Makarnalar Makarnalar

En Başarılı Bulduğunuz Makarna Tarifi?

• Ankete Katılan
    213
  • Anket Kapalı .
Aslında ben pirinçleri içinde aramayı tercih ederim ama eşim ve kayınvalidem sütlaç budur diyor

Ben orta kıvamlı severim.Hatta sütü biraz bol olacak.Kimi pilav gibi yapıyor.Ama sütlaçın anlamı kalmıyor öyle.Seninkiler de katı seviyor galiba. Resim de çekmiştim evde kaldı resimler yoksa eklerdim.Hem de fırın sütlaç.

Şu an misafir baskını yedim sütlacım oldu vallahi hemde çok hoş oldu yalnız ben yarım ölçü yaptım pirinçle şekeri 1 bardaktan birazcık faLa koydum 6 küçük kase oldu Ama şu an misafirlerime çıkarcam Allahtan yaptım

Bu tarife göre Pirinç az mı kalıyor çok mu?
Benimki pirinci az, şekeri azımsı, sütü bol sütlaç istiyorda

Ben nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekeride süt ve suyu tam yarı ölçü yap , şeker ve pirinci 1 su bardağı yap canım tuttu benim ölçüm

Canım klasik su bardağı ile yapılıyor.Çay bardağından 1-2 parmak fazla olacak..Öyle pilav gibi olmuyor..Ama pirinçleri aramak zorunda kalmıyoruzŞeker desen ne az ne çok orta
Sen istersen 2 şer bardak koy

Ben nevoş sultanın verdiği tarifi yarı yarıya yaptım öyle katı olmadı iyi oldu gayet şekeride süt ve suyu tam yarı ölçü yap , şeker ve pirinci 1 su bardağı yap canım tuttu benim ölçüm
Pilav gibi olmadı değil miAma bardak önemli öyle etli ,butlu ;boylu,poslu bardak olmasın

Ben de pilav gibi sevmiyorum ama bu şekil tam ortası oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…