Makarnalar Makarnalar

En Başarılı Bulduğunuz Makarna Tarifi?

• Ankete Katılan
    213
  • Anket Kapalı .
Bugün değilde hafta ortasına kadar yaparım İnşaAllah canım Tariflerde çakışırsa yapacak bir şey yok artık daha değiştiremem
Tabi ya olur öyle mutlaka pişti olucaz bende kafamda tasarladığımda iki kişi vardı e gittikçe benziyor artık tarif kalmıcak .. Bekliyoruz efenimm mis gibi yemeğinizi

Nevoş ayın şefi olmuşsun.Tebrikler canım.

kimsenin henüz benim tarifimi paylaşmamış olması mutluluk verici, korkuyordum birileri benden önce yapar da paylaşır diye

ama artık kolları sıvamanın zamanı geldi

Nevoş sultan güzel sütlaç tarifin var mıı ? Fırında değil ama kabım yok çünkü normal varsa yönlendirir misin ? Canım istedi

Nevoş sultan güzel sütlaç tarifin var mıı ? Fırında değil ama kabım yok çünkü normal varsa yönlendirir misin ? Canım istedi

Canım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..

Nevoş 2,5 su bardağı mı çay bardağı mı?Çok gibi geldi pirinç miktarı.

Abla bana da pirinç çok geldi ama

Su bardağı canım ama normal büyüklükte çok büyük bardak değil
Ben de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedim Ama ben nişasta da koydum tabi.

Ben de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedim Ama ben nişasta da koydum tabi.
Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptım
Diloş çay bardağı ile denesin sonra gelip yazsın

Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptım
Diloş çay bardağı ile denesin sonra gelip yazsın
Sen tamam ölçü bu diyorsan doğrudur Nevoş. Çay bardağı ile yaparsa da pirinçler içinde dört döner.Dilara da yorulur onları aramaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…