Mal kaçırma acil yardim

Yalnız konu sahibi altınlarını satmış tarla için o yüzden bu öfkesi .keşke açıklamaya borç, tarla için vs yazsaydınız .ya da elden verdiyseniz geçmiş olsun hiç şansınız yok . Annenizden altınların parasını isteyin( vermeyecektik ama) deneyin yine de. Bi sonuç olmazsa Allah’a havale edin bir daha da görüşmeyin .zaten annelik yapmamış defolsun gitsin . Ay sinirlendim bak .

anneniz sagliginda satmis uzgunum ama pek bisey yapamazsiniz gibi duruyor bence tum bu olaylardan ve cevreden uzaklasip anneniz yokmus gibi yasayin kendi cekirdek ailenizle mutlu olun

Merhabalar arkadaşlar annem bir başkasıyla evli üvey babam var annemin tek çocuğuyum annemin birtane arsası var adam ben hak sahibi olmayayım diye arsayı satmış kuzenime dava açabilir miyim annemin annesinden kalan mal adamla evliyken almadı bu malı ne yapabilirim bana akıl verin
Anneniz yaşıyorsa siz hak sahibi değilsiniz bir şey yapamazsınız.

Mal kaçırma davası açılamaz bu durumda,annenizin mali ortada kaçırma da yok zaten (annem,adama tapıyor diyorsunuz) kendi insiyatifi ile vermiş. Aklî dengesi yerinde,vasi tayin edilme durumu da yok öncesinde,öyle olsa zaten evlenemez vs. Yapabileceğiniz hicbir şey yok

Merhabalar arkadaşlar annem bir başkasıyla evli üvey babam var annemin tek çocuğuyum annemin birtane arsası var adam ben hak sahibi olmayayım diye arsayı satmış kuzenime dava açabilir miyim annemin annesinden kalan mal adamla evliyken almadı bu malı ne yapabilirim bana akıl verin
Annenizin bu işe gönlü varsa hiç birsey yapamaz sınız

Size göre öyle ama yaşadıklarımı Allah biliyor ben herşeyi kendim yaptım bu yaşıma kadar kimse bana bakmadı düğünümde bile çeyizini herşeyimi ben yaptım neden o adama kalsın buna hakkım yokmu
anneniz yaşlandığında da adamın evlatları bakar artık(!) boşverin Allah sorsun hesabını ne yapabilirsiniz ki elinizden bir şey gelmez malesef

Annem adama tövbe haşa tapiyor sanki sözünden çıkmıyor adamın 3 çocuğu var adam onlara yediricek tarlami
İyi de tarla annenize anneannenizden kalmış. Anneniz de sağ. Nasıl sizin oluyor? Öfkeden mantığınız devre dışı kalmış. Annenizin size reva görmediği şeye tenezzül etmeyin. Kendi hayatınıza odaklanın.

İlk evliliğinden olan evladını yok sayan, yeniden kurduğu hayatındaki insanlar uğruna, o zaten mazlum çocuğun miras hakkını da ortadan kaldırmaya çalışan çok ebeveyn duydum ama ne yalan söyleyeyim, ilk defa bunu yapan ebeveynin bir anne olmasına denk geliyorum. Durum gerçekten anlattığınız gibiyse, sizin adınıza çok üzüldüm; Allah yardımcınız olsun.

Anneniz arsayı gerçekten satmış mı yoksa iddia ettiğiniz gibi sizi ilerde miras hakkınızdan mahrum etmek kastıyla, ortada gerçek bir satış olmadığı halde satış mı göstermiş; Kanun, miras hukuku kapsamında bunu dava yoluyla sorgulamanızı sağlıyor.

Davayı, annenizin ölümü sonrası açabiliyorsunuz. Adı "Muris muvazaası davası" . Bu dava; ne zamanaşımına ne de hak düşürücü süreye tabidir. Yani, siz bu davayı, söz konusu satıştan çok uzun yıllar sonra da açabilirsiniz. Çünkü davanın temel amacı, miras bırakanın mirasçılardan mal kaçırma amacının olup olmadığının tespit edilmesidir.

Miras bırakanın malı satmakta makul bir nedeninin olup olmadığı, satın alan kişinin malı almak için satış tarihinde maddi gücünün olup olmadığı, satış bedeli ile o tarihteki gerçek değer arasındaki fark, satan-alan taraflar arasındaki para akışı vs... incelenerek bir karara varılır. Benim naçizane tavsiyem, bu kapsamda bugünden tespit edebildiğiniz/ettirebildiğiniz bir şeyler olursa, bunları şimdiden belgelemeye çalışmanızdır.

Anneniz yaşarken sattıysa hiç bir şey yapamazsınız. Anneniz öldükten sonra satamaz saten. Resmiyete anneniz satmıştir.anneniz yaşarken üvey babanıza satış yaptıysa anneniz vefat edince dava açabilirsiniz mal satıldığı için kazanmanız zor.

Anneniz zaten anne değilmiş ki, çocukken bile hayrını görmemişsiniz. Annenize yazıklar olsun, üvey babanın da burnundan fitil fitil gelsin o arsa.
Çok az konuya bu kadar öfkelenmişimdir.
Ama inanın kimsenin ahi kimsede kalmıyor.

Biz eski kiralık evden çıkarken açgözlü ev sahibi, kapıları çizip, yerdeki parkeleri söküp, duvarlara kömür sürüp bilirkişi getirmişti eve, üstelik ev boyasız olduğu halde boyalıydı demiş.
Bunlar yaşlı karı koca sözleşmeyi yeterince önemsememistim, bunlardan ne zarar gelir ki diye.
Her neyse adamın damadı avukat bir şekilde dava açıp kazandılar.
Normalde paraya kıymet vermem ama o parayı vermek çok zoruma gitmişti. İşin içinde iftira, haksızlık, entrika ne ararsanız vardı.
Parayı aldıktan iki gün sonra adam düşmüş belini kırmış. 1 aya yakın hastanede yattı. Karısına "geçmiş olsun, para kötü yere gitmiş" yazdım.
Umarım sizin de ahınız bu dünyada çıkar.

İinii ferah tutun. Kotulerden daha Büyük Allah var.

Annem adama tövbe haşa tapiyor sanki sözünden çıkmıyor adamın 3 çocuğu var adam onlara yediricek tarlami
anneniz yaşıyor, tarla sizin değil annenizin once bunu kabul edin.
yaşıyorken istediği gibi satabilir yiyebilir buna yapacak pek bir şey olduğunu sanmiyorum

Anneniz zaten anne değilmiş ki, çocukken bile hayrını görmemişsiniz. Annenize yazıklar olsun, üvey babanın da burnundan fitil fitil gelsin o arsa.
Çok az konuya bu kadar öfkelenmişimdir.
Ama inanın kimsenin ahi kimsede kalmıyor.

Biz eski kiralık evden çıkarken açgözlü ev sahibi, kapıları çizip, yerdeki parkeleri söküp, duvarlara kömür sürüp bilirkişi getirmişti eve, üstelik ev boyasız olduğu halde boyalıydı demiş.
Bunlar yaşlı karı koca sözleşmeyi yeterince önemsememistim, bunlardan ne zarar gelir ki diye.
Her neyse adamın damadı avukat bir şekilde dava açıp kazandılar.
Normalde paraya kıymet vermem ama o parayı vermek çok zoruma gitmişti. İşin içinde iftira, haksızlık, entrika ne ararsanız vardı.
Parayı aldıktan iki gün sonra adam düşmüş belini kırmış. 1 aya yakın hastanede yattı. Karısına "geçmiş olsun, para kötü yere gitmiş" yazdım.
Umarım sizin de ahınız bu dünyada çıkar.

İinii ferah tutun. Kotulerden daha Büyük Allah var.
Kadin ne dedi?

Allaha havale et yetim öksüz hakkını yedir bakalım çocışuklarına de benden yana hakkım haram de ikisine birdaha da konuşma görüşme

Back
X