• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

makeup 1 ayda kac kılo verırr :)

çok haklısın canım ve verdiğin bilgiler çok doğru
ama sık sık uğra da nasıl düzelttiğin hakkında bize bilgi ver olur mu

merhaba, hemen anlatayım. oldum olası sabah kahvaltısını sevmezdim. o yüzden sabah uyanıp bir sütlü neskafe içerdim sonra öğlene kadar bir şey yemezdim. öğlen 1 kaşarlı tost falan yiyip akşam normal akşam yemeği yerdim. hesaplıyordum hesaplıyordum hani kilo alacak bir kalori almıyorum ama devamlı şişiyordum. sonra kendimce diyet yapmaya başladım. öğlenleri 1 paket form, ayran ya da elma falan, akşamları az zeytinyağlı bir yemek. yok yine kilo veremiyordum. üstelik de hep aç kalmakdan gastrit başladı. sonra türlü türlü diyetisyene gittim. bana listeler veriyorlardı, sabah 2 dilim form ekmek, bir kibrit kutusu peynir falan, öğlen çorba salata vs. 3 ay yapıyordum allahım sadece 4-5 kilo vermişim. sinirim bozuluyordu bırakıyordum ziyadesiyle geri alıyordum. üstelik bir de devamlı kas kaybettiğimden hep yorgundum.sonra bir üniversite hastanesinde diyetisyene gittim. bana "bütün gün uyusan hiç hareket etmesen bile 1300 kalori yakarsın ama senin vücudun durmuş artık çok daha az yakıyor" dedi. o da bir liste verdi gönderdi. o listeyi hiç uygulamadım. ama kendi kendime eylem planına geçtim. önce kahveyi çayı ve light colayı bıraktım. muazzam vücuda su toplatıyorlar. düşük sodyumlu tuza başladım. sonra her gün 3 litre su içmeyi öğrendim. vücudun enerji yakması tiroidlerle cok ilgili, tiroitlerim hızlansın ki metabolizmam da hızlansın diye her gün dereotu yemeye başladım. sabahları tere tohumu da yine işe yarıyor. ama yutmak için resmen çabalıyorsunuz. siz dereotu yiyin hem de tuhaf bir şekilde tok tutuyor. bir de öğrendim ki o diyetlerin baş tacı lahana, brokoli, brüksel lahanası tiroidin düşmanı. onları yemeyi de bıraktım. sabah uyanır uyanmaz hemen bir şeyler yemeyi öğrendim. çünkü metabozlizma ancak öyle uyanıyor. "kalk işe koyul bak sindirilecek şeyler var" diye uyarıyordunuz. sonra ufak ufak işe gidip gelirken yürümeye başladım.2 durak erken inip binip. en sonunda da south beach diet diye protein ağırlıklı bir diyete başladım. ızgara, et, tavuk, balık, yumurta, bol sebze(bezelye, havuç, patates, mısır hariç), baklagil yiyorsunuz.hem de öyle azımsanmayacak porsiyonlarda. ama kepekli ekmek, kflakes vs yok. 3haftada bir bardak ölçüsü kadar kabuklu pirinç ya da günde 1 dilim tam tahıl ekmeği yenilebilir. ilk 6 haftasında 7,5 kilo verdim ki bu kiloyu diğer diyetlerle 5 ayda falan veriyordum. resmen gram gram gidiyordu. en güzeli de bu kilonun %90 ını direkt bel ve karın nahiyesinden verdirdi.şimdi diyete devam ediyorum. illa ki bu diyeti uygulayın demiyorum ama kesinlikle protein ağırlıklı diyet yapılmalı. yoksa su ve kasdan başka bir şey gitmiyor. buna karşılık örneğin baklagiller mineral olarak sizi destekliyor. etin içindeki maddeler vücuttaki kasların gelişimini hızlandırıyor, yumurtada zaten B, D ve K vitaminleri var. Yani sizin anlayacağınız bir kaşık pilav, bir tane çorba ile doymaya hiç kendinizi kasmayın. oturun bir kocaman yağsız göğüs ızgara ile yanına kocaman sirkeli piyaz yiyin. ya da şöyle üzeri light beyaz peynirli ya da 2 dilim jambonlu salata. ya da yağsız kuşbaşı etle ve bir kaşık zeytinyağıyla dilediğiniz sebze yemeğini pişirin. fasulye, bamya vs. oturun doya doya yiyin. belki şok diyetler gibi 10 günde 5 kilo vermezsiniz ama sağlıklı ve geri almamak üzere verirsiniz.

tesekkurler canım evet sabahlarıı hepımız metobolısmamızı uyandırmak ıcın kahvaltı yapıyoruz ve kalorısı dusuk seyler yıyoruz ac kalmıyoruz yanııı

moralim bozuk makeupcım ya dün vaktim kalmadı girmeye malum misafir vardı.abartarak yediğim makarna salatasında başka bişey yemedim. bu sabah da şekersiz çay bi dilim su böreği ve domates yedim. napiim çk güzel olmuştu börek:( daha sonra elbizemi almaya gittim bi baktım terzi işini eksik yapmş bi daha tamire gitti. sonra gittim kendime ayakkabı aldım. bu sıcakta baya yürüdüm spordan sayılırsa artık. akşam da makarna salatası yedim ayrıca mercimek köftesi. benden adam olmaz:( düzenli beslenmeyi öğrenmem lazım

yahu yedıklerın hem bugunun hem yarının hemde yarından sonrakı gunun ıhtıyaclarını karsılar naptın sen kuzumm o sıcakta o kadar yurumek spordan sayılmaz sana yarınkı ogun planını hazırlıycam proteın agılrıklı olcekk ve 2 saat uruyusun var jnaz da sana bodylık yada kocluk yapmadıgı ıcın onada 1 mıl leslı ıle estra yurume verıyorumm

tmm şekerim sen yaz bakalım ne yicem ben:( ama yürüyüşü tam olarak uygulayamam çünkü çook işim var avize alcaz nişanlımla

tmm şekerim sen yaz bakalım ne yicem ben:( ama yürüyüşü tam olarak uygulayamam çünkü çook işim var avize alcaz nişanlımla

canım cok uzgunum avızenıde al ama yuruyceksınn yanı bu senın cezan bunu yapkı bıdaha kacamak yaparken aklın basına gelsın

yarında sabah peynır domates az ama az yagda yumruta 1 adet yada haslanmıs yumurta

arada meyve

oglegın yogurt bı kase ıstersen salata

aksam haslanmıs tavuk vb ama haslanmıs proteın agırlık ve ryarınn ekmek yok

senı bılırsın uyup uymak senın vercegın karar ama sısko gelın olmak senın kaderın degıl henuzz ona gorekötükedihüso

HAE:

jnaz cok azımlı aldı basına gıdıyoo sevorone ye dıycek tek kelımem yokk kendımı ıse malum ortada ama senınle bıresel ılgılenıcem haberın olsunn gozumden kacmıycaksınn

uymaya çalışcam canım.madem yürüyemiyorum ki zaten uygun yerim de yok yürümek için şu lesli denen şeyi nerden bulabilirim ben şimdi yapsam yine kardır

HAE:
HAE:

jnaz cok azımlı aldı basına gıdıyoo sevorone ye dıycek tek kelımem yokk kendımı ıse malum ortada ama senınle bıresel ılgılenıcem haberın olsunn gozumden kacmıycaksınn
ay ne yalan söliim birinin bana şunu yap bunu yap demesi lazım bu aralar o kadar tembelimki anlatamam

HAE:
tesekkurler canım evet sabahlarıı hepımız metobolısmamızı uyandırmak ıcın kahvaltı yapıyoruz ve kalorısı dusuk seyler yıyoruz ac kalmıyoruz yanııı

yine de anlatamamışım. kalorisi düşük yiyecekler değil, karbonhidratı düşük proteini yüksek yiyecekler yemek gerekiyor. ikisi aynı şey değil. yani fantayla börek yiyip başka bir şey yemeyip belki başta kilo verirsiniz ama sadece kaslarınız erir. çünkü içinde besleyici en ufak bir şey yok. vücut o karbonhidratı ve yağı çarçabuk yaktıkdan sonra kaslarınızdaki proteinleri yakmaya başlayacaktır.neyse daha fazla sıkmayayım.

HAE:
HAE:
yine de anlatamamışım. kalorisi düşük yiyecekler değil, karbonhidratı düşük proteini yüksek yiyecekler yemek gerekiyor. ikisi aynı şey değil. yani fantayla börek yiyip başka bir şey yemeyip belki başta kilo verirsiniz ama sadece kaslarınız erir. çünkü içinde besleyici en ufak bir şey yok. vücut o karbonhidratı ve yağı çarçabuk yaktıkdan sonra kaslarınızdaki proteinleri yakmaya başlayacaktır.neyse daha fazla sıkmayayım.

bende anlatamadım galıba ınsan vucudunun bı mıktar karbonhıdrata bı mıktarda proteıne ıhtıyacı vardır vazla proteın cok yararlı degıldır tıpkı karbonhıdrat gıbıı herseyden bı mıktar var bızde sut ıcmeyen yogrut yemeyen ayran ıcmeyen peynırını altlayan yok aranmızda ama janbon subu ıslenmıs gıdalar enn azından benım tarzım degıl

HAE:
HAE:

bende anlatamadım galıba ınsan vucudunun bı mıktar karbonhıdrata bı mıktarda proteıne ıhtıyacı vardır vazla proteın cok yararlı degıldır tıpkı karbonhıdrat gıbıı herseyden bı mıktar var bızde sut ıcmeyen yogrut yemeyen ayran ıcmeyen peynırını altlayan yok aranmızda ama janbon subu ıslenmıs gıdalar enn azından benım tarzım degıl

make up sana sözüm yok. zaten son derece dengeli yiyecekler öneriyorsun. ama arkadaşların yediklerini günlerdir okuyorum. kalori sayıp son derece dengesiz beslenenler var. elbette ki kimseye karışmaya hakkım yok ama yazık günah o kadar aç kal çabala, sonra böbrekler, karaciğer, ya da mide arıza veriyor. içtenlikle üzüldüğümden uyarma ihtiyacı duydum. bu hataları çok yaptım başkaları da yapmasın istedim. 2 yılda 36 bedenden 44 bedene çıktım dengesiz beslenme yüzünden. hem de çok yemekden değil açlıkdan. diğer yandan benim diyetimi ben uydurmadım.amerikada cok ünlü bir koroner hastalıklar uzmanının kalp hastalıklarından korunmak için yarattığı bir diyet. kitabı dünyada milyonlarca sattı.ben de şu an diyetisyen kontrolunde yapıyorum. ve gerçekten de onca protein almama rağmen kan tahlillerimde kolesterolum acayip düşük çıktı. karbonhidratı da temelli kesmiyor zira zaten yediğimiz her gıdanın içinde karbonhidrat zaten var. yani et ya da nohut yerken de karbonhidrat alıyorsun. bu direkt nişasta içeren, sindirilince şekere dönüşüp karaciğerde depolanan karbonhidratları yasaklıyor. tam tahıl olmayan un ürünleri, mısır, patates, makarna, corn flakes, beyaz pirinç vs gibi. diğer yandan işlenmiş et ürünlerinde üzerini okursun olur biter. üzerinde yağ, soya unu, nişasta, yüksek sodyum oranları vs yazanları almazsın ama diğer direkt et yazanları alırsın olur biter. ki zaten işlenmiş et ürünleri diyette son derece az yer kaplıyor. unutma ki bundan 500 yıl önce obezite diye bir şey yoktu. çünkü 500 yıl önce şeker,beyaz un,rafine tuz,corn flakes gibi şeyler yoktu. ama o zaman da jambon, salam vs vardı.

HAE:

make up sana sözüm yok. zaten son derece dengeli yiyecekler öneriyorsun. ama arkadaşların yediklerini günlerdir okuyorum. kalori sayıp son derece dengesiz beslenenler var. elbette ki kimseye karışmaya hakkım yok ama yazık günah o kadar aç kal çabala, sonra böbrekler, karaciğer, ya da mide arıza veriyor. içtenlikle üzüldüğümden uyarma ihtiyacı duydum. bu hataları çok yaptım başkaları da yapmasın istedim. 2 yılda 36 bedenden 44 bedene çıktım dengesiz beslenme yüzünden. hem de çok yemekden değil açlıkdan. diğer yandan benim diyetimi ben uydurmadım.amerikada cok ünlü bir koroner hastalıklar uzmanının kalp hastalıklarından korunmak için yarattığı bir diyet. kitabı dünyada milyonlarca sattı.ben de şu an diyetisyen kontrolunde yapıyorum. ve gerçekten de onca protein almama rağmen kan tahlillerimde kolesterolum acayip düşük çıktı. karbonhidratı da temelli kesmiyor zira zaten yediğimiz her gıdanın içinde karbonhidrat zaten var. yani et ya da nohut yerken de karbonhidrat alıyorsun. bu direkt nişasta içeren, sindirilince şekere dönüşüp karaciğerde depolanan karbonhidratları yasaklıyor. tam tahıl olmayan un ürünleri, mısır, patates, makarna, corn flakes, beyaz pirinç vs gibi. diğer yandan işlenmiş et ürünlerinde üzerini okursun olur biter. üzerinde yağ, soya unu, nişasta, yüksek sodyum oranları vs yazanları almazsın ama diğer direkt et yazanları alırsın olur biter. ki zaten işlenmiş et ürünleri diyette son derece az yer kaplıyor. unutma ki bundan 500 yıl önce obezite diye bir şey yoktu. çünkü 500 yıl önce şeker,beyaz un,rafine tuz,corn flakes gibi şeyler yoktu. ama o zaman da jambon, salam vs vardı.

dogru soylıuyoun bak ne dusundum bız 4 kısıyız kocluk sıstemı uyguluyoruz yanı bırınızımı dıgerını o onu bu bunu kontrol edıyoz gel senıde alalaım aramıza ha nedersınnn deneyımlerını tecrubelerınıı paylasırsın hem laflarızz

günaydın kızlarrr.bugun 5. gunumuz ve hiç bukadar uzun süre beslenmeme dikkat etmemiştim.saenizde azimle devamediyorum.aç kalmadan kilo vermek buymuş demek.. leslie yide cok sevdim.sayenizde sporumuda sıkılmadan yapabılıyorum.opuyorum hepınızı...

günaydın kızlarrr.bugun 5. gunumuz ve hiç bukadar uzun süre beslenmeme dikkat etmemiştim.saenizde azimle devamediyorum.aç kalmadan kilo vermek buymuş demek.. leslie yide cok sevdim.sayenizde sporumuda sıkılmadan yapabılıyorum.opuyorum hepınızı...

gunaydınn sekerım senın ıcınde olmasa bunu dısarı cıkaramazdık canım emın ol ıs sende basladı sende bıttıı sakın sımarmaaa

ay bende karın bolgemde ıncelme hıssedıyom ama tartıya yansıyan bısey yoktu dun neyse pazartesıye kadar bıdaha tartıya cıkmıycam sabak karpuz peynır yaptım oh ıcım acıldı resmen bugun taze fasulye haslamayı pılanlıyorumm ay bılmedım kı leslı ıle 4 mıl yapcam bıdeee

ben de öyle canım, zayıflayacağıma dair inancım daha da arttı sayenizde, ben de bugüün bir simit, yanında sınırsız salatalık yedim, 1 çay bardağı da yağsız süt içtim, öğlene henüz karar veremedim, pazartesi çıkıyoruz değil mi tartıya, umarım pazartesine kadar bir kilo vbermiş olurum...:lepi:

gunaydınn sekerım senın ıcınde olmasa bunu dısarı cıkaramazdık canım emın ol ıs sende basladı sende bıttıı sakın sımarmaaa

ay bende karın bolgemde ıncelme hıssedıyom ama tartıya yansıyan bısey yoktu dun neyse pazartesıye kadar bıdaha tartıya cıkmıycam sabak karpuz peynır yaptım oh ıcım acıldı resmen bugun taze fasulye haslamayı pılanlıyorumm ay bılmedım kı leslı ıle 4 mıl yapcam bıdeee

leslie 4 mil gerçekten çok zevkli, yarın izinliyim, bol bol spor yapıcam :)))

[

bakın bu benım 80 ının uzerındeyım burdaa hım sımdıkı halımı sevorone sen bılıyosunn bu baslangısımm hepınızı hafızanıza alın bakımm sona kaldırcamm heee bıde fıstık halımıı koycem sızee

Ayy ben kaçırmışım fotoyu, Makeup ben de göriyim kızz, yüzünü sil, boyundan aşağı koy, bende öle bişey yapıcam, sonra da zayıf halimi inşaallah, bu arada ramazan da nasıl yapalım, metabolizmamızı hızlandıracak şeyler yemek gerek, akşama kadar aç oacağız çünkü...

Ayy ben kaçırmışım fotoyu, Makeup ben de göriyim kızz, yüzünü sil, boyundan aşağı koy, bende öle bişey yapıcam, sonra da zayıf halimi inşaallah, bu arada ramazan da nasıl yapalım, metabolizmamızı hızlandıracak şeyler yemek gerek, akşama kadar aç oacağız çünkü...

aynı şeyi bende soracaktım.ramazan için nasıl bir yöntem uygulasak.
makeup canım 4 mil.çok değilmi?ama sen yuruyus yapıyorsun zaten hergunondan zor gelmez sana.ben şimdilik 3 mil deyım.bende sabah biraz peynır ekmek,birde k-flakes yedim.az öncede form çay içtim.birazdanda karpuzumu yiycem;)

Back
X