İyi günler herkese .
Yaza evleneceğim bir erkek arkadaşım var. Kendisiyle dün sabah konuşuyorduk bana akıllı telefon kullanma evlenince gibisinden bir şeyler söyledi. Ben de ne alaka falan dedim. İşte vakit kaybı, sana normal bir telefon alalım falan dedi. Ben de ben telefon bağımlısı değilim çok şükür niye vakit kaybı olsun ki dedim. Sinir oldum açıkçası, asıl sebebi ne dedim. O da işte her şeye erişim çok kolay, her türlü saçma veya yanlış şeye de dedi.
Ben orada koptum zaten. Teknoloji nasıl kullandığına göre fayda ya da zarar sağlar dedim ben kötü bir şeye niyetlenirsem ancak zararlı olur falan hala kendisini savununca inanamıyorum sana ya diye bağırıp çağırdım .
Sonra yanından uzaklaştım beş dakika sonra geldim yüzüğü eline verdim "ben mantıklı ve akıllı olduğunu düşünerek evleniyorum senle, şu andan itibaren senle evlenmek istemiyorum" dedim . Çektim gittim.
Aynı ortamda bulunuyoruz ama dünden beri konuşmuyoruz. Arada çay ister misin vs dedi birkaç kere hayır dedim o kadar. Bana yaklaşmıyor çünkü sakın dokunma bana evlenmek istemiyorum seninle dedim.
Şimdi ben kesinlikle blöf yapmadım dün, gerçekten söylediği şeyler bana saçmalık gibi geldi daha da önemlisi bana güvenmediğini düşündüm. (burada bir parantez açmam gerekirse sosyal medya kullanmıyorum bile. Aramızda güven sorunu olmadı hiç, sadece benimle ilgilenen çok insan oluyor ve beni kaybetmekten korkuyordu kendi ifadesiyle )
Bana güvenmediğini ve mantıksızlaştığını düşündüğüm için o an gerçekten evlenmek istemedim ve yüzüğü verdim. Ama dünden beri yere göğe sığamıyorum derler ya aynen öyleyim.
Şimdi hatalı olan o değil mi adım atması gereken, bu kadar saçma bir yasak koymak istemesi ve uzatması anormal değil mi? Yoksa ben bağırdığım ve yüzüğü eline verdiğim için suçlu muyum? Yüzüğü eline verme sebebim makul değil mi? İlk defa buz gibi davranıyor bana ve dünden beri iptal olmuş durumdayım.
Mantıklı, makul yol gösterin bana lütfen.
Güncelleme :
Dün gece konuştuk. Kendisi benim son derece fevri davrandığımı, yanlış anladığımı söyledi. "ben zorba bir adam değilim bana öyle bir muamele yaptın, kullanıyorsan kullan elinden zorla alacak halim yok. Akıllı telefon benim için önemli bir şey değil, kullanmayı da düşünmüyorum. Senin için bu kadar önemli olacağını da tahmin edemedim açıkçası şaşırdım da. Her anlaşmazlıkta yüzük atıp gideceksen biz nasıl evleniriz, her tartışmada beni terk mi edeceksin? "dedi.
Ben de önemli olanın akıllı telefonun falan olmadığını, benim yaşam tarzıma seçimlerime saygı göstermesi gerektiğini aksi takdirde bizden bi halt olmayacağını anlattım. Tek hatalı davranışımın iletişimi bir anda kesmek ve dinlemeden yüzüğü çıkarmak olduğunu söyledim. Konu benim onu çok rahat terk edip az sevmeme kadar geldi..
Neyse sonuç olarak akıllı telefonun saçma ve zaman alıcı bir şey olduğunu düşündüğü için diretmiş, ben de teknolojiyi bilinçli kullanan bir birey olduğumu söyledim o da konuyu kapattı zaten saçmaladığının farkında.
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.