Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

canım günaydııın...

kahvaltın gayet iyi, ben yağda yumurta, krep vs. hep yedim kahvaltıda, zaten önemli olan akşam çok ağır yememek, sabah dilediğin kadar yiyebilirsin ( tabi ağır kalorili açma puaça vs. hariç ) birde sabah öğlen ve akşam yemeklerden önce , ortasında ve sonra bol su iç, bunu bir diyetisyen bir arkadaşa önermiş,tekrar söylüyorum---3 öğün yemeğini dilediğin kadar ye ama , öncesinde ortasında ve sonrasında 1 er bardak su iç... ben unutmazsam yapıyorum. öğlen ve sabah unutmuyorum da akşam bazen unutuyorum....

gelelim düne, aslında senin sayfana yazdım zannediyordum ama demekki yazamamışım akşam.

dün istediğim gibi değildi...
öğleden sonra 2 avuç karışık kuruyemiş (fındık, fıstık, a. fıstığı, leblebi) yedim... hiç sorun değil, hemen hemen her zaman yiyorum... amaaaa saat 4.30 gibi kendime az yağlı az tuzlu az salçalı kısır yaptım, evet yanlış duymadın sadece kendime veeee 3-4 kase
yedim inananamadım kendime.. akşamda saat 8.30 gibi çörek çay peynir salatalık domatesli bişiler hazırladım, ben güya çörek yemeyecektim ama salak gibi o saatte yedim herneyse gecenin 11 inde ise komşudan gelen yenidünya (kendi bahçelerinden gelmiş çok güzel görünüyordu) 20-25 tane yedim...kısır kuruyemiş sorun değilde saat 8.30 dan sonra yediğim yağlı çörek ve muşmulaya üzülüyorum...dondurmada yiyecektim (battı balık yan gider dedim de) kimse istemeyince bende utandım tek başıma yemedim)

olur öle arada canım boşver dünü unut, bugüne devam, bişey sorcam canım salçada çok mu kalori var ki az salçalı yaptın kısırı?

salçaya baktım googleden ama pek kalorili değilmiş :) neden az salça koydum acaba :44:... aslında daha önceleri sayfalarda bulgur detox u vs. yapıyordu arkadaşlar, kısırıda onun için hazırlamıştım 2 gün sadece bulgur yiyecektim güya ben tek öğünde yedim, zaten yağsız tuzsuz pekde istediğim gibi olmadı,( salıya kadar 65 olsamda jılliana başlasam diye detox yapacaktım) herneyse yaa

bu sabah rutin lor domates salatalık öncesinde bol su

öğlen tavuk sote bulgur pilavı cacık.

salçayı kalorisi fala olduğu için değil, tuz oranı fazla olduğu ve bu yüzden de vücutta su tuttuğu için fazla koymuyorlar.
detoks yaparken salça vücutta su tutulmasına neden olabilir, bu da tartıda hedeflenen sonuçları görmeyi engeller.

herkesin diyeti yolunda gidiyor gördüğüm kadarıyla. başarılar

Tünaydın Kızlar

dün aksam yemeğim
türlü yemeği
dereotu domates salatası
yarım kase (1 gün sadece suda beklettıgım kayısı kurusu ) kayısı komposto

ama aksam hurma yedım sayamadım kac tane yedıgımı

bu sabah tereyagda yumurta ıcıne kasar peynırı koydum

aksamları bogazımı tutsam ıyı olacak :)

kolay gelsın

Açıklama için teşekkürler Amor, demek ki ekstra tuz koymaz isek ve/veya salça tuzsuz ise kısıtlamaya gerek yok :)

Hurmayı ben de çok severim, çok yedim diye üzülme 1 tanesi 15 calori diye duymuştum, geçen yıl ben de çok yemiştim tatlı isteğim geldiğinde.. Sen de karataydan gidiyorsun hadi bakalım menün güzel :)

slm arkadaşlar, öğlen bulguru neredeyse 1,5 porsiyon yedim, çok sevdiğimi söylemişmiydim. akşama izmir köfte, çorba, salata olacak... artık daha dikkatli olmalıyım, salı gününe kadar en azından 500 gr. gitmeli şu an çok tokum (onca pilavdan sonra) bu gün ara öğün yemem sanırım, sadece 150 ml süt ile nescafe yapıp içerim. bu gün yemekte, yaklaşık 45-50 kg olan, yanımda kaşektik sayılacak bir arkadaşım, benden az yedi ve tıka basa doyduğunu söyledi... midemim hala ne kadar büyük olduğunu o zaman anladım, aslında bende doymuştum ama tabağımda daha yemek olsaydı gene yerdim... demekki gözümde aç sevgiler.....

bulguru ben de çok severim ya, ben evde 3 gündür bulgur yiyorum ayıptır söylemesi;

bugün ben de sabahtan ara öğün yapmadım, z.yağlı bazlamadan mıdır yoksa içtiğim suyun içine çubuk tarçın koymuştum ondan mıdır hiç acıkmadım..

öğleyin:
1 kase yayla çorbası
2 dilim kepekli ekmek
1/2 kuru köfte
bide 1 kaç kaşık Şakşuka (kızarmış patlıcan ve domates yanında yoğurtla servis edilmişti, adı şakşukaymış :)
1 ayran

Şuanda da 3 fındık, 5 badem, 1 kuru incir

gayet iyi canım, ben de diyette, mücver, karnıbahar kızartması yedim (patatesi hiç bir şekilde yemedim), yağda kızartılıyordur diye kısmadım, hele balığı her hafta mutlaka kızartarak yedim (başka türlü sevmiyorum) kendime ayrı ev halkına ayrı hazırlarsam işin içinden çıkamam, bizim yolumuz uzun olacak bıkmamamız lazım...

canım yemeklerden önce ortasında ve sonrasında su içmeyi unutma, birde akşam geç vakitte bir şey yeme, kendim içinde geçerli tabiiiki ... ben çıkıyorum, akşama belki giremem. iyi günler...

tamam canım ben zaten genelde geç saatte yemiyorum, akşam 6 da engeç yemek işimiz biter sonra çay içeriz. sonrasında meyveydi, çerezdi yenmez bizde, hatta eşim hep kızar bana meyveler çürüyor hiç getirmiyosun ortaya diye, yani eğer evde misafir yoksa yemekten sonra bişey yemiyoruz :) akşam yemeklerini tıka basa yediğim için belki de yani burdan yapabileceğim bir kar yok anlıyacağın, sabahları,yemek öncesi, sonrası su içmeyi şimdilik unutuyorum ama gün içinde 2 litreden fazlaca içiyorum..

merak ettim patates niye yemedin? kızartma değil de ben salatasını çok severim yaa.. ayda 1 falan yesem olmaz mı üstad?

ben bugün yürüyüşe gitmeyi düşünüyorum inşallah.. hadi hayırlısı bakalım...

1 tabak taze fasulye yemeği
1 dilim yulaflı ekmek
1 kase yoğurt
4 incecik sarma :)

Sevgili günlük;
aylardan sonra ilk kez yürüyüş yapmanın huzurunu yaşıyorum, çok tempolu olmasa da sanırım 4.5-5 km yürüdüm.. Şimdi su ve soda içiyorum..

merhaba, iade-i ziyaret yapayim dedim birde bakayim neler yapiyormussun diye.:)) canim ben aylardir pilav yemiyorum.pirinc zaten yememde bulgurda dahil yemiyorum.sen ben bulgurdan vazgecemem dersen eger, dünkü aksam yemeginde yemek yerine pilavini ögleye kaydir birtanem.tüketecegin ekmek hakkinida ögle ve kahvalti icin sakla.aksam yemeklerinde bir dilim ekmek yerine, bir kücük porsiyon salata ekleyebilirsin.aksamlarini ne kadar hafif gecirirsen o kadar iyi sonuc alirsin.birde kendine belli bir saat koy atiyorum aksam 19.30 dan sonra birsey yemicem gibi.bu senin altin kuralin olsun.nacizane tavsiyelerim bunlar.görüsmek üzere

önerilerin için teşekkür ederim canım, dediklerin inşallah zamanla olucak birden herşeyi kısmak istemedim çünkü bilinçaltı eyvah kıtlık var deyip az yediklerimi de yakmaz, depolar diye.. çünkü ben oldukça iyi yiyen biriyim, bu saydıklarım çok gelebilir ama porsiyonları küçültmüş halim :)) yolum uzun maalesef.. bu arada 20 kg vermişsin süpersin benim olmak istediği yerdesin, ne kadar sürede verdin?

pardon canım dikkatimden kaçmış 4 ayda vermişsin, tekrar tbrklr..

Arkadaslar bende size katilabilirmiyim? Boyum: 178 kilom :79,5 İlk hedefim 70 daha sonra 58 .
Bu arada 'karadut' bende Antalya'da yasıyorum gercekten çok sıcak ve insan ister istemez zaten çok su tüketiyor. :)

Birsuru bisiler yazdim gonderememisim. Patatesi karatay teyze bol khidratli oldugundan onermiyor. Bende yemiyorum. Zaten cok sevdigim soylenemez. Ben bugunde aksam 8 gibi koca bir kase dondurma yedim. Eyvahhh cok seviyorum dondurmayi, mevsimi geldi nasil kisacam bilmiyorum. Sanirim bu hafta kilo vermek soyle dursun, artı ları gorecegim. Haftasonu dikkat edeyim bari...

Mahzencim yürüyüş yapmissin senin adina sevindim. Haftasonu bende yuruyebilsem ne iyi olur...

mahzen neredesin kuzum, ben jillianımı yaptım duşa giriyorum, kızım neredeyse uyanır.. sen yürüyüş yaptın mı canım... ben yürüyüş yaptığım zamanlar strec lerle göbek bölgemi sarıp kalın kazak ve montumu giyip öyle yürüyordum, eve geldiğimde sırılsıklam oluyordum... biliyorsun yağlar ter yoluylada dışarı atılabiliyor... gerçi havalar şimdi ısındı zaten terliyorsundurda, genede söyleyeyim dedim... byyy

Arkadaslar bende size katilabilirmiyim? Boyum: 178 kilom :79,5 İlk hedefim 70 daha sonra 58 .
Bu arada 'karadut' bende Antalya'da yasıyorum gercekten çok sıcak ve insan ister istemez zaten çok su tüketiyor. :)

tabiki katılabilirsin canım, aramıza hoş geldin, ilk hedefimiz aynı senin boyun maşallah benden 20 cm daha uzun demek ki sen benim hedeflediğim yerdesin :) kolay gelsin..

artıları görmezsin canım telafi edersin mutlaka, yediğin birşeyden pişmanlık duyma, zira artı olarak dönebilir, ama pişman olmazsan sana bir zararı olmaz diye düşünüyorum :)

saraycam bugün pikniğe gittik sabahtan ve akşam döndük.. piknik güzel de dönüşte bir sürü iş bilirsin, saatlerce mutfaktaydım, nihayet işim bitti, duşumu aldım ve burdayım.. bugün yürüyüş yok maalesef ama piknikte hareketliydi, oğlum sağolsun futbol, voleybol, yakan top, yediklerimi yaktım sayılır.. piknikte çok kasmadım ama emin ol her zamankinden az yedim ekmek yemedim mesela bu benim için büyük kayıp ekmek düşkünü olduğum için.. ızgara tavuk ve bol salata, közlenmiş patlıcan, biber vs. bol yedim ama kahvaltım o kadar masum değildi. ondan da pişman değilim, ev halkı 2 kez dondurma yedi ama ben yemedim :)

Şu streç film olayını hayatımın hiç bir döneminde uygulamadım, hiç uğraşamam ama bu kez deniycem ilerleyen günlerde bakalım işe yarar..
jillian yapmışsın canım, nasıl gidiyor? çok zorlama kendini, ben kardiyolarda bitiyordum özlemedim değil ama bu bel ve bu kiloyla yapamam biraz hafifleyince yapıcam inşallah, keşkem beraber yapabilseydik.. 30 ds den sonra devam etmeyi düşünüyor musun, belki o zamana kadar yakalarım seni beni beklersen, beraber ripped in 30 yaparız sonrası allah kerim

Pikniğe gitmişsin. En sevdigim sey. Ben piknikte doyana kadar izgara yiyorum tabi ekmek ve kola hariç. Jillian gayet iyiydi ilk gunlere göre. Baya terletiyor streci dene derim. Ileride seninlede yaparim jilliani insallah. Iyi geceler canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…