Makat çatlağı

polyani

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
21
6
1
27
Kızlar merhaba bir coğumuz belkş yaşadı bilmiyorum. Yaklaşık 2 aydır tuvaletimi yaparken aşırı acı cekiyorum. Çok zor ızdırap gibi. Kan geliyor. Ve dışında küçük yuvarlak bir şişlik var. Yumuşak. Bir ay önce biraz geçer gibi onarıcı bir krem kullandım. Adını unuttum şu m ile başlayan. Biraz geçer gibi oldu ama yok. Bazı onarıcı kremlerde kullandım. Zeytin yağ kantaron yağı. Ve sıcak su torbası gibi. Ama hala geçmedi inanın 3 kilo verdim bu 1 ayda artık gaz çıkartırken bile hafif bir sızlama hissediyorum. Tuvalete gitmek istemiyorum. Anuflex pom. Kullandım fakat etkisini görmüyorum. Napıcam bilmiyorum. Amilyat olmak istemiyorum yeni doğum yaptım 2 aylık bir bebeğim var. Sezaryan doğum. Bunu kremle veya başka bir şekilde geçiren varmı nolur bilgilerinizi yazın çok zor durumdayım. Dayanamıyorum artık. Kabız değilim. Ama ona rağmen acıyor.

Bende doğumdan sonra bi süre yaşamıştım ama şişlik yoktu.Sanırım burda bi yerde okudum lansinoh krem iyi geliyor diye onu sürdüm bikaç kere evde vardı ve evet cidden iyi geldi zamanla da düzeldi şükür

Bagsur
Dışarda şişlik varsa . Benımde su ara bagsur kanıyor.

Diş macunu sürün rahatlatır

Bende doğumdan sonra bi süre yaşamıştım ama şişlik yoktu.Sanırım burda bi yerde okudum lansinoh krem iyi geliyor diye onu sürdüm bikaç kere evde vardı ve evet cidden iyi geldi zamanla da düzeldi şükür
Oraya kullanmadığım krem kalmadı oda vardı onuda kullanırım

İçeriğinde
nane, mentol, florür, sodyum lauril sülfat
Varsa yakar tahriş eder . Dikkat edin
Ganonun macunu vardı bana biri sür bi dene demişti hayretle sürmüştüm ve o an o acı gecmıstı .
Ama gerçekten bagsur varsa
Bi doktora gidin gidecek durumda değilseniz
Glyvenol, Anuflex, Hemoral, Rectoderm
Bu kremler rahatlatıyor
Ilık suya oturmak da rahatlatır günde bi 10 dk

İçeriğinde
nane, mentol, florür, sodyum lauril sülfat
Varsa yakar tahriş eder . Dikkat edin
Ganonun macunu vardı bana biri sür bi dene demişti hayretle sürmüştüm ve o an o acı gecmıstı .
Ama gerçekten bagsur varsa
Bi doktora gidin gidecek durumda değilseniz
Glyvenol, Anuflex, Hemoral, Rectoderm
Bu kremler rahatlatıyor
Ilık suya oturmak da rahatlatır günde bi 10 dk
Bende ağrı yok tuvaletimi yaparken açıyor o acı dayanılmaz cam çıkıyor sanki çok afedersiniz. Rectoderm için hissettirmiyor rahat yapılıyor falan demişler bilginiz varmı birde emziriyorum acaba kullanabilir miyim?

Bende ağrı yok tuvaletimi yaparken açıyor o acı dayanılmaz cam çıkıyor sanki çok afedersiniz. Rectoderm için hissettirmiyor rahat yapılıyor falan demişler bilginiz varmı birde emziriyorum acaba kullanabilir miyim?
Emzirme donemınde kullanırmaz diyor siz sorunca baktım da prospektısune eczacıya danısarak alabilirsiniz .

Yakın randevu bulup hızlı şekilde doktora gitmeye öncelik verin .

Kızlar merhaba bir coğumuz belkş yaşadı bilmiyorum. Yaklaşık 2 aydır tuvaletimi yaparken aşırı acı cekiyorum. Çok zor ızdırap gibi. Kan geliyor. Ve dışında küçük yuvarlak bir şişlik var. Yumuşak. Bir ay önce biraz geçer gibi onarıcı bir krem kullandım. Adını unuttum şu m ile başlayan. Biraz geçer gibi oldu ama yok. Bazı onarıcı kremlerde kullandım. Zeytin yağ kantaron yağı. Ve sıcak su torbası gibi. Ama hala geçmedi inanın 3 kilo verdim bu 1 ayda artık gaz çıkartırken bile hafif bir sızlama hissediyorum. Tuvalete gitmek istemiyorum. Anuflex pom. Kullandım fakat etkisini görmüyorum. Napıcam bilmiyorum. Amilyat olmak istemiyorum yeni doğum yaptım 2 aylık bir bebeğim var. Sezaryan doğum. Bunu kremle veya başka bir şekilde geçiren varmı nolur bilgilerinizi yazın çok zor durumdayım. Dayanamıyorum artık. Kabız değilim. Ama ona rağmen acıyor.
Gecmis olsun.gercekten illet bir tlrahatsizlik.gecen yil hamile kaldigimda ilk iki ay kesik acisiyla makat catlagi oldugunu ogrendim.krem falan verdi ama hatirlamiyorum suan neydi.sonra kendiliginden gecti.aralikta bebegimi kaybettim hastanede yogun tedavi gorurken tekrar bagirsak hareketlerim duzensizlesti normalde asla kabizlik ceken biri degilim.demir ilaclarindan dolayo sanirim afedersiniz diski sertlesti sanirim hastalik tekrar etti.azap cektim resmen lis ameliyati oldum.sonrasinda gecer gibi oldu.ama malesef hala agri cekiyorum.eskisi gibi degil kesik acisi cok yok ama ayda bikere kabiz olmadigim haldi agrili oluyor ve birkac gun suruyor.artik piskolojim bozuldu her yolu denedim.doktor tekrar amleiyat diyir cesaret edemiyorum.gercekten boyle yasamak cok zor.kusura bakmayin uzun oldu

Gecmis olsun.gercekten illet bir tlrahatsizlik.gecen yil hamile kaldigimda ilk iki ay kesik acisiyla makat catlagi oldugunu ogrendim.krem falan verdi ama hatirlamiyorum suan neydi.sonra kendiliginden gecti.aralikta bebegimi kaybettim hastanede yogun tedavi gorurken tekrar bagirsak hareketlerim duzensizlesti normalde asla kabizlik ceken biri degilim.demir ilaclarindan dolayo sanirim afedersiniz diski sertlesti sanirim hastalik tekrar etti.azap cektim resmen lis ameliyati oldum.sonrasinda gecer gibi oldu.ama malesef hala agri cekiyorum.eskisi gibi degil kesik acisi cok yok ama ayda bikere kabiz olmadigim haldi agrili oluyor ve birkac gun suruyor.artik piskolojim bozuldu her yolu denedim.doktor tekrar amleiyat diyir cesaret edemiyorum.gercekten boyle yasamak cok zor.kusura bakmayin uzun oldu
Ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki çatlak be kesik aynı şey değişmeymiş ben onu anlayamadım. Bu arada çok geçmiş olsun gerçekten illet bişiy. Ben kendi tedavimi kendim yapmaya calışıyorum öncelikle tavsiyedir bir tane uyuşturucu krem car anastol diye birsüre kullandım acısız afedersiniz yapabilmek için. Sonra birtane şurup bar iki üç gün içtim kaka yumuşatıcı şekerli bişiy. Çok iyi geldi Şuan kakam yumuşak olduğu için herhangi bir acı hissetmiyorum geçmiş gibi olabilir. Arada gala her duştan sonra bebanthol sürüyorum. Ama biliyorum ki bu kronik bişiy. Gerçekten illet bişiy ızdırap gibi Allah kimseye yaşatmasın. Ameliyatın çözüm olmadını bildiğim için yaptırmak istemedim.

Birde ishal olmak iyi geldi bana gibi ama arada azda olsa yanma hissediyorum. Ama asla diğerini gibi değil. Ya gerçekten hamile kaldığımızda doktorların bizi bu tarz konular için uyarması ve önlem için birşeyler yapması gerekiyor. Diye düşünüyorum.

Ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki çatlak be kesik aynı şey değişmeymiş ben onu anlayamadım. Bu arada çok geçmiş olsun gerçekten illet bişiy. Ben kendi tedavimi kendim yapmaya calışıyorum öncelikle tavsiyedir bir tane uyuşturucu krem car anastol diye birsüre kullandım acısız afedersiniz yapabilmek için. Sonra birtane şurup bar iki üç gün içtim kaka yumuşatıcı şekerli bişiy. Çok iyi geldi Şuan kakam yumuşak olduğu için herhangi bir acı hissetmiyorum geçmiş gibi olabilir. Arada gala her duştan sonra bebanthol sürüyorum. Ama biliyorum ki bu kronik bişiy. Gerçekten illet bişiy ızdırap gibi Allah kimseye yaşatmasın. Ameliyatın çözüm olmadını bildiğim için yaptırmak istemedim.
Cevremde ameliyat olup cok memnun olan cok insan var.ayni doktora ameliyat olmama ragmen devam etmesini ben artik sansizligima veriyorum.dikkat ettim adet olmama yakin genelde skintim cogaliyor.surekli yedigim ictigim seylere dikkat eder oldum.tuvaletim geldiginde istemsiz moralim bozuluyor.

Birde ishal olmak iyi geldi bana gibi ama arada azda olsa yanma hissediyorum. Ama asla diğerini gibi değil. Ya gerçekten hamile kaldığımızda doktorların bizi bu tarz konular için uyarması ve önlem için birşeyler yapması gerekiyor. Diye düşünüyorum
Cok dogru.olasiliklardan bahsedilmiyor cogu kez malesef.herkezde olmuyor bu sorunlar.benim iki gebeligimde hic problem olmamasina ragmen.ve hayatta bu tip kabizlik ve catlak vs. Hic yasamadigim halde son gebeligimde basima geldi.

Öncelikle çok geçmiş olsun doğumdan sonra benimde başıma gelen iller hastalik doğum yapalı 3,5 ay oldu son 10 gündür rahatladım diyebilirim oda yediklerime dikkat ettiğim için. Etmediğim zamanlarda da dışkı yumuşatıcı şurup kullanıyorum. Doktor bana procto gylvenol verdi ama fayda görmemiştim burda konuştuğum birisi locafen adında krem önerdi aldım kullanmaya başladıkça biraz rahattı ve elime geçen bütün kremleri makatta denedim nemli kalması için vazelin Bepanthol hindistan cevizi yağı sudocrem madecassol bana içlerinde en iyi gelen sudocrem ve madecassol oldu. Her dışkılama sonrası hemen ardından sıcak suya oturmaya çalışın oturabildiginiz kadar. Bebekle zor oluyor tabi ama WC ihtiyacınızı bebeğinizin uyku saatine denk getirmeye çalışın. Tabi bu alışkanlığı kazandırmak biraz zor oluyor dışkıya😏 bende kafaya koymuştum lazer yaptıracaktim iyileşme garantisi yok ama denemeye değer diye düşünüyordum. Sonra ilahi bir şekilde bir rahatlama geldi umarım kalıcı olma yolunda ilerliyordur. Sizde inşallah bir an önce kurtulursunuz

Back
X