Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

mahzen77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
2.430
877
248
Merhabalar herkese
2013 mayıs ayında açtığım, uzun bir dönem sağlık problemlerim nedeniyle yalnız bıraktığım günlüğüme tekrar başlıyorum.
Bu süreçte bel fıtığım nedeniyle zor günler geçirdim sonrasında çok kötü bir atakla ve korkunç ağrılarla ameliyata girdim. Fıtık dize giden siniri dolana dolana sardığı için sinir zedelenmesi ve sağ bacakta güç kaybım var. Özellikle merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. Bu yüzden de acil kilo vermem gerekiyor. 26 şubat itibariyle start vermiş bulunuyorum.
Kilo vermek isteyen herkese başarılar diliyorum.

Başlangıç tarihim:26/02/2015
Başlangıç kilom:83,6

04.03.2015/83.1
11.03.2015/82.3
18.03.2015/81.3
25.03.2015/81.7
01.04.2015/80.8
08.04.2015/81.4
29.04.2015/80.2

Son düzenleme:
Mahzen yalnız değilsin :)
Başlayalım hemde hemen !
kilom 88 lerde ilk hedef 77
boy 167
nasıl yapacagız herkes kendımı yolunu çizecek ve paylaşacak
yoksa ortak bir paydadamı buluşacağız

beslenme Karatay mantıklı yaptım bıraktım 20 mayıstan berı devam ediyorum (sonuc iyi idi ama hızlı olmuyor kilo gidişi sanırım o moral bozdu)
hareket yürüyüş (günde 1 saat) sonrası tibetin 5 hareketi (buna yarın başlamayı düşünüyorum)

sizler ne düşünüyorsunuz...

slm karadut ben her türlü öneriye açığım, ama belirli bir diyete bağlı kalmak istemiyorum, kısıtlanmak insanı geriyor ve daha çok yemeye sevk ediyor, ben az (yani kararında) yiyerek ve hareketi artırarak sporu hayatımın bir parçası haline getirerek, belki biraz yavaş ama sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum.. (Bu arada Karataya da sempatim yok değil)
Size de uyarsa buraya yediklerimizi yazabilriz, birbirimize hatalarımızı söyleriz, birbirimizi motive ederiz falan.. spor olarak şimdilik ben sadece yürüyüş yapabileceğim o da birkaç gün sonra inşallah. Çünkü bel fıtığı problemim var ve şuanda ağrılarım var.. ağrılarım hafifleyince ancak yürüyüş yapabilirim, biraz daha kilo verip, kaslarım biraz daha güçlenince diğer sporlara da yönlenmeyi düşünüyorum.. Tibetin 5 hareketini bilmiyorum ama söyle bir 5-6 kilo verince Jillian Michaels 30 DS ile başlıycam inşallah..

mahzenim günlüğün hayırlı olsun, yeni gördüm, iyiki açtın. canım bende topiğine sık sık uğruycam ve belkide kendi sayfamdan çok bu sayfada daha aktif olacağım. beraberce bu kilolardan kurtulma vakti geldi.... canım ikimizde ne çektik bu kilolardan, kilo verdik aldık verdik aldık... napcazzz az yiyecezzzz. (bir espiri patlatayım dedim, komik miydi ? )

her neyse ciddileşiyorum... canım ben bu gün kuruyemişi ve meyveyi çok abarttım ama akşam 6.30 dan sonra birşey yemedim,

bu arada kilo bildirim günün olacak mı?

haydi yaz yaz....çok öpüyorum canım...

aklıma gelmişken; dün jillian yapamadım, bu günde üşeniyorum. galiba ben yürütemiycem hadi beni gaza getir.. hemen kalkıp jilian ablamı açayım ...

valla ben az önce tartılmamaya tartıyı kaldırmaya karar verdim ama 15 günde 1 yaparım belki bildirim bilemiyorum..
jillian çok etkili canım önce buna inan, tecrübe ile sabittir, bu saate bırakman sıkıntı tabi günün yorgunluğu üzerine de çekilmez ama napacan mecbuurrr :)) şaka bir yana sabaha almanı öneririm erken kalkıp yürüyüşe gidiyordun sanırım aynı şekilde jillian ablayı sabah yap attığın onca terden sonra tüm gün dinç oluyorsun.. bir de jillian yaparken sen de tartılma,kas kütlen arttığı için hafif çıkmıyorsun ama acayip inceliyosun, almadıysan eğer ölçülerini al değişime inanamayacaksın

offf benim en büyük sorunum her gün 4-5 defa tartılmam oluyor...

sabah yürüyüş yapıyordum önceleri ama 1 aydır yapamıyorum, kızım erken uyanıyor.. onunla oyalanmam gerekiyor... aslında yürüyüş beni çok rahatlatıyordu... neyse kızım azcık daha büyüsün gene yürüyeceğim inşallah...jillian için ölçülerimi almıştım, ama gene alayımda yeniden başlıyayım, ara vermemiş olurum, zira sıkılaşmaya ihtiyacım var..

15 günde bir tartılmak iyi gibi, ama nasıl dayanacan, ben çatlardım meraktan...

Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 canım bunu 10 gün Level 2 yi 10 gün Level 3 ü 10 gün yapıyoz di mi...toplam 30 gün...

Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 canım bunu 10 gün Level 2 yi 10 gün Level 3 ü 10 gün yapıyoz di mi...toplam 30 gün...

evet canım aynen öyle yapıyoruz, kusura bakma ya ben hemen yatmışım, merak ettim yapabildin mi Jilly yi?

Tartılma konusuna gelince ben de senden farklı sayılmam, tartım yatak odasında idi ve her giyindiğimde mutlaka çıkardım üstüne :) zavallı tartım, ne çekti benden be.. haftada bir tartılmak bile bana çok zor geliyordu ama dün akşam karar verdim ve sabah tartılmadım :))

Sevgili günlük;
Sabahki menüm şöyle:
saat 08.00
İki dilim kepekli ekmekten yağsız kaşarlı tost
1 haşlanmış yumurta
domates, şekersiz çay

Şuan gayet tokum birazdan yeşil çayımı içicem..

günaydın canım, akşam egzersiz yapmadım yattım, hayır sorun değil yapılırda, egzersiz yap duş al derken 1 saat geçecekti, zaten uyku gözlerimde akıyordu, uyumaya gittim ama, kızım sabaha kadar tekme attı durdu (gaz sanırım) neredeyse uyumadım desem yeridir....

herneyse.... kahvaltın gayet güzel.. bende tost özledim, bir gün yapayım kendime..
bu gün benimde canım simit istedi, evde lor salatalık domates biber hazırlamıştım, iş yerinde kahvaltı yaptıktan sonra simitci geldi, bende alsam mı; almasam mı diye düşünüyordum, sonra almamaya karar verdim, kendimlen gurur duyuyorum

tebrik ederim seni çok canım, iradene sahip olman çok güzel darısı başıma inşallah, ben normalde her gün 1 simidi götürüyordum, sanki az yemişim gibi öğleye de kurt gibi acıkıyordum, artık kahvaltıyı evde etmeye çalışıcam, geç saate ve iş yerine bırakmıycam,, şu belimin ağrısı geçseydi de yürüyüşe başlasam iyiydi ama sanırım o da biraz kilo vermemi bekliyor, bu akşam iyi olursam yavaş yavaş yürüyeyim diyorum :)

canım yürüyüşü çok dert etme, biraz kilo verdikten sonra başlaman daha iyi bence..sabahları simit yiyormuşsun, şimdilik onu kesip, ekmeğide azıcık azaltsan bile kilo vereceksin zaten... sakın bir anda hemen azaltma yiyeceklerini, yavaş yavaş kafi olur....

naçizane tavsiyem sana; senin günlerin çok oluyor sanırım (başlığına baktım hemen anladım, bu kız kesin gün yapıyor dedim)... kaçınılmaz, mecbur gidecen... insanlara sakın diyetteyim deme, mideme dokunuyor vs. bul bir şey ve unlu, şekerli gıdaları yeme.. mesela ben sadece kısır, sarma, m. köfte bunlardan hangisi varsa onu yiyorum, hemde 2. tabağımıda istiyorum, doya doya yiyorum kimse anlamıyor diyette olduğumu, diğerleri içinde tatlıyı sevmiyorum deyip geçiştiriyorum ya bende dahil olmak üzere kilolu biri yemiyorsa hemen başlıyoruz, ---ay bu seferlik ye nolcakkiiiii.... zaten kadın zar zor diyete başlamış, bizde üstüne bu lafı söyleyince -- bari bu sefer yiyeyim-- deyip tüm diyetini emeklerini heba ediyor... bizde kıs kıs gülüyoruz, içimizden diyoruz ki--- ha ha haaaa sen kim zayıflamak kim. bak hemen iradesiszlik gösterdin, sen bu gidişle 100 kilo bile olursun ha ha ha haaaa ----

canım bunları yaşamayalım ve yaşatmayalım, iradeli olalım ve 1 yılın sonunda fit kalalım,

Evet canım. benim günlerim oluyor, ayda 1 kez eski iş yerinden arkadaşlarla toplanıyoruz maksat muhabbet olsun diye.. ben zaten salata türlerini daha çok seviyorum 2. istiyorum doyarsam tatlıları yemiyorum ama yesem de ayda 1 kez yiycem yeme mi diyosun yani? tamam yemiycem peki. senin fikrin süper de bu insanlar beni kaç yıldır tanıyor, mideme dokunsa bile yediğimi biliyorlar :))) şaka bi yana taktiklerini uyguluycam canım.. ikramları reddederek yeni ve fit bir yaşama adım atıcam inşallah..

sabah kahvaltım
1 adet kayısı kıvamında yumurta
biraz peynir
3 adet ceviz
5 adet zeytin

kahvaltıdan sonra 2 saat ev temizledim
temizliğin üstüne sade türk kahvesi içtim

öğlen yemeğim
patlıcan yemeği
kocaman bir bardak ev yapımı yogurttan ayran
domates

kızlar jullıan benı zorladı
daha önceleri çok fazla spor salonuna gitmişliğim var aerobik step plates vs vs
ekiple hiçbir zaman tam yapamadım 10 sa 5 yaptım :)
yürüyüş şu an benim için daha mantıklı üstüne tibet mekikle destekleyeceğim
belki 70 li kilolarda denerim tekrar

birazdan yürüyüş için çıkmayı düşünüyorum :)

tartılma konusunda evet katılıyorum hatta ayda bır daha mantıklı
spor yapınca vucut ılk basta vermıyor ıncelıyor
zaten hepımız daha once dıyet yaptımız ıcın bılırız
kılo verıyorsak ıncelmeyız
ıncelırsek kılomuz durdur

su içmeyi unutmayın yağlar vücuttan su ıle atılıyor min 2-3 lt
(ben antalyada yasıyorum sıcak ve nem den cok su ıcerım )

kolay gelsın

KaRADUT Jillian zor canım haklısın biraz daha kilo verdiğimizde çok daha rahat yaparız, ki benim bel fıtığı rahatsızlığım da var o yüzden şimdi yapamıycam :) menünde ek mek yok bakıyorum da güzel, temizlik te yapmışsın eline sağlık..

Sevgili günlük;

kafama göre bir çizelge oluşturdum ve haftalık 0.5 kg vermeyi hedefledim, çok büyük hedefler koymadım ki başarısızlık ihtimalim çok düşük olsun.. bu hedefte bile haziran sonunda 3 kilo vermiş olacağım hiç fena değil bence, siz dersiniz yoldaşlar?

Son düzenleme:
canım çizelgene bayıldım. iş bilgisayarında kayıtlı benimde buna benzer bir çizelgem var. 5-şubatta yapmıştım, her salı oraya ekliyorum kilomu. ama 2-3 kg hedefimin gerisindeyim. olsun hiç önemli değil, önemli olan baskülün ibresinin eksilerde olması .

ben bu gün sabah gene lor domates salatlık yedim öncesinde 830 ml su içtim.

öğlen kızartma vs. vardı yemedim ama evde sucuklu yumurta, çok az ekmeğin kabuğu, peynir, zeytin domates salatalık yedim.. akşamada çörek yapcaz, çayla beraber yenecek, tabiki ben yemiycem dünden kalan çorbayı, yoğurdu ve salatamı yiyecem...

ctesi- pazar -pazartesi jillian yaptım ama salı çarşamba yapmadım, yeniden başlayayım, onuda çizelgeme ekleyeyim ölçülerimle beraber, bakalım hakikaten fark olacak mı? haftaya salı mı başlasam acaba ben bu konuyu düşüneyim biraz... şimdi çıkıyorum kızımı özledimmm çokkk öpüyorum seni

karadut seninde mönüne bayıldım gayet iyi gidiyorsun...tebrikler

başarılar diliyorum mahzen

ben de egzersiz programı arıyordum. jillian şu an için bana zor geldi :)

leslie sansone videolarını yapmayı düşünüyorum. ne kadar yaparsam faydadır

Sevgili günlük bugünkü menüm şöyle:

Sabah saat 08.00
Yağsız kaşarlı tost (İki dilim kepekli ekmekten)
3 zeytin
1 domates
1 haşlanmış yumurta

Saat 10.00
3-5 fındık
3 kuru üzüm
yeşil çay

saat 12.30
1 kase tarhana çorbası
2 kaşık tavuk sote
2 dilim ekmek (1 i beyaz 1i kepekli)

saat:15.00
1 fincan t. kahvesi
3-5 fındık
3-5 çiğ tuzsuz badem

Akşam saat 17.30
1 tabak bulgur pilavı
1 kase yoğurt
1 adet yeşil soğan
3-4 sarma( bu fazladan oldu eşim kermesten getirmiş dayanamadım)

2 litre su, spor maalesef henüz yok

Sabah ki menüm saat 08.00

Sızma Z. yağlı Kepekli Bazlama (Bu ne biçim diyet diyceksiniz belki ama normalde yediğimin yarısı kadarını yedim :) yani diyet sayılır hem karatay teyze ne diyor, 'yağ yemeyen yağlarından kurtulamaz.')
5 siyah (organik) zeytin (kendi imalatımız)
Domates
şekersiz açık çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…