• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla ismimi değiştirebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son 2 yıldır bunu düşünüyorum ismimi oldum olası sevemedim
Nasil değiştirebilirim? Ailem ve çevrem in tavrı değişecek eminim ama artık ismimin kaderimi olumsuz etkiledigine inanmaya başladım
Aranızda ismini değiştirenler varsa yardımcı olabilirmi acaba
Eskiden babaya dava açılıyordu artık o kalktı nufusa gidip dilekce veriliyor ablam değiştirdi ama nasil yaptı bilmiyorum

Ben degistirdim. Bait bir dilekce yazip 275 tl harc parasi odedim sahit olarak annemi yazdim sahit Benim ikinci ismim kimlikte yoktu onu ekledim kimligime. Annemi de dinlediler by isimi de kullaniyor mu dediler annemde evet cocukluktan beri kullaniyoruz dedi ki oyleydi. Nufus mudurlugune dava aciliyor anne baba ya degil bir yetkli davaci davasini ispatlasin diyor sahit konusuyor. 15 gun sonra gerekceli karar cikiyor gidip imza veriyorsunuz Gazette de yayinlaniyor yaklasik 2.5-3 ayda resmilesiyor kalem size gidip degistirebilirsin diyip karari ve kalan harc parasini veriyor. Ertesi gun yeni kimligi aliyorsun. 2018 de yaptim ben yuksek lisans baslamadan, ise baslamadan sonra da nikah oldu zaten yuksek lisans diplomam is hayatimda hep iki isimle anildim eski karisikliklari yasamadim

aslında google a yazınca çıkıyo cevap :dondurma: babana dava falan açmıyosun nüfus müdürlüğüne dava açılır.mahkemeye gidip dilekçe vereceksin, dava açılacak, 2 tane de şahidin olması gerekiyo seninle davaya gelebilecek "evet günlük hayatında bu ismi değil ötekini kullanıyor" diyecek, 5 dk süren bi mahkeme.harç fiyatları ne oldu bilmiyorum ama mahkemeye gidince sorarsınız.şu an pandemide böyle davalara bakılmıyor tabi.

aslında google a yazınca çıkıyo cevap :dondurma: babana dava falan açmıyosun nüfus müdürlüğüne dava açılır.mahkemeye gidip dilekçe vereceksin, dava açılacak, 2 tane de şahidin olması gerekiyo seninle davaya gelebilecek "evet günlük hayatında bu ismi değil ötekini kullanıyor" diyecek, 5 dk süren bi mahkeme.harç fiyatları ne oldu bilmiyorum ama mahkemeye gidince sorarsınız.şu an pandemide böyle davalara bakılmıyor tabi.
Benim kullandığım ikinci ismimm yok şahit olarak eşimi yazdirmam sorun olur mu

İsimle kader olayı ilgili olsaydı o isimdeki herkesin şanssız olması gerekmez miydi? O isimde kaç kişi vardır hepsi mi aynı şeyleri yaşıyor? Bunlar çok mantıksız. İsim değiştirebilirsiniz tabii ki ama sorun yaşarsınız,diploma varsa yenilemek, ikametgaha kayıt ettirmek vs yani daha birçok prosedür

2 şahit değil 1 şahit kafi .
Harç fiyatları 460 .Sonrasında kalemden 150 lira gibi bi civarı geri alıyor .

ablam 2 isminin 1ini sildirdi. Kullandığı ismini soruyor hakim şahitlere, bu kişiyi hangi isimle tanıyorsunuz diye.
Tamamen degiştirmek icin belki farklıdır
Neden sildirdi? Ben gelecekte olacak tüm bebelerime ikişer isim koymak istiyorum aklımda çok işim var diye zor mu oluyor iki isim kullanmasi ?

Ben degistirdim. Bait bir dilekce yazip 275 tl harc parasi odedim sahit olarak annemi yazdim sahit Benim ikinci ismim kimlikte yoktu onu ekledim kimligime. Annemi de dinlediler by isimi de kullaniyor mu dediler annemde evet cocukluktan beri kullaniyoruz dedi ki oyleydi. Nufus mudurlugune dava aciliyor anne baba ya degil bir yetkli davaci davasini ispatlasin diyor sahit konusuyor. 15 gun sonra gerekceli karar cikiyor gidip imza veriyorsunuz Gazette de yayinlaniyor yaklasik 2.5-3 ayda resmilesiyor kalem size gidip degistirebilirsin diyip karari ve kalan harc parasini veriyor. Ertesi gun yeni kimligi aliyorsun. 2018 de yaptim ben yuksek lisans baslamadan, ise baslamadan sonra da nikah oldu zaten yuksek lisans diplomam is hayatimda hep iki isimle anildim eski karisikliklari yasamadim
Sonrasında kimlik numaranız diplomaniz vs değişiyor mu

İsimle kader olayı ilgili olsaydı o isimdeki herkesin şanssız olması gerekmez miydi? O isimde kaç kişi vardır hepsi mi aynı şeyleri yaşıyor? Bunlar çok mantıksız. İsim değiştirebilirsiniz tabii ki ama sorun yaşarsınız,diploma varsa yenilemek, ikametgaha kayıt ettirmek vs yani daha birçok prosedür
Babaannemin ismi ve babaannemin yüzü hiç gülmedi onun ismini niyet ederek koydukları için dedim misal isim çok önemli derler kaderi etkiler kişiliği etkiler çocuğunuza ismini koyduğunuz kişinin karakterine bakın vs derler benimle aynı isimde bir tanıdığım var o çok iyi durumda misal ama ismini aldığı kadın güçlü bir kadınmis

Sonrasında kimlik numaranız diplomaniz vs değişiyor mu
Kimlik ehliyet pasaport. Tc degismez hic bir durumda. Diplomada degistirmezler. Vukuatli nufus kayit orneginde Bello zaten adinizi ne zaman hangi mahkemede degistirdiginiz. Burada o kadar bitmeden yorum yapan var ki gidip yanlis bir Islam yaparsaniz ve harc verirseniz parayi geri alamazsiniz

Son 2 yıldır bunu düşünüyorum ismimi oldum olası sevemedim
Nasil değiştirebilirim? Ailem ve çevrem in tavrı değişecek eminim ama artık ismimin kaderimi olumsuz etkiledigine inanmaya başladım
Aranızda ismini değiştirenler varsa yardımcı olabilirmi acaba
Merhaba arkadaşım adını değiştirdi hic mahkeme dava vs gibi durumlara gerek yok sadece dilekçe yazdı ismimden dolayı rahatsızlık hissediyorum psikolojik olarak etkileniyorum gibi gerekçeler sunup dilekçe yazmıştı ve direkte kabul edildi is yerinde bile cok uzun zaman almadan herkes yeni adıyla hitap etti hatta yeni gelenler eski adını bilmez bile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X