Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Mahvolan saçlarım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Missbohem

Bu dünyada huzur yok
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
1.002
734
38
41
Merhaba hatunlar.hemen konuya giriyorum hamileyken saçlarimi şampuanlayamadim bulantidan.sabunla yikadim ve hamilelik biteli çok oluyor yaklaşik 2 yildir saçlarim keçe gibi oldu semsert. Yani birdaha toparliyamadim.ne denediysem yumuşatamadim.sizler hangi şampuanlari kullanip saçlarinizi yumusatiyorsunuz varmı bir çözümü.yağlar aldim aktardan ama saçımı neyle yıkasam daha yumuşak olur yada sertliği hafifler

Yaptırmadım ama çok duydum kuaförlerde keratin yüklemesi diye bir şey varmış o yumuşatıyor diyorlar.

Reklama girer mi bilmiyorum ama ben restorex sarmaşık özlü kullanıyorum hem uzatıyor hem yumuşacık oluyor.

Biraz da kestirirsen daha rahat toparlar diye düşünüyorum.

gece yatarken 1 kaşık hindistan cevizi yağı içine 1 ampul B vitamini, 1 ampul bepanten, 1 ampul E vitamini karıştırıp saç diplerinden uçlarına doğru sürün. kafanıza bir tülbent ya da streç film sarın. sabah saçınıza su değdirmeden şampuan döküp köpürtün ve sonra yıkayın. pamuk gibi oluyormuş, ben de bu tarifi yeni öğrendim deneyeceğim.

Yaptırmadım ama çok duydum kuaförlerde keratin yüklemesi diye bir şey varmış o yumuşatıyor diyorlar.

Reklama girer mi bilmiyorum ama ben restorex sarmaşık özlü kullanıyorum hem uzatıyor hem yumuşacık oluyor.

Biraz da kestirirsen daha rahat toparlar diye düşünüyorum.
Bu şampuani bi deniyim yumusacik yapiyosa.sağolun

gece yatarken 1 kaşık hindistan cevizi yağı içine 1 ampul B vitamini, 1 ampul bepanten, 1 ampul E vitamini karıştırıp saç diplerinden uçlarına doğru sürün. kafanıza bir tülbent ya da streç film sarın. sabah saçınıza su değdirmeden şampuan döküp köpürtün ve sonra yıkayın. pamuk gibi oluyormuş, ben de bu tarifi yeni öğrendim deneyeceğim.
Şampuanima e vitamini ampulleri kirdim 6 tane.3 gündürde yağlari kariştirip sürüyorum ama yumuşatamadilar.şampuanim çok sert yapiyo sanirim.değistirmem lazim yine

Kardeşimin saçları da çok sertti, şu fotosunu eklediğim saç kremi ile bayağı bayağı yumuşadı.
aspir.webp

Ben sürekli saçımı farklı renklere boyattım bir ara, hem de baya zıt renkler. Öyle olunca saçlarım aşırı yıpranmıştı. İyice araştırarak keratin bakımı yaptırmaya karar verdim. Ama formaldehit denen bir kanserojen madde kullanıyor kuaförler, saçı pürüzsüz yapan (brezilya fönünde de kullanıyorlarmış) ancak epey zararlı. O yüzden bunu evde yapanlardan araştırdım kendim evde formaldehitsiz olanı yaptım baya toparladı. Saçlarım dökülmüyor, eskisinden çok çok daha az kırılıyor.

2 yemek kaşığı keratinli saç maskesi (isterseniz marka adı veririm) , yarım şişe keratin, 2 çay kaşığı E vitamini, 2 çay kaşığı B5 vitaminini karıştırın. Kirli saçınıza geceden sürün, saçlarınıza bir bone takıp fön makinesi ile ısıttığınız havluyu sarın. Bunu sardıktan sonra ikinci bir havlu daha ısıtın, böyle böyle 20 dk aralıkla 3 kere havlunuzu değiştirin. Toplamda 1 saat sürecek yani. Maske bu şekilde saçınıza işledikten sonra gece böyle uyuyun. Çok kötüyse saçlarınız 10 günde bir yapın, ben ayda 1 yapıyorum artık.

Kuaförlerde keratin uyguluyorlar. Ben hiç yaptırmadım ama yaptıran arkadaşlarım çok çok memnun kaldı. Biz bile fark ediyoruz saçları yumuşak ve parlak görünüyor. İmkanınız olursa bir araştırın derim.

Jojoba yağı sürüp bekletin bence 1-2 saat. Bi de bonecure repair resque şampuan ve bakım maskesini (kremi değil maskesi) tavsiye ederim.

Davines nourishing sampuan -sac kremi -maskesi. Pahali dersen sadece maskesi. Kullanmaya baslayinca o neydi be diyeceksin:KK48: Bir de nashi argan yagi ve lifeco hindistan cevizi yagi oneririm. Argan yagini dus sonrasi sadece uclara suruyorsun,hindistan cevizi yagini da haftada 3 veya 2 kez benmari usulu eritip boy ve uclara surup boneyle uyuyorsun.Sabah da yikarsin

Back
X