Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

inşallah canım jillianın tüm serisini tamamlarız beraber, sana da iyi geceler, eksiltili sabahlar, sabah yürüyüşe gitmeyi düşünüyorum..

sevgili günlük;
bugünkü menüm oldukça sağlıksızdı, o yüzden yazmıyorum kötü örnek olmasın diye :) biraz keyifsizdim, baş ağrısı, bel ağrısı, omuz ağrısı ve temizlik derken akşam da fazla kaçtı ama tatlı yemedim en azından ev halkı dondurma yerken ben reddettim, kısa günün karı bu oldu, telafi için yorgun olmama rağmen yürüyüşe gitmeyi düşünüyorum :)

Slm canim yediklerini yürüyüş ile eritirsin sen. Jillian 1/2 bitti. Kendimi hafiflemis hissediyorum. Aksam dondurma yedim ama olsun en azindan gec yemedim...

bugün sabah karatay diyetini yapmaya karar verdim
sabahki menüm şöyle:
1-2 kaşık zeytinyağlı yumurta
1-2 zeytin
1 ince dilim kaşar peyniri
domates
közlenmiş biber

hadi bakalım hayırlısı..

canım sevindim kararına..... zaten bir süre sonra; diyette olduğuna değilde, karatayın önerilerinin yaşam tarzın olacağına karar vereceksin, ekmeği ve şekeri çok gereksiz boşa alınmış gıdalar olarak görecek, evinde tere yağı ve zeytinyağını eksik etmeyeceksin, aralarda abur cubur yemenin ne kadar gereksiz olduğunu farkedeceksin, kuruyemişi korkmadan yiyebileceksin, hem sağlıklı beslenip hem de ne kadar iyi kilo verdiğine hayret edeceksin... (tam karatay destekçisi oldum çıktım valla, kadın ilk çıktığında kolesterolden bahsetmişti, bizim ailede var kolesterol ırsi galiba, ben o zamandan beri kadına sempati duyuyordum, yumurtadan çok özür dilemiştim mesela ....)

şaka bir yana insan ekmek yedikçe acıkıyor, ne zaman ekmeği kestim, acıkma hissim azaldı.. ve dolayısıyla kaçamaklarımda azaldı, bitti demiyorum azaldı diyorum yanlış anlaşılmasın, kaçamaklarım hep olacak, kimse beni kaçamaksız bir hayata sürükleyemez...ama bu gün öğlen eşimle dışarıda yedik yemeğimizi, (ne olduğunu söylemiyim şimdi, canın istemesin ) ve ekmekte yedim, şimdi canım hep birşeyler yemek istiyor... kendimi tutmam lazım, gerçi tutmasam ne olacak, şu an etrafımda yiyecek hiç bir şey yok, ama bakkal var, gitsem mi,, offff ya neden yedim ki.. ekmek yoooookkk...

sabah
su
lor
domates
salatalık

kahvaltım pek çeşitli değil, ama sabah sabah ancak bu şekilde hazırlıyorum, sen sabahları ne ara biber közlüyorsun canım, sabah kaçta uyanıyorsun?

teşekkür ederim canım, biraz da belimin ağrısı sebep oldu bu kararı almama.. Normalde sadece porsiyonları küçültüp, yavaş ama sağlam ilerlemek istiyordum ama baktım belimin ağrısı illallah getirdi, baktım olmuycak daha ekstrem bişey yapmalıydım dedim.. neresi ekstrem diyceksin ekmeği kesmek benim için bayaa ekstrem :)) şaka bir yana karatay diyeti uygulmakta zorlananlar en çok ekmek, tatlı, meyvede zorlanıyorlar bunlardan ben tatlıya düşkün değilim çok şükür, sadece regl dönemimde canım şeker o da çok sorun değil, savaşabilirim, mevveyle maalesef aram yok, özellikle yazın herkes karpuz tüketir, koca yaz boyunca 1 dilim karpuz yemem belkide, öyle dondurmayla da çok aram yok, geriye bir ekmek kaldı, onu da halledicem çok şükür, bir süre 0 Karbonhidrat ve biraz da yürüyüş takviyesi ile şu zavallı belimin yükünü bir an evvel hafifletmek istiyorum..

öğlenki menüm şöyle
3-4 izmir köfte, salata
salata çok değildi o yüzden karnım doymadı gibi sonrada 1 avuç fındık 1 tane kuru kayısı yedim :)

canım öğlen hakkaten az olmuş, pilav ve çorba olsaydıda olurdu, nasılsa ekmeği kesmişsin.. ilk ay 5-6 kg vereceksin, sonra 4-5 kg inşallah 5-6 aya kadar çıp çıtır hatun olup çıkacaksın...hiç zor değil... yukarıda yazdığım gibi, ben kendimi diyette gibi hissetmiyorum, hatta kvalidem şaka yollu-- sen bizden daha çok yiyorsun-- deyip gülüyor.. haklı kadın, ekmek hariç yemeğimi bir güzel yiyorum :)) sadece (1) bol su, (2) üç öğün olacak şekilde yiyorum, öğünümü atlamıyorum (belki 1 ara yapabiliyorum), (3) akşam geç yemiyorum, (4) abur cubur yok, (5) karbonhidrat yok (arada kaçamaklarım hariç)... bunlar benim zayıflasamda hep altın kurallarım olacak inşallah.....

canım, kilo verince belinin ağrısı gidecek inşallah. düşünsene neredeyse 1 damacana büyüklüğünde ağırlık gitti bende (belkide daha fazla), şimdi kendimi daha dinç hissediyorum, bir damacana suyu 1 dk bile taşımak çok zor, oysaki ben aylarca taşımışım.... çok yazık hamallık yapmışım resmen.... (hala öyle var bi 15 kg kadar, taşıyorum sırtımda...) eminimki sende keyifli bir şeklde vereceksin kilolarını, hem yiyecek hem kilo vereceksin, iş arkadaşların ve eşin sana --- bizden daha çok yiyorsun, nasıl kilo veriyorsun böyle-- diyecekler..sen de --metabolizmama sağlık---deyip şimaracaksın ...

canım közlenmiş biber piknikten kalmaydı :) sabah 7 bazen 07.30 gibi kalkıyorum sabah yapacağım en şey belki de biber közlemek olur ama fena fikir değil, yapsam mı ki :) bu arada biber közlerken çıkan kokuya bayılırım o da iştahımı açar belkim , vazgeçtim o yüzden :)

canımcım çok sağol ya nasıl motive ediyosun beni, ilk ay 5-6 kilo ne demek ya... ay çok heveslendim ya... valla şu damacana konusu varya.. ben bekarken, evlenmeden önce 58-60 kilo civarı seyrederken hep diyetteydim, akupunktura falan gidiyordum düşün, 5 kilo fazlam olduğunu, 5 kiloluk bir su şişesi ile birlikte yaşadığımı düşünür, vermeye çalışırdım hep, öyle motive ederdim kendimi.. bakıyorum da bu geçen 10 yılda 5 lt su şişesi damacanaya dönüşmüş haberim yok, inanamıyorum kendime gerçekten.. daha bir hırslandım şimdi. Bu damacana bu bele çok fazla, niye daha fazla taşısın ki?

Siz haftada 1 defa mı tartiliyorsunuz, hangi gün tartiliyorsunuz Belli bir gün var mı

canım ben aslında tartılmayı düşünmüyorum uzunca bir süre, ama aramızda bir gün belirleyip kilo bildirimi yapabiliriz.. cuma olabilir mesela...

Bu arada akşam menüm:

3-4 kaşık semizotu yemeği
3 ızgara tavuk baget
domates, salatalık, acı sivri biber
1 kase yoğurt

spor yok maalesef

2 yk kaşığı lor
1 haşlanmış yumurta
3-4 zeytin
yeşil sivri biber
domates
salatalık
3-4 dal maydonoz

Ekmek yok ve ben gayet tokum, dün akşam da ekmek yemedim ama yediklerim beni öyle çok tuttuki sabah kalktığımda hala toktum :)
sağlıklı beslenmenin huzuru ve kilo vermenin huzuru içindeyim :)

sorma canım ya ben 60 kg da olduğumda psikolojim bozuluyordu, hatta üni.ye giderken bir keresinde spor salonuna kayıt için gitmiştim, oradaki bayan beni tarttıktan sınra, kas yapmak için mi geldiniz diye sormuştuda bende hayır zayıflamak istiyorum demiştim, çünkü kilom tok karnıma ve kıyafetli olarak 56 idi :)) şimdiki şu halime bak yaaa....

Çok komik ya kas yapmaya mı geldin? :))))) inşallah şimdi kas yapma zamanın geldi canım, jillian sana yardım eder bu hususta.. şu halima bak deme canım, maşallah şu haline, o zaman doğurmamıştın şimdi dünya tatlısı bir yavrun var olacak o kadar.. sen jilliana devam et bak 66 kiloda 60 kilo halin kadar ince olacaksın emin ol..

süpersin canım, sabahları 2 adet ceviz yada 10-15 fındık yersen daha tok olursun, karatay öyle diyordu sanırım... zaten en güzel yanı 3 öğün yiyorsun ve doyuyorsun, canım yemeklerden önce bol su içmeni tekrar tavsiye ediyorum....

ama kadın haklı, gelenler hep şişman insanlar, beni görünce şaşırdı 56 kg lık çıtır bir kız :) tek aklına gelen bu olmuştur...

canım dün jillianı yapmadım, kızım saat 11 e kadar uyumadı, bende kızımla beraber uyuya kaldım sonra uyandım ama üşendim, artık haftada 1 gün izin varmış onu kullanmış olayım...bu gün yapayım mutlaka...

evet canım bigün kasları dinlendiriyosun, yarın devam edersin, bir de biliyosundur belki ama squat hareketinde (çömelme) dilerin ayak paşparmağı hizasını geçmemesi gerekiyor, aksi halde dizlere fazlka yük biniyor ve sakatlanmalara sebep oluyor, bi de crunch hareketinde karın kaslarını tüm gücünle sıkıp karnından kıvrılmaya kalkmaya çalış, öyle çok etkili oluyor..

canım jillianda çok ağır hareketler var, hepsini layıkıyla yapmıyorum zaten. çünkü sakatlanmaktan korkuyorum. yaptıklarımda beni gayet güzel yoruyor ve terletiyor. en sevdiğim hareketler karın kaslarımı çalıştıran hareketler oluyor, en çok ihtiyaç duyduğum hareketler malum... birde kol kaslarımda iyi çalışıyor gibime geliyor.

evet canım benim de öyle olmuştu, kol kaslarım hemen belirginleşmişti, yürürken kolumuzu sallarız ya o kas çıkıntılarını bariz hissediyordum.. jillian tabi en basit versiyonunu da yapsan pestilin çıkıyor resmen :)

Öğle saat:12.00
tas kebabı (patateslerini ve suyunu yemedim)
2-3 yk bulgur pilavı
1 kase cacık
1 ceviz

yemekte bunlar vardı :)

:) merabaa. Umarım veririz kilolarımızı da kurtuluruz şu yağ torbalarından. Çok bıktım 2kg yük taşımaya üşenen ben 44 kg taşıyorum her gün (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…