- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi dejavu_one
-
Canım emeğin belli zaten1,5 saat yoğurduğunu okuyunca gözlerim açıldı resmen Ben yapsam bu yemeği kol ağrısından 1 ay yemek yapmam herhalde 60:
Ben minyonumdur ama dayanıklıyımdır o konularda. Ben nevoşun topiğine ve başka yemek sitelerine baktım aman ne var ki bunda 40 dakika da tamamdır dedim ama bir başladım hamuru yoğurdukça nasıl sertleşiyor anlatamam sürekli su takviyesi yapa yapa yoğuruyorum ama hep su koyamıyorsun homojen olmasın çok yumuşamasın diye öyle sert yoğurdum. Birde toplanmıyor hemen bulgur fazla her yerini eşit yoğuramıyorsun bildiğin ekmek hamuru yoğurur gibi yoğurdum bende ama kulunçlarım tutuldu, yumruk yaptığım parmaklarım yandı resmen ki nevoş biliyordur mutlaka bulgurla sürekli temas edince yanıyor bir süre sonra baskıdan. Ama şimdi birşeyim yok pek omuzlarda biraz ağrı var. Ben 5. kat camlarımı ki yükseklikten dolayı 7. kat gibi tek başıma siler bir de aynı gün evi temizlerim. 2 saat ağrım olur tamam yatarım birşeyim kalmamış öyle yani bünyem kuvvetli ama benii görsen o kadar minyonum kii yok canımm dersin kesin.. Hatta bu yemeği başkasına yaptırdım sanırsın fotolara dikkat et bak ellerim ne kadar küçük
Canım malzeme ölçüleri ve anlatım aşaması hep senin topiğindeki gibi ben kendi anlatım tarzımla anlatmaya çalıştım başarılı olabildim mi eksik var mı bilmiyorum ama sen incele bir eksik varsa resimlerde şurayı da çekseydin şunu da söyleseydin gibi iyi olur canımm. Bu nedenle sponsorum sen olmalıydın zatenÇok teşekkür ederim senin yaptığın gibi olmamıştır belki ama elimden geleni yaptım
Canımm aslında sen Malatya yöresinden yapınca tereddütte kaldım iki Malatya fazla mı olur diye ama bu yemeğimde yöresel yemeklerde yapılması gerektiğini düşündüğüm için yaptım yorumların neler yani yapım aşaması filan sizin yörenizin yemeği umarım yaklaşabilmişimdir birazcıkçok teşekkür ederim canım benimm ikimize de başarılarr
Seninde mi memleketinin yemeği. Keşke gönderebilsem yedin say artık canım çok teşekkürler
Çok teşekkür ablacım senin sponsorluğun dün bana verdiğin cesaret ve güvendiğiniz için tabii ki ve gerçekten çok işime yaradı o şevkle giriştim eh bişiler oldu sanırım ama inanılmaz yoruldum yine de değdi
Nevoşum ya valla sana helal olsun o bulguru yoğurmak ne zor birşeymiş ama sürekli sertleşiyor suyla açıyorsun yine sertleşiyor ben minyonum ellerim küçük sen 45 dk yoğuruyorsan ben 1.5 saat yoğurdum ancak kendine geldi. Amaa yoğurma bittikten sonra doğru yoğurdumu anladım çünkü hemen şekil aldı açıp içini koyduktan sonra kapatıp çok uğraşmadan şeklini verebildim tabii çok el oyalıyor açmak kapatmak. Kulunçlarım ağrıyor yine de yapabildiğim için mutluyum ben bu yemeği yaptım ya ölsem de gam yemem
Çok teşekkür ederim ablacımm
Evet ellerin dikkatimi çekmişti zatenNeden diyecek olursan bende yoğururken bir foto çekmiştim sonra baktım elim kolum kadrajı kaplamış koymadım o fotoğrafı
Bu arada benim kayınvalide senede 2 kez içli köfte yapar bütün sene kolumda kolum diye ağlar bende hımmm deyip geçiyordumne yalan söyleyeyim yazdıklarını okuyunca üzüldüm şimdi kadına
Benim yoğurmalar daha ziyade mercimek köftesi kıvamındacanım elim kolum küçük değil ama kuvvet yok
Sana balerina-vu dicem bundan sonra
Canım benim cidden harika olmuş,ellerine sağlık bu yemek hiç te kolay değil o kadar yoğurma aşaması var bunun..Tamamen güçistiyor birde tahmin ediyorum kolların nasıl ağrımıştır .Sana sporsor olmak bana çok keyif verdi inan,ne zaman istersen hazırım ,koca puntolarla yazarsın artıkbenj bile içli köfteyi açmasını beceremedim elimde kaldı bazıları..Tebrik ediyorum seni
Abla neden o kadar yoğurun dediklerini anladım zaten yaparken deniyorum deniyorum olmuyor tekrar devam ediyorum bir ara hiç olmayacak sandım ama yine de daha iyisi olabilirdi. Bütün gece kulunçlarım ağrıdı kafamı yastığa koymadan uyudum 1.30 du yattığımda zaten. Şimdi belim yanlarım ağrıyor. Çok teşekkür ederim ablacım senden bunları duymak çok güzel. Nevreste'ye de dedim diğer katılan arkadaşlar da yanlış anlamasınlar sponsor sizi yazdım diye asla bana oy verme mecburiyetiniz yok asla da kırılmam ben yazdım oy vermediler diye herkes kendi kısmetinin ekmeğini yer. Ben gerçekten cesaret verdiğin için seni gönülden yazmak istedim nevoşun zaten topiği çok yardımcı oldu yemeği anlamam da.
Canım emeğin belli zaten1,5 saat yoğurduğunu okuyunca gözlerim açıldı resmen Ben yapsam bu yemeği kol ağrısından 1 ay yemek yapmam herhalde
Dejavu sonunda sen de eklemişsin:)Ben maklube yaptın diye tahmin etmiştim.Gayet başarılı olmuş bence.Eline sağlık.Başarılar dilerim.
K.validemden biliyorum oda içliköfte yapar arada,hakikaten çok ta güzel yapar ve de yorulur yoğururken..Ağrılarının olması normal jhayatım kolay bir yemek değil bu sonuçta..Arkadaşlarımız yanlış anlamazlarhepsini tanıuyoruz çünkü..Cesaret vermekgüzel ya kendi adıma da çok mutluyum böyle bir jest yaptığın için
Ellerinize, emeğinize sağlık, başarılar dilerim
yok maklube de yapmak istediğim yemekler arasında ama. Çok teşekkür ederim canımm
Doğrudur yaşı geçkin insanlar için daha yorucu ama bak mesela yengemin karşı komşusu doğulu süper yapıyor, yengem de her türlü yemeği yapar aklına ne gelirse ilk defa denesin süper olur ama o içli köfteyi açamıyorum beceremiyorum diyor işte. Hep komşusu yapar o içini hazırlamada yardım eder ona da verir öyle buzluğa da atar o ama ben kızartmasını da denicem öyle çok seviyorum. Ablacım inan ki dün öyle cesaret vermen, sen yaparsın demen öyle gaz verdi ki bana sırf yüzüm kara çıkmasın diye elimden geleni yapmaya çalıştım
Çok teşekkürler canım benimm
Ben bile açamadım doğru dürüst hemen komaya başladı onun bir sırrı var herhalde ben beceremedim yani
Desene iyi gaz verdim sana bak gördünmüi işe yaradı buda,hemen yaptın yemeğinibiliyordum başarılı olacağını hamaratsın sende
Sahiden yoğrulmaz ise açılmaz ve şekil almaz hatta tadıda hoş olmaz
Valla yavrucum gerçekten zormuş. Ben teyzeme yardım etmiştim daha önce içli köftede açmak konusunda şeklini filan biliyorum ama yoğurmaya hiç girmemiştim içli köfte teyzemler kalabalık olur çok fazla yapılır ama 4-5 kişi yaparız o yüzden açmanın kapatmanın o kadar el oyaladığının farkında değilmişim o kadar kişide kaç tane yaptım bilmiyordum çünkü ama senede iki kere de yapıyorsa bütün sene kolu ağrımaz insanın canım naz yapıyor biraz bence iki gün dinlensin birşeyi kalmaz benim belim ağrıyor şimdi eğilerek yoğurduğumdan. Kaynanamda hiç beklenti içinde değildi benden evlendiğimde şimdi hem çalışıp hem evi iyi idare ediyorsun diyor tembelliğim tutarsa bir şey yapmam ama.
Sahiden yoğrulmaz ise açılmaz ve şekil almaz hatta tadıda hoş olmaz
ellerine sağlık şahane görünüyor..
ben maraştayım,burda da güzel içliköfte yapıyorlar,napim ben de onla idare ediyim bari bu akşam..gidim de alayım bari
ANALI KIZLI KÖFTE..
İÇ MALZEMESİ
YARIM KG YAĞLI KIYMA
4 TANE SOĞAN
100 GR TEREYAĞI
BİR TATLI KAŞIĞI TUZ KARABİBER
BİR ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
Eki Görüntüle 876999
Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz.Yağımızı kızdırıp soğanları tavamıza koyuyoruz ve kavuruyoruz, daha sonra kıymamızı ilave ederek kıyma pişene kadar kavuruyoruz. İndireceğimiz zaman karabiber ve tuzunu ilave ediyoruz. Kıymalı iç harcımızı biraz bekletip buzdolabına kaldırıyoruz.
Püf: İç harcımızı bozdolabında 1-2 saat bekletip soğutuyoruz hatta zaman varsa donduruyoruz böylece köftelerimizin yapımı daha kolay oluyor.
Eki Görüntüle 877005 Eki Görüntüle 877006
Hamurunun Malzemeleri
300 gr yağsız kıyma
5 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 bardak su
Eki Görüntüle 877008
Bulguru az suyla ıslatıyoruz. Kıyma, yumurta ve tuzu ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi en az 45 dakika olmalıdır. Ancak bu şekilde bulgur ile kıyma özdeşleşip oyulacak duruma gelecektir. Yoğurmanın kolaylaşması için hamur sertleştikçe azar azar su ilavesi yapılır.
Eki Görüntüle 877010 Eki Görüntüle 877011 Eki Görüntüle 877012 Eki Görüntüle 877013
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz ve ince bir şekilde oyuyoruz. Oyduğumuz köftelerimize buzdolabında beklettiğimiz iç harcımızdan koyuyoruz kapatıyoruz ve iki elimizle şekil veriyoruz. Kıymalı harç bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Kalan hamuruzdan küçük köfteler yapıyoruz.
Eki Görüntüle 877014 Eki Görüntüle 877015 Eki Görüntüle 877016 Eki Görüntüle 877017 Eki Görüntüle 877018 Eki Görüntüle 877022
Sosu İçin
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı sıvıyağ
Eki Görüntüle 877024
Soğanları yemeklik doğruyoruz geniş bir tencerede sıvıyağda kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra üzerine su ilave ediyoruz kaynayınca haşlanmış nohutlarımızı koyuyoruz. Biraz daha suyu kaynatıp köftelerimizi ilave ediyoruz. Hiç karıştırmadan su tekrar kaynaya kadar bekliyoruz köftelerimiz soğuk olduğundan suyun kaynaması duruyor. Tekrar kaynadıktan sonra köftelerimizi 3-4 dakika daha tutuyoruz eğer daha fazla tutarsak dağılabilir.
Eki Görüntüle 877026 Eki Görüntüle 877027
Pişen köftelerimizi servis tabağına dikkatlice alıyoruz. Nohutlarımızdan üzerine gezdiriyoruz ve servis ediyoruz..
Eki Görüntüle 877029 Eki Görüntüle 877030
AFİYET OLSUN..
benım on parmağında 10000000 marifet olan kankammm ellerine sağlık harikasın sen yaaaaa
rabbim gönlünün muradını versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?