Ben sürekli saçımı farklı renklere boyattım bir ara, hem de baya zıt renkler. Öyle olunca saçlarım aşırı yıpranmıştı. İyice araştırarak keratin bakımı yaptırmaya karar verdim. Ama formaldehit denen bir kanserojen madde kullanıyor kuaförler, saçı pürüzsüz yapan (brezilya fönünde de kullanıyorlarmış) ancak epey zararlı. O yüzden bunu evde yapanlardan araştırdım kendim evde formaldehitsiz olanı yaptım baya toparladı. Saçlarım dökülmüyor, eskisinden çok çok daha az kırılıyor.
2 yemek kaşığı keratinli saç maskesi (isterseniz marka adı veririm) , yarım şişe keratin, 2 çay kaşığı E vitamini, 2 çay kaşığı B5 vitaminini karıştırın. Kirli saçınıza geceden sürün, saçlarınıza bir bone takıp fön makinesi ile ısıttığınız havluyu sarın. Bunu sardıktan sonra ikinci bir havlu daha ısıtın, böyle böyle 20 dk aralıkla 3 kere havlunuzu değiştirin. Toplamda 1 saat sürecek yani. Maske bu şekilde saçınıza işledikten sonra gece böyle uyuyun. Çok kötüyse saçlarınız 10 günde bir yapın, ben ayda 1 yapıyorum artık.