Aslında ben pirinçleri içinde aramayı tercih ederimSen tamam ölçü bu diyorsan doğrudur Nevoş.Çay bardağı ile yaparsa da pirinçler içinde dört döner. Dilara da yorulur onları aramaktan.
Aslında ben pirinçleri içinde aramayı tercih ederimama eşim ve kayınvalidem sütlaç budur diyor
Bu tarife göre Pirinç az mı kalıyor çok mu?Canım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su
Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..
Ben nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekerideBu tarife göre Pirinç az mı kalıyor çok mu?
Benimki pirinci az, şekeri azımsı, sütü bol sütlaç istiyorda
Canım klasik su bardağı ile yapılıyor.Çay bardağından 1-2 parmak fazla olacak..Öyle pilav gibi olmuyor..Bu tarife göre Pirinç az mı kalıyor çok mu?
Benimki pirinci az, şekeri azımsı, sütü bol sütlaç istiyorda
Pilav gibi olmadı değil miBen nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekeridesüt ve suyu tam yarı ölçü yap , şeker ve pirinci 1 su bardağı yap canım tuttu benim ölçüm
Ben de pilav gibi sevmiyorum ama bu şekil tam ortası oluyorBen orta kıvamlı severim.Hatta sütü biraz bol olacak.Kimi pilav gibi yapıyor.Ama sütlaçın anlamı kalmıyor öyle.Seninkiler de katı seviyor galiba.Resim de çekmiştim evde kaldı resimler yoksa eklerdim.Hem de fırın sütlaç.
Benimki de benim gibi tipsiz büyük değildi valla oldu sütlaçlar bile bitii kocama da kalmadı ablaPilav gibi olmadı değil miAma bardak önemli öyle etli ,butlu ;boylu,poslu bardak olmasın
Sen mi tipsizsinBenimki de benim gibi tipsiz büyük değildi valla oldu sütlaçlar bile bitii kocama da kalmadı abla
Görmemiştim ne güzel olmuş, birde diğer önerilerimize sıra gelse daha mutlu olcaz
Yavaş yavaş canımGörmemiştim ne güzel olmuş, birde diğer önerilerimize sıra gelse daha mutlu olcaz
Bildirimlere ses önerisi yaptım, yan sekmede işimizi yaparken, forumdaki bildirimleri göremiyoruz diyeYavaş yavaş canım
Ne gibi önerilerin var
Ben seni görmediğim için, iltifat edemiyorum
İyi fikir ama siteye uygun mu bilmiyorumBildirimlere ses önerisi yaptım, yan sekmede işimizi yaparken, forumdaki bildirimleri göremiyoruz diye
Nasıl fikir
HahahaaBen seni görmediğim için, iltifat edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?