Yöresel Tarif MALATYA YÖRESİ ANALI KIZLI KÖFTE.. Sponsor Nevreste'nin Yemek Topiği & Hanımablam

Yöresel Yemekler
Canım emeğin belli zaten 1,5 saat yoğurduğunu okuyunca gözlerim açıldı resmen Ben yapsam bu yemeği kol ağrısından 1 ay yemek yapmam herhalde 60:

Ben minyonumdur ama dayanıklıyımdır o konularda. Ben nevoşun topiğine ve başka yemek sitelerine baktım aman ne var ki bunda 40 dakika da tamamdır dedim ama bir başladım hamuru yoğurdukça nasıl sertleşiyor anlatamam sürekli su takviyesi yapa yapa yoğuruyorum ama hep su koyamıyorsun homojen olmasın çok yumuşamasın diye öyle sert yoğurdum. Birde toplanmıyor hemen bulgur fazla her yerini eşit yoğuramıyorsun bildiğin ekmek hamuru yoğurur gibi yoğurdum bende ama kulunçlarım tutuldu, yumruk yaptığım parmaklarım yandı resmen ki nevoş biliyordur mutlaka bulgurla sürekli temas edince yanıyor bir süre sonra baskıdan. Ama şimdi birşeyim yok pek omuzlarda biraz ağrı var. Ben 5. kat camlarımı ki yükseklikten dolayı 7. kat gibi tek başıma siler bir de aynı gün evi temizlerim. 2 saat ağrım olur tamam yatarım birşeyim kalmamış öyle yani bünyem kuvvetli ama benii görsen o kadar minyonum kii yok canımm dersin kesin.. Hatta bu yemeği başkasına yaptırdım sanırsın fotolara dikkat et bak ellerim ne kadar küçük

Evet ellerin dikkatimi çekmişti zaten Neden diyecek olursan bende yoğururken bir foto çekmiştim sonra baktım elim kolum kadrajı kaplamış koymadım o fotoğrafı

Bu arada benim kayınvalide senede 2 kez içli köfte yapar bütün sene kolumda kolum diye ağlar bende hımmm deyip geçiyordum ne yalan söyleyeyim yazdıklarını okuyunca üzüldüm şimdi kadına

Benim yoğurmalar daha ziyade mercimek köftesi kıvamında canım elim kolum küçük değil ama kuvvet yok

Sana balerina-vu dicem bundan sonra

Canım benim cidden harika olmuş,ellerine sağlık bu yemek hiç te kolay değil o kadar yoğurma aşaması var bunun..Tamamen güçistiyor birde tahmin ediyorum kolların nasıl ağrımıştır .Sana sporsor olmak bana çok keyif verdi inan,ne zaman istersen hazırım ,koca puntolarla yazarsın artık benj bile içli köfteyi açmasını beceremedim elimde kaldı bazıları..Tebrik ediyorum seni

Valla yavrucum gerçekten zormuş. Ben teyzeme yardım etmiştim daha önce içli köftede açmak konusunda şeklini filan biliyorum ama yoğurmaya hiç girmemiştim içli köfte teyzemler kalabalık olur çok fazla yapılır ama 4-5 kişi yaparız o yüzden açmanın kapatmanın o kadar el oyaladığının farkında değilmişim o kadar kişide kaç tane yaptım bilmiyordum çünkü ama senede iki kere de yapıyorsa bütün sene kolu ağrımaz insanın canım naz yapıyor biraz bence iki gün dinlensin birşeyi kalmaz benim belim ağrıyor şimdi eğilerek yoğurduğumdan. Kaynanamda hiç beklenti içinde değildi benden evlendiğimde şimdi hem çalışıp hem evi iyi idare ediyorsun diyor tembelliğim tutarsa bir şey yapmam ama.

Abla neden o kadar yoğurun dediklerini anladım zaten yaparken deniyorum deniyorum olmuyor tekrar devam ediyorum bir ara hiç olmayacak sandım ama yine de daha iyisi olabilirdi. Bütün gece kulunçlarım ağrıdı kafamı yastığa koymadan uyudum 1.30 du yattığımda zaten. Şimdi belim yanlarım ağrıyor. Çok teşekkür ederim ablacım senden bunları duymak çok güzel. Nevreste'ye de dedim diğer katılan arkadaşlar da yanlış anlamasınlar sponsor sizi yazdım diye asla bana oy verme mecburiyetiniz yok asla da kırılmam ben yazdım oy vermediler diye herkes kendi kısmetinin ekmeğini yer. Ben gerçekten cesaret verdiğin için seni gönülden yazmak istedim nevoşun zaten topiği çok yardımcı oldu yemeği anlamam da.

Dejavu sonunda sen de eklemişsin:)Ben maklube yaptın diye tahmin etmiştim.Gayet başarılı olmuş bence.Eline sağlık.Başarılar dilerim.

K.validemden biliyorum oda içliköfte yapar arada,hakikaten çok ta güzel yapar ve de yorulur yoğururken..Ağrılarının olması normal jhayatım kolay bir yemek değil bu sonuçta..Arkadaşlarımız yanlış anlamazlar hepsini tanıuyoruz çünkü..Cesaret vermekgüzel ya kendi adıma da çok mutluyum böyle bir jest yaptığın için

Dejavu sonunda sen de eklemişsin:)Ben maklube yaptın diye tahmin etmiştim.Gayet başarılı olmuş bence.Eline sağlık.Başarılar dilerim.

yok maklube de yapmak istediğim yemekler arasında ama. Çok teşekkür ederim canımm

Doğrudur yaşı geçkin insanlar için daha yorucu ama bak mesela yengemin karşı komşusu doğulu süper yapıyor, yengem de her türlü yemeği yapar aklına ne gelirse ilk defa denesin süper olur ama o içli köfteyi açamıyorum beceremiyorum diyor işte. Hep komşusu yapar o içini hazırlamada yardım eder ona da verir öyle buzluğa da atar o ama ben kızartmasını da denicem öyle çok seviyorum. Ablacım inan ki dün öyle cesaret vermen, sen yaparsın demen öyle gaz verdi ki bana sırf yüzüm kara çıkmasın diye elimden geleni yapmaya çalıştım

Ellerinize, emeğinize sağlık, başarılar dilerim

Çok teşekkürler canım benimm

Ben bile açamadım doğru dürüst hemen komaya başladı onun bir sırrı var herhalde ben beceremedim yani
Desene iyi gaz verdim sana bak gördünmüi işe yaradı buda,hemen yaptın yemeğini biliyordum başarılı olacağını hamaratsın sende

Ablam ama talihsizlik işte ilk seferin acemiliği kaynadıktan sonra 2-3 dk diyor ben pişmedi ya bunlar deyip 2 dk daha beklettim tencerenin altında kalanlar dağılmasın mı ödüm koptu ama üsttekilerde bir şey yoktu neyse ki sunabildim yoksa feci olacaktı. Valla bir de kızartmasını denemek lazım eğer patlamaz çatlamazsa iyidir. Yok be abla öyle bir hırs gelecekte yapıcam çalışınca bu yemekleri yapmak zor yani.

Sahiden yoğrulmaz ise açılmaz ve şekil almaz hatta tadıda hoş olmaz

Bizzat tecrübe ettim ablacım yani zaten deniyorsun olmuyor o aşamada zorlayıp bir şekilde açarsın yama yapa yapa düzeltirsin ama olmadığı belli oluyor zaten daha kaynar suya attığında dağılır muhtemelen o yüzden de tadacak bir şey kalmaz geriye. Ben olmadığını anlayınca zaten hep yoğurmaya devam ettim içi boş şekilde sürekli şekil verdim ne zaman ki kolayca çok çaba harcamadan, kopmadan çatlamadan açıldı o zaman tamam dedim.

Zordur tabi ama benim kayınvalide yumurta kırsa kolu ağrıdığından önemsemiyodum pek Artık ah anneciiimm yazık sana diycem

Sahiden yoğrulmaz ise açılmaz ve şekil almaz hatta tadıda hoş olmaz

Sahiden yoğuramam

ellerine sağlık şahane görünüyor..
ben maraştayım,burda da güzel içliköfte yapıyorlar,napim ben de onla idare ediyim bari bu akşam..gidim de alayım bari

ellerine sağlık şahane görünüyor..
ben maraştayım,burda da güzel içliköfte yapıyorlar,napim ben de onla idare ediyim bari bu akşam..gidim de alayım bari

Çok teşekkür ederim canım. Maraşta yapmazlar mı al ye valla göndereyim dicem ama soğur oraya kadar

benım on parmağında 10000000 marifet olan kankammm ellerine sağlık harikasın sen yaaaaa
rabbim gönlünün muradını versin.

benım on parmağında 10000000 marifet olan kankammm ellerine sağlık harikasın sen yaaaaa
rabbim gönlünün muradını versin.

Canımm benimm çok teşekkürlerr. O senin güzel yüreğinden ve gözlerinden.. Amin İnşallah hepimizin

Ellerine saglik..benimde yöremin yemegi bu...nede cok severim bir bilsen

cok ugrasmissin gercektende..Basarilar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…