- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi Sisko ama gururlu
Bizim bir arkadaş vardı babaannesinin vefat etmesini beklemişti değiştirmek için. Daha doğrusu yeni isim ekledi yanına. Biz de yeni koyduğunu kullandık hep.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eskiden babaya dava açılıyordu artık o kalktı nufusa gidip dilekce veriliyor ablam değiştirdi ama nasil yaptı bilmiyorumSon 2 yıldır bunu düşünüyorum ismimi oldum olası sevemedim
Nasil değiştirebilirim? Ailem ve çevrem in tavrı değişecek eminim ama artık ismimin kaderimi olumsuz etkiledigine inanmaya başladım
Aranızda ismini değiştirenler varsa yardımcı olabilirmi acaba
Benim kullandığım ikinci ismimm yok şahit olarak eşimi yazdirmam sorun olur muaslında google a yazınca çıkıyo cevapbabana dava falan açmıyosun nüfus müdürlüğüne dava açılır.mahkemeye gidip dilekçe vereceksin, dava açılacak, 2 tane de şahidin olması gerekiyo seninle davaya gelebilecek "evet günlük hayatında bu ismi değil ötekini kullanıyor" diyecek, 5 dk süren bi mahkeme.harç fiyatları ne oldu bilmiyorum ama mahkemeye gidince sorarsınız.şu an pandemide böyle davalara bakılmıyor tabi.
Baba değil nüfus müdürlüğünü davalı olarak gösterir.Davayı asliye hukuk mahkemesine açar .Babanıza isim değiştirmek için dava açıyorsunuz
2 şahit değil 1 şahit kafi .aslında google a yazınca çıkıyo cevapbabana dava falan açmıyosun nüfus müdürlüğüne dava açılır.mahkemeye gidip dilekçe vereceksin, dava açılacak, 2 tane de şahidin olması gerekiyo seninle davaya gelebilecek "evet günlük hayatında bu ismi değil ötekini kullanıyor" diyecek, 5 dk süren bi mahkeme.harç fiyatları ne oldu bilmiyorum ama mahkemeye gidince sorarsınız.şu an pandemide böyle davalara bakılmıyor tabi.
Neden sildirdi? Ben gelecekte olacak tüm bebelerime ikişer isim koymak istiyorum aklımda çok işim var diye zor mu oluyor iki isim kullanmasi ?ablam 2 isminin 1ini sildirdi. Kullandığı ismini soruyor hakim şahitlere, bu kişiyi hangi isimle tanıyorsunuz diye.
Tamamen degiştirmek icin belki farklıdır
Sonrasında kimlik numaranız diplomaniz vs değişiyor muBen degistirdim. Bait bir dilekce yazip 275 tl harc parasi odedim sahit olarak annemi yazdim sahit Benim ikinci ismim kimlikte yoktu onu ekledim kimligime. Annemi de dinlediler by isimi de kullaniyor mu dediler annemde evet cocukluktan beri kullaniyoruz dedi ki oyleydi. Nufus mudurlugune dava aciliyor anne baba ya degil bir yetkli davaci davasini ispatlasin diyor sahit konusuyor. 15 gun sonra gerekceli karar cikiyor gidip imza veriyorsunuz Gazette de yayinlaniyor yaklasik 2.5-3 ayda resmilesiyor kalem size gidip degistirebilirsin diyip karari ve kalan harc parasini veriyor. Ertesi gun yeni kimligi aliyorsun. 2018 de yaptim ben yuksek lisans baslamadan, ise baslamadan sonra da nikah oldu zaten yuksek lisans diplomam is hayatimda hep iki isimle anildim eski karisikliklari yasamadim
Babaannemin ismi ve babaannemin yüzü hiç gülmedi onun ismini niyet ederek koydukları için dedim misal isim çok önemli derler kaderi etkiler kişiliği etkiler çocuğunuza ismini koyduğunuz kişinin karakterine bakın vs derler benimle aynı isimde bir tanıdığım var o çok iyi durumda misal ama ismini aldığı kadın güçlü bir kadınmisİsimle kader olayı ilgili olsaydı o isimdeki herkesin şanssız olması gerekmez miydi? O isimde kaç kişi vardır hepsi mi aynı şeyleri yaşıyor? Bunlar çok mantıksız. İsim değiştirebilirsiniz tabii ki ama sorun yaşarsınız,diploma varsa yenilemek, ikametgaha kayıt ettirmek vs yani daha birçok prosedür
Hanimefendi kanunen bu mumkun degil. Nufus mudurlugu harf hatalarini duzeltme yetkisi verdiler caglar-çaglar gibi. Isim degisikligi mahkeme ile oluyor.Nüfus müdürlüğü 1 kereye özel değiştiriyor artık gidip bilgi al dava açmadan ama 1 kere şansın var
Kimlik ehliyet pasaport. Tc degismez hic bir durumda. Diplomada degistirmezler. Vukuatli nufus kayit orneginde Bello zaten adinizi ne zaman hangi mahkemede degistirdiginiz. Burada o kadar bitmeden yorum yapan var ki gidip yanlis bir Islam yaparsaniz ve harc verirseniz parayi geri alamazsinizSonrasında kimlik numaranız diplomaniz vs değişiyor mu
Merhaba arkadaşım adını değiştirdi hic mahkeme dava vs gibi durumlara gerek yok sadece dilekçe yazdı ismimden dolayı rahatsızlık hissediyorum psikolojik olarak etkileniyorum gibi gerekçeler sunup dilekçe yazmıştı ve direkte kabul edildi is yerinde bile cok uzun zaman almadan herkes yeni adıyla hitap etti hatta yeni gelenler eski adını bilmez bileSon 2 yıldır bunu düşünüyorum ismimi oldum olası sevemedim
Nasil değiştirebilirim? Ailem ve çevrem in tavrı değişecek eminim ama artık ismimin kaderimi olumsuz etkiledigine inanmaya başladım
Aranızda ismini değiştirenler varsa yardımcı olabilirmi acaba
Kesin demedim zaten gidin bilgi alın diye ekledimHanimefendi kanunen bu mumkun degil. Nufus mudurlugu harf hatalarini duzeltme yetkisi verdiler caglar-çaglar gibi. Isim degisikligi mahkeme ile oluyor.