Mahvoldum

Cnm bende değilde eşimde var. Ben iki ay önce smear testi yaptırdım çok şükür bi sıkıntı yok. Eşim çok tititzdir öyle her tuvalete girmez

Yalnız her siğil HPV’den kaynaklı değil diye biliyorum. Yani biriyle yaşadığı cinsel ilişki sonrası kaptığı bir hastalık değil diye biliyorum. Tanı konmuş muydu eşinize?

Cnm bende değilde eşimde var. Ben iki ay önce smear testi yaptırdım çok şükür bi sıkıntı yok. Eşim çok tititzdir öyle her tuvalete girmez
Bende smear testi yaptirmistim hic haberim yoktu sonradan sigil çıkmaya başladı bana temiz test sonucun dedi doktor.neden böyle birseyin olacağı belli olmadi ki madem

Ya elimde siğil cikti cocukkende vardi ama gitmişti, yani bu hpv mi oluyor

Hpv taşıyan erkeklerde siğil çıkmadan önce varlığı bilinemiyor kan testiyle vs de tespit edilemiyor diye biliyorum. Zaten bu virüs 10 yıl bile uykuda kalabiliyormuş hiç bir belirti göstermeden.
Ama evlendiklerinde veya sevgiliyken söylemiş biz beraber olamayız bende var diye

Sakin olmalısın. Sanki sana teşhis kondu. Olan olmuş. Eşin test yaptırdı mı? Sana bir şey diyeceğim sivilleri bu kadar kafaya takma, sonuçta testlerinizi yaptır. 6 yıldır eşin test yaptırmadı mı ki. Sakin ol psikolojin bozulmamalı ki , sistemin düşmesin. Şimdi önüne bak neler yapılır ona yönel.

İnş tekrarlamaz bidaha .buyüzden doktor kontrollerimi aksatmıyorum.

Boyle bir kanit yok. Propolis kullanip tekrar edenler de var.

İşte evlenirken kan tahlillerinde varmıydı bu onu hatırlamıyorum
Varsa nasıl cıkmamıs
Hpv kan testinde görünmez canım bunu anlatmaya calışıyorum bir erkekte hpv varsa sadece siğil çıktığında bunu anlayabilir başka yolu yok yani.

Her 10 kadinin 1 inde hpv var. Umumi tuvaletlerden bile bulasabiliyor. Kiz cocuklari icin asisi var. Cok panik olmayin yavas aktif olan bir virus ve bagisiklik sistemi zayif dustugunde aktif oluyor. Cesitli turleri var. Kimisi zamanla vucutta yok oluyor. Rahim ahzi kanserine neden olani mi tasiyorsunuz onu ogrenmeniz gerekiyor. Zaten evlendikten sonra her 6 ayda bir smear yaptirmak gerekiyor. Bu arada henuz bir ilaci da yok. Virutik enfeksiyonlar zaten bagisiklik sistemi coktugunde tekrar edebilir.

Ay googledan bi arayim dedim sigil hpv bakmaz gormez olaydim : (

Smear değil hpv baktırman gerekiyor hpv pozitifse düzenli kontrole gitceksin aşısı var hpv nin yaş sınırı kaçtı hatırlamıyorum onu yaptırabilirsin erkeklerde hastalık yapmıyor erkekler sadece taşıyıcı kadınlarda rahim ağzı kanserinin %99 nedeni hpv çocuğun kız mı erkekmi normal doğum mu yaptın bide mutlaka kondom kullanın ilişkide virüsde kumaştan geçer bide kadın kondomu var istersen onuda araştır migroslarda var bulaşıcı siğillerde öneriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…