Makat çatlağı

Peripella

Hiç birşey sebepsiz değildir.
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
2.756
4.060
133
1 aylık hamileyim.
2 sene önce Makat çatlağı olmuştum. Kremle tedavi edilmişti.
Şimdi hamilelikten dolayı kabızlıktan tekrarladı.
Ağrıdan sancıdan ölüyorum.
Hamileyken ne yapılır nasıl acısı azaltılır bilen varsa nolur yazın çok zor durumdayım 😥😥😥

Ah canım geçmiş olsun 🙁 inşallah tez vakitte kurtulursun. Bi bilgim yok ama kabız olmamaya özen (sıvı yemeklerle beslen, aç karna kuru kayısı filan ye, zeytin yağı iç azıcık bağırsakları yumuşatır.) gösterip vazelin surebilirsin, sürekli.

1 aylık hamileyim.
Hamileyken ne yapılır nasıl acısı azaltılır bilen varsa nolur yazın çok zor durumdayım 😥😥😥
Sorunuzla ilgili bilgim yok malesef cok gecmis olsun insallah bi an önce agriniz diner. Sadece imzanizdaki tahmini dogum tarihi 18 kasım 2020 gorunce yazmak istedim. Benimde 18 kasım 2019du tahmini dogum tarihim anılarım canlandi gözümde :anneadayı: simdi gercek dogum tarihi 7 kasım 2019 olan bebegim yanimda uyuyor cok şükür Rabbime sizde saglikla kavuşun yavrunuza inşallah :KK200::nazar::KK36:

Günaydın kızımda da olmuştu bir dönem size önerim dayanabileceğiniz kadar sıcak suyun içine 20 dakika oturmanız bunu düzenli olarak her gün yaparsanız iyileşme sürecinizi hızlandırmış olursunuz.

Orayı eldiven takıp sıvı sabun la ara sıra yıkayın. Sonra da vazelin sürün.

Bende de çatlak var. Doktorum bana hiçbir krem işe yaramaz bilhassa gebelik öncesi ameliyat olacaksın dedi.
Kabız olmayacaksınız. Bol bol su, bol bol yulaf, kabuklu meyveler ve yeşillik şart. Probiyotik hap ve magnezyum ek olarak kullanırsanız daha rahat edersiniz ama tabii ki doktorunuza danışın.

kizimda olmustu ben aloe vera surdum iki gunde toparladi

birde magnezyum vermedilermi ?
sutunuzu yogurdunuzu iyi tuketin ben kendimi bildim bileli kabiz vede hemoroitliyim hamileyken sutu yogurdu okadar yedimki hayatimin en rahat donemiydi kabizlik konusunda

Geçmiş olsun. Benzer bir sorunu hamileyken yaşadım. Ne yazık ki doktor hiçbir ilaç vermiyor. Bunun yerine kabız olunmaması için Duphalac vermişti. Doktorunuza sorabilirsiniz. Hamilelere, çocuklara filan verilebilen, bağırsaklar tarafından emilmediği için zararı olmadığı düşünülen bir ilaç ama yine de kafanıza göre kullanmamakta fayda var.

Bol su içerim.
Yoğurt kefirde tüketiyorum aslında.
Ekmek zaten yemem.
Sebze ağırlıklıda besleniyoruz.
Ama önüne geçemedim işte.
İnşallah ilerlemez zorluk çıkartmaz.
Birazdan önceki tedaviyi yapan doktoru bi arıycam.
Belki bişey önerir :(

Meme catlagina kullanılan lansonih krem var onu deneyin. Ağrı kesici kremlerde oluyor ama hamilelikte ne kadar kullanılır bilmiyorum.

O agrıyı biliyorum, allah dusmanıma vermesın turunde bir agrı
Hamılesıniz bir de, allah yardımcınız olsun sifa versin

Sıcak su... Büyük abdest ten önce ve sonra sıcak su uygulayın, illa suya oturmanıza gerek yok, duş başlığıyla sıcak suya tutabilirsiniz ama su bayağı sıcak olmalı. Ayaklarınızı üşütmeyin, mümkünse çorap ve patik giyin beraber ve kabız da olmayın ishal de, geçmiş olsun. Hayatımın en berbat rahatsızlığıydı..

1 aylık hamileyim.
Canim bende cektim o aciyi. Lavabodan sonra dus basligindan akan suyu makata tut hatta yere cok oyle tut aciyi hafifletiyor. Ben anestol pomad kullandim basur icin vermisti doktorum bi sakincasi da olmadi. Benm malesef hala var basurum ancak agri azaliyor temelli goturcek cozum bulamadim

Malesef aynı sorun bende de var ve lifli yiyecekler işe yaramadı. Duphalac verdi doktor bu şurup kabız olmamayı sağlıyor bundan sonraki süreçte kullanabilirsiniz bildiğim kadarıyla çocuklara bile veriliyor. Acıyı azaltacak bir çözüm vermedi doktor ben sıcak suya oturuyordum, yatarkende sucak su torbasına az su doldurup iyice yanaştırıyordum makata doğru o da hafifletiyordu çok geçmiş olsun

Hanimlar bende şuan fissur dan cekiyorum ne yaptınız da geçti lütfen yardımcı olun 3 aylık bebegim var aklım hep orda emzirirken bile ağlıyorum bu 3. Tekrar edişi doktor ameliyat diyor nasıl olayım şu durumda

Sıcak su... Büyük abdest ten önce ve sonra sıcak su uygulayın, illa suya oturmanıza gerek yok, duş başlığıyla sıcak suya tutabilirsiniz ama su bayağı sıcak olmalı. Ayaklarınızı üşütmeyin, mümkünse çorap ve patik giyin beraber ve kabız da olmayın ishal de, geçmiş olsun. Hayatımın en berbat rahatsızlığıydı..
Gerçekten doğru ne zaman ayağımı üşütsem fissur daha çok acı veriyor.

Back
X