını görmek ağrıma gidiyor.

Geçerli bir sebep olmadığı sürece hayatta olan annenizin ismini sildiremezsiniz.
Sizin nüfusuna alacak kimsenin evli ve 30 yaşını aşmış olması vede mirasçısının olmaması varsa onunda rızasının alınması gerekir.
Sin nüfusta ki anne adını değiştirmek yerine Annelikten red davası açıp anne isminin yerini boş bıraktırabilirsiniz.
Sizin durumunuz da olup daha önce dava açan kimslerin annelerini değiştiremeyeckleri için davaları red edilmiştir.
Ne yaptın bacım sen ya

Geçerli bir sebep olmadığı sürece hayatta olan annenizin ismini sildiremezsiniz.
Sizin nüfusuna alacak kimsenin evli ve 30 yaşını aşmış olması vede mirasçısının olmaması varsa onunda rızasının alınması gerekir.
Sin nüfusta ki anne adını değiştirmek yerine Annelikten red davası açıp anne isminin yerini boş bıraktırabilirsiniz.
Sizin durumunuz da olup daha önce dava açan kimslerin annelerini değiştiremeyeckleri için davaları red edilmiştir.

Hukuk Fakültesi mi okudunuz ya da okuyorsunuz
yalnız bu bayagi yanlış bir bilgi
bir an kendi egitimimi sorguladim

Eline ne gececek nufustan sildirsen? Kotu seyler yasamis olabilirsin, kimlik sadece bir kagit parcasi. Istemezsen anneni arkani doner gidersin sartlarin olgunlasinca. Bu kadar basit.

Ne kadar kolay söylemesi "arkanı dönersin" öyle olmuyor işte işin içine girince. Bilmediğiniz ayrıntılar var bu kadar kesin konuşmayın hiçbir zaman. Kağıt parçasında olmaması bir nebze içimi rahatlatırdı.
Siz koca bir ömrün heba olması ne demek bilir misiniz?
Herhalde böyle konuştuğunuza göre bilmiyorsunuz sevindim. Allah düşmanımın bile başına vermesin.

Hukuk Fakültesi mi okudunuz ya da okuyorsunuz
yalnız bu bayagi yanlış bir bilgi
bir an kendi egitimimi sorguladim
O zaman siz doğru bilgiyi verin.
Ben psikoloji okudum Halam avukat ve ona sordum aynı davaların emsalleribe göre cevap verdim.
En azından cevap verdim siz benim yazdığımın üzerinden gidip polemik yapmışsınız.
Demek ki size de Hukuk Fakültesi'nde bişey öğretmemişler ;)

Ne yaptın bacım sen ya
Cümle için de Bacım kelimesi kullanan birinin Avukat olma ihtimali % 0 olduğuna göre ne yapıp me yapmadığım konusunda bilgi vermemede gerek yok sanırım.
Asıl siz ne yaptınız Hanımefendi Türkçe'mizi katletmişsiniz.

O zaman siz doğru bilgiyi verin.
Ben psikoloji okudum Halam avukat ve ona sordum aynı davaların emsalleribe göre cevap verdim.
En azından cevap verdim siz benim yazdığımın üzerinden gidip polemik yapmışsınız.
Demek ki size de Hukuk Fakültesi'nde bişey öğretmemişler :KK66:

polemik yaratmak değil amacım
sadece doğru bilgi verebilmek merak etmeyin zaten bildigim doğru cevabı konu sahibine yazdım
davanın emsal leri olamaz çünkü hukukumuzda annelikten red diye bir dava yok

Cümle için de Bacım kelimesi kullanan birinin Avukat olma ihtimali % 0 olduğuna göre ne yapıp me yapmadığım konusunda bilgi vermemede gerek yok sanırım.
Asıl siz ne yaptınız Hanımefendi Türkçe'mizi katletmişsiniz.

polemik yaratmak değil amacım
sadece doğru bilgi verebilmek merak etmeyin zaten bildigim doğru cevabı konu sahibine yazdım
davanın emsal leri olamaz çünkü hukukumuzda annelikten red diye bir dava yok

Araştırdığım kadarıyla red davası yokmuş maalesef.

Ne kadar kolay söylemesi "arkanı dönersin" öyle olmuyor işte işin içine girince. Bilmediğiniz ayrıntılar var bu kadar kesin konuşmayın hiçbir zaman. Kağıt parçasında olmaması bir nebze içimi rahatlatırdı.
Herhalde böyle konuştuğunuza göre bilmiyorsunuz sevindim. Allah düşmanımın bile başına vermesin.
Herkesin yasadigi bir suru kotu ani var. kimine gore katlanilir kimine gore katlanilmaz. Siz de karsinizdakilerin ne yasadigini bilemezsiniz. Koca bir omrun heba olmasi diye birsey soz konusu degil. Hala hayattasiniz, bundan sonra yasayacaginiz nice guzel gunlerinizin olma ihtimali var iken neden boyle dusunuyorsunuz ki? Doner arkani gidersin evet cok basit. Ben kendim de yaptim boyle birseyi ve hic zor degil. Esas yurek o zaman rahatliyor siradan bir kagit parcasindan sildirince degil.

He bu arada, ekonomik ozgurlugunuz varsa herkesi de silebilirsiniz hayatinizdan. Mesele sildiginiz insana maddi manevi ihtiyacinizin olmamasinda biter. Anlattiklariniza gore maneviyat zaten bitmis. Maddiyati da bitirirsenizistediginiz insana istediginiz postayi da koyarsiniz olur biter. Evet cok kolay. Benzer seyleri yasamis biri olarak soyledim zaten haricten gazel okumadim. Beni yetistirmis ve 10 seneden fazla bir sure bana bakmis buyutmus bir insani bir hatasiyla sonsuza dek sildim. Oldu bitti

Back
X