Mahkeme karari olmadan cocuk gormek istiyor

Hayır hepsini yaşadık gördük sonuç bunlar olacak belki anlaşılır birinin işine yarar dedim
Teşekkürler
hadi konu sahibi yasadi da sana nasıl kıydılar hic akli yokmus o kisinin.Hayat sana hakettigin gibi davranir bundan sonra insallah.

Bende şu kanunun şu maddesini açıklasın demiyorum gostermesen olur söyle olur gösterirsen böyle olur tarzi bisey. Neyse bekleyelim elbet iyi insanlar gelecek
Eger cocu gostermezseniz ilk olarak sikayette bulanacak, ve elinde resmi kanit olusacak. İkinci olarak, bu kaniti mahkemede kullanarak velayeti kotuye kullanmktan sikayette bulunacak bu tip bir davada en iyi ihtimalle bakin en iyi ihtimalle diyorum. Hakim resmi gorus gunu ve aradaki mesafeden dolayi yatili gorus gunu karari verecektir. En kotu ihtimal ise velayeti sizden alip babaya vermesi olacak. Eger boyle bisey olursa bu surecte babasida cocugu size gosterip uzerine dusen sorumlulugu da yerine getirirse cocugunuzun velayetini tamamen kaybetme durumu ile karsi karsiya kalabilirsiniz. Cocugu gostermemezlik yapmayin buyuk zarara girersiniz. Gerekli guvenlik onlemlerini alarak gosterin. Adamin elini guclendirmeyin. Gorustuklerine dair resim ve video cekin resimleri videolari cekerken filigran kullanin filigran olarak da tarih filigranini kullanin ki bu resim video eski demesin. Allah yardimciniz olsun.

Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum uzun süre çocukla ilgilenmemek maddi manevi yanında olmamak ebeveyne bir yaptırım oluyor mu. Yani görüş iptali gibi. ya da başka bişey.
Amerikalıların tvlerini izleye izleye onların kanunlarını biliyorum.
Adam düzenli childsport (çocuk nafakası ) ödemezse görüş hakkını kaybediyor. Bazı eyaletler böyle.
Bizim burda nasıl acaba.

Bende merak ettim

48 gunlukten berı gormediği cocugu simdi neden gormek ıstıyor sormadınız mı?Bebek gormeye komsuya gecer gıbı bı durum olmus.Can guvenlıgınız ıcın dısarda gorusun.Ama ben olsam su durumda (yanı 40 gunlukken bırakıp arayıp sormadıgı ıcın)babalık ıptalı falan ıster,soyadını degistirirdim.

Adamdan hıncınızı çıkarmak için çocuğu kullanmayın, babası tabi ki görecek.
Kudra 1 yıldr babalıgını yapmamıs adama sen olsan gosterir mısın cidden?Cocuk zaten bılmıyor baba nedır,40 gunluk bebek 2 saat ayrılsan ozlersın.1 yıl sonra gormek ıstemek yersız.

Türkiye'de öyle bir durum olmuyor.
Nafaka ödemezse görüş hakkı kaybolmuyor ama icra ve hapis cezası gibi cezalar alıyor.
Hatta anne yada baba çocuğu görüş günü göstermezse icra ile gelip çocuğu alabiliyor.

Kudra 1 yıldr babalıgını yapmamıs adama sen olsan gosterir mısın cidden?Cocuk zaten bılmıyor baba nedır,40 gunluk bebek 2 saat ayrılsan ozlersın.1 yıl sonra gormek ıstemek yersız.
Yersiz mersiz, farketmez. Adam çocuğun babası, isterse 12 yıl sonra gelsin anne göstermek ZORUNDA. Lamı cimi yok ki bunun.

Yersiz mersiz, farketmez. Adam çocuğun babası, isterse 12 yıl sonra gelsin anne göstermek ZORUNDA. Lamı cimi yok ki bunun.
Isın yasal kısmını bılmıyorum.Bukonu ıcın daha duygusal dusunurum sanırım.Normalde ben de karıstırmam aramızdakı soruna cocugu.AM a 40 gunluk bırakıp gıtmısse,gecer karsısına ne gerek vardı kı simdi derim:)Karsısı bunu anlamaz ,anlayacak olsa arada da olsa arayıp sorardı o ayrı.
Benım esımın telefonunda ılk ek gıdasından,ılk emeklemesıne,ılk adımına kadar her vıdeosu var.Kız 3 yasında kaybolmasın dye 75 yere aktarıyor onları:)Bence babalık boyle bısey.Surlarda bı sperm bırakmıstım bakım büyümüs mü?diyip gelen adama gostermemek ıcın bütün yasal haklarımı kullanıırım net.

İşte öyle bir yasal hakkın yok. Adam kullanır yasal haklarını göstermezsen, onun var çünkü. İyice abartır göstermeyecem diye diretirsen çocuğundan olursun.

Öyle birşeyin mümkünatı yok daha beter üzerine sıçrar umursamadığı çocuk kıymetli olur uğraşır durur. Bu süreç çetrefilli ne kadar çok anlaşma yoluna gidilirse daha aZ zararla kurtulur kadında çocukta

Çocuklarımın babası ilk çocuğumda böyleydi ikincide de konu sahibininkine döndü hayat işte bazı işler belli olmuyor

Babalık tanımanın iptali, baba ile çocuk arasında soybağının kurulmasına olanak sağlayan duruma tanıma adı verilir.

Tanımanın İptali Davasının Hukuksal Sonuçları

• Soybağının ortadan kalkması
  • Kişisel ilişkisi kurma hakkı sona erer
  • Tanımanın iptaliyle tescil işlemlerinin yapılması

Soyle bısey cıkıyor netten bakınca.Ama sartlarını tabı bulamadım.Hangı sartlarda ıptal olıyor.

Bu babanın açacağı dava. Çocuk ya da anne babaya karşı açamaz.

Ben bizzat şahit oldum bu olaya. Baba hiçbir şekilde çocuğu kabul etmeyecek maddi-manevi, kadın dava açtığında baba da onaylayacak evet benim kütüğümden alınsın diyecek ancak o zaman. Hatta o şahit olduğum olay emsal oluşturdu. Burda baba gördüğüm kadarıyla asla onay vermez. Bir de çocuk soybağını bilmek isterse ileride zor bir durum olur. En güzeli reşit olduğunda çocuğun karar vermesidir

Aynen resıt oldugunda kendı karar verecek.Ama babanın acabılıp,annenın bu adamdan baba olmuyor dıyememesı uzucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…