Mal, mülk..

Siz kv ile yaşıyordunuz acaba eşinizin kv ile birlikte ödemek yada azda olsa ondan borç alma bunun karşılığında da kvnin üstüne yapma planı olabilir mi ?

Şuan aklıma gelen enkuvvetli ihtimal bu
evet kv ile yaşıyorum ama kvdemin emekli maaşı bile yok kaldı ki birikmiş parası olsun. Ayrıca eşim annesini çalıştırmıyor yaşlı diye. Bir de tek çocuk değil evli bir ablası var

annesinin tek evladı eşinizmi eğer öyleyse annesinin üstüne almasında problem yok.Sonuçta allah korusun birşey olsa yine size kalacak..Ama borç varken 0 araba almak hiç mantıklı değil.Bana kalırsa borç yokken bile 0 araba almak mantıklı değilde neyse:KK14:

ben asla böyle bakmıyorum olaya

yaşamış biri olarak söylüyorum

dedem çalışıp yaptırdığı 3 evi (biri köy evi, biri merkezde 2 katlı bahçeli(büyük, şehir merkezi cadde kenarı(e-5 düşünün)) 2 daireli,biri müstakil küçük bahçeli) 3 arsayı

1 müstakil ev birde köy evi birde arsa kaldı diğerlerinde kardeşlerinin hiçbir emeği olmamasına rağmen devlet onlara da pay verdi... (hoş kardeşlerine yaramadı kocaman arsayı müteahite kaptırdılar, şimdi paraları bitti tekrar dava açıp kalan evlerden pay alacaklarmışlar)

tek evlat olsa dahi olmaz

ikinci bir krediyi asla almayın. Çok istiyorsa annesinin üzerine alsın krediyi.

evet kv ile yaşıyorum ama kvdemin emekli maaşı bile yok kaldı ki birikmiş parası olsun. Ayrıca eşim annesini çalıştırmıyor yaşlı diye. Bir de tek çocuk değil evli bir ablası var

Baskı vardır belkide?
Danışıklı bi iş olduğu kesin.
Dediği gibi yaşlılara indirim olsa krediden fazlasıyla zarara giriyosunuz bu işin örtbas kısmı.

Öncelikle şunu belertelim, yaşlılıkta vücudun birtakım işlemlerini tam anlamıyla yerine getireme yani bir takım engellilik durumudur. Bunun üzerinden gidecek olursa engellilik oranı % 40 ve üzeri olan kişiler kendilerine özel şekilde tasarlanmış aracı ÖTV indirimi ile alabiliyorlar. Devamında % 90 üzeri olan engelliler ve hiç ehliyet alamayacak durumda olanlar yine ÖTV indiriminden muaf sayılmaktadır. Anlayacağınız Sıfır arabada yaşlılar için ÖTV indirimi bu şartlar dâhilinde mümkün olmaktadır.

Kv engelli mi bu şartlarda oluyomuş indirim

Öncelikle şunu belertelim, yaşlılıkta vücudun birtakım işlemlerini tam anlamıyla yerine getireme yani bir takım engellilik durumudur. Bunun üzerinden gidecek olursa engellilik oranı % 40 ve üzeri olan kişiler kendilerine özel şekilde tasarlanmış aracı ÖTV indirimi ile alabiliyorlar. Devamında % 90 üzeri olan engelliler ve hiç ehliyet alamayacak durumda olanlar yine ÖTV indiriminden muaf sayılmaktadır. Anlayacağınız Sıfır arabada yaşlılar için ÖTV indirimi bu şartlar dâhilinde mümkün olmaktadır.

Kv engelli mi bu şartlarda oluyomuş indirim
Herhangi bir engeli yok

Yaş itibariyle 60 yaş üstüne konut kredisinde 120 ay yerine 108 ay vadeyle kredi veriyorlar aradaki fark sadece 12 ay yani

Bence tek evlat bile olsa yapılmamalı kayınvalidenin / annenin üstüne
Asla asla demeyin neler neler duyuyoruz
Neden mağdur olasınız ki olası bir durumda

Yaş itibariyle 60 yaş üstüne konut kredisinde 120 ay yerine 108 ay vadeyle kredi veriyorlar aradaki fark sadece 12 ay yani
Ki konut değil araç alınacakmış
Daha az vade ile yani
Ama yine de ne hikmetse taşıt kredisi yerine tüketici kredisi olacak demiş beyimiz

Hiç değilse diğer krediniz ibraz azalsın, kredi üstüne kredi insanı korkutuyor
Eşinizde ki cesaret nedir anlamadım

Ki konut değil araç alınacakmış
Daha az vade ile yani
Ama yine de ne hikmetse taşıt kredisi yerine tüketici kredisi olacak demiş beyimiz
Taşıt kredisi içinde aynı sadece vade olayını kısa tutuyorlar.
Kocası çok akıllı belli kendi üzerine çeksin o zaman.
Yazık acıyorum böyle zihniyette olan insanlara!!!

Annesi de alamaz belirli geliri yok emeklisi yok vs vs

Herhalde alamazlar, ayrıca da geliri de olsa almak istemez. Aptal mı kadın...

Siz de saf olmayın. Borcunuzu bahane edin, işyerinizi bahane edin, çocuk hayalleriniz varsa onu öne sürün ama ikinci bir krediyi borcu üstünüze almayın. Üstüne üstlük borç sizin olacak mal başkasının...

Ortaklı işlerde bile kardeş karı koca ana oğul mal yüzünfen kavgalı oluyor. Şimdi olmayacağı ne malum...

İlla yaşlı biri olacaksa sizin annenizin üstüne olsun.

Bahaneler sunmayın. İknaya açık olmayın. Reddedin direkt...

Bence kredi borcun varken ikincisine girmeyin ilkini bi bitirin dünya hali ne olcagi belli olmaz olaki işten cikarildiniz napicaksiniz? Kaldıki neden hem borç sizin üstünüze hem mal başkasının üstüne iki gün sonra bişey olsa elinde borçla ortada kalırsın malda başkasının üstüne yarisini bile alamazsin. Bence bu devirde kimseye güven olmaz çok istiyorsa mal mülk sahibi olmak sen bunları ona sun kabul ediyorsa çekin krediyi yap kendi annenin üstüne. Aklına ilk gelicegi laf enayimiyim ben olur

Oldu canım krediyi ben çekeceğim , ben ödeyeceğim çalışıp çabalayıp ama mallar annesinin üstüne olacak
Yok öyle dünya afedersin benim bi tarafımdan ter akacak ödeyeyim derken malda benim üstüme ya da eşimin üstüne olmalı .

Sakın kv üzerine vergi indirimi vs.. gibi küçük hesaplarla herhangi bir şey yapmayın. dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz diycem de hafif kalır herşeyinizin gitme riski var. bu devirde kimseye güven yok. felaket tellallığı gibi olucak ama en kötü senaryoyu düşünmek lazım. Allah korusun malı mülkü kv nin üstüne yaptın diyelim eşinin kardeşi olmasa bile kp in miras hakkı olur. herşeyi geçtim kimin önce gideceği belli olmaz Allah korusun eşin kv den önce vefat etse kv nin insafına kalırsın, vermemm dese tek kuruş alamazsın.kv mallar benim dese ortada kalırsın. sakın. Boşansan yine aynı şekilde.

Son düzenleme:
Back
X