Bugün değilde hafta ortasına kadar yaparım İnşaAllah canımHemen bugün sende yap öyleyse vuslat ablaa
Tabi ya olur öyle mutlaka pişti olucaz bende kafamda tasarladığımda iki kişi vardı e gittikçe benziyor artık tarif kalmıcak .. Bekliyoruz efenimm mis gibi yemeğiniziBugün değilde hafta ortasına kadar yaparım İnşaAllah canımTariflerde çakışırsa yapacak bir şey yok artık daha değiştiremem
Tamam canımTabi ya olur öyle mutlaka pişti olucaz bende kafamda tasarladığımda iki kişi vardı e gittikçe benziyor artık tarif kalmıcak .. Bekliyoruz efenimm mis gibi yemeğinizi
BayybayyyTamam canımBen şimdi çıkıyorum Diloşum Oğlum geldi okuldan yemek hazırlıcam, görüşürüz canım
Ne güzdel nice yıllara hep birlikte olalım inşallahbenimde 2008 mart ayıydı .
Nice yıllaraaa  
Birlikte daha nice yıllara
Kısmet.Teşekkür ederim canımBakalım bunu benden kim alacak
Tarifiniz yapılmadan sizde yapmaya başlayınkimsenin henüz benim tarifimi paylaşmamış olması mutluluk verici, korkuyordum birileri benden önce yapar da paylaşır diye
ama artık kolları sıvamanın zamanı geldi
Nevoş sultan güzel sütlaç tarifin var mıı ? Fırında değil ama kabım yok çünkü normal varsa yönlendirir misin ? Canım istedi
Abla bana da pirinç çok geldi amaCanım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su
Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..
Ben de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedimSu bardağı canım ama normal büyüklükte çok büyük bardak değil
Anladım ablacım ben kaçar sütlacımı yapayım çok sağol çok öptümSu bardağı canım ama normal büyüklükte çok büyük bardak değil
Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptımBen de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedimAma ben nişasta da koydum tabi.
Sen tamam ölçü bu diyorsan doğrudur Nevoş.Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptım
Diloş çay bardağı ile denesin sonra gelip yazsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?