Malzeme Benden Tarif Sizden...

_Malzemeler_

• Artan Pilavlar
  • Dolma içleri

Bu haftaki malzemelerimiz de bunlar hanimlar...
Pilavi yayla corbasi disinda kullandiginiz yerler varsa buyrun tarifleri sizde
Ayni zamanda artan dolmalarin iclerini ne yapabiliriz ?
Haydi bakalimm gelsin tariflerrrr

Kalan pirinc pilavini kadinbudu kofte yaparak degerlendirebiliriz......

Pilav üstü kuru fasülye olur
Artan dolma içinde evde marul varsa biraz haşlayıp sarılabilinir eger bulğurlu içse bizim yörede onu yuvarlak tekerlek sekili verilip yumurtaya bulanıp kızardırız çok lezetli olur

Başlığı yeni farkettim.Hayırlı olsun canım.Ben çok önceleri bir başlık açmıştım artan kek ve sarellelerle yapılan bir çikolata için.Aynı hazır çikolata gibi olmuştu.Ama resim yok maalesef.Birkaç sayfa önce arkadaşın biri eklemiş ona benziyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/347975-ev-yapimi-cikolata-nefissssss.html

Artan ekmekleri biz genelde ıslatıp terasa sereriz kuşlar için.O ekmekler anında yok oluyor.

Artan pilavları da annem çorbalarda kullanır.Mesela kurufasülye pilav yaptıysa ertesi gün onu çorbaya çevirir.Adı da kayıkçı çorbası.Adı niye öyle bilmiyorum.Kıymalı,fasülyeli,pirinçli çok lezzetli bir çorba olur.Dolma içlerini pek artırmaz.Kıymalı dolma yapacaksa ve iç arttıysa ya patates doldurur,ya domates.Zeytinyağlıysa buzlukta muhafaza eder.

Resim ekledim başlığıma.Bana ait değil alıntı.

Burada nehirnil bayat ekmekleri güzel değerlendirmiş.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/600426-nehirnilin-tarifleri-47.html

Tesekkurler canim..

Saolasin canim,farkli fikirlerle tarif defterimizi genisletelim hemde israf olmasin cope gidecegin degisik sekillerde migdmeize gitsin degil mi :)
Israfi onleyebilirsek ne mutlu bize..
Bayat ekmek icin cok tarif var pilavlar ve dolma iclerine de yeni tarifler gelir insAllah cunki bizde de cok kaliyor onlar..

Artan pilavdan salata da yapılabilir.Hani çin pilavı mı ne diyorlar ya.İçine,turşu,yeşil soğan,mısır,dereotu,garnitür,limon katılıp güzel bir salata olabilir.

Artan pilavın içine taze soğan 3 tane, yarım demet maydonoz ,100 gr kadar kaşar peyniri,tuz karabiber yeni bahar, 2 yumurta, 3 yemek kaşığı un koydum. yarım kilo kadar pilavım vardı onuda unutmadan söyleyeyim. Kadın budu köfte yapar gibi yoğurdum ve yuvarladım galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızarttım.
Benim tavsiyem sıcak servis yapın , kaşarların uzamasının zevkini çıkartın...

ALINTI

Son düzenleme:
YAYLA CORBASI

Malzemeler:
1 bardak sade pirinç pilavı
2 bardak yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tepeleme çorba kaşığı un
4-5 bardak su
1 çorba kaşığı tereyağ
kırmızıbiber, bol nane
tuz

Yapılışı:
Tencerede yoğurt, yumurta sarısı, un ve 4 bardak suyu homojen oluncaya kadar karıştırın. Ocağa koyun. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca pilavı ekleyin. 5-6 dk. kaynatın. Suyu azsa sıcak su ekleyin. Tuzunu atın. Ocaktan alın.
Başka bir kapta tereyağını eritin. İstediğiniz kadar kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 1-2 kez çevirin. Sonra çorbanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun...

ALINTI

Son düzenleme:

Buda bana ait bir tarif,kucuklugumden beri severek yerim her pilav arttiginda yapip..
Icinde domates kuru sogan ve maydonozu dograyip karistirip guzelc yiyorsunuz yaninda bide ayran ohh mis gibi
Ben cok seviyorum bu sekilde sizde deneyin seviceksiniz eminim

Eline sağlık canımBunu ben de çok severim Hatta sofrada tabağımdaki pilava bile malzemeleri ekleyip öyle yerim

Son düzenleyen: Moderatör:
_Malzemeler_

Patlican
Kiyma

(içerisine degisik sebzelerde girebilir.. Benim dolabimda en cok kalan sey patlican oluyor nedense :) patlican uzerine calisalim bu haftada haydi bakalim )

Kiymali Yogurtlu Patlican

Malzemeler
5 Tane Bostan Patlıcanı
3 Su Bardağı Yoğurt
4-5 Diş Sarımsak
400 Gr.Kıyma
2 Tane Domates
1 Tane Soğan
4 Tane Sivri Biber
1/2 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yemeğin Tarifi

Patlıcanları soyup halka halka doğrayın.Bir saat tuzlu suda bekletip fazla suyunu sıkın.Patlıcanları kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.Bu arada soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.Pembeleşen soğanlara biber ve kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu salıp çektiktikten sonra rendelenmiş domates baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin.Domatesler suyunu çekmeye başlayınca ocağı kapatın.Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin.Patlıcanların üzerine kıymalı harcı paylaştırın.Salçalı su yapıp patlıcan tepsisine dökün.Önceden 170 derece de ısıtılmış fırına verin 15-20 dakika pişirip fırını kapatın.Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

ALINTI

Son düzenleme:
PATLICAN LAZANYASI

Malzemeler

3 adet bostan patlıcan
250 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Üzeri İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Kuru soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Tavaya; bir yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin.

Orta dereceli ateşte, rengi değişene kadar kavurup kıymayı ekleyin.

Kıyma, suyunu salıp çektikten sonra salça ve sıcak suyu ilave edin.

Orta dereceli ateşte, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Tavayı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin.

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka halka doğrayın.

Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı yayın.

Kıymalı harcın üzerine bir kat daha patlıcan dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp patlıcanların üzerine kaşar peyniri serpin.

Tekrar fırına verip peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

ALINTI

Patlıcan Musakka

Malzemeler:

2 orta boy bostan patlıcanı

300 gr. orta yağlı kıyma

2 kuru soğan

2 dolmalık biber

4 orta boy domates

2 dolu tutam maydanoz

2 çorba kaşığı tereyağı

3 su bardağı su( 1 subardağı kıyma için+2 su bardağı su pişirmek için)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yağlı kağıt

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun, yuvarlak dilimler kesin.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayın.Ayçiçek yağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa atıp,çıkartın.Fırın tepsisine dizin.

Domateslerin kabuklarını soyun,çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.

Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.İnce doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin,rengi değişinceye kadar kavurun.

Domates ,biber,1 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pişirin.Suyunu çekince ayıklanıp kıyılmış maydanozları ilave edin,bir kere karıştırın.

Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üstüne kıymalı harcı kaşıkla yerleştirin.göz kararı su ilave edin.Yağlı kağıdı ıslatıp,sıkın ve üzerine örtün.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

İsterseniz en üste domates dilimleri ve biber parçaları da koyabilirsiniz.

ALINTI

Demek kimse yemeklerle ilgilenmiyor haa
Ne var sanki biraz yardimci olsaniz tarif uretsek beraber

PATLICAN KEBABI (DEGİŞİK VERSİYON)

MALZEMELER
2 adet orta kalınlık ve boyda patlıcan
250 gr orta yağlı dana kıyma
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
Sıcak su

Hazırlanışı:
1.Patlıcanları kabukları ince kalacak şekilde alacalı olarak soyun ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
2.Patlıcanları kesme tahtasına koyun ve birbirinden ayırmadan aynı boyda serçe parmağı kalınlığında dilimleyin.
3.İç harcını hazırlamak için kıymaya, tuz,, karabiber, kekik ve kimyon ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun.
4.Elinizle kopardığınız parçaları patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin ve fazlasını alın.
5.Kullanacağınız pişirme kabının büyüklüğüne göre patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak suyun içinde salçayı eritin ve üzerini aluminyum folyo ile kapatarak önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar pişinceye kadar pişirin.
Alıntıdır.....
KAYNAK:YEMEK SEPETİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…