Makat çatlağı

Bende şuan 5 haftalik hamileyim.cok kötüyüm önceden gözmerhemi teremiycin krem kullanmıştım çok iyi gelmişti şuan kullanamıyoruz hamilelikten ne illet bir hastalık hamilelikte kullanilabirlirmi bu krem hiç bir bilgimde yok
Deri kiremi kullaniliyo kadın dogumcu verdi hani vajinada kaşıntı olunca verdiklerinden ilk haftalarda benimde çok çok oldu çok su iç deri kiremi işte doktorundan geciyo

15 yıl fissürlerle yaşadım. sıcak su oturmaları, anestol pomad iyi geliyor bazen iyileşmiş sanıyordum. 40 lı yaşları geçince ki iltihaplara karşı daha dirençsiz olunuyor bu yaştan sonra, bu çatlaklardan biri iltihaplandı. fistüle döndü. lazerle tedavi oldum çünkü açık ameliyat çok riskli bazen tekrarı sakıncalı. nedense cerrahların bazıları lazer tedavisine mesafeli duruyorlar klasik yöntemi övüyorlar lazeri pek önermiyorlar. öte yandan onların önerileri pek fayda vermedi. ben lazerle iyileştim. lazer uygulayan Dr. hem çatlağı iyileştirdi hem de fistülü. aradan üç yıl geçti. sonra bir gün yeterince su içemedim ve yeni bir çatlak oluştu. kendim iyileştirmeye çalıştım. iyileştim de. ama iltihaplanma olmuş bir kere yine bir başka noktadan fistüle döndü. kapandı. sonra yeniden açıldı. yine lazerle tedaviye başvurdum. masraflı ama iyileşmek için masrafı göze aldım. kredi çektim. üç bin ile on beş bin bin arası, duruma göre fiyat çıkabiliyor. neyse, yine lazerli operasyon geçirdim. doktor, ben bişey demediğim halde nöbetçi meme denen çıkıntıları da lazerle yok etmiş ki, öncekinde öyle bir şey yapmamıştı, sağolsun. hastanede yatışa gerek kalmadı. beş gündür iyileşmeye çalışıyorum. umarım bir daha yaşamam. b. tuvalet öncesi vazelin kullanmak, tuvalet sonrası mutlaka fıskıyeli şekilde soğuğa yakın ılık su ile bölgeyi yıkamak, ağrı kesen anestol gibi lidokain içeren pomadı duş sonrası kullanmak ağrı varsa her zaman gerekli. barsaklarda gaz oluşumu da bu tür hastalıklara yol açtığı için gaz oluşumunu önleyici ilaçlar da kullanmak gerekiyor. Dr. Yasir Gözü iyileştiriyor ama gaz önleyici bir ilaç yazmayı unutmaması için karın ağrısı gaz şikayeti vs. olduğunu ona belirtmek lazım. yeni bir çatlak olduğunda bir ayda iyileşmemişse mutlaka botoksla tedavi ettirmek gerekiyor. iyi bir ekiple çalışan doktor bey keşke sigorta anlaşması yapabilse de imkanı olmayan bir çok hasta için umut olabilse.

1 aylık hamileyim.
2 sene önce Makat çatlağı olmuştum. Kremle tedavi edilmişti.
Şimdi hamilelikten dolayı kabızlıktan tekrarladı.
Ağrıdan sancıdan ölüyorum.
Hamileyken ne yapılır nasıl acısı azaltılır bilen varsa nolur yazın çok zor durumdayım 😥😥😥
Kantoron yağı sürmek çok iyi geliyormus. Doktorunuzada yine danisip deneyin derim aktarlarda mutlaka oluyor.

botoks tedavi uygulayan tıp merkezlerine açıp sorun eğer hamilelikte sakıncası yoksa tedavi olun. dayanabilirseniz hamilelikten sonra yapın tedaviyi kabızlık tekrar edebilir çünkü. ılık suya oturma işlemi 10 dk tuvalet sonrası fıskıyeli suda yıkamayla beraber çok iyi gelir. bir hafta bunu yapmak geçici iyilşeme sağlar. bazı kimseler tamamen de kurtulabiliyor. büyük tuvalet öncesi ya da sabah kalktığınızda vazelin sürün ki esnekliği artsın yeni çatlamalar oluşmasın.sonrasında anestol merhem sürün derinlere doğru. eldiven kullanmak işi kolaylaştırır. günde iki litre su içmeyi bir kez olsun aksatmayın. posalı beslenin. dışkı yumuşatan şuruplardan alın: şekerlisi de var şekersizi de. geçmiş olsun.

Fissürle birlikte fistül için lazer operasyonu geçirdiğimin ve nöbetçi meme denen şeylerin alındığı 10. günündeyim şu an. ancak 10. günde ağrıda azalma ve iyileşme yönünde bir ilerleme duygusu yaşamaya başladım. on gündür wc sonrası çok yanma sızı oluyordu. fakat kanamalı sızıntı hala devam etmekte. her ne kadar "ayakta tedavi 10 dk bu iş tamam" deseler de sonrası zahmetli oluyor. öncelikle, eve dönerken yanlız gitmeyin başınız dönebilir. operasyon sonrası iyi bakım gerekiyor. acil wc ihtiyacını durdurmak da tam mümkün olmuyor mesela, asla sıcak olmayan soğuğa yakın su dolu, iki kapak batikon eklenmiş leğene her gün en az iki kez oturma 15 dk beklemek gibi görevler de var. bunlar iş yerinde olcak gibi değil. işe gitmeyin en az iki hafta. 10 gündür wc tutmak çok zor. gaz gaçırmak da olağan durumlar. neyse ki, lazer operasyan sonrası bu şikayetler kalıcı değil. 15 -20 gün sonra toparlanıyor insan. en azından öncekinde öyle olmuştu. kanamalı sızıntılar için sakın pamuk gibi bulaşan tamponlar yapmayın. gazlı bez olabilir sadece. bu bela hastalığa yakalanmamak için sert gaita durumundan uzak kalmak, sürekli stres ve gergin halde olmayıp barsakları gevşek bırakmak, tuvalette ağrı korkusundan kasmamak, kendini gevşek bırakmak, posalı beslenmek, gaz oluşumunu engellemek, antibiyotiğin bozduğu barsak florasını kefir veya mayalı yoğurt yiyerek barsak ağrısını spazmını gazını düzeltmek, günde mutlaka en az 1,5 litre su içmek şart. (çay kahveyi sıvı saymayınız. bunlar sıvı kaybettiren içecekler). sadece çatlak varsa kendi haline bırakmamak mutlaka tedavi ettirmek ki en iyi yöntem botoks yöntemi şu an, şart.

Fissür ve fistülün opera edildiği 11. gündeyim. bir ara hava serinlediğinde ağrım oldu, ağrıkesici kullandım. bunun dışında genel olarak ağrıda azalma operasyon bölgesinde kanlı sızıntıda belirgin azalma var. ağrı kesiciler anti inflamatuar olanları antibiyotikle birlikte iltihap önleyicidir yani, onu sadece ağrı için vermiyormuş doktorlar. İlk günden beri koltukta oturmak mümkün ama huzursuz edici. ya oturma açısını değiştirmek ya da uzanmak istiyor insan. bundan sonra ömür boyu her gün bir buçuk litre su içmeyi ihmal etmemek, sert gaita(kabızlık da denir buna) olasılığında oluşabilecek hasarı önlemek için sabahları wc öncesi vazelini ilgili yerin içlerine doğru sürmüş olmak gerekiyor. Ayrıca, sistemimizi bozan stres yaratan kişi veya olaylardan uzak durma stratejisi de geliştirmek lazım. bazı devlet hastanelerinde lazer operasyon yapan doktorlar varmış. bunu geç öğrendim. dr Tolga Önder diyorlar. özele gidemeyecek durumda olunca bilginiz olsun. ayrıca prof dr. serap akat'ın da botoksla fissür tedavi ettiğini, ayrıca varisleri estetik açıdan yok ettiğini bilmek de işinize yarayabilir.

lazerle fistül operasyonundan sonra iki ay geçti. İyileştim. darısı başınıza. doktorum sağolsun. Gerçekten iyileşme hissi operasyondan bir ay sonra başlıyor. şimdi sert dışkı oluşmaması için azami dikkat ediyorum. uygun beslenemediğimi düşündüğümde form çayı ılıtıp içiyorum. sıcak içince isal yapıyor. bazen de dubhalac şurup içiyorum. bünye alışmasın diye her gün bunu yapmayı bırakacağım.
ama ilk ay mutlaka her gün duphalac gibi bir şurup desteği şart. hala ılık suya oturma banyosuna devam ediyorum. ilk aydan sonra günde tek sefere indirdim. 10 gün sonra kontrole gideceğim. muhtemelen son kontrol olacak. bir süre sonra sadece fıskıyeli suyla yıkanmakla yetineceğim.

lazerle fistül operasyonundan sonra iki ay geçti. İyileştim. darısı başınıza. doktorum sağolsun. Gerçekten iyileşme hissi operasyondan bir ay sonra başlıyor. şimdi sert dışkı oluşmaması için azami dikkat ediyorum. uygun beslenemediğimi düşündüğümde form çayı ılıtıp içiyorum. sıcak içince isal yapıyor. bazen de dubhalac şurup içiyorum. bünye alışmasın diye her gün bunu yapmayı bırakacağım.
ama ilk ay mutlaka her gün duphalac gibi bir şurup desteği şart. hala ılık suya oturma banyosuna devam ediyorum. ilk aydan sonra günde tek sefere indirdim. 10 gün sonra kontrole gideceğim. muhtemelen son kontrol olacak. bir süre sonra sadece fıskıyeli suyla yıkanmakla yetineceğim.
Bende fistulden ameliyat oldum 10 gun once ama benim lazerle degil normal ameliyat oldum tamamen iyilestinizmi

Bircok kisi bu dertten muzdarip galiba. Hayati resmen kabusa ceviriyor.
Hamile oldugunuz icin oturma banyosu yapmayin.. Gunde 45 dk yürüyün, bol su icin. Su an taze kayisi var püre yapin ve yemeklerden once 3-4 kasik yeyin. Aslinda en iyi gelen sey magnezi-kalsine adindaki toz ama bunuda dr kontrolunde almaniz gerek.. Sari kantoron yagi surebilirsiniz oraya.geçmiş olsun

15 yıl fissürlerle yaşadım. sıcak su oturmaları, anestol pomad iyi geliyor bazen iyileşmiş sanıyordum. 40 lı yaşları geçince ki iltihaplara karşı daha dirençsiz olunuyor bu yaştan sonra, bu çatlaklardan biri iltihaplandı. fistüle döndü. lazerle tedavi oldum çünkü açık ameliyat çok riskli bazen tekrarı sakıncalı. nedense cerrahların bazıları lazer tedavisine mesafeli duruyorlar klasik yöntemi övüyorlar lazeri pek önermiyorlar. öte yandan onların önerileri pek fayda vermedi. ben lazerle iyileştim. lazer uygulayan Dr. hem çatlağı iyileştirdi hem de fistülü. aradan üç yıl geçti. sonra bir gün yeterince su içemedim ve yeni bir çatlak oluştu. kendim iyileştirmeye çalıştım. iyileştim de. ama iltihaplanma olmuş bir kere yine bir başka noktadan fistüle döndü. kapandı. sonra yeniden açıldı. yine lazerle tedaviye başvurdum. masraflı ama iyileşmek için masrafı göze aldım. kredi çektim. üç bin ile on beş bin bin arası, duruma göre fiyat çıkabiliyor. neyse, yine lazerli operasyon geçirdim. doktor, ben bişey demediğim halde nöbetçi meme denen çıkıntıları da lazerle yok etmiş ki, öncekinde öyle bir şey yapmamıştı, sağolsun. hastanede yatışa gerek kalmadı. beş gündür iyileşmeye çalışıyorum. umarım bir daha yaşamam. b. tuvalet öncesi vazelin kullanmak, tuvalet sonrası mutlaka fıskıyeli şekilde soğuğa yakın ılık su ile bölgeyi yıkamak, ağrı kesen anestol gibi lidokain içeren pomadı duş sonrası kullanmak ağrı varsa her zaman gerekli. barsaklarda gaz oluşumu da bu tür hastalıklara yol açtığı için gaz oluşumunu önleyici ilaçlar da kullanmak gerekiyor. Dr. Yasir Gözü iyileştiriyor ama gaz önleyici bir ilaç yazmayı unutmaması için karın ağrısı gaz şikayeti vs. olduğunu ona belirtmek lazım. yeni bir çatlak olduğunda bir ayda iyileşmemişse mutlaka botoksla tedavi ettirmek gerekiyor. iyi bir ekiple çalışan doktor bey keşke sigorta anlaşması yapabilse de imkanı olmayan bir çok hasta için umut olabilse.
Merhaba sikayetlerinizden kurtuldunuzmu

Fissür ve fistülün opera edildiği 11. gündeyim. bir ara hava serinlediğinde ağrım oldu, ağrıkesici kullandım. bunun dışında genel olarak ağrıda azalma operasyon bölgesinde kanlı sızıntıda belirgin azalma var. ağrı kesiciler anti inflamatuar olanları antibiyotikle birlikte iltihap önleyicidir yani, onu sadece ağrı için vermiyormuş doktorlar. İlk günden beri koltukta oturmak mümkün ama huzursuz edici. ya oturma açısını değiştirmek ya da uzanmak istiyor insan. bundan sonra ömür boyu her gün bir buçuk litre su içmeyi ihmal etmemek, sert gaita(kabızlık da denir buna) olasılığında oluşabilecek hasarı önlemek için sabahları wc öncesi vazelini ilgili yerin içlerine doğru sürmüş olmak gerekiyor. Ayrıca, sistemimizi bozan stres yaratan kişi veya olaylardan uzak durma stratejisi de geliştirmek lazım. bazı devlet hastanelerinde lazer operasyon yapan doktorlar varmış. bunu geç öğrendim. dr Tolga Önder diyorlar. özele gidemeyecek durumda olunca bilginiz olsun. ayrıca prof dr. serap akat'ın da botoksla fissür tedavi ettiğini, ayrıca varisleri estetik açıdan yok ettiğini bilmek de işinize yarayabilir.
Merhaba sikayetlerinizinden kurtuldunuzmu cvp verirseniz cok sevinirim

Merhaba sikayetlerinizden kurtuldunuzmu cvp verirseniz cok sevinirim

Merhaba bende botoks oldum iyileşmek üzereymiş bu benim 3. Nuks edisi siz ilk sefer de mi botoks oldunuz kronik miydi benim de en büyük korkum iyileştikten sonra tekrar etmesi benim ki kronik mis çünkü
Merhaba. Nüks etmekten kastınız katı dışkılamadan sonra oluşan acı mı? Ben boyoks yaptıralı 1 ay olmadı ama her haftasonu katı dışkı oldu mutlaka ve o gün boyunca hep acı çektim

Merhaba. Nüks etmekten kastınız katı dışkılamadan sonra oluşan acı mı? Ben boyoks yaptıralı 1 ay olmadı ama her haftasonu katı dışkı oldu mutlaka ve o gün boyunca hep acı çektim
Yok hayır botoks dan önce bir oldum bir hafta da iyileşti sonra bı kaç sinra oldum oda geçti sonra bir yıl hiç olmadı herşeyi yedim içtim kabizda oldum sorun olmadı ama doğumdan sonra gene tekrar etti nuks dediğim o yani bı kaç ay veya yıl sorun olmayıp sonra tekrar başa donmesi

1 aylık hamileyim.
2 sene önce Makat çatlağı olmuştum. Kremle tedavi edilmişti.
Şimdi hamilelikten dolayı kabızlıktan tekrarladı.
Ağrıdan sancıdan ölüyorum.
Hamileyken ne yapılır nasıl acısı azaltılır bilen varsa nolur yazın çok zor durumdayım 😥😥😥
Anestol krem ve fito kremi birbirine karıştırıp sürün. Hem ağrıyı geçirecek hemde çabuk iyileşmesini sağlayacak geçmiş olsun ❤️‍🩹

Yok hayır botoks dan önce bir oldum bir hafta da iyileşti sonra bı kaç sinra oldum oda geçti sonra bir yıl hiç olmadı herşeyi yedim içtim kabizda oldum sorun olmadı ama doğumdan sonra gene tekrar etti nuks dediğim o yani bı kaç ay veya yıl sorun olmayıp sonra tekrar başa donmesi
Anladım. Peki botox yaptırdıktan hemen sonra yediğinize içtiğinize hep dikkat mi ettiniz? Hiç katı dışkı olmadı mı?

Merhaba sikayetlerinizden kurtuldunuzmu
evet kurtuldum. yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum. regl öncesi kabızlık yüzünden bazen yeni çatlaklar oluşuyor hafif çatlağı kendim iyileştirebiliyorum. büyük tuvalet temizliği yaparken tuvalet kağıdına vazelin sürmek temizliği ve iyileşmeyi kolaylaştırıyor. ağrı varsa hemen anestol ve hemoroid fitili kullanıyorum. kendimce rahatsızlığın ilerlemesini durduruyorum.

Back
X