Majör depresyon

Majör depresyon acayip bir şey.
Bir kez yaşadım banyo bile yapmadım yapamadım üzerimi değiştirmeye halim yoktu o kadar diyeyim 🥹🥹
O yüzden acil şifalar diliyorum.

İyi akşamlar öncelikle
Konu doğru yerdemi emin değilim ama aylardır kendime dert ettiğim için buraya yazıyorum.

Psikiyatri gitmeye başlamıştım bişilerin bende ters gittigine emindim. Öyle de oldu maalesef yaygın anksiyetem vardı. Şimdide depresyondaymışım ben ama farkında değildim. Çünkü yapı itibariyle eğlenceli bi tipimdir însanlar sever beni. Gitme nedenim daha önce kardiyoloji söylemişti ama ben ozaman değil en ufak şeye hemen kızıp hemende sakinleştigim için gitmeyi tercih ettim. İlaçlar beni sakinleştirmek yerine galiba ters etki yaptı daha cabuk öfkelenmeye başkadım ama öfkem başkalarına değil kendimeydi. Doktor ilacı düzenledi şuan bi tık daha iyiyim. Hastane yatışındanda bahsetti ama açıkcası bu durum beni korkuttu hemen odadan cıktım intihar düşüncem yok diyip. Ha bazen lafta söyleriz böyle seyler ama çocugum için yapmam böyle bisi.

Neyse asıl konuya gelecek olursak. Bu durum bipolara çevirme olasılığı varmı ? Yada bende böyle bişi varmı acaba içim içimi yiyor. Doktorun soruları hep bipolarla alakalı sorulara benziyordu.

Bana öneride verdi loş ışıkta dur kitap oku eve gider gitmez picamalarını giy mutlaka dışarda vakit geçir gibi şeyler.

Bu durumu yaşayan varmı ?
Benim arkadaşımda majör değil de sanırım mani depresyon hem de bipolar var, genetikmiş.Yılda 4 defa atak dönemleri oluyor, kendini insanlardan soyutluyor. Sizde böyle bir şey var mı?
Çok enerjik hayat dolu bir kadın normalde ama atak zamanları tam tersi oluyor.

Kullandığınız ilaçların prospektüslerinde şizofreni de yazar, İntihar eğilimi yazar ve hatta yeme bozukluğu yazar. Hepsi var mı sizde?
Depresyonda olup neşeli olma şansınız yok. Tanıma aykırı çünkü.
Herneyse beni inandırmak zorunda değilsiniz elbette ama bu konuda biraz bilgi edinmeniz gerekiyor (merak ediyorsanız eğer).
Bu doğru değil, ben de depresyon tanısı almıştım bi vakit ama yapı itibari ile işi geyiğe vurmaya çok meyilliyim, insanların dışa gösterdiği ile içinde yaşadığı her zaman aynı olmaz, herkes bire bir aynı yaşamaz her hastalığı. Dışarıya yansıttığım bambaşkayken tek başıma kaldığım anlarda çok başka yaşadım ben. Tek model vardır demek doğru değil.

Benim arkadaşımda majör değil de sanırım mani depresyon hem de bipolar var, genetikmiş.Yılda 4 defa atak dönemleri oluyor, kendini insanlardan soyutluyor. Sizde böyle bir şey var mı?
Çok enerjik hayat dolu bir kadın normalde ama atak zamanları tam tersi oluyor.
Yani şöyle arkadaşımda benimle geldi. Doktora şikayet etti beni arıyoruz dışarı cıkalım diyoruz çıkmıyor bizimle diye. Dogru da söylüyor aslında gözümde büyüyor dinlenmek istiyorım enerjim olmuyor gündüzleri ama aksama doğru biraz topalıyorum ozaman da oglumla cıkıyoruz . Cok mecburi durumlar olmadıkça çıkmıyorum

Yani şöyle arkadaşımda benimle geldi. Doktora şikayet etti beni arıyoruz dışarı cıkalım diyoruz çıkmıyor bizimle diye. Dogru da söylüyor aslında gözümde büyüyor dinlenmek istiyorım enerjim olmuyor gündüzleri ama aksama doğru biraz topalıyorum ozaman da oglumla cıkıyoruz . Cok mecburi durumlar olmadıkça çıkmıyorum
Arkadaşın atak dönemi 1-2 ay sürüyor. Hayatla ve işlerle, insanlarla yüzleşmek istemiyorum diyor o dönemlerde. Bir gün aradığımda ağlayarak açtı, niye böyle oluyorum, yataktsn kalkamıyorum, iş görmek istemiyorum, uyumak istemiyorum, uyanık olmak da istemiyorum, uyumak istesem tam dalacakken göğsüme bişey saplanıyor yataktan fırlıyorum diyor. Onunki böyle bir şey

Arkadaşın atak dönemi 1-2 ay sürüyor. Hayatla ve işlerle, insanlarla yüzleşmek istemiyorum diyor o dönemlerde. Bir gün aradığımda ağlayarak açtı, niye böyle oluyorum, yataktsn kalkamıyorum, iş görmek istemiyorum, uyumak istemiyorum, uyanık olmak da istemiyorum, uyumak istesem tam dalacakken göğsüme bişey saplanıyor yataktan fırlıyorum diyor. Onunki böyle bir şey
Öyle olur ama sizinle hiçbir ilgisi yok bunu bilin o gücü kendinde bulamadıgı için yoksa oda sizinle gezip normal hayatına devam etmek istiyor

Öyle olur ama sizinle hiçbir ilgisi yok bunu bilin o gücü kendinde bulamadıgı için yoksa oda sizinle gezip normal hayatına devam etmek istiyor
Yok benimle ilgisi yok biliyorum zaten, hal hatır sormaya, yapacak bişeyim varsa yapmaya diye arıyorum böyle zamanlarında. Korkuyorum da kendine bişey yapıyor olur mu diye Allah korusun

Yok benimle ilgisi yok biliyorum zaten, hal hatır sormaya, yapacak bişeyim varsa yapmaya diye arıyorum böyle zamanlarında. Korkuyorum da kendine bişey yapıyor olur mu diye Allah korusun
Arkadaşının cok sevdigi biri varmı çocugu vs yada başka biri. Eğer varsa merak etmeyin kendine hakim olmaya çalışcak.yine de tabi siz her ihtimale karşı öyle birsey sezerseniz doktoruna bildirin

Arkadaşının cok sevdigi biri varmı çocugu vs yada başka biri. Eğer varsa merak etmeyin kendine hakim olmaya çalışcak.yine de tabi siz her ihtimale karşı öyle birsey sezerseniz doktoruna bildirin
Evli ve bir çocuğu var. Eşi var da yok gibi, il dışına çikiyor sık sık iş için ya da dükkanda yatıyor

Back
X