• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mal oldum iyice, bir şey deyin

Ya açıkcası benim teknolojiye karşı geliştirdiğim antitezlerim olduğu için. Yani teknolojinin hep zararlarını savunmuşumdur sevmiyorum bende akıllı telefonundan tut atom bombasına kadar. Ama sizin konu güven yüzünden sanırım. Kullanma teknoloji sevmiyorum diyen adamın kendisininde kullanmaması gerek. E zaten sosyal medyanızda yok süper daha niye konuşuyor ki bu. Geri adım atmayın bekleyin. Başkaları tarafından beğeniliyor diye kaybetmekten korkan adam yüzüğü eline aldığında kalp krizi geçirmesş lazımdı. Erkekler icraat istiyoruz artık gurur değil!

Savundugunuz kadar da kotu degilmis bakin buradan fikir alis verisi yapiyoruz.

Teknoloji gelismisligi gosteren seylerin en basinda. Her konuda teknoloji var. Mesela saglik sektorunde. Rontgenimizin cekildigi makina da teknoloji, 15 saniye de ekg ceken makina da teknoloji, agizimizdan minicik bi kamera sokup midemize bakan da teknoloji, mr makinalari da teknoloji, kanserde ışın tedavileri de teknoloji hatta acilde-yogun bakimda bagli oldugumuz hani kalbimiz durdugunda düt düt düüüt diye öten makinalarda teknoloji. Teknoloji yoksa insanlik maalesef yok. Bir tarafta haklisiniz, askeri alandaki teknoloji de saglik sektorunun tam tersi insanligin bitmesine sebep olur ama suan mesele atom bombalari degil.

Dünya artik teknoloji dunyasi. Teknolojiye hep antitez yapan birinin degil internet uzerinden fikir alis verisi yapmasini telefona bile el surmemesi gerek. Yanlis mi dusunuyorum?

Ayrica eski telefonlar da birer teknoloni. Telefon teknolojisinin hemen hemen ilk ayagi. Koni sahibinin erkek arkadasi sadece sacmalamis. Mantikli ve sakin sekilde gerekcelerini birbirlerine sunmus olsalardi ne eline yuzugu verirdi ne de simdi geri donmesini beklerdi.

Savundugunuz kadar da kotu degilmis bakin buradan fikir alis verisi yapiyoruz.

Teknoloji gelismisligi gosteren seylerin en basinda. Her konuda teknoloji var. Mesela saglik sektorunde. Rontgenimizin cekildigi makina da teknoloji, 15 saniye de ekg ceken makina da teknoloji, agizimizdan minicik bi kamera sokup midemize bakan da teknoloji, mr makinalari da teknoloji, kanserde ışın tedavileri de teknoloji hatta acilde-yogun bakimda bagli oldugumuz hani kalbimiz durdugunda düt düt düüüt diye öten makinalarda teknoloji. Teknoloji yoksa insanlik maalesef yok. Bir tarafta haklisiniz, askeri alandaki teknoloji de saglik sektorunun tam tersi insanligin bitmesine sebep olur ama suan mesele atom bombalari degil.

Dünya artik teknoloji dunyasi. Teknolojiye hep antitez yapan birinin degil internet uzerinden fikir alis verisi yapmasini telefona bile el surmemesi gerek. Yanlis mi dusunuyorum?

Ayrica eski telefonlar da birer teknoloni. Telefon teknolojisinin hemen hemen ilk ayagi. Koni sahibinin erkek arkadasi sadece sacmalamis. Mantikli ve sakin sekilde gerekcelerini birbirlerine sunmus olsalardi ne eline yuzugu verirdi ne de simdi geri donmesini beklerdi.
Yalnız teknolojinin kötü yanlarını savunuyorum diyorum. Yararları tabikide var sağlık sektöründe. Ama röntgen mr tomografi denilen şwylerde binevi kanser yapan şeyler. Ayrıca ben atam bombasından k8nuşmadım . Akıllı telefondan tutun atom bombasına kadar dedim. Antitezimi rapor tutmuyorum sadece savunduğum şeyi sçylüyorum. Elimde olsa telefın zaten kullanmam ama benim bir ailem var ve onların isteği benimle konuşmak. Bilim ve ilime karşı değilim. Teknolojinin bizi süreklediği kötü sonlara atıf yapıyorum. İnsanoğlu üretir, bidaha üretir, tüketir , daha çok tüketir ve en sonunda malesef kendi tükenir.. teknolojünin iyi yanlarından faydalanırız faydalanıyorumda ona birşey dediğim yok. Ama ben teknolojinin iyice gelişmesinden korkuyorum. Geliştikçe kötüye kullanılıyor. Ben buna karşıyım . Birbirimizi iyi anlayamadık sanırım ya da ben iyi anlatamamış olurum

İyi yapmışsın. Çok iyi yapmışsın hatta da ne adımı bekliyorsun? Blöf yapmadım demişsin. O zaman bitti gitti. Dön arkanı git. Beklenecek bir adım yok, ilişkiyi bitirmişsin işte. Ki bence doğrusu da bu.

İyi günler herkese .

Yaza evleneceğim bir erkek arkadaşım var. Kendisiyle dün sabah konuşuyorduk bana akıllı telefon kullanma evlenince gibisinden bir şeyler söyledi. Ben de ne alaka falan dedim. İşte vakit kaybı, sana normal bir telefon alalım falan dedi. Ben de ben telefon bağımlısı değilim çok şükür niye vakit kaybı olsun ki dedim. Sinir oldum açıkçası, asıl sebebi ne dedim. O da işte her şeye erişim çok kolay, her türlü saçma veya yanlış şeye de dedi.

Ben orada koptum zaten. Teknoloji nasıl kullandığına göre fayda ya da zarar sağlar dedim ben kötü bir şeye niyetlenirsem ancak zararlı olur falan hala kendisini savununca inanamıyorum sana ya diye bağırıp çağırdım .

Sonra yanından uzaklaştım beş dakika sonra geldim yüzüğü eline verdim "ben mantıklı ve akıllı olduğunu düşünerek evleniyorum senle, şu andan itibaren senle evlenmek istemiyorum" dedim . Çektim gittim.

Aynı ortamda bulunuyoruz ama dünden beri konuşmuyoruz. Arada çay ister misin vs dedi birkaç kere hayır dedim o kadar. Bana yaklaşmıyor çünkü sakın dokunma bana evlenmek istemiyorum seninle dedim.

Şimdi ben kesinlikle blöf yapmadım dün, gerçekten söylediği şeyler bana saçmalık gibi geldi daha da önemlisi bana güvenmediğini düşündüm. (burada bir parantez açmam gerekirse sosyal medya kullanmıyorum bile. Aramızda güven sorunu olmadı hiç, sadece benimle ilgilenen çok insan oluyor ve beni kaybetmekten korkuyordu kendi ifadesiyle )

Bana güvenmediğini ve mantıksızlaştığını düşündüğüm için o an gerçekten evlenmek istemedim ve yüzüğü verdim. Ama dünden beri yere göğe sığamıyorum derler ya aynen öyleyim.

Şimdi hatalı olan o değil mi adım atması gereken, bu kadar saçma bir yasak koymak istemesi ve uzatması anormal değil mi? Yoksa ben bağırdığım ve yüzüğü eline verdiğim için suçlu muyum? Yüzüğü eline verme sebebim makul değil mi? İlk defa buz gibi davranıyor bana ve dünden beri iptal olmuş durumdayım.

Mantıklı, makul yol gösterin bana lütfen.
Benim eşimde bir ara takmıştı tuşlu telefona geçelim diye sms görüntülü konuşma ve internetten dolayı sınırsız mesajdan dolayı yanaşmadım ve evet bağımlıyım çok mantıksız değil aslında ama sadece sizin için düşünmesi saçma olur beraber dese haklı diyecektim.

Bence kişinin güven sorunu sizle alakalı değil kendisiyle alakalı gibi geldi bana. İsteği çok saçma ayrıca. bide neden evlenince yani orası çok enteresan Kaybetmekten korkan insanların eğer ki bu korkuları aşırı ise karşısındakine zarar verir . bence bu zamana kadar yaşadıklarınızı tekrar bi gözden geçirin çünkü ben açıkçası sizden böyle bişey isteyen birinin çokta sağlıklı bir ruha sahip olduğunu düşünmüyorum. Fevri mi davrandım acabaya odaklanmak yerine karşınızdaki insana odaklanın derim ben onu iyice bi ölçüp tartın.

Bence kişinin güven sorunu sizle alakalı değil kendisiyle alakalı gibi geldi bana. İsteği çok saçma ayrıca. bide neden evlenince yani orası çok enteresan Kaybetmekten korkan insanların eğer ki bu korkuları aşırı ise karşısındakine zarar verir . bence bu zamana kadar yaşadıklarınızı tekrar bi gözden geçirin çünkü ben açıkçası sizden böyle bişey isteyen birinin çokta sağlıklı bir ruha sahip olduğunu düşünmüyorum. Fevri mi davrandım acabaya odaklanmak yerine karşınızdaki insana odaklanın derim ben onu iyice bi ölçüp tartın.
Bende sizinle aynı fikirdeyim,söylediklerinize katılıyorum...

Baskıcı ve kontrolcu insanlar bana inanilmaz hadsiz geliyor ya..
Bir de evlenmeden önce tanıdığı haline aşık olup sonradan kisitlamalar getirilmesi, resmen sac diplerim geriliyor duydugumda bile..
Paranoya yapip her şeye boyle karisacak miymis? Senin aklin fikrin yok muymus?
Sonuna kadar hak veriyorum bu halimize asik olup degistriyolar biz onlara katisamiyoruz ama

Sanırım blöf yaptığımı düşünüyor. Burnumu sürtmeye falan mı çalışıyor bilmiyorum sürekli kaybetmekten korkan biri nasıl bu kadar saçma bir konuda bu kadar pervasız olur şaşırdım gerçekten.
Korksa seni kaybetmekden gelirdi yalvarirdi yuzugu takardi

Vayyyy ve ilk defa akli başında davranan bir arkadaş gördüm. Bravoooooo.

Haklısın, bu tarz baski yapan erkek milletinden uzak durmakta fayda var. Ne geri kafalı biriymiş.

Bence verdigniz tepki cok abartili. Kücük cocuk gibi "banane banane ben küstüm artik evlenmicem!!". Size söyleyeyim: Evlilik cocuk oyuncagi degil. Evlendiginizde, daha ciddi, daha büyük fikir ayriliklari olucak. Önemli olan, evliligin temelini bozmadan, bu tartismalari bitirmek. Ben erkek olsam, size güvenim kirilirdi.

Ha siz de haklisiniz, ama söyle: Büyük ihtimal, sizi kiskandigi icin, akıllı telefon kullanmanizi istemiyor. Hani biri yazar falan filan. Genelde, özgüveni düsük, kiskanc erkek konulari bunlar.

Takdir ettim valla.
Bugün telefonu alan yarın pencereden baktırmaz. Sorun üstüne sorun yaşanır.
Eğer böyle yapacaksa baştan bitsin. Hem kendisi evlenince neyden taviz veriyorda sizin taviz vermenizi bekliyor.

Mantikli cozum yaptiginin arkasinda dur. Cok klasik olacak ama simdiden bunu yapan ilerde neler yapmaz iste. Bu kadar.
Ben olsam hemen yuzugu eline vermezdim. Sen ne karisyorsun bana, kendinden biliyirsun galiba derdim. Benim taktigim daha kotu sonu kavgalarla bitiyor, seninki temiz olmuş.

E bu insanlar zaten size sosyal medya hesaplarınız yoksa düz mesaj ve arama ile ulaşacak, yani en eski antenli telefonun bile sahip olduğu özellikler. Akıllı telefonun farkı neymiş?
internet sitelerine erişimden bahsediyor herhalde vatandaş

Ya size guvenmiyor ya da kendisi bir haltlar karıştıracak sizin öğrenmeniz daha zor olsun diye yapıyor

İyi günler herkese .

Yaza evleneceğim bir erkek arkadaşım var. Kendisiyle dün sabah konuşuyorduk bana akıllı telefon kullanma evlenince gibisinden bir şeyler söyledi. Ben de ne alaka falan dedim. İşte vakit kaybı, sana normal bir telefon alalım falan dedi. Ben de ben telefon bağımlısı değilim çok şükür niye vakit kaybı olsun ki dedim. Sinir oldum açıkçası, asıl sebebi ne dedim. O da işte her şeye erişim çok kolay, her türlü saçma veya yanlış şeye de dedi.

Ben orada koptum zaten. Teknoloji nasıl kullandığına göre fayda ya da zarar sağlar dedim ben kötü bir şeye niyetlenirsem ancak zararlı olur falan hala kendisini savununca inanamıyorum sana ya diye bağırıp çağırdım .

Sonra yanından uzaklaştım beş dakika sonra geldim yüzüğü eline verdim "ben mantıklı ve akıllı olduğunu düşünerek evleniyorum senle, şu andan itibaren senle evlenmek istemiyorum" dedim . Çektim gittim.

Aynı ortamda bulunuyoruz ama dünden beri konuşmuyoruz. Arada çay ister misin vs dedi birkaç kere hayır dedim o kadar. Bana yaklaşmıyor çünkü sakın dokunma bana evlenmek istemiyorum seninle dedim.

Şimdi ben kesinlikle blöf yapmadım dün, gerçekten söylediği şeyler bana saçmalık gibi geldi daha da önemlisi bana güvenmediğini düşündüm. (burada bir parantez açmam gerekirse sosyal medya kullanmıyorum bile. Aramızda güven sorunu olmadı hiç, sadece benimle ilgilenen çok insan oluyor ve beni kaybetmekten korkuyordu kendi ifadesiyle )

Bana güvenmediğini ve mantıksızlaştığını düşündüğüm için o an gerçekten evlenmek istemedim ve yüzüğü verdim. Ama dünden beri yere göğe sığamıyorum derler ya aynen öyleyim.

Şimdi hatalı olan o değil mi adım atması gereken, bu kadar saçma bir yasak koymak istemesi ve uzatması anormal değil mi? Yoksa ben bağırdığım ve yüzüğü eline verdiğim için suçlu muyum? Yüzüğü eline verme sebebim makul değil mi? İlk defa buz gibi davranıyor bana ve dünden beri iptal olmuş durumdayım.

Mantıklı, makul yol gösterin bana lütfen.
Mağaradan çıkamamış daha.

Back
X