Mal paylaşımı

Lazolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
142
65
98
Rize
Biraz uzun olabilir arkadaslar. 2009da babam vefat etti ben uniyr yeni baslamistim okula devam ediyordum. Bir ablam iki abim var. Abimlden biri ceza evinde digeri calisiyor. Bu sure zarfinda evin en kucugu ben olmama ragmen butun sorumluluklari bana yuklediler. Ablam evli uzaktaydi. Bir abimin durumu zaten belli digeri desen anneme guven vermiyor. Butun is bana kalmisti anlayacaginiz. En kucuk olmama ragmen sıkıntısı olan abilerim dertlerini cozmem icin bana gelirlerdi.
Ceza evindeki abim bu zamana kadar 2 daire parasi yemistir bizden alarak. Diger abimi daha 2 sene oldu evlendigi annem sifir eve oturttu dugunu yapti cebinden 5 kurus bile cikmadi ustune dugun ertesi borcum var bana yime kredi cekermisin diye yardim istedi

Bi annem ve ben oldugum icin gelin bizimle oturmayi kabul etti. Bende zaten evlenicem bi annem olacaktı. Bizim simdi bir evimiz daha var ama kentsel donusume girdigi icin yikilip yeniden yapiliyor. Annem dunya tatlisi bi kadindir. Gelin ne derse desin oglumum huzuru bozulmasin diye sesini cikarmaz.

Gecenlerde gelin keske birlik oturmasaydim bastan hata yaptim falan demis anneme. Bu arada bogazindan gecen her lokma annemin ve benim cebimden cikiyor. Kendisi bilmiyor ama biz hala kocasinin borcunu oduyoruz. Cunku kocasinin bosuna borc yaptigini bilse bosar onu. Nedense bu gelin annemi hep ezmeye çalıştı laflariyla. Annemde her ne nadar kizsamda hala pesinde kizim kizim diye dolasir.

Neyse gelin diger ev olunca mal paylaşımı yapin falan demis. Bende anneme sordum anne sen bu mallari 2 kisi arasinda mi bolustureceksin dedim. Verdigi tepki abilerime kalacak seklindeydi. Cok zoruma gitti 27 yasindayim iki abimde ceplerinden 5 kuruş para cikmadan bunlara sahip olacak. Dedim biz iki kizin bunlarda hakki yokmu dedim. Biri havadan digeri cezaevinden cikar cikmaz evlerine oturacaklar asil emek sahipleri bisey almayacak. Ben nasil yaptiysam sende iyle yaparsin dedi. Kendisi annesinden kalan mali kardeslerine hibe etti. Dedim ben senin yaptigini yapmam hakkimi alirim dedim. Kizdi bana ben daha olmedim falan diye.

Zoruma gidiyor açıkçası. abilerimin borclarini ödemekten onlarin dertlerino çözmekten genc yasta saclarim beyazladi. Ben simdi hakkimi istedigimde kotu kardes mi oluyorum yada anneme gorw kotu evlat.

Su an evler annemin ustune annem bizim rizamizi almadan veremezmi

Ben babanızdan kalma zannettim diğer evi ama bu şekilde bile olsa ,anneniz abilerinize verse bile siz dava açma hakkına sahip olabiliyorsunuz yani biraz uğraştırıcı süreç olur ama hakkınız var .Bir avukat arkadaş yazsa keşke en iyi onlar bilir .

Hukuki olarak bir avukata danısın gec olmadan ve verdiğiniz paraları da kanıtlayan birseyler var mı dekont ya da banka hesabı gbi.Annenis kendi isteğiyle ölmeden onların üzerine gecirebilir ama karsı dava acma hakkınız var.Kesinlikle hakkınızdan vazgeçmeyin derim ben.

hata yapmışsınız bu kadar fedakar olmakla hiç şaşırmadım annenizin söylediklerine daha abilerinizden de neler duyacaksınız.Eski çalıştığım okulda bir öğretmen hanım vardı yaşı 40 a dayanmış bekar.Bütün kazancını kerdeşlerine yeğenlerine harcamış kendi eski bir yelekle gelirdi okula aylarca.önemli bir hastalığa yakalanınca herkes sırtını dönmüştü biz bakamayız diye.Başkasına çalıştıysanız bunca sene kızmayın ama boşa çalışmışsınız daha geç olmadan aklınızı başınıza alın.ha yengeleri bu öğretmenın hem parasını yer hem de arkasından evde kalmış diye konuşurlarmış haberiniz ola

Cok hakkisiniz bu sene yazin ben cay topladim sabahtan aksama gelin bize bir yemek dahi hazirlamadi. Biz yine o parayi abime verdik borcu harci var diye. Yine gelin bizi begenmez ama. Cok fedakarlık yaptim ben canim cikti abilerim pesine kosturmaktan

bu milad olsun size aklınızı başınıza alın ve kendi hayatınızı kurun iş eş çocuk sahibi olun kimseden fayda yok bu devirde

Babamdan kaldi ama herkes hakkini anneme devretmisti

Atanmayi bekliyorum. Kenardanda bos kalmamak icin bi iste çalışıyorum yazin evlenicem ama ailemden 1 lira dahi destek almiyorum
kurtulacakmışsınız yazın bak buna sevindim sömürülen kadınlara hem üzülüyorum hem kızıyorum çalışsınlar ya da çalışmasınlar

Evi sakin vermeyin de, yerinde olsam abinin borcunu da ödemem.

Kusura bakma da annene de verme.
Al köy kenara param yok de
Bu annelerin babaların 5kurus etmeyen oğullarını tutmasından gına geldi bana. Bu nedir arkadas

Evi sakin vermeyin de, yerinde olsam abinin borcunu da ödemem.

Kusura bakma da annene de verme.
Al köy kenara param yok de
Bu annelerin babaların 5kurus etmeyen oğullarını tutmasından gına geldi bana. Bu nedir arkadas
Hayir abilerim ise yarar insanlar olsa valla gam yemem. Yada gelin birazcik insan olsa da helal olsun desem. Ama bunlara ragmen hakkimida vermek istememem annem tarafindan nedense tepkiyle karsilaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…