- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle bi hakkim varsa eger valla hic gozlerinin yasima bakmam. Onlarınki canda benimki patlican miPara karşılığı satın alırsa amenna ama bağış yapamaz çünkü o mallarda senin saklı miras payın var eğer öyle birşey yaparsa dava açarsın.
Annemin uzerinde olsa bile neticede inlar babamdan kaldi ama miras hakki olmuyor muAnneniz kafaya koymuş size evlenirken de destek olmaz muhtemelen, mirası da hayattayken paylaştırır kendince. Siz niye anneye devrettiniz ki haklarınızı? Örneğin iki ev varsa bari ikişer ikişer ortak hisseli tapu olsaydı.
Hakkınızı alabilirsiniz ama bu davalar uzun sürer. Maddi beklentiden çok huzursuzluk yaratmak isterseniz işinize yarar. Evi satış gösterip para almadan devredecektir. Konuyla ilgili, ses kaydı, mail gibi kanıtlarınız olursa ilerde atın köşede dursun. Anneniz hayattayken müdahale edemezsiniz. Ancak usulsüz satış görünürse hakkınızı alırsınız.
Siz tapuda miras hakkınızı devretmişsiniz annenize. Artık annenizin görünüyor.Annemin uzerinde olsa bile neticede inlar babamdan kaldi ama miras hakki olmuyor mu
Yes1ekkir ederim cevapladığınız icin sagolunSiz tapuda miras hakkınızı devretmişsiniz annenize. Artık annenizin görünüyor.
Bildiğim kadarıyla tapuda şöyle yazar. X 1/5, y 1/5, z 1/5 hakkını kendi isteğiyle a ya devretmiştir. Yani noter huzurunda kendi isteğinizle devir yapmışsınız. Babadan kalan miras değil, ilerde anneden kalan/kalacak olan miras hakkında dava açarsınız. Anneniz hayattayken mallarını kendi tasarrufunda satabilir. Kardeşlerinize bu satışı doğrudan değil muhtemelen başkası üzerine gösterecektir. Bu durumda hak talebiniz zorlaşır ama yine de dva açabilir uzun süre sonunda hakkınızı alabilirsiniz.
Su an evler annemin ustune annem bizim rizamizi almadan veremezmi
Bu durumla kimse karşılaşmak istemez. Siz de bu işlemler hakkında bilgi sahibi olduğunuzda ses kaydı ya da dediğim gibi belge dekont gibi şeyleri saklayın. Kardeşinize doğrudan satış yaparsa (ki yapmaz akıl veren çok olur) işiniz daha kolay.Yes1ekkir ederim cevapladığınız icin sagolun
Annem cabhildir. Okumamis etmemis babasindan ne gördüyse odur. Burda erkekleri korumasının nedeni sen evleneceksin akillisin yolunu yordamini bilirsin okumussun herturlu ayakta kalirsin ama abilerin hala bana muhtac o yuzden ben hayattayken abilerin bu evde otursun ama tapuyu vermeyecegim diyorMal paylaşımı nasıl olur bilmemde bir gün abileriniz annenizi kapının önüne koyduğunda sizin kapınızı çalacak o zaman bugünleri hatırlayın.
Kadın olarak anneniz sizin hakkınızı savunacağı yerde yediriyorken ne anneniz için ne abiniz için enayi olmayı bırakın. Sizi üzmek istemem ama hayırsız abilerinizi daha kıymetli görüyor anneniz.
Son olarak yaptıklarınızı geline değil abilerinize yapıyorsunuz gelinlerin kaşına gözüne değil. Bir boşanmaya bakar her şey.
Anneniz melek olsa gelinde melek olsa ev üstüne ev olmaz.
Hem kızına böyle davranan annenin iyi bir kv olacağına kimse beni inandıramaz. Zihniyet belli. Gelin gelin diye boşuna doldurmayın kendinizi.
Bu zamana kadar enayi yerine konmuşsunuz. Dur deyip ben demeyi başarmanızı dilerim. Yoksa kalan hayatınızı kıymetli abilerize heba etmeye devam edersiniz.
Siz kazandığınız parayı abilerinizin borçlarına niye veriyorsunuz ayrı biriktirin.Biraz uzun olabilir arkadaslar. 2009da babam vefat etti ben uniyr yeni baslamistim okula devam ediyordum. Bir ablam iki abim var. Abimlden biri ceza evinde digeri calisiyor. Bu sure zarfinda evin en kucugu ben olmama ragmen butun sorumluluklari bana yuklediler. Ablam evli uzaktaydi. Bir abimin durumu zaten belli digeri desen anneme guven vermiyor. Butun is bana kalmisti anlayacaginiz. En kucuk olmama ragmen sıkıntısı olan abilerim dertlerini cozmem icin bana gelirlerdi.
Ceza evindeki abim bu zamana kadar 2 daire parasi yemistir bizden alarak. Diger abimi daha 2 sene oldu evlendigi annem sifir eve oturttu dugunu yapti cebinden 5 kurus bile cikmadi ustune dugun ertesi borcum var bana yime kredi cekermisin diye yardim istedi
Bi annem ve ben oldugum icin gelin bizimle oturmayi kabul etti. Bende zaten evlenicem bi annem olacaktı. Bizim simdi bir evimiz daha var ama kentsel donusume girdigi icin yikilip yeniden yapiliyor. Annem dunya tatlisi bi kadindir. Gelin ne derse desin oglumum huzuru bozulmasin diye sesini cikarmaz.
Gecenlerde gelin keske birlik oturmasaydim bastan hata yaptim falan demis anneme. Bu arada bogazindan gecen her lokma annemin ve benim cebimden cikiyor. Kendisi bilmiyor ama biz hala kocasinin borcunu oduyoruz. Cunku kocasinin bosuna borc yaptigini bilse bosar onu. Nedense bu gelin annemi hep ezmeye çalıştı laflariyla. Annemde her ne nadar kizsamda hala pesinde kizim kizim diye dolasir.
Neyse gelin diger ev olunca mal paylaşımı yapin falan demis. Bende anneme sordum anne sen bu mallari 2 kisi arasinda mi bolustureceksin dedim. Verdigi tepki abilerime kalacak seklindeydi. Cok zoruma gitti 27 yasindayim iki abimde ceplerinden 5 kuruş para cikmadan bunlara sahip olacak. Dedim biz iki kizin bunlarda hakki yokmu dedim. Biri havadan digeri cezaevinden cikar cikmaz evlerine oturacaklar asil emek sahipleri bisey almayacak. Ben nasil yaptiysam sende iyle yaparsin dedi. Kendisi annesinden kalan mali kardeslerine hibe etti. Dedim ben senin yaptigini yapmam hakkimi alirim dedim. Kizdi bana ben daha olmedim falan diye.
Zoruma gidiyor açıkçası. abilerimin borclarini ödemekten onlarin dertlerino çözmekten genc yasta saclarim beyazladi. Ben simdi hakkimi istedigimde kotu kardes mi oluyorum yada anneme gorw kotu evlat.