15 yıl fissürlerle yaşadım. sıcak su oturmaları, anestol pomad iyi geliyor bazen iyileşmiş sanıyordum. 40 lı yaşları geçince ki iltihaplara karşı daha dirençsiz olunuyor bu yaştan sonra, bu çatlaklardan biri iltihaplandı. fistüle döndü. lazerle tedavi oldum çünkü açık ameliyat çok riskli bazen tekrarı sakıncalı. nedense cerrahların bazıları lazer tedavisine mesafeli duruyorlar klasik yöntemi övüyorlar lazeri pek önermiyorlar. öte yandan onların önerileri pek fayda vermedi. ben lazerle iyileştim. lazer uygulayan Dr. hem çatlağı iyileştirdi hem de fistülü. aradan üç yıl geçti. sonra bir gün yeterince su içemedim ve yeni bir çatlak oluştu. kendim iyileştirmeye çalıştım. iyileştim de. ama iltihaplanma olmuş bir kere yine bir başka noktadan fistüle döndü. kapandı. sonra yeniden açıldı. yine lazerle tedaviye başvurdum. masraflı ama iyileşmek için masrafı göze aldım. kredi çektim. üç bin ile on beş bin bin arası, duruma göre fiyat çıkabiliyor. neyse, yine lazerli operasyon geçirdim. doktor, ben bişey demediğim halde nöbetçi meme denen çıkıntıları da lazerle yok etmiş ki, öncekinde öyle bir şey yapmamıştı, sağolsun. hastanede yatışa gerek kalmadı. beş gündür iyileşmeye çalışıyorum. umarım bir daha yaşamam. b. tuvalet öncesi vazelin kullanmak, tuvalet sonrası mutlaka fıskıyeli şekilde soğuğa yakın ılık su ile bölgeyi yıkamak, ağrı kesen anestol gibi lidokain içeren pomadı duş sonrası kullanmak ağrı varsa her zaman gerekli. barsaklarda gaz oluşumu da bu tür hastalıklara yol açtığı için gaz oluşumunu önleyici ilaçlar da kullanmak gerekiyor. Dr. Yasir Gözü iyileştiriyor ama gaz önleyici bir ilaç yazmayı unutmaması için karın ağrısı gaz şikayeti vs. olduğunu ona belirtmek lazım. yeni bir çatlak olduğunda bir ayda iyileşmemişse mutlaka botoksla tedavi ettirmek gerekiyor. iyi bir ekiple çalışan doktor bey keşke sigorta anlaşması yapabilse de imkanı olmayan bir çok hasta için umut olabilse.